收藏 分享(赏)

2019年英语新同步浙江专用必修四精练:UNIT 3课时跟踪练(一) WARMING UP .doc

上传人:a**** 文档编号:404606 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:6 大小:286KB
下载 相关 举报
2019年英语新同步浙江专用必修四精练:UNIT 3课时跟踪练(一) WARMING UP .doc_第1页
第1页 / 共6页
2019年英语新同步浙江专用必修四精练:UNIT 3课时跟踪练(一) WARMING UP .doc_第2页
第2页 / 共6页
2019年英语新同步浙江专用必修四精练:UNIT 3课时跟踪练(一) WARMING UP .doc_第3页
第3页 / 共6页
2019年英语新同步浙江专用必修四精练:UNIT 3课时跟踪练(一) WARMING UP .doc_第4页
第4页 / 共6页
2019年英语新同步浙江专用必修四精练:UNIT 3课时跟踪练(一) WARMING UP .doc_第5页
第5页 / 共6页
2019年英语新同步浙江专用必修四精练:UNIT 3课时跟踪练(一) WARMING UP .doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3课时跟踪练(一) Warming Up & Reading Pre-reading.阅读理解AHumor is a most effective, yet frequently neglected, means of handling the difficult situations in our lives. It can be used for patching up differences, apologizing, saying“no”, criticizing, and getting the other fellow to do what you want withou

2、t his losing face. For some jobs, it is the only tool that can succeed. It is a way to discuss subjects so sensitive that a serious dialogue may start a riot. For example, many believe that comedians on television are doing more today for racial and religious tolerance that people in any other forum

3、.Humor is often the best way to keep a small misunderstanding from escalating (升级) into a big deal. Recently a neighbor of mine had a quarrels with his wife as she drove him to the airport. Airborne, he felt miserable, and he knew she did, too. Two hours after she returned home, she received a longd

4、istance phone call.“Persontoperson for Mrs. I. A. Pologize.” intoned the operator.“Thats spelled P as in .” In a twinkling (眨眼间), the whole day changed from bad to lovely at both ends of the wire.An English hostess with a quick wit was giving a formal dinner for eight distinguished guests whom she h

5、oped to enlist (赞助) in a major charity drive. Austerity was a fashion in England at the time, and she had asked her children to serve the meal. She knew that anything could happen . and it did, just as her son, with the studied concentration of a tight rope walker, brought in a large roast turkey; h

6、e successfully elbowed the swinging diningroom door, but the back bird dropped onto the diningroom floor.The boy stood rooted, the guests staring at their plates. Moving only her head the hostess looked at her son,“No harm, Daniel”, she said,“just pick him up and take him back to the kitchen” . she

7、enunciated (发音) clearly so he would think about what she was saying .“and bring in the other one.”A wink and a oneliner instantly changed the dinner from a redfaced embarrassment to a laughter.1What is the main idea of the passage?AHumor is the key to success in our work and lives.BHumor enables us

8、to deal with difficult situations effectively.CHumor is the best way to criticize someone without losing his face.DHumor makes fun of any difficult situation.解析:选B主旨大意题。从文章结构上分析,作者在首段中就提出了本文的中心论点,而且其后的三段都对中心论点加以说明。首段的第一句又是本段的中心,下面所列出的一些幽默的作用都是具体的方面。故应选B项。2What caused the roast turkey to drop onto th

9、e floor?AThe backward movement of the door.BThe sons rude behavior.CSomeone happened to be at the door.DThe bird raised by the family.解析:选A细节理解题。根据第三段的最后一句可知他成功地用肘部推开了门,但是复位的门却将火鸡打到了地上。故应选A项。3What do you think would probably be the result if the hostess got angry and scolded the son?AIt would make t

10、he embarrassing situation worse.BThe son would refuse to serve the guests any more.CThe son would talk back and make the mother all the more angry.DThe guests would leave before the dinner was over.解析:选A推理判断题。由最后一段可推知答案。BA long weekend is a great opportunity to do something a little different. Many

11、people use a long weekend for a getaway,_a short trip to leave the stress of their everyday lives behind and explore, learn, or relax.Hotel RomanceMany hotels and resorts feature something special to start the getaway, such as champagne (香槟酒), flowers, or a fruit basket in the room on arrival. Getaw

