收藏 分享(赏)

内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx

上传人:a**** 文档编号:406250 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:26 大小:146.56KB
下载 相关 举报
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第1页
第1页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第2页
第2页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第3页
第3页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第4页
第4页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第5页
第5页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第6页
第6页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第7页
第7页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第8页
第8页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第9页
第9页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第10页
第10页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第11页
第11页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第12页
第12页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第13页
第13页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第14页
第14页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第15页
第15页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第16页
第16页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第17页
第17页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第18页
第18页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第19页
第19页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第20页
第20页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第21页
第21页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第22页
第22页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第23页
第23页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第24页
第24页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第25页
第25页 / 共26页
内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题.docx_第26页
第26页 / 共26页
亲,该文档总共26页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、内蒙古鄂尔多斯市2020年中考英语试题学校:_姓名:_班级:_考号:_ As for teenagers, maybe we all have hobbies. It is a good thing a person gets from childhood. We are able to 1 our hobbies at any age, however, best to get from childhood. We all do some kind of work according to our interest which can give us 2 . A hobby is somet

2、hing we 3 enjoy in our free time.My hobbies are reading and gardening. However, I always prefer gardening. I work daily in my garden for 4 hour to take care of it. Gardening makes my whole day 5 . Every early morning I enjoy growing plants slowly. I have prepared beautiful flowerbeds in every corner

3、 of the garden and planted colourful seasonal flowers. My favourite things are watching plants and watering them. I also try planting 6 in order to make the garden special. It is a wonderful place in 7 I spend happy time with my parents.Im 15 years old now. I want to continue my favourite hobbies ti

4、ll the end of my life. They would keep me busy, happy and away from all stress of the daily life. My parents always 8 me to continue my hobbies. They become so satisfied when I take my problems in easy ways and try to solve them 9 getting angry. My mom says that gardening is a better hobby than 10 o

5、nes because we give life to someone through watering and planting new plants. I really feel a great sense of achievement and get to know the fact of life.1ArealizeBconsiderCdevelopDraise2AsurpriseBjoyCangerDworry3AcompletelyBhardlyCpartlyDnearly4AaBtheCanD/5AcarelessBsuccessfulCuselessDpeaceful6Aany

6、thing newBanything commonCsomething commonDsomething new7AwhichBwhatCwhereDthat8ApromiseBencourageCforceDallow9AwithBthroughCunderDwithout10AotherBthe otherCanotherDothers Each country and culture has its own set of public holidays and festivals. Some of these holidays and festivals like Labour Day

7、and New Years Day are common all over the world. But there are many holidays that are unknown.Blessed Rainy DayLife in a country where it rains a lot can be hard. In Bhutan, Blessed Rainy Day is the holiday marking the end of the rainy season. On this day everyone is encouraged to enjoy a bath out o

8、f the house to wash away bad luck.Melon DayThe Melon Day in Turkmenistan is a celebration of their national fruit. It takes place in August. Thousands of mouth-watering melons will be sent to the countrys capital Ashgahat on Sunday to celebrate the holiday.Red Wednesday in IranRed Wednesday is a fir

9、e jumping festival in Iran. People always light fires in public places on the eve of the last Wednesday of the year. People jump over the fire. They hope that it will take all the bad things away.The Desert Festival in TunisiaTunisia is a very important country in North Africa. Every year on the las

10、t Sunday in December, the Desert Festival is held in Tunisia. As “ships of the desert”, camels are very important in the festival. There is a camel racing and camel wrestling(摔跤).11When is Melon Day held?AIn December.BIn August.CIn May.DIn January.12Which column can you read the text in a newspaper?

11、ACulture.BEnvironment.CScience.DSports.13Which two festivals have the same purpose to celebrate?AMelon Day and The Desert Festival.BRed Wednesday and Blessed Rainy Day.CBlessed Rainy Day and Melon Day.DRed Wednesday and The Desert Festival. Let me tell you something very important: Never have water

12、near you when you have something electric not far away! Last month, my family experienced a terrible thing.My brother Tom had just received a new train set. We decided to build a little “world” for it with mountains, streetlights and even a lake. We found a large board that was big enough to hold th

13、e train. We spent over a week building the things with paper and cardboard.When we finished all the things, we showed everyone our new train set. It was very wonderful. Now, it was time to turn it on. I flipped the switch and the train began to move. Everyone was excited.I turned to look at Tom, and

