收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:407314 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:23 大小:52.07KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第7页
第7页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第8页
第8页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第9页
第9页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第10页
第10页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第11页
第11页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第12页
第12页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第13页
第13页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第14页
第14页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第15页
第15页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第16页
第16页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第17页
第17页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第18页
第18页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第19页
第19页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第20页
第20页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第21页
第21页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第22页
第22页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语必修五同步练习:第二单元测评 WORD版含答案.docx_第23页
第23页 / 共23页
亲,该文档总共23页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第二单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:I think Ill wear my red shoes and skirt to the party tonight.M:Cant you wear your blue ones?I like them very much.1.What does the man mean?

2、A.He hates red shoes.B.He doesnt like them as well as the blue ones.C.He likes the blue ones better.答案CM:What do you think of Chinese food?W:Its my favorite.M:Well,lets get some.2.What does the man suggest?A.Learning Chinese food.B.Making Chinese food.C.Eating Chinese food.答案CM:Do you really want to

3、 go to Egypt?W:Yes,I really want to go there!Im looking forward to seeing the Pyramids and the Nile.3.Where does the woman want very much to go?A.The Nile.B.The Pyramids.C.Egypt.答案CW:Have you been here long?M:No,I have been here just two days.W:And how long are you staying?M:Another three days.4.How

4、 many days does the man stay altogether?A.Four days.B.Five days.C.Six days.答案BW:I saw Carl at the hospital today.I wonder if his wife is ill.M:No,she is fine.His daughter just had a baby and he was visiting her.5.Why was Carl at the hospital?A.He was sick.B.His wife was sick.C.He was visiting his da

5、ughter.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Are you new in town?M:Yes,I did just move in.W:How do you like it here so far?M:I think its great.W:Where did you move from?M:I w

6、as living in Brazil.W:Why did you decide to move?M:I figured I could have a better life here.W:Is life hard there?M:There arent many opportunities for people.W:Was it hard for you to move?M:It was hard,but I know my life will be better here.6.Where does the man come from?A.Britain. B.Boston.C.Brazil

7、.答案C7.Why does the man move here?A.To meet his girl friend.B.To study at a university.C.To have a better life.答案C听第7段材料,回答第8至10题。M:Who put the heavy box there anyway?W:I dont know.Was it there yesterday?M:I dont remember seeing it.W:Is it in the way?M:Yes,itll have to be moved.W:I dont think we can

8、move the box by ourselves.M:I doubt it.W:Why not call Tony?He is not doing anything right now.M:Okay.While you are doing that,Ill take these papers upstairs.8.Who put the heavy box there?A.Tony.B.We dont know.C.The man.答案B9.Why dont they carry away the heavy box?A.They are not willing to move it the

9、mselves.B.It appears that they are not strong enough to carry away the box.C.Its better for it to stay in its place.答案B10.How will they manage to move the box?A.They have to move it away by themselves.B.One of them will carry it away.C.They will have Tony help them do that.答案C听第8段材料,回答第11至13题。W:Im f

10、ree this afternoon.Shall we go to the cinema?M:OK.But I hate love stories.Any films about war on today?W:Im afraid not.How about the theatre?M:Well,most plays are badly written,though theyre not expensive.W.Lets go to a concert.You like music very much,dont you?M:Yes,light music.But now you can only

11、 hear noisy music,American songs or songs where you cant understand a single word.W:What are you going to do then?M:Why not go to the library to borrow some books?You like reading as much as I do,dont you?W:OK,lets go.11.Why doesnt the man like watching plays?A.Because they are expensive.B.Because t

12、heyre not well-written.C.Because the theatre is too far away.答案B12.What kind of music does the man like most?A.Light music.B.English songs.C.American songs.答案A13.What will the two speakers do in the afternoon?A.Go to the library.B.Go to a concert.C.Go to see a war film.答案A听第9段材料,回答第14至16题。W:Tom,you

13、are very busy these days,arent you?M:Yes,Judy,Im looking for a job.W:Have you got one?M:Not yet.Actually,I havent made up my mind about what to do.Whats your idea about it?W:Everyone wants to have a highly paid job,but this sort of job is not easy to find.Besides,it may not suit everyone.M:Thats tru