12、ay packages usually include a room with something special, for example a heartshaped bed. Additional benefits could be room service meals or other private dining, plus tickets or discounts for local attractions.Visit a SpaSpa getaways can take place at a location that focuses only on spa services or

13、 at a hotel that offers a spa as one of its features. Some spas emphasize treatments fit for their geographic area or a local attraction. A spa in a grape growing region might provide grape juice masks, or a hotel near a hot spring could offer mineral baths. Most spas offer a range of massage (按摩),

14、and health and beauty treatments, so a spa getaway can be relaxing with other benefits.Learn a SkillA long weekend may not be enough time to become an expert on something new, but it provides a way for people to begin their explorations. Some organizations offer intensive (集中的) courses that last two

15、 or three days. People with special interests can get away from their routines while learning such things as how to make beer, speak a new language, or take better photos.Help OthersSome organizations cooperate with businesses to offer accommodations and activities for shortterm volunteers. Most vol

16、unteer vacations involve ecologyfriendly or charity activities. A volunteer getaway is a way to relieve stress and help others at the same time.Stay in a National ParkFor those who want to relax in a rural environment, a national park fits the bill. Most national parks provide camping areas with ten

17、ts and trailers. Several have cabins (小屋) within the parks available to rent. A getaway to a national park provides privacy, stress relief, and the time to get to know some important natural resources.语篇解读:周末度假可以帮助我们减轻生活中的压力,探索自然,学习知识,放松身心。文章给出了几个周末度假的好去处。4The underlined word “getaway” in Paragraph

18、1 most probably means a(n)_Aexciting explorationBinteresting locationCshort vacationDunforgettable experience解析:选C词义猜测题。根据第一段第二句中的“Many people use a long weekend for a getaway, a short trip”可知,getaway意为“短假”。5It can be learned from the text that _.Aspas are offered in the tourist attractions all over

19、 the countryBintensive courses of some organizations help people get away from homeChelping others at weekend makes people feel more stressfulDpeople may get close to nature in a national park解析:选D细节理解题。根据最后一段最后一句中的“A getaway to a national park provides . the time to get to know some important natur

20、al resources.”可知,在国家公园度短假可以使我们了解重要的自然资源,因此D项正确。6Which of the following can be the title of the passage?AStay Away From Our Busy WorkBGood Ways to Relieve StressCEnjoy Life and Help OthersDLong Weekend Getaway解析:选D标题归纳题。通读全文可知,文章主要介绍了五个周末度短假的去处,因此D项是最佳标题。CAshleigh Fraser and Leah Guskjolen, both 18,

21、wondered why they wouldnt be allowed to wear nail polish (指甲油) or artificial nails during their training to become certified nursing assistants. But when they asked, the only response they got was that “rules are rules”. Not satisfied, the teens decided to explore the issue themselves.For their stud

22、y, Ashleigh and Leah, seniors at Willcox High School in Willcox, Arizona, borrowed materials from the hospital where theyd trained as nursing assistants. Ten nurses there agreed to give them some scrapings (碎屑) from the top side of their nails. Half of the participants had natural nails. The other h

23、alf wore nail polish or fake nails on top of their natural nails. The teens grew bacteria from the scrapings on plates.Natural nails produced an average of 4.3 bacterial colonies. In contrast, scrapings from nail polish or artificial nails produced an average of 17.5 colonies! Leah and Ashleigh had

24、their answer to the_question. Only natural nails are allowed because polished and artificial nails tend to harbor far more bacteria. The germs could be dangerous to sick patients.When nurses touch patients, they often wear gloves, but many small tasks are performed barehanded. The teens hope to rais

25、e awareness of how dangerous artificial nails can be in the medical setting.“What shocked me,” Leah says,“is how unconcerned some of the nurses are. They dont think their nails are dangerous.” Ashleigh agrees and observes that nurses with polished or fake nails tended to scrub (擦洗) less vigorously w

26、hen washing their hands. Their nails might look nice, but this might contribute to the large numbers of germs that hang onto their nails.Ashleigh has never really liked nail polish, so she wont have to change much to pursue her dream of being a surgeon. But the results have reminded Leah, who wants

