1、单元加餐练加餐练(一)完形阅读组合练.完形填空Today, I went to a meeting with my niece. The place was _1_, so there was little time left for us to have a _2_. I went into the hall as soon as we arrived._3_, the meeting came to an end at 1 pm. I came out and was _4_ by my niece with a smile and her hand over her stomach in
2、dicating (表明) _5_. We had spent six hours without meals. Before we began our journey to a _6_, I asked her what she preferred to eat and she immediately _7_ “Burger”I told her that the burger could _8_ satisfy my hunger, so it would be _9_ to have a proper lunch and that we could have the burger lat
3、er. She _10_ and we both ate “Chicken Biryani”. As we _11_ and sat in the car, she looked outside and suddenly shouted, “McDonalds!”I _12_ her that we would surely go for one. _13_ before that I needed to complete one of my _14_ of the day. She asked me what it was and I told her that I needed to _1
4、5_ five people in “Mahim”. Obviously, she was _16_ and promised to feed some people with her _17_.So we went to “Mahim” an area where the hungry were fed by the ones who could _18_ to feed them. As she paid for the five people, her eyes fell on the others _19_ in hunger. She held my hand and said in
5、 _20_, “A burger can give 3 people one good meal. So next time I am going to be here instead of McDonalds.”语篇解读:本文是记叙文。作者的侄女一心想吃汉堡包。然而,在得知作者要去救济一些人时,她也愿意用自己的钱救济别人。1A.secretBbeautifulCfar Dsafe解析:选C根据下文“. so there was little time left for us . I went into the hall as soon as we arrived”可知,开会的地方很远(far
6、)。2A.try BchangeCtalk Dmeal解析:选D根据下文“We had spent six hours without meals.”可知,作者和侄女没有时间吃饭(meal)。3A.Interestingly BHopefullyCFinally DSurely解析:选C根据下文“. the meeting came to an end at 1 pm”可知,会议在下午一点终于(Finally)结束了。4A.greeted BfrightenedCignored Djudged解析:选A作者走出来,侄女笑着跟作者打招呼(greeted)。5A.respect BangerCsa
7、dness Dhunger解析:选D根据下文“We had spent six hours without meals.”可知,侄女把手放在肚子上,表明饿(hunger)了。6A.hospital BclubCrestaurant Dhouse解析:选C根据下文“. I asked her what she preferred to eat .”可知,他们准备去饭店(restaurant)。7A.refused BansweredCbought Dguessed解析:选B根据上文“. I asked her what she preferred to eat .”可知,她立刻回答(answer
8、ed):汉堡包。8A.naturally BquicklyCnormally Dhardly解析:选D根据下文“. have a proper lunch .”可知,作者觉得汉堡包很难(hardly)解决饥饿问题。9A.easy BniceCcommon Dimpossible解析:选B根据上文可知,作者不同意吃汉堡包,应该吃一顿合适的午饭好(nice)一些。10A.lied BcheckedCconsidered Dagreed解析:选D根据下文“. and we both ate Chicken Biryani”可知,侄女同意(agreed)了。11A.came up Bcalmed do
9、wnCwalked out Dturned back解析:选C作者和侄女吃完饭出来(walked out),坐在车上。12A.showed BwarnedCordered Dtold解析:选D根据下文“. that we would surely go for one”可知,作者告诉(told)侄女,他们肯定会去麦当劳。13A.As BOrCBut DAnd解析:选C根据下文“. before that I needed to complete .”可知,此处是转折关系,故用But。14A.promises BpicturesCjobs Dlessons解析:选A根据下文可知,作者在带侄女去麦
10、当劳之前,先要完成自己诺言(promises)中的一个。15A.save BfeedCprotect Dencourage解析:选B根据下文“. promised to feed some people .”可知,作者给五个人提供食物(feed)。16A.nervous BupsetCworried Dinterested解析:选D根据下文“. promised to feed some people .”可知,听到作者的话,侄女很感兴趣(interested)。17A.strength BdinnerCmoney Daward解析:选C根据下文“As she paid for the fiv
11、e people .”可知,侄女答应用自己的钱(money)为五个人买饭吃。18A.learn BofferCplan Dafford解析:选D根据下文“As she paid for the five people .”可知,在这个地方,买得起(afford)食物的人们可以给一些饥饿的人买东西吃。19A.waiting BrunningCperforming Dworking解析:选A侄女看到还有别的饥饿的人在等着(waiting)。20A.surprise BtearsCpeace Dturn解析:选B她抓着作者的手,眼里含着泪(tears)说她以后会来这儿帮助他们。.阅读理解We sho