14、e.W:You have to consider your own character and your interest before making a decision.Thats what really counts.M:Yes.Maybe its good for me to be a teacher or a secretary.W:In my opinion,teaching is more suitable for a person like you.M:Thats just what my parents say.Thank you.14.According to the wo

15、man,what should you do before making a decision in finding a job?A.You should consider your parents opinion.B.You should consider your teachers opinion.C.You should consider your character and interest.答案C15.What do the mans parents want him to be?A.A teacher.B.An engineer.C.A clerk.答案A16.What are t

16、he two speakers talking about?A.Job hunting.B.Teaching.C.Personal interest.答案A听第10段材料,回答第17至20题。M:Tony and I are good friends.We tried to walk across the United States of America.I just want to test myself to see if we could face the challenges an adventure like this would present.When I was a teena

17、ger,I often daydreamed that I was going to walk across the United States after I graduated from high school.However,I didnt do that.Before I knew it,I was in my thirties,married and had a job,yet I still had this idea in my mind with each passing year.I figured I was too old and my opportunity had p

18、assed.Then,a few years ago,I met Tony,who was in his thirties and quit his job as a civil engineer in New York City to walk across the United States.He wasnt doing it for a cause or as part of an organization.He was doing it simply because he loved to walk and discover.The idea was back and I no lon

19、ger had an excuse.We planned on average 20 miles a day and took some days off to rest,so we expected the walk to take about 6 months.We were in no hurry.The total distance would have been about 3,100 miles.17.Why does the speaker plan to walk across America?A.To make more friends.B.To look after Ton

20、y during the trip.C.To test his ability and bravery.答案C18.How old is the speaker?A.In his fifties.B.In his forties.C.In his thirties.答案C19.What was Tony before he made the decision?A.A guide in an agency.B.A student in a high school.C.A civil engineer in New York City.答案C20.How long will the speaker

21、 and Tonys travel last?A.About 20 weeks.B.About 3 months.C.About 6 months.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIf you go to Ethiopia,youll find a strange palm-like structure,which is called Warka Water.It gathers water from fog and condensation(水珠)and is inv

22、ented by an Italian firm.When Italian designer Arturo Vittori and Swiss architect Andreas Vogler first visited Ethiopia in 2012,they were shocked to see women and children forced to walk miles to access what,for them,had always been within easy reach,water.Only 34 percent of Ethiopians have access t

23、o a reliable water supply.Some travel for up to six hours a day to fetch some or,even worse,have to use pond water polluted by human waste,subject to the spread of disease.Worldwide,about 768 million peopletwo and a half times the U.S.populationdont have access to safe drinking water.So just imagine

24、 if we could just pull water out of thin air?Thats what Vittori and Vogler asked once they saw the severe problem and promised to take action.Their firm,Architecture and Vision,has since come up with Warka Water,a grand palm-like structure that may look like something youd see in a modern art museum

25、,but its been designed to harvest water from the air.Warka Water,which is named after an Ethiopian fig tree,is composed of a 30-foot bamboo frame containing a fog-harvesting nylon net that can catch water easily,can be easily lowered for repairs and allow communities to measure the water level.Colle

26、cting water through condensation is hardly a new technique,but the creators of Warka Water say their tree-inspired design is more effective,maximizing surface and perfecting every angle to produce up to 26 gallons of drinkable water a dayenough for a family of seven.Western organizations have been w

27、orking to provide clean water access in Africa for decades,so Warka Water joins a very long list of earlier attempts.So far,high-tech solutions,like the once promising Playpump,have failed,mostly due to high costs and maintenance issues.This is where Warka Water stands aparta lower-tech solution tha

28、t is easy to repair and far more affordable than digging wells in the rocky Ethiopian plateau.21.What does the underlined phrase “subject to” in the third paragraph most probably mean?A.owing toB.opposite toC.sensitive toD.giving rise to答案D解析词义猜测题。前文说人们不得不使用被污染的池塘水,那么根据常识,这只能增加疾病的传播,故选D项。22.Warka Wa