14、 he looked strange. He was shaking. “Tom!” I shouted. He didnt move, looking straight ahead. Suddenly, my dad realized what was happening. He reached quickly for the switch and turned off the train.The water had leaked(漏)from the bag under the board and arrived where Tom was standing. One of our wir

15、es had fallen under the table and was touching it. We sent Tom to the hospital. And luckily Tom was fine. He told us that when the electricity was on, he could not move at all!We learned a lesson that day. Never mix electricity and water! Its too dangerous.14How long did it take them to build the li

16、ttle “world”?AA month.BOver a month.Cmore than a week.DLess than a week.15The underlined word “it” in Paragraph 5 refers to _.Athe boardBthe waterCthe bagDthe table16Which of the following is TRUE according to the passage?AAfter finishing the train set, my dad turned it on.BThere were mountains, bri

17、dges and a lake on the large board.CTom couldnt move at all when the electricity was on.DI found Tom was strange and then I turned off the switch quickly.17According to the passage, we should remember to _.Astay away from waterBhave something electric near usCtake good care of the youngDkeep water a

18、way from electricityWhen Chinese people talk about the mouse, they are likely it as greedy and dishonest. It mainly comes from a Chinese folk story about the cat and the mouse.One day, the mouse and the cat made an appointment to attend a competition held by the Jade Emperor. It would decide the zod

19、iac animals. However, the mouse did not wake the cat up and at last won by riding on the oxs back. So the mouse ranked first on the 12 Chinese zodiac signs, and because of that, people think the mouse betrayed his friend.Probably not! Human culture is funny. There are always different ways to look a

20、t the same thing.In another folk story, people treated the mouse as a great hero. Its said that the mouse created the world by taking a bite of heaven, bringing light to humans. It helped people survive by stealing firewood and grain seeds(种子). As a result, many people respect the mouse by offering

21、food and praying for success.Since mice live together in societies and have many babies with a high survival rate, the also represent cooperation(合作)and reproduction. With all these qualities, its believed that people born in the Year of the Mouse are smart and good at making money.Perhaps we need t

22、o find a new understanding for other thingsanimals, ideas or even.18Who did the mouse betray in the passage?AThe ox.BThe cat.CJade Emperor.DThe cat and the ox.19What can we know from Paragraph 4?AThe mouse created the world by stealing something.BThe mouse took peoples grain seeds secretly.CThe mous

23、e did many things to save humans.DThe mouse can never be a hero.20Whats the Chinese meaning of the underlined phrase “survival rate” in Paragraph 5?A增长率B出生率C死亡率D存活率21Which saying can be used as the writer s opinion?AWhere there is a will, there is a way.BEach coin has two sides.CGod help those who h

24、elp themselves.DA friend in need is a friend indeed. Since July 2019, Shanghai has been the first city to sort their garbage. Starting on May 1st, 2020, Beijing also became one of the members by introducing a new garbage sorting policy. Green garbage has come to China.In the past, people put a lot o

25、f garbage into one pile and then took the garbage to landfill sites. These landfill sites, however, could pollute the land and water. So, if we can find ways to reuse or recycle more garbage, then we will cause less pollution.The new plan asks people to put their garbage into four different boxes, o

26、ne for each type of garbage. The brown box is for “wet garbage” (such as food and drink waste). The red one is for harmful waste (such as batteries and electronics). The blue one is for recyclable things (such as paper and plastic). And finally, the black one is for “dry garbage” (everything else).

27、This “sort your garbage” plan is the same as other plans used by cities around the world. These plans have been very successful. In Canada, its expected that 85 %of plastic will be recycled by 2025.Why should we sort our garbage? The reason is that we are producing increasing amount of waste every y

28、ear. Its reported that Chinese cities produce over 200 million tons of waste each year. Reducing that amount will surely help the environment.However, the garbage sorting is a long journey as it takes time for people to learn and form a habit. More cities are on their way. By 2025, its hoped most Ch

29、inese cities will complete the building of garbage sorting.22How do the people in Beijing and Shanghai deal with the garbage now?AThey put the garbage into one pile and carry it to the landfill sites.BThey sort the garbage into different boxes.CThey change most of the garbage into something useful.D