12、uld never give up when were challenged. The following three actresses have set a good example to us.Sarah Jessica ParkerWhen Parker was little, she had to take up singing and dancing to help feed her big family. Despite hard times, Parkers mom encouraged her childrens interest in the arts. When Park
13、er was 11 years old, the family took a trip to New York City, so Parker could audition (试演) for a Broadway play. The trip was a success she and her brother were both cast, and then the family moved to New York. Parker continued to work hard and land roles, eventually becoming the title character of
14、a famous TV show.Emily BluntBefore Blunt was nominated (提名) for Golden Globes and landing leading roles on the stage and big screen, she could hardly hold a conversation with her classmates: Between ages seven and 14, Emily had a major stutter (口吃). But that all changed when one of her junior high t
15、eachers encouraged her to try out for the school play, which she thought was a totally unappealing thing at first due to the fact that she had such a hard time communicating. The teacher suggested she try accents and character voices to help get the words out and it worked. By the end of her teens,
16、Blunt had overcome her stutter and went on to achieve the successful career she has now.Shania TwainTwains career actually began more out of necessity than raw ambition. Her mom and stepfather often couldnt make enough to get by, so Twain started singing in bars to make extra money when she was just
17、 eight years old. She recalls her mother waking her up at all hours to get up and perform. Sadly, when she was 21, her mother and stepfather were killed in a car accident on the highway. Twain put her career on hold to step in and take care of her younger brothers. Only when her youngest brother gra
18、duated from high school did she feel it was OK to head down to Nashville to pursue her career.语篇解读:本文介绍了三位励志女演员。她们虽然出身贫寒,但是都取得了很大成就。1Parkers family went to New York City when she was 11 because _.Aa TV show was waiting for ParkerBParker could try out for a play thereCParker planned to learn the arts
19、 thereDParkers family wanted to travel there解析:选B细节理解题。根据Sarah Jessica Parker部分中的“When Parker was 11 years old, the family took a trip to New York City, so Parker could audition (试演) for a Broadway play.”可知,莎拉杰西卡帕克一家去纽约是因为帕克可以在那里参加一个戏剧的试演。2How did Blunt react first when she was encouraged to try out
20、 for the school play?AAngry. BExcited.CUninterested. DTouched.解析:选C细节理解题。根据Emily Blunt部分中的“which she thought was a totally unappealing thing at first due to the fact that she had such a hard time communicating”可推断,艾米莉布朗特起初对尝试参加一部学校剧的表演并不感兴趣。3Twain stopped pursuing her career at 21 because _.Ashe wan
21、ted to take a breakBshe experienced a car accidentCshe wanted to finish her educationDshe decided to look after her brothers解析:选D细节理解题。根据Shania Twain部分中的“Twain put her career on hold to step in and take care of her younger brothers.”可知,仙妮亚唐恩没有发展自己的事业是因为她觉得弟弟们比自己的事业更重要,她需要照顾他们。4What did Parker and Tw
22、ain have in common when they were young?AThey had uncaring parents.BThey had an unhappy childhood.CThey wanted to become famous.DThey helped support their family.解析:选D推理判断题。根据Sarah Jessica Parker部分中的“When Parker was little, she had to take up singing and dancing to help feed her big family.”和Shania
