收藏 分享(赏)

2019年英语新同步译林必修四(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪练(二) WELCOME TO THE UNIT .doc

上传人:a**** 文档编号:404745 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:8 大小:66KB
下载 相关 举报
2019年英语新同步译林必修四(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪练(二) WELCOME TO THE UNIT .doc_第1页
第1页 / 共8页
2019年英语新同步译林必修四(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪练(二) WELCOME TO THE UNIT .doc_第2页
第2页 / 共8页
2019年英语新同步译林必修四(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪练(二) WELCOME TO THE UNIT .doc_第3页
第3页 / 共8页
2019年英语新同步译林必修四(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪练(二) WELCOME TO THE UNIT .doc_第4页
第4页 / 共8页
2019年英语新同步译林必修四(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪练(二) WELCOME TO THE UNIT .doc_第5页
第5页 / 共8页
2019年英语新同步译林必修四(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪练(二) WELCOME TO THE UNIT .doc_第6页
第6页 / 共8页
2019年英语新同步译林必修四(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪练(二) WELCOME TO THE UNIT .doc_第7页
第7页 / 共8页
2019年英语新同步译林必修四(江苏专用)精练:UNIT 2 课时跟踪练(二) WELCOME TO THE UNIT .doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时跟踪练(二) Welcome to the unit & Reading Language points一、打牢语言基础,基稳才能楼高.单词拼写1Ive been asked to chair the committee (委员会) the next year.2I was absolutely delighted (高兴的) with the brilliant sunshine shining through the window.3The team we will compete (比赛) with is the champion of last season.4To us, a m

2、an who breaks his word loses all honour (信誉)5This is the best contemporary (当代的) art museum in the city.6There were nearly one hundred guests at the party so no one noticed Marys absence (缺席)7His first attempt (尝试) at passing the driving test was successful.8The football team was the world champion

3、(冠军) in 2016.单项填空1I promise that I will_ to answer all your questions as soon as possible if necessary.AattemptBsuggestCavoid Dfancy解析:选A句意:我承诺如果有必要的话,我将努力尽可能地回答你的所有问题。attempt to do sth.“努力做某事”,符合题意。其他三个动词后跟动名词作宾语,不接不定式。2Im going to Paris next week; would you like to deal with my letters during my _

4、?Aappearance BdistanceCabsence Dpresence解析:选Cabsence“不在场,缺席”,符合句意。appearance“出现”;distance“距离”;presence“出席”。3People in the west make _ a rule to buy Christmas presents for their relatives and friends.Athis BthatCit Dthese解析:选C此处为“make宾语宾补”结构,it在句中充当形式宾语,真正的宾语为to buy Christmas presents for their relat

5、ives and friends。4Could I speak to Mr Smith, please?_. Ill go and ask him to answer the call.APlease hang onBPlease hang offCSorry, he isnt here nowDSorry, Im afraid you have the wrong number解析:选A句意:“我可以和史密斯先生通话吗?”“请稍等,我去叫他接电话。”hang on表示“别挂断电话,稍等”。5The old workers are doing their best to pass _ thei

6、r techniques to the younger generation.Aoff BonCaway Dthrough解析:选B句意:老员工在尽力把他们的技术传给年轻一代。pass off“逐渐消失,对不予理睬”;pass on“往下传”;pass away“去世”;pass through “穿过,通过,经历”。6We must keep our room clean. Dirt and diseases go _, you know.Afrom time to time Bhand in handCstep by step Done after another解析:选B句意:我们必须保

7、持房间干净,你知道,灰尘和疾病是相伴而来的。hand in hand“手牵手,相伴”。7Jack described his father, who _ a brave boy many years ago, as a strongwilled man.Awould be Bwould have beenCmust be Dmust have been解析:选D句意:杰克把他爸爸描述为一个意志坚强的人,多年前他准是一个勇敢的男孩子。must have been 是对过去事实的肯定推测;must be是对现在事实的肯定推测;would be是过去将来时;would have been是虚拟语气,

8、显然D项正确。8Speaking of all the songs he has written, I think this is probably his _ one.Abetterknown BwellknownCbestknown Dmostknown解析:选C句意:说到他写的所有歌曲,我认为这可能是最著名的一首。wellknown“著名的”,最高级为bestknown,故选C。二、勤练语篇阅读,多练自能生巧.完形填空Beginning to learn gymnastics even before she could barely walk, Svetlana had always d