27、to be a nurse, to give up her artificial nails for good.“Theyre very pretty,” she says.“I love them.” But now that she knows the risks they can cause, she admits that for a health professional they just are “not worth it”语篇解读:医院为什么要禁止医护人员涂指甲油或戴人工指甲呢?两位青少年经研究发现,那是因为涂指甲油的指甲和人工指甲容易滋生细菌。7The first parag

28、raph is intended to introduce the_.Atwo teenagers career planBcause of the two teenagers studyCadvantage of the two teenagers studyDtwo teenagers attitude towards their training解析:选B段落大意题。根据第一段可知,两位青少年对她们不能涂指甲油和戴人工指甲的原因不满意,所以决定自己找到答案。因此,第一段主要介绍了两位青少年做研究的原因。8What did the two teenagers do for their st

29、udy?AThey got trained at a hospital.BThey did an experiment by themselves.CThey consulted the hospitals nurses.DThey collected experimental samples at their school.解析:选B细节理解题。根据第二段可知,两位青少年通过亲自做实验来找到她们想要的答案。9The underlined words “the question” in Paragraph 3 refer to why_.Awearing polished or artific

30、ial nails is harmful to healthBscrapings from natural nails produced less bacteriaCthey cannot wear polished or artificial nailsDthey were not satisfied with the response解析:选C词义猜测题。根据第一段可知,两位青少年对她们不能涂指甲油和戴人工指甲的原因不满意,所以决定自己找到答案;根据第三段第三句可知,她们找到了这个问题的答案。因此,“这个问题”指的是她们为什么不能涂指甲油和戴人工指甲。10What would Leah d

31、o about her artificial nails?AShe wont have to change much.BShe wont love them anymore.CShe will give them up forever.DShe wont give them up.解析:选C推理判断题。根据最后一段最后一句可知,Leah已经意识到了指甲油和人工指甲可能带来的危害,因此她认为对一名健康专业人士来说,戴人工指甲“不值得”。由此可推知,她会永远地放弃自己喜欢的人工指甲。.阅读七选五Do You Have a Positive Attitude?Who would you rather

32、 hang around with? Someone who always acts in low spirits? Or someone who manages to see the good around him, even when things arent always going great? _1_Having a positive attitude can help you in many ways. _2_ Your friends will definitely appreciate you more if you see the silver lining rather t

33、han just the dark clouds!_3_ The less pressure you feel, the better you will feel overall. So if youve been feeling tired, put on a happy face and you just might feel better soon.But how can you have a positive attitude when life is hard? Its more than just turning lifes lemons into lemonade. _4_ Bu

34、t its worth it.A positive attitude doesnt mean ignoring lifes troubles. It just means looking for the good in things, rather than being a pessimist and concentrating on the bad in things. Sometimes your attitude can make all the difference. Identify (识别) those areas of your life that might not be go

35、ing so well. _5_ Focus on one at a time and think of ways you can find the positive in things.AThe answer is to have a positive attitude.BHaving a positive attitude can take some hard work.CThey are likely to make you have negative thoughts.DHaving a positive attitude can also reduce your stress lev

36、el.EIf you have a positive attitude, youre more fun to be around.FWhen you feel better physically, you naturally feel better mentally.GIts no surprise that people enjoy being around positive people rather than negative people.语篇解读:与那些垂头丧气的人相比,人们更愿意和那些具有积极心态的人在一起。本文论述了积极心态的重要性和拥有积极心态的方法。1选G上文是三个问句:你愿

37、意与什么样的人在一起?是那些总是垂头丧气的人?还是那些总是设法看到事情积极一面的人?因此G项(人们喜欢和积极的人而不是消极的人在一起是意料之中的事)回答了上文提出的三个问题。2选E上一句提到积极的心态可以在很多方面帮到你,因此E项(如果有积极的心态,你就能给身边的人带去更多的快乐)紧承上文,说明了积极心态带给周围的人的好处。3选D上一段讲了积极心态给周围的人带去的好处,下一句提到压力越少,你的整体感觉就越好,因此D项(拥有积极的心态也能减少你的压力)在此承上启下。4选B上一句提到拥有积极的心态不像把柠檬变成柠檬水那样简单,那是需要人的努力的,故B项符合语境。5选C上一句提到要找出生活中不顺的事情,下一句提到一次只专注于一件事,并找到它积极的一面,因此C项(它们可能会使你产生消极的思想)在此承上启下。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1