1、Module 3 课时跟踪练(一) Introduction & Reading Pre-reading.阅读理解AWalt Disney is credited for creating such wonderful things as Donald Duck and Mickey Mouse. However, he cannot take the credit for creating other wellloved characters, such as Cinderella and Snow White. They are almost automatically associate
2、d with Disney because Disney turned old fables (寓言) into cartoon movies.The original Cinderella varies very much from the Disney version we know today. It started off with the girl mourning her mothers death and going to her tomb three times a day. In addition, there were only birds that helped Cind
3、erella; there was no such thing as a fairy godmother or helpful mice, nor was there mention of a horse and carriage.The stepsisters were cruel: they always threw Cinderellas food into the ashes of the fire, and made her sleep on the ashes on the floor, hence (因此,由此) her name.In the original story, t
4、he kings ball actually lasted for three days. With the help of the birds, the girl, beautifully dressed, danced with the prince on all three nights and the prince fell in love with her. However, she broke away from him to rush back home each night. On the last night, the prince placed something stic
5、ky on the stairs; as Cinderella made her escape, a shoe got stuck on it.Here now is where the story becomes unpleasant: when the prince went to the house looking for the girl whose foot fit the shoe, the wicked (邪恶的) stepmother told one of her two daughters to cut off her big toe to fit into the sho
6、e. The daughter did as told. So the prince took her away to be his bride. But, when they passed the tomb of Cinderellas mother, the birds called out to the prince,“Turn and peep, theres blood within the shoe;The shoe is too small, the true bride waits for you.”Realizing he had been tricked, the prin
7、ce returned the daughter to her mother; the other then had to cut off part of her heel in order to fit into the shoe, with the same result. Only Cinderellas foot fit perfectly and so the prince chose to marry her. The story ends with the wedding day: as Cinderellas two stepsisters followed her, pret
8、ending to be devoted to her so that they could enjoy the kings riches, two birds flew by and plucked (啄) out their eyes. Because of their wickedness and falsehood, they had to spend the rest of their days blind.The original Cinderella is so different from the Disney version. Thank goodness Disney ma
9、de such changes; it indeed was a wise move.语篇解读:本文是一篇记叙文。迪士尼的卡通人物“灰姑娘”的故事几乎是家喻户晓,但你知道最初的灰姑娘的故事吗?大家赶快读文章,从中寻求一个不同的“灰姑娘”吧。1What does the underlined word “They” in the first paragraph refer to?ASuch wonderful things.BOther wellloved characters.COld fables.DCartoon movies.解析:选B代词指代题。根据画线单词所在句的前一句“Howeve
10、r, he cannot take the credit for creating other wellloved characters .”可以得出答案。2How did Cinderella get her name?AThe birds came up with it.BIt was given by Disney.CIt came from the word “ash”DShe got it from her mother.解析:选C细节理解题。根据第三段中可知,“灰姑娘”这个名字是从单词ash得出的。A项“鸟儿们想出的”,B项“迪士尼给的”,D项“她从她妈妈那里得到的”,都与原文的内
11、容不符。3The moral of the original story is that .Aa wicked person cannot escape punishmentBa devoted person certainly deserves respectCa wellbehaved child earns a great rewardDa dishonest child cannot get mother love解析:选A推理判断题。根据倒数第二段中的冒名顶替的两个姐姐都被王子发现了,且小鸟把她们的眼睛啄瞎了可知,她们为自己的行为付出了代价,因此本文的寓意是“邪恶的人逃脱不了惩罚”,
12、所以选择A项。4What does the author think of the Disney version?AExcellent.BOrdinary.CDull. DRidiculous.解析:选A推理判断题。根据最后一段中的“Thank goodness Disney made such changes; it indeed was a wise move.”尤其是“Thank goodness”以及“a wise move”可知,作者对迪士尼版本的灰姑娘比较认可,因此选A项“极好的,优秀的”。BCaptain Ralph Crewe is a wealthy English man,
13、 who has lost his wife and lives with his young daughter Sara.He sends Sara to Miss Minchins boarding school for girls in London, in order to prepare her for a future life in society.Crewe pays for her special treatment at the school, such as her own room with great things, her own maid, and her own
14、 carriage.The headteacher, Miss Minchin, secretly dislikes Sara, but she hides her true feelings and publicly fawns over (奉承) Sara because her father is so rich.Though living a rich life, Sara is considered quiet, wellmannered and kind by most people.She gains the reputation of being like a “princes
15、s”After some time, a large party is thrown for Saras birthday at Miss Minchins boarding school, which is attended by all her friends and classmates.Just as it ends, Miss Minchin learns of Captain Crewes unfortunate death.A friend talked Captain Crewe into developing diamond mines with him.The mines
16、failed and Sara is left with no money.Miss Minchin is left with a lot of unpaid bills for Saras school fees and luxuries (奢侈品), including her birthday party.Angrily, Miss Minchin takes away all of Saras possessions, makes her live in a cold little dark room, and forces her to earn her living by work