29、ter is designed mainly to .A.gather clean water efficientlyB.reduce water supply costsC.simplify maintenanceD.preserve water supplies答案A解析细节理解题。根据第四段最后一句“Their firm,Architecture and Vision,has since come up with Warka Water,a grand palm-like structure that may look like something youd see in a moder

30、n art museum,but its been designed to harvest water from the air.”可知,答案选A项。23.According to the sixth paragraph,what caused Playpump to fail?A.Lack of advanced technologyB.Unsuccessful designsC.Lack of money and maintenance issuesD.Unreasonable structures答案C解析细节理解题。根据第六段最后一句“.Playpump,have failed,mos

31、tly due to high costs and maintenance issues.”可知,答案选C项。BChildren who read for pleasure at the age of 10 have far higher vocabulary scores by the age of 42.Researchers at the Institute of Education(IOE)have found that the most crazy childhood readers score far higher on vocabulary tests 30 years late

32、r.The new study suggests that children who read for pleasure carry the intellectual(智力的)benefits with them far into adulthood.“The long-term influence of reading for pleasure on vocabulary that we have identified may be because the frequent childhood readers continued to read throughout their twenti

33、es and thirties,”says lead author Professor Alice Sullivan at the IOE.Researchers followed 9,400 British people from the age of 10 up to 42.Their vocabulary was tested using a simple quiz which asked participants to match up words to the most similar meaning.Those who had regularly read for pleasure

34、 at 10 scored 67 percent at the age of 42,while infrequent childhood readers scored only 51 percent.The IOE study also found that what people chose to read as adults mattered as much as how often they read.The greatest improvements between ages 16 and 42 were made by readers of elegant fictions such

35、 as Booker Prize winning novels.And they found that readers of quality newspapers,including online versions,made more progress in vocabulary throughout their lives than those who read tabloids.In addition,generally speaking,the adult readers who especially read broadsheets(宽幅印刷品)scored 76 percent on

36、 the assessment compared to 57 percent amongst those who didnt.24.Why did frequent childhood readers have higher vocabulary scores?A.Because they are born intelligent.B.Because they formed the consistent reading habit.C.Because they were crazy about pleasure.D.Because they had a comfortable childhoo

37、d.答案B解析推理判断题。通读全文,并根据第三段研究人员的话“The long-term influence of reading for pleasure on vocabulary that we have identified may be because the frequent childhood readers continued to read throughout their twenties and thirties”可知选B项。25.What may not affect the adult readers vocabulary scores?A.The contents

38、of reading.B.The design of the page.C.Versions online or not.D.The frequency of reading.答案C解析推理判断题。通读全文可知A、B、D三项在文中均有提及,而C项是否网上阅读在文中没有提到。故选C项。26.What does the underlined word“tabloids”mean in the text?A.Newspapers of low quality.B.Newspapers of high quality.C.Elegant fictions.D.Large vocabulary.答案A解

39、析词义猜测题。tabloid指的是质量比较低的读物。tabloid“小报”。故选A项。27.What does the text mainly tell us?A.Intelligence has a great influence on vocabulary.B.Reading materials matter much for children.C.Broadsheet newspapers are best for boosting vocabulary.D.Children who read for pleasure have larger vocabulary when they g

40、row up.答案D解析主旨大意题。根据文章的前两段可概括出本文主要讲述的就是因为兴趣而阅读的孩子成人后会有更大的词汇量。CAsk someone what they have done to help the environment recently and they will almost certainly mention recycling.Recycling in the home is very important of course.However,being forced to recycle often means we already have more material

41、than we need.We are dealing with the results of that overconsumption in the greenest way,but it would be far better if we did not need to bring so much material home in the first place.The total amount of packaging increased by 12% between 1999 and 2005.It now makes up a third of a typical household

42、s waste in the UK.In many supermarkets nowadays food items are packaged twice with plastic and cardboard.Too much packaging is doing serious damage to the environment.The UK,for example,is running out of it for carrying this unnecessary waste.If such packaging is burnt,it gives off greenhouse gases

43、which go on to cause the greenhouse effect.Recycling helps,but the process itself uses energy.The solution is not to produce such items in the first place.Food waste is a serious problem,too.Too many supermarkets encourage customers to buy more than they need.However,a few of them are coming round t