30、They throw the garbage away and burn it.23If you want to throw away half a bottle of juice, which box will you throw it into?AThe brown box.BThe blue box.CThe red box and the black box.DThe brown box and the blue box.24Whats the structure of the passage? (P=Paragraph)ABCD25Why did the writer write t

31、his passage?ATo Sum up some right ways to protect the environment.BTo give some successful examples of sorting garbage in some cities.CTo show us that the landfill sites polluted the land and water.DTo encourage people to get into the habit of sorting garbage.根据对话内容,选择正确答案,其中有两个选项为多余选项。A: What a fin

32、e day today! Id like to go out to relax myself.B: Why not go to the cinema?A:26B: Yes, thats true. How about going to the Sun Square?A: The Sun Square? Can you tell me where it is?B: Its on Wenhua Road.27A:28B: We can see the tulips(郁金香). Many people go there to enjoy beautiful tulips.A: Sounds grea

33、t! How can we get there?B: Its not far, lets go there by bike.A:29B: At our school gate.A: OK, lets meet there at 3:00 this afternoon.B:30AIts next to Ordos Museum.BIs there a cinema near here?CWell, you know, the cinemas are closed now.DSee you.E.Where shall we meet?F.What can we do there?G.Thank y

34、ou.阅读下列短文,用方框内所给单词的正确形式填空。每词限用一次。how across that actor arrive we success cry the learnMount Qomolangma, also known as Mt. Everest, is the worlds highest mountain. China Daily reported eight members of a Chinese surveying team31at the summit of Mount Qomolangma at 11 am on May 27th, 2020. A surveyors

35、 beacon(靓标), an important piece of measuring equipment, has been placed on the summit. Many Chinese people were so excited32they jumped happily when they heard the news.Lets go back to 1960, three Chinese climbers reached the top of Qomolangma from the north side, which is known as33 most challengin

36、g side of the mountain. They were the first Chinese team to 34climb Mount Qomolangmas north side. Fifteen years later, another Chinese expedition team climbed the north side again. The movie The Climbers was just about the two generations of Chinese mountaineers in 1960 and 1975.We can35something mo

37、re behind the amazing moments in the movie. Wu Jing, one of the leading36in the movie, said he experienced a bad cold and altitude sickness during filming in Qinghai, but he said that it was important to have such an experience. “It is important to understand37difficult it was for these mountaineers

38、 and how they valued the honor to climb the highest mountain,” added Wu. In the movie, there are many moments when people feel like38. The movie has hit the screens in cinemas39China, North America and the United Kingdom. Many people resonate(产生共鸣)with The Climbers because each one of40is actually a

39、 climber in life. When I was 12 years old, a girl in my class liked to point out my shortcomings. She said I was very thin; I wasnt good at math; I talked too much; I was too proud, and so on. At last, I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes. He listened to me quietly, and aske

40、d, “Are those things true or not? Jane, havent you ever thought about what youre really like?” Then he added, “Well, you have that girls opinions. Make a list of everything she said and mark the points that are true.”(A)我按照他告诉我的去做了。 To my great surprise, I found out that half the things were true. S

41、ome of them I couldnt change, like being very thin, but many I could and suddenly I wanted to change. (B)For the first time, I got a clear picture of myself.I brought the list back to daddy, and he said, “Now you know more about yourself. But you have to learn to listen, not just close your ears ang

42、rily and feel hurt. When she said about you is true, youll find it will be of great help to you. Dont shut your ears. Listen to the truth and do(C)_you know is the right thing to do.”Daddys advice has turned to me at many important moments. Its the best piece of advice in my life.41根据短文内容,回答下面的问题。Wh

43、y did Jane become angry?_42将(A)处划线句子译成英语。_43将(B)处划线句子译成汉语。_44在(C)处填入一个恰当的词,使句意完整。_45请给短文拟一个恰当的英文标题(不超过7个词)_46鄂尔多斯是内蒙古西部一座美丽的城市。Ordos is a beautiful city _ _ _ _ Inner Mongolia.47中国人口占全世界人口的五分之一。The population of China is _ _ of the worlds population.48当我看到这张相片的时候,就忍不住想起我的老朋友。I _ _ _ of my old friend