9、reamed to enter the Olympics scene some day.However, her _1_ ended in the car on the winding road when a lorry appeared out of nowhere. The last thing she _2_ was a blinding flash of light. In hospital, when told she would never _3_ again, she couldnt believe it. Three months later, she was _4_ out

10、of hospital on a wheelchair. Then a friend came to her house to visit her with an old childrens storybook. A bookmark in it made her _5_ to page 117. The name of the _6_ was “The Day Clara Walked”. She was determined to return to stage whatever it might cost._7_, after a years hard exercise, Svetlan

11、a recovered and was able to display her gymnastics. While she was sitting on the green bench _8_ the Athens Olympic Stadium, memories _9_: first, the pain and the tears, the book under her pillow, the words of relatives full of advice and comfort, and the pity in those eyes that had once held _10_ f

12、or her talent. Then followed the trips to the gym where everyone looked on _11_, their disbelief transforming slowly to wonder, _12_ she could balance the hoop (圈) as well as her teammates. She registered for the 2004 Olympic Games, and finally she received _13_ from the Olympic Committee.Her _14_ w

13、as interrupted by the attendant who said, “Its time”, two words that she had been _15_ to hear for so long. Smoothing her dress, she walked into the stadium, each _16_ firm and steady. Everything was _17_, and the applause rang loud in her ears, her heart _18_ violently against her chest.Later that

14、night, Svetlana pulled the gold medal out of her pocket and placed it on the old _19_ on the shelf, which opened to page 117, to the chapter “The Day Clara Walked”, tears _20_ her vision.语篇解读:奇迹总是降临在那些面临困境却怀有梦想、意志坚定的人的身上。该文主人公 Svetlana 的故事就是一个例证。1A.intentionBdreamClife Dcareer解析:选B根据第一段的内容可知,Svetlan

15、a 学体操,一直梦想着有一天进入奥运现场。故此处出现转折,表示她的梦想因车祸而破灭,应选择B项。 intention “意图,目的”;dream“梦想”;life“生命”;career“事业,生涯”。2A.remembered BforgotCexperienced Dsuffered解析:选A她能记起的最后一件事情是一道刺眼的闪光。remember “记得”;forget“忘记”;experience“经历”;suffer“遭受”。3A.see BdanceCsing Dwalk解析:选D根据下文中的“she was _4_ out of hospital on a wheelchair”

16、可推知,她被告知不能再走路了,故选择D项。4A.wheeled BrockedCthrown Drushed解析:选A根据下文中的“on a wheelchair”可知,她坐在轮椅上被推出了医院。wheel“用有轮之物推动”;rock“缓缓摆动”;throw “扔”;rush“迅速移动”。5A.point BrelateCopen Dadapt解析:选C书里的书签使她把书打开到117页。第19空后的“which opened to page 117”也是提示。point“指向”;relate“联系”;open“打开”;adapt“适应”。6A.bookmark BpageCstory Dcha

17、pter解析:选D根据最后一段中的“to the chapter The Day Clara Walked”可知,应选择D项。chapter“章,篇”。7A.Fortunately BSurprisinglyCSuddenly DCertainly解析:选B经过一年的艰苦训练,Svetlana 康复了并能表演体操,这是令人惊奇的事,因此选择B项。8A.outside BinsideCbeneath Dopposite解析:选A根据倒数第二段中的“Smoothing her dress, she walked into the stadium”可知,此时她是坐在体育场外的长椅上,故选择A项。9A

18、.squeezed out Bfaded awayCmixed up Dflooded in解析:选DSvetlana 坐在长椅上回忆起经历的一切,记忆一下子涌了进来。squeeze out“把挤出”;fade away“逐渐消逝”;mix up“弄错”;flood in“大量涌入”。10A.fright BadmirationCsympathy Dregret解析:选B根据空格后的“for her talent” 并结合选项可知,此处表示曾经因她的才能而羡慕的人。fright “惊吓”;admiration “羡慕,赞赏”;sympathy“同情”;regret“感到遗憾,懊悔”。11A.c

19、heerfully BthankfullyCnervously Ddoubtfully解析:选D根据下文中的“their disbelief”可知,在体育场人们怀疑地观望着。cheerfully“欢快地”;thankfully“感激地”;nervously“不安地”;doubtfully“怀疑地”。12A.until BwhileCas Donce解析:选C当 Svetlana 能和她的队友一样在转圈时保持平衡,人们的怀疑慢慢地变成了惊奇。as 表示“当的时候”,引导时间状语从句。注意 while 引导时间状语从句时,谓语动词须是延续性动词。13A.approval BpraiseCsuppo