44、o the idea that this cannot continue and encouraging customers to reuse their plastic bags.But this is not just about supermarkets.It is about all of us.We have learned to associate packaging with quality.We have learned to think that something unpackaged is of poor quality.This is especially true o

45、f food.But it also applies to a wide range of consumer products,which often have far more packaging than necessary.There are signs of hope.As more of us recycle,we are beginning to realize just how much unnecessary material we are collecting.We need to face the wastefulness of our consumer culture,b

46、ut we have a mountain to climb.28.The author uses figures in Paragraph 2 to show .A.the tendency of cutting household wasteB.the increase of packaging recyclingC.the rapid growth of supermarketsD.the fact of packaging overuse答案D解析本段主要用数字讲述了过度包装这样一个事实的存在。只有D项是有关“过度包装”。29.According to the text,recycli

47、ng.A.helps control the greenhouse effectB.means burning packaging for energyC.is the solution to gas shortageD.leads to a waste of land答案A解析由第三段“If such packaging is burnt,it gives off greenhouse gases which go on to cause the greenhouse effect.Recycling helps,but the process itself uses energy.”这一信

48、息可知,A项正确。30.What can be inferred from Paragraph 4?A.Unpackaged products are of bad quality.B.Supermarkets care more about packaging.C.It is improper to judge quality by packaging.D.Other products are better packaged than food.答案C解析由第四段“We have learned to associate packaging with quality.But it also

49、applies to a wide range of consumer products,which often have far more packaging than necessary.”这一信息可知,C项正确。31.What can we learn from the last paragraph?A.Fighting wastefulness is difficult.B.Needless material is mostly recycled.C.People like collecting recyclable waste.D.The author is proud of the

50、ir consumer culture.答案A解析由最后一段“We need to face the wastefulness of our consumer culture,but we have a mountain to climb.”这一信息可知,A项正确。DEvery year there are changes in climate in different parts of the world.Some of these changes are due to natural causes.However,some climate changes are caused by air

51、 pollution and these changes may increase.If the pollution affects the level of carbon dioxide in the atmosphere,the results are likely to be serious.There is only a small part of carbon dioxide in the atmosphere.But it has an important function in keeping the balance between radiation from the sun

52、entering the atmosphere and radiation leaving the Earth.Some of the radiation is absorbed by the Earth and some is radiated back into the atmosphere.The carbon dioxide in the atmosphere prevents some of the radiation from leaving the atmosphere.Thus the heat remains in the atmosphere and carbon diox

53、ide helps to prevent the temperature of the Earth from falling.If the proportion(比例)of carbon dioxide in the atmosphere is increased as a result of air pollution,the temperature of the atmosphere may rise.This might cause the ice in the North and South to melt.If this happened,the sea level could ri

54、se and parts of the Earth would be flooded.This is not quite likely but the possibility exists.There is also a fairly strong possibility that the dust level in the atmosphere will rise as a result of industrial pollution.This dust pollution will reflect sunlight back onto space.If this happens,less

55、sunlight will reach the Earth and the temperature will fall.Another danger comes from the destruction(破坏)of the Earths vegetation(植物)such as the forest of Brazil,which is being cleared away for farmland and cities.Trees use carbon dioxide and their destruction may upset the balance of carbon dioxide

56、 in the atmosphere.32.The main purpose of the passage is to tell us that .A.the climate of the earth is always changingB.air pollution has greatly affected the climate of the worldC.carbon dioxide has something to do with climate changesD.the climate of the world is subjected to(使受到)dangers from air

57、 pollution答案D解析由第一段最后一句“However,some climate changes are caused by air pollution and these changes may increase.”可知,答案为D项。33.From this passage we learn that carbon dioxide .A.helps to prevent the temperature of the Earth from risingB.keeps much of the suns radiation from entering the atmosphereC.pla

58、ys an important part in keeping the balance of the temperature of the EarthD.is one of natural causes of climate changes答案C解析根据第二段“There is only a small part of carbon dioxide in the atmosphere.But it has an important function in keeping the balance between radiation from the sun entering the atmosp