44、s when I see this photo.49与过去的定位系统相比,北斗定位系统更精准更强大。_ _ the positioning systems in the past, Beidou positioning system is more accurate and powerful.50我们不敢相信武汉的火神山和雷神山医院不到15天就建成了。We cant believe that Huoshenshan Hospital and Leishenshan Hospital in Wuhan _ _ _ within just 15 days.51 有一种付出叫作默默无闻,有一类平凡英

45、雄叫作志愿者。你校100位同学踊跃报名参加团委组织的志愿者服务活动。请根据下列信息,写一篇英语短文。Acollect litter in the communityBtidy up books in the reading roomCvisit the old people s home(敬老院)要点:1.依据图表,描述报名结果;2.你想参加以上哪种志愿者服务活动?说明你的理由;3.谈谈你对参加志愿者服务活动的看法。写作要求:1.行文连贯,结构完整,书写工整;2.包含以上所有要点内容,可适当发挥;3.词数80-100词。开头已经给出,不计入总词数;4.文中不得出现与考生本人相关的真实姓名、校名

46、和地名等信息。The League Committee calls on all the students to take part in the volunteer work. 100 students intend to work as a volunteer actively._试卷第12页,总12页参考答案1C2B3A4C5D6D7A8B9D10A【解析】【分析】本文围绕兴趣爱好展开。兴趣爱好能给我们带来快乐,作者从园艺中体会到了成就感。1句意:我们可以在任何年龄培养我们的兴趣爱好,然而,最好从童年开始。realize实现,认识到;consider考虑;develop发展,培养;rai

47、se提高。根据句意和空后our hobbies“我们的爱好”可知,这里用develop“培养”构成短语develop hobbies“培养爱好”。故选C。2句意:我们都根据自己的兴趣做一些能给我们带来快乐的工作。surprise惊讶;joy快乐;anger愤怒;worry担忧。根据空前according to our interest“根据我们的兴趣”可知,感兴趣的工作可以给人带来快乐。故选B。3句意:业余爱好是我们在空闲时间完全享受的东西。completely完全地;hardly几乎不;partly部分地;nearly差不多。根据常识可知,兴趣爱好是在空闲时间能彻底享受的东西。故选A。4句意

48、:我每天在我的花园里工作一个小时来照顾它。a不定冠词,用在以辅音音素开头的单词前;the定冠词;an不定冠词,用在以元音音素开头的单词前。结合语境和句意可知,这里表示泛指,所以用不定冠词;空后hour“小时”是以元音音素开头的单词,所以不定冠词用an。故选C。5句意:园艺使我一整天都很平静。careless粗心的;successful成功的;useless无用的;peaceful平静的。根据下文作者讲述自己在花园里做的事情以及“They would keep me busy, happy and away from all stress of the daily life.”可知园艺使作者内心

49、平静。故选D。6句意:我还试着种些新东西,让花园更有特色。anything new任何新的东西;anything common任何常见的东西;something common一些常见的东西;something new一些新的东西。根据空后“in order to make the garden special”可知作者为了让花园与众不同,还会尝试种植一些新的品种。故选D。7句意:这是一个我和父母度过愉快时光的美妙的地方。which指物,在定语从句中作主语或宾语;what什么,一般引导名词性从句;where哪里,在定语从句中做地点状语或引导状语从句等;that指人或指物,在定语从句中作主语或宾语

50、。分析语境可知,本句中包含一个“介词+关系代词”结构引导的定语从句;结合句意和空前介词in可知,这里的关系代词用which来指代先行词a wonderful place“一个美好的地方”。故选A。8句意:我的父母总是鼓励我继续我的爱好。promise承诺;encourage鼓励;force强迫;allow允许。根据下文“My mom says that gardening is a better hobby”可知作者的妈妈觉得园艺是更好的爱好,所以作者的父母鼓励作者继续这项爱好。故选B。9句意:当我用简单方法解决问题,不生气的时候,他们就会很满意。with具有;through通过;under在

51、下面;without没有。根据上文作者觉得园艺可以使自己内心平静以及空前“I take my problems in easy ways”可知,园艺使作者不易生气。故选D。10句意:我妈妈说园艺比其他爱好更好,因为我们通过浇水和种植新植物赋予生命。other其他的;the other(两者中的)另一个;another(三者或以上的)另一个;others其他人。根据句意和空后ones可知,作者的妈妈觉得园艺这项兴趣爱好比其他的爱好更佳。故选A。11B12A13B【解析】【分析】本文介绍了几个比较少见的节日及其内容。11细节理解题。根据表格中Melon Day部分“The Melon Day in