23、Twain部分中的“Her mom and stepfather often couldnt make money to get by . when she was just eight years old.”可知,她们俩都得帮助养家。加餐练(二)主观题规范增分练.语法填空More and more people in America are celebrating the Indian holiday Diwali.Diwali is Hindi (印地语) _1_“ rows of lights”. It is the most important holiday in India. _2
24、_ it began as a Hindu observance, almost everyone in the United States celebrates the Festival of Lights. Many people around the world _3_ (begin) to do as well. The United States is one of the places where the festival is becoming more common. _4_ (hold) in many parks and museums, Diwali celebratio
25、ns can also be _5_(easy) found at American landmarks like Disneyland in California and New York Citys Times Square.Neeta Bhasin _6_ (found) the Times Square event. She said Indian immigrants have found great success in America but many Americans do not know much about India all _7_ same. So, she dec
26、ided to act. “I felt its about time that we _8_ (take) India to mainstream America and show Indias rich culture, arts and _9_ (diverse) to the world,” she said. “And I couldnt find a _10_ (good) place than the center of the universe: Times Square.”语篇解读:本文是一篇说明文,介绍了印度的节日Diwali (排灯节)在美国流行的现状。1forDiwal
27、i在印地语中是“一排排灯”的意思。for表示“意为”。2Although/Though/While尽管它最初是印度教的一个仪式,但现在在美国几乎每个人都庆祝这个节日。此处表示让步关系,且只能填一个词,故填Although/Though/While。3are beginning世界上很多人也将开始庆祝这个节日。结合语境可知此句应该用现在进行时表将来。4HeldDiwali庆祝活动在很多公园和博物馆举行,在美国的一些标志性建筑也能很容易地看到,如加利福尼亚的迪斯尼乐园和纽约时代广场。空处是非谓语动词作状语,hold与句子主语Diwali celebrations之间构成逻辑上的动宾关系,故用过去分
28、词形式。5easily空处修饰谓语动词found,应用所给词的副词形式easily。6foundedNeeta Bhasin创立了时代广场的活动。此处描述过去的事实,应该用一般过去时。7theall the same意为“仍然,仍旧”,符合语境。8should take“我”觉得是时候把印度介绍进美国主流社会了,并且将印度丰富的文化、艺术以及多样性展示给世界。在Its time that .句型中,that从句要用虚拟语气,从句中的谓语动词用动词的过去式(be用were),或者用“should动词原形(should不能省略)”。但是根据后面的并列谓语show可知,本空只能填should tak
29、e,不能填took。9diversity空处与culture, arts并列作宾语,故用所给词的名词形式diversity“多样化,多样性”。10better“我”找不到一个比宇宙中心时代广场更好的地方了。根据句意和than可知,此处要用形容词的比较级。.应用文写作假设你是李华,你生活的城市肥城是国家级园林城市。你的美国朋友约翰写信询问你家乡的情况。请根据下面提供的信息,用英语给他回一封信,以介绍你的家乡。1地处泰山脚下,占地约1 277平方千米,人口约100万;2历史悠久,矿产资源丰富;3环境优美,公园众多(如范蠡公园、白云山公园等);4经济发展迅速,人民生活幸福,竞争力不断提高。注意:1.
30、词数80左右;2开头和结尾已给出,不计入总词数;3可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:国家级园林城市national garden cityDear John,Located at the foot of Mount Tai, our city Feicheng covers an area of 1,277 square kilometres or so and about one million people are living in it. I sincerely hope you can come and have a look.Yours,Li Hua参考范文:Dear Jo
31、hn,Located at the foot of Mount Tai, our city Feicheng covers an area of 1,277 square kilometres or so and about one million people are living in it. With a long history, it is rich in mineral resources. Whats more, being a national garden city, the environment of it is very beautiful. For example,
32、there are many attractive parks in our city, such as Fanli Park and the Park of Baiyun Mountain. In the free time, especially during the holidays, a lot of citizens as well as tourists often travel there to relax and enjoy themselves. Much to our delight, with the fast development of economy, not only are people living a happy life, but its competitive power is also much stronger than before.I sincerely hope you can come and have a look.Yours,Li Hua