59、here and radiation leaving the Earth.”这一信息可知,正确答案为C项。34.Judging from this passage,if the level of carbon dioxide in the atmosphere went down,the temperature of the Earth would .A.become higherB.either rise or fallC.become lowerD.neither rise nor fall答案C解析根据文章第二段“The carbon dioxide in the atmosphere

60、prevents some of the radiation from leaving the atmosphere.Thus the heat remains in the atmosphere and carbon dioxide helps to prevent the temperature of the Earth from falling.”这一信息可知,C项正确。35.Which of the following is not the possible serious outcome if air pollution is related to climate changes?A

61、.Parts of the Earth would be flooded one day.B.More sunlight would reach the Earth.C.The temperature of the Earth might rise.D.The Earths vegetation might be destroyed.答案B解析根据文章倒数第二段“If this happens,less sunlight will reach the Earth.”可知,B项错误。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项

62、中有两项为多余选项。How to Keep a Healthy and Strong RelationshipAre you new to experiencing relationships?Well,let me give you advice on having a healthy and possibly long-term relationship.36 Do not hide things from them and do not lie.Dont be afraid to say things that arent very flattering about yourself.G

63、etting them to trust you is the most important element in any relationship.If theres no trust,theres nothing there.So please be honest and theyll learn to open up to you.Make sure you give them respect.Now respect isnt just simply treating her or him nicely.Theres a lot more about it.You have to lea

64、rn to adjust to their liking.37 Dont just think about yourself;think about what your partner needs as well.38 Always be willing to help them and give them honesty and positivity at the same time.Make them feel you are someone they can really count on and build a future with.This is an important step

65、 in a relationship.Your partner has to be able to count on you when needed.Make sure you have a good sense of humor with them.Laughter is the key to happiness.Laugh a lot with them and joke with them.Laughter may seem silly,but its the secret to a lot in life.It will keep the sparks alive.39Make sur

66、e the communication is good.This goes along with trust,but always communicate how you feel,even if its something that upsets you.Instead of screaming,talk to them.40 Its important to communicate with them.Dont keep it bottled up.A.Show them your personality.B.Be an honest person with them.C.Make sur

67、e you are reliable to your partner.D.Laughter keeps the relationship strong and lasting.E.Dont start to neglect them and make them feel unwanted.F.Basically,learn to study your partners moods,wants and needs.G.If they did something that made you unhappy,tell them about it in a respectful manner.答案与解

68、析36.B解析由后面“Do not hide things from them and do not lie.”这一信息可知,此段是讲“对人要诚实”。37.F解析由前面“You have to learn to adjust to their liking.”这一信息和后面“think about what your partner needs as well.”这一信息可知,此处应选F项。38.C解析由后面“Make them feel you are someone they can really count on and build a future with”这一信息可知,C项正确。3

69、9.D解析由前面“Laughter is the key to happiness.Laugh a lot with them and joke with them.Laughter may seem silly.”这一信息可知,D项正确。40.G解析由前面“.even if its something that upsets you.Instead of screaming,talk to them.”这一信息可知,G项正确。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Ill

70、 always remember the first time I tried ballet.My mother was a 41 and I wanted nothing more than to be like her,but after 42 during my first class,I felt like I wanted to quit right away.Weeks passed and my dancing didnt 43 any better.So when my dance teacher announced that we were to perform in a s

71、how,I feared falling over in front of hundreds of people and 44 my mom.Even though I practiced for the show,I 45 found my secrets.Finally,feeling nervous and 46,I told my mum how I felt.As I cried,I told her how 47 dancing was for me.My mother told me that from that day on,she would 48 me all she kn

72、ew about ballet.She wiped the 49 from my face,and I smiled.My mom quickly discovered how bad at ballet I was,but she still taught me with the greatest 50,love,and understanding.When I leapt and fell,she was there to catch me.When I lost my 51,she held me up.By the time the show arrived,I was as prep

73、ared as I could be.The music began and my heart started to race.Breathing steadily,I began moving to the music without52 a step.When the music stopped,I ran off the stage to my mother in 53.My mother gave me a huge hug,telling me how 54 she was.I looked at my mom and told her that there was no way t