20、rt Daccess解析:选A根据上下文可知,她报名参加2004年奥运会,并最终获得了奥委会的批准。approval“批准”;praise“赞扬”;support“支持”;access“入口”。14A.plan BthoughtCattempt Dsight解析:选B文章第三段主要介绍 Svetlana 坐在长椅上回忆经历的一切,此时她的思绪被服务员打断,因为该她上场了,故选择B项。15A.eager BcontentCupset Dproud解析:选A 能参加奥运会是 Svetlana 的梦想,被告知该她上场比赛是她一直渴望听到的。eager“渴望的”,be eager to do “渴望做

21、”;content“满意”;upset“沮丧”;proud“骄傲的”。16A.breath BwaveCstep Dlook解析:选C根据前文中的“Smoothing her dress, she walked into the stadium”可知,此时她的每一步都走得坚定而沉稳。step“步伐”。17A.unexpected BperfectCawful Dfinished解析:选B根据下文中的“and the applause rang loud in her ears”及最后一段中的“Svetlana pulled the gold medal out of her pocket”可知

22、,她的表演非常完美。unexpected “出乎意料的”;perfect“完美的”;awful“可怕的”;finished“完成了的”。18A.fighting BstrikingCkicking Dhammering解析:选D(由于激动)她的心在胸腔里猛烈地跳动。fight“打架”;strike“打,击”;kick“踢”;hammer“猛烈跳动”。19A.hoop BletterCbook Ddress解析:选C根据空格后的内容可知,Svetlana 应是把金牌放在了那本旧书上。20A.rolling BfillingCclouding Drushing解析:选C泪水模糊了她的视线。roll

23、 “滚动”;fill“填满”;cloud“使模糊”;rush“迅速移动”。.阅读理解It was another frustrating day. I came home from school, changed my clothes and got ready for work. I worked at a local restaurant in town.I went to work feeling downandout. And to make matters worse, my work here was the same thing over and over again. Deal

24、ing with customers who complained about their food that was being served was too big or too small.Three elderly ladies walked in and sat by the window. They watched how I was working.When they finished their meals, I went over to clean their table. They talked to me for a while about school, how I w

25、as doing, what grade I was in and what I planned to do in the future.As they were leaving, they walked past me and one of them said to me in a confident, gentle voice, “You_are_going_places.” And that was it. They left the restaurant and I was pretty much is awe (赞叹). I had tears in my eyes, because

26、 they gave me reasons to believe in myself. They picked my spirit up from being downandout and gave me a reason to keep on working hard and to give it my all.People used to tell me that I couldnt have a career in television until I had a degree and was out of college. Im now the host of a studentpro

27、duced television show. And the best thing is that Im only 17 years old and I am a senior in high school.语篇解读:“良言一句三冬暖。”一句认可的话可以点亮一个人的心情,一句鼓励的话可以帮一个人找回自信,走向成功。1Why did the author think that it was another frustrating day?AHe didnt want to work there.BThe work was too hard for a teenager.CIt was diffi

28、cult to make the customers happy.DHe had to do the same thing again and again.解析:选D细节理解题。根据前两段的描述可知,作者沮丧的原因在于生活没有新意,每天都在反复地做着同样的事情。2From the passage we know that the author _.Aworked as a cookBhad a parttime jobCloved his job at firstDdid very well at school解析:选B细节理解题。根据第一段和最后一段可知,作者是个学生,放学后在餐馆做兼职。其

29、他三项在文中无依据。3What does the underlined sentence in Paragraph 5 mean?AYoull be successful.BYoure going on a trip.CYoure in the right place.DYou should go to a better place.解析:选A句意理解题。根据第五段最后两句可知,画线句子给了作者信心,使作者重新振奋起来,继续努力工作。A项(你会成功的)最能起到这种效果。4It can be inferred from the passage that the author now _.Ais studying in a collegeBdoesnt have great dreamsChas many thanks to the three ladiesDlikes his job in the restaurant very much解析:选C推理判断题。文章提到三位老妇人鼓励的话使作者深受鼓舞,找回自信并一步步走向成功。由此可推知,作者对那三位老妇人心怀感激。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1