52、 Turkmenistan is a celebration of their national fruit. It takes place in August.”可知甜瓜节在八月举行。故选B。12判断推理题。根据第一句“Each country and culture has its own set of public holidays and festivals.”可知每个国家和文化都有自己的节假日,文章接下来介绍了一些鲜为人知的节日,可推断出我们可以在报纸的文化专栏读到这篇文章。故选A。13判断推理题。根据Blessed Rainy Day部分的“On this day everyone

53、 is encouraged to enjoy a bath out of the house to wash away bad luck.”可知这个节日的目的是洗掉坏运气;根据Red Wednesday in Iran部分的“They hope that it will take all the bad things away.”可知这个节日的目的是带走所有不好的东西,所以可推断出这两个节日的共同目的都是赶走坏运气。故选B。14C15B16C17D【解析】【分析】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者的弟弟曾遭受的漏电经历,该文主要告诉我们:谨防漏电危险,让水远离电。14细节理解题。根据第二段“W

54、e spent over a week building the things”可知,作者和弟弟花了一周多的时间去建造“小世界”。故选C。15词句猜测题。根据倒数第二段“The water had leaked from the bag under the board and arrived where Tom was standing. One of our wires had fallen under the table and was touching it.”可知,水从袋子里漏了出来并流到了汤姆站着的地方,一根电线掉在桌子底下,碰到了水,故划线部分it指代的是前文中的“流到汤姆脚下的水

55、”。故选B。16细节理解题。根据倒数第二段“He told us that when the electricity was on, he could not move at all!”可知,当通电时汤姆无法动弹。故选C。17主旨大意题。根据第一段“Never have water near you when you have something electric not far away!”及最后一段“Never mix electricity and water!”可知,通过作者一家遭受的经历,我们应该记住要让水远离电。故选D。18B19C20D21B【解析】【分析】本文是一篇议论文,主要

56、通过介绍十二生肖中鼠年的来历和一些关于老鼠的传说,告诉我们事物都有两面性。18细节理解题。根据第二段“One day, the mouse and the cat made an appointmentHowever, the mouse did not wake the cat uppeople think the mouse betrayed his friend”可知,在本文中,老鼠背叛了猫。故选B。19主旨大意题。根据第四段“Its said that the mouse created the world by taking a bite of heaven, bringing li

57、ght to humans. It helped people survive by stealing firewood and grain seeds”可知,本段主要介绍了老鼠为人类做出的贡献,它为拯救人类做了许多事情。故选C。20词句猜测题。根据倒数第二段“Since mice live together in societies and have many babies”可知,老鼠在社会中生活在一起,有许多的小老鼠,故可知老鼠的存活率很高,故划线部分survival rate意为“存活率”。故选D。21主旨大意题。根据第三段“There are always different ways

58、 to look at the same thing.”及全文内容可知,本文先从反面介绍老鼠的贪婪背板等负面形象,然后又通过民间故事向我们展示了老鼠所代表的英雄形象,故作者主要是告诉我们任何事物都有两面性,我们应该辩证性的,以一种新的角度来看待问题,故“任何事物都有两面性”可代表作者的观点。故选B。22B23D24C25D【解析】【分析】本文主要介绍了垃圾分类政策及其实施的原因等,并鼓励人们养成垃圾分类的习惯。22细节理解题。根据第一段“Shanghai has been the first city to sort their garbageBeijing also became one o

59、f the members by introducing a new garbage sorting policy”及第三段“The new plan asks people to put their garbage into four different boxes”可知,上海和北京相继实施垃圾分类政策,该政策要求人们把垃圾投放到不同的箱子里。故选B。23细节理解题。根据第三段“The brown box is for “wet garbage” (such as food and drink waste) The blue one is for recyclable things (suc

60、h as paper and plastic)”可知,饮料应投放到棕色垃圾箱,瓶子应投放到蓝色垃圾箱。故选D。24篇章结构题。根据全文内容可知,本文第一段通过介绍上海和北京进行垃圾分类的事例,引入垃圾分类的主题;第二、三、四段具体介绍了垃圾分类政策的内容及其实施的原因;最后一段点明主旨,鼓励人们养成垃圾分类的习惯,故全文为总(第一段)分(第二、三、四段)总(第五段)。故选C。25主旨大意题。根据最后一段“However, the garbage sorting is a long journey as it takes time for people to learn and form a h