74、his could have happened 55 her.Never be afraid to reach for the stars,because even if you fall,youll always be wearing a “parent-chute”.41.A.teacherB.directorC.dancerD.musician答案C解析根据上文的“I tried ballet.”以及下文的“I wanted nothing more than to be like her,”可知,作者的母亲是一名舞蹈家。42.A.messing upB.making upC.keepi

75、ng upD.picking up答案A解析根据下文的“我觉得我想马上放弃”可知,作者在第一堂课上把事情搞砸了。mess up“混乱”;make up“组成,构成”;keep up“继续,保持”;pick up“拾起,接收到”。43.A.improveB.comeC.developD.get答案D解析根据下文的“I feared falling over.”可知,几个星期过去了,作者的舞也没有跳得更好。44.A.disappointingB.satisfyingC.movingD.confusing答案A解析由于作者跳舞没有进步,所以害怕在几百人面前摔倒,让妈妈失望(disappointing

76、)。45.A.stillB.justC.onceD.never答案D解析根据前面的even though可知,此处的意思是“尽管我为演出做了尽可能多的练习,我还是不得要领”,所以填never。46.A.enthusiasticB.embarrassed C.understandingD.curious答案B解析根据“nervous and”可知,所填的词和nervous并列,意思相近,所以选B项,意为“尴尬的”。47.A.importantB.interestingC.impossibleD.unnecessary答案C解析作者一边哭,一边告诉妈妈她不可能(impossible)跳舞。48.A

77、.teachB.recommendC.practiceD.support答案A解析根据下文的语境可知,作者的妈妈要教(teach)她跳舞。49.A.sweatB.tearsC.fearD.surprise答案B解析根据“As I cried,.”可知,妈妈擦去作者脸上的泪水(tears)。50.A.courageB.boredomC.imaginationD.patience答案D解析根据上文的“how bad at ballet I was”和下文的“love,and understanding”可知,作者的妈妈以最大的耐心、爱心和理解来教她。51.A.balanceB.interestC.

78、confidenceD.protection答案A解析lose ones balance“失去平衡”。52.A.missingB.takingC.countingD.watching答案A解析作者稳稳地呼吸着,随着音乐一步不漏地(missing)移动。53.A.turnB.returnC.peaceD.excitement答案D解析从下文可知,作者跳得很好,所以应该是兴奋地跑向妈妈,填excitement(兴奋)。in excitement“兴奋地”。54.A.thankfulB.nervousC.proudD.lucky答案C解析妈妈给了作者一个大大的拥抱,告诉作者她是多么自豪。thankf

79、ul“感激的”;nervous“紧张不安的”;proud“自豪的”;lucky“幸运的”。故选C项。55.A.despiteB.withoutC.forD.beyond答案B解析作者看着妈妈的眼睛告诉她,没有她,这一切都不可能发生。故选B项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Tu Yoyo was 56.(honor) with the Nobel Prize in Physiology or Medicine on Oct.5,2015.She was the first Chinese citizen 57.wi

80、n a Nobel Prize in science.Tu 58.(share)the prize with the Irish-born William Campbell and Satoshi Omura of Japan.Tu 59. (be)a researcher at the China Academy of Traditional Chinese Medicine now.She was given the prize for developing artemisinin(青蒿素),a new drug against malaria(疟疾),60. has saved mill

81、ions of lives worldwide,especially in developing countries.Tu and her colleagues joined a government project to find a new malaria drug 61.the late 1960s.They made 380 herbal extracts from two thousands recipes from traditional Chinese medical books.In 1971,after nearly two hundred 62.(failure),Tus

82、team 63.(final)found an extract that was 100% effective against the malaria parasitesartemisinin.In 2001,the World Health Organization made artemisinin 64.(it)first choice in the treatment of malaria.“The discovery of artemisinin is a gift to mankind from traditional Chinese medicine.Its the collect

83、ive achievement of the research team.65.(win)the prize is an honor for Chinese science and traditional medicine,” Tu said.答案56.honored57.to58.shared59.is60.which61.in/during62.failures63.finally64.its65.Winning第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)6月5日(June 5)是世界环境保护日,我们周围的环境变得越来越糟糕,污染越来越严重假如你是学生Jone,你校要进行“如何保