17、ing as a servant.For the next several years, Sara is treated badly by Miss Minchin and the other servants.Though she lives a hard life, Sara remains optimistic and kind.She will give bread to the poor girl on the street, though she is also very hungry herself.Meanwhile, Mr.Carrisford and his Indian
18、assistant move into the house next door to Miss Minchins school.Mr.Carrisford was Captain Crewes friend and partner in the diamond mines.As it turned out, the diamond mines did not fail.Instead, it has made Mr.Carrisford extremely rich.Mr.Carrisford is determined to find Crewes daughter, although he
19、 does not know where she is exactly.He thinks she is attending school in France or Moscow.Do you want to know what happens next?Then find a copy of A Little Princess by Frances Hodgson Burnett and enjoy it.语篇解读:小公主是弗朗西斯霍奇森伯内特的代表作,本文向我们介绍了这个故事的部分内容。5According to Paragraph 1, what do most people at th
20、e school think of Sara?AThey speak highly of her.BThey praise her insincerely.CTheyre afraid of her sometimes.DThey dislike her because shes unkind.解析:选A推理判断题。根据第一段最后两句可知,萨拉在学校时,身边大部分的人对她评价都很高。6What kind of person is Miss Minchin?AInsincere and cruel.BKind and considerate.CDevoted and honest.DGreedy
21、 and strict.解析:选A推理判断题。根据第一段“The headteacher, Miss Minchin, secretly .because her father is so rich.”以及第二段“Angrily, Miss Minchin takes away . as a servant.”可知,Miss Minchin是一个虚伪且残忍的人。7By mentioning the poor girl on the street, the author wants to show us that Sara .Ahas many friends to help herBremai
22、ns optimistic all the timeCremains kindhearted to othersDknows what being poor is like解析:选C细节理解题。根据第三段的“Sara remains optimistic and kind . hungry herself”可知,作者提到在街上乞讨的小女孩是要表明萨拉一直很善良。8Why did Mr.Carrisford become rich?ABecause he was good at doing business.BBecause Captain Crewe helped him a lot.CBec
23、ause he took away Captain Crewes money.DBecause the diamond mines were actually a great success.解析:选D细节理解题。根据第四段的“As it turned out, the diamond mines did not fail.Instead, it has made Mr.Carrisford extremely rich.”可知,那些钻石矿很成功,这使Mr.Carrisford发了大财。CShakespeare, more perhaps than any other writer, made
24、 full use of the greatest resources of the English Language. Most of us use about five thousand words in our normal employment of English; Shakespeare in his works used about twentyfive thousand! There is probably no better way for a foreigner to appreciate the richness and variety of the English la
25、nguage than by studying the various ways in which Shakespeare uses it. Such a study is well worth the effort, even though some aspects of English usage, and the meaning of many words, have changed since Shakespeares day. However, it is surprising that we should know comparatively (相对地) little about
26、the life of the greatest English author. We know that Shakespeare was born in 1564 in StratfordonAvon, and that he died there in 1616.He almost certainly attended the grammar school in the town, but of this we cannot be sure. We know that he was married there in 1582 to Anne Hathaway and that he had
27、 three children. We know that he spent much of his life in London writing his masterpieces. But this is almost all that we do know.However, what is important about Shakespeares life is not its details but its products, the plays and the poems. For many years scholars have been trying to add a few fa
28、cts about Shakespeares life to the small number we already possess and for an equally long time critics (批评) have been theorizing (理论化) about the plays. Sometimes, indeed, it seems that the poetry of Shakespeare will disappear under the great mass of comment that has been written upon it.Fortunately
29、, this is not likely to happen. Shakespeares people have long delighted not just the English but lovers of literature everywhere, and will continue to do so after the scholars and critics and all their works have been forgotten. 语篇解读:本文介绍了莎士比亚的生平及他的作品对后世的影响。9Whats Paragraph 1 mainly about?AThe great
30、 varieties in writing styles.BThe great length of Shakespeares works.CThe richness of the content in Shakespeares works.DThe rich English language used by Shakespeare in his works.解析:选D段落大意题。本段开头点出莎士比亚较其他作家而言,对英语使用的最为充分,接着对其进行了例证,即其作品中的词汇是常人使用的词汇的5倍。由此可知D项正确。10According to the passage, which of the
31、following remains uncertain about Shakespeare?AHis date of birth. BHis marriage.CHis life in the grammar school. DHis date of death.解析:选C细节理解题。根据第二段第三句“He almost certainly attended .cannot be sure.”可知,莎士比亚有没有上过文法学校不确定。所以选C项。11What does the last sentence in Paragraph 3 mean?APeople dont think the poe
32、try of Shakespeare good any more.BPeople pay more attention to the comment than the poetry of Shakespeare.CPeople cant read the poetry of Shakespeare any more.DThe comment is printed on the poetry of Shakespeare.解析:选B推理判断题。在大量的评论之下,莎士比亚的诗歌看起来会消失,由此可以看出人们过多地注意了评论而忽略了诗歌。12.“Shakespeares people” in