61、abit”及全文内容可知,本文通过介绍垃圾分类政策及其实施的原因等,主要是鼓励我们养成垃圾分类的习惯。故选D。26C27A28F29E30D【解析】【分析】本文主要是A、B两人之间的对话,介绍了两人约定去太阳广场的事宜,包括时间、地点等。26句意:嗯,你知道,电影院现在关门了。上文“Why not go to the cinema?”表示建议去电影院,故下文应与电影院有关。选项C“嗯,你知道,电影院现在关门了”符合语境。故选C。27句意:在鄂尔多斯博物馆旁边。上文“Can you tell me where it is?”表示询问太阳广场的位置,故下文应与地点方位有关。选项A“在鄂尔多斯博物馆

62、旁边”符合语境。故选A。28句意:我们能在那里做什么?下文“We can see the tulips”表示可以在太阳广场做的事情,故上文应为询问在太阳广场可以做什么,应用what提问。故选F。29句意:我们在哪里见面?下文“At our school gate.”表示地点,故上文应为询问见面的地点,应用where提问。故选E。30句意:再见。上文“OK, lets meet there at 3:00 this afternoon.”表示两人已经约定好见面事宜,表示对话已经结束,故下文应以“再见”作为对话的结束。故选D。31arrived32that33the34successfully35

63、learn36actors37how38crying39across40us【解析】【分析】本文主要讲述了电影攀登者讲述了1960年和1975年两代中国登山者成功攀登珠穆朗玛峰的故事,该片介绍了登山者在登山过程中的困难,以及他们如何珍惜攀登最高峰的荣誉。31句意:据中国日报报道,2020年5月27日上午11点,一支中国考察队的8名成员成功登顶珠峰。分析句子结构可知,句中缺少谓语。结合语境及备选词汇可知arrive符合语境,arrive at到达,动词短语,由May 27th, 2020可知,本句为一般过去时,故应用其过去式。故填arrived。32句意:许多中国人听到这个消息都很兴奋,高兴地跳

64、了起来。分析句子结构及语意可知,本句为“sothat”句式,意为“如此以致于”。故填that。33句意:让我们回到1960年,三名中国登山者从北面登上了珠峰的顶峰,北面被认为是珠峰最具挑战性的一面。形容词最高级most challenging前应加定冠词the。故填the。34句意:他们是第一个成功攀登珠峰北侧的中国登山队。句中不缺任何成分,故应用备选词汇successfully“成功地”,修饰动词climb。故填successfully。35句意:在电影的精彩瞬间背后,我们可以学到更多的东西。分析句子结构可知,句中缺少谓语。结合语境及备选词汇可知learn“学习”符合语境,句中情态动词can

65、后用其原形。故填learn。36句意:该片的主要演员吴京说,他在青海拍摄期间经历了重感冒和高原反应,但他说,有这样的经历很重要。分析句子可知,此处为Wu Jing的同位语。结合常识可知,吴京是该片的主演,故名词actor“演员”符合语境。句中“one of the”后应接名词复数,故此处用其复数形式。故填actors。37句意:重要的是要了解这些登山者有多困难,以及他们如何珍惜攀登最高山峰的荣誉。由“It is important to understanddifficult it was”可知,设空处引导宾语从句,空格后difficult为形容词,故应用how修饰。故填how。38句意:在电

66、影中,有很多时候人们都想哭。feel like doing sth想要做某事,故空格处应为动名词形式。结合语境及备选词汇可知cry“哭”符合语境,此处用其动名词形式。故填crying。39句意:这部电影已经在中国、北美和英国各大影院上映。分析句子结构可知,此处缺少介词。结合语境及备选词汇可知across“遍及”符合语境。故填across。40句意:许多人与攀登者产生共鸣,因为我们每个人在生活中实际上都是攀登者。句中one of后应接名词或代词宾格形式,结合语境及备选词汇可知,此处应用we的宾格形式us,作of的宾语。故填us。41Because a girl in her class like