84、护我们的环境”专题演讲比赛。利用以下提示写一篇演讲稿。要求:1.举例说明环境存在的问题(13方面);2.如何保护好我们的环境?采取怎样的措施?举例(13方面)进行说明,词数80左右。【写作指导】主题 How to protect our environment必备词汇make a speech/lecture to/speak tostop using.become worse and worsepolluted air/river/lakethe sense of environment protectionrecycle必备句型Its an honor for me to speak.As

85、 we all know,.What if.In a word参考范文:Dear headmasters,teachers,classmates and friends,Im very proud that I have chosen to speak to you today.Im a bit nervous as Ive never made a speech before so many people.As we all know,the environment around us is getting worse and worse.In some places we cant see

86、 fish swimming in the river or trees on the hills.Some people even have no clean water to drink.So I think we must do something to protect the environment.But what can we do?How to protect our environment?For example,we can go to school on foot or by bike,we can use shopping baskets instead of plast

87、ic bags when we go shopping and we can use both sides of the paper when we write.In a word,if everyone pays more attention to our environment,there will be less pollution and our lives will be better.“There is only one earth.”I hope everyone will protect our environment well.Thanks!第二节(满分25分)阅读下面材料,

88、根据其内容和段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Jenny was a pretty eight-year-old girl.One day when she and her mother were checking out at the grocery store,Jenny saw a plastic pearl necklace,by which she was totally defeated.How eagerly she wanted it!But when she saw the price,her heart sank a little.She gathered up

89、her courage and asked her mother if she would buy it for her.Her mother said,“Well,it is a pretty necklace,but it costs an awful lot of money.I can buy you the necklace,but when we get home,we should make up a list of housework that you can do to pay for the necklace.” Jenny agreed immediately,feeli

90、ng a burst of joy.So her mother bought the pearl necklace for her.Jenny worked on her housework determinedly and earnestly every day.Soon Jenny paid off the pearls.Jenny had a very loving daddy.When Jenny went to bed,he would read Jenny her favourite story.One night when he finished the story,he sai

91、d,“Jenny,do you love me?” “Oh,yes,Daddy,you know I love you.” the little girl said delightedly,with a broad smile on her face.“Well,then,give me your pearls.” Hearing that,Jenny froze there,an anxious expression twisting her face.“Oh!Daddy,not my pearls!But you can have Rosy,my favourite doll.Rememb

92、er her?You gave her to me last year for my birthday.Okay?” “Oh no,darling,thats okay.” Her father brushed her cheek with a kiss,gently and calmly.“Good night,little one.”A week later,her father once again asked Jenny after her story,“Do you love me?” “Oh yes,Daddy,you know I love you.” the little gi

93、rl murmured softly,trying to escape from her fathers eyes.“Well,then,give me your pearls.” “Oh,Daddy,not my pearls!But you can have Ribbons,my toy horse.Do you remember her?She is my favourite.” The little girl begged.“No,thats okay,” her father said,smiling broadly and sweetly and brushed her cheek

94、 again with a kiss.“God bless you,little one.Sweet dreams.”注意:续写词数应为150左右。Paragraph 1:Several days later,when Jennys father came into read her story,Jenny was waiting anxiously for him on the bed.Paragraph 2:Holding the plastic pearl his daughter offered,the father dragged out a blue box.参考范文Paragra

95、ph 1:Several days later,when Jennys father came into read her story,Jenny was waiting anxiously for him on the bed.When listening to the story,Jenny was totally absent-minded,with her hands holding the necklace tightly and firmly.When the story came to an end,unexpectedly,Jenny offered her beloved n

96、ecklace to her father,with her fingers trembling automatically.No one knew what the necklace meant to her.She whispered to her father,softly and gently,“Daddy,you know I love you more than the necklace.” Then,the necklace slid into her fathers hands determinedly.Paragraph 2:Holding the plastic pearl

97、 his daughter offered,the father dragged out a blue box.Much to Jennys amazement,a beautiful real pearl necklace lay peacefully in the box,which set her heart racing.Jenny froze there,a thrilled expression twisting her face.Before Jenny was able to say something,her father brushed a warm kiss on her face and gathered her into his arms.Holding the genuine necklace in her hand,Jenny lifted her lip,tears beginning to blur her vision.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1