67、d to point out her shortcomings.42I did as he told me. / I did according to what he told me.43第一次我对自己有了一个清楚的认识。44what45My fathers best advice【解析】【分析】本文是一篇记叙文,主要介绍了作者12岁那年,班里的一个女孩总是喜欢指出作者的缺点,为此作者很生气并对父亲诉苦。父亲告诉作者要正确地认识自己,不要闭目塞听,父亲的建议指引作者作出了改变。41根据第一段“a girl in my class liked to point out my shortcomin

68、gsAt last, I became very angry.”可知,简班上的一个女孩喜欢指出她的缺点,所以简非常生气。故填Because a girl in her class liked to point out her shortcomings.42根据语意可知,本句可用what引导宾语从句或用as引导方式状语从句,时态为一般过去时,谓语动词应用其过去式。我:I;做:do,此处用其过去式did;按照:as或according to;他告诉我的:he told me。故填I did as he told me. / I did according to what he told me.43

69、For the first time“第一次”,在句中作状语;I“我”;get a clear picture of sb对某人有清楚的认识;myself我自己,反身代词。故填:第一次我对自己有了一个清楚的认识。44分析句子“Listen to the truth and doyou know is the right thing to do”可知,本句应为宾语从句,从句中缺少动词know的宾语,故应用what引导宾语从句“what you know is the right thing to do”作主句中动词do的宾语。故填what。45根据最后一段“Daddys advice has t

70、uned to me at many important moments. Its the best piece of advice in my life”及全文内容可知,作者听从父亲的建议正确地认识了自己,并让自己作出改变,故文章的主题为“父亲的建议是作者生命中最好的建议”,标题围绕主题自拟即可。参考答案为My fathers best advice。46in the west of 【解析】【详解】根据语意可知,鄂尔多斯属于内蒙古,并且位于内蒙古西部,故此处应用短语in the west of在西部(强调在范围内)。故填in;the;west;of。47one fifth 【解析】【详解】

71、根据语意可知,本题考查分数的表达。分数表达适合“子基母序”的原则,即分子为基数词,分母为序数词,当分子大于一时,分母用其复数形式,故“五分之一”应表示为one fifth。故填one;fifth。48cant help thinking 【解析】【详解】cant help doing sth忍不住做某事,其后应接动名词形式;think of想起,动词短语。本句为when引导的时间状语从句,主句和从句都为一般现在时,故cant用其原形。故填cant;help;thinking。49Compared to/with 【解析】【详解】根据语意可知,compare to/compare with与相比

72、较,动词短语,此处应用其过去分词短语形式compared to/with,置于句首作状语。故填Compared;to/with。50were /could set/ be up/ built 【解析】【详解】根据语意可知,“医院的建立”发生在过去,故应为一般过去时,“医院”与“建立”之间有逻辑上的动宾关系,故本句为一般过去时的被动语态,Huoshenshan Hospital and Leishenshan Hospital为并列主语,故应用be动词were。set up/build建立,用短语set up时,此处应为were set up;用动词build时,可用情态动词can的过去式cou

73、ld构成被动语态,即could be built。故填were /could;set/ be;up/ built。51例文:The League Committee calls on all the students to take part in the volunteer work. 100 student intend to work as a volunteer actively. According to the chart, thirty students want to collect litter in the community. And another 40 student

74、s choose to tidy up books in the reading room. Visiting the old peoples home is the rest of the students plan.Id like to collect litter. This is because people often throw litter everywhere, and it makes our community dirty. I believe I can call on everyone to protect the environment which is though

75、t to be the “home” for all of us by taking this action.In fact, volunteer work is more and more popular around the world. Most people want to do something meaningful for others. As teenagers, we should try our best to take it up. I think it can make us keep in touch with other people better. At the

76、same time, we can experience how our parents work hard.In a word, doing volunteer work is good for our future life.【解析】【分析】【详解】1.题干解读:本题是一篇材料作文,要求根据表格中的内容介绍100位同学报名志愿服务活动的结果,介绍自己想参加的志愿服务活动及原因,阐述自己对志愿服务活动的看法,故文章中需包含以上三点内容,缺一不可。2.写作指导:写作时要以第一人称为主,时态为一般现在时,注意主谓一致问题;介绍100位同学报名情况时要引用正确的数据,介绍自己参加志愿活动的原因及看法时要合乎情理,真情实意,以达到和读者的共鸣;写作时注意按要点分段叙述,文章层次清晰,语句通顺,使读者一目了然。答案第14页,总14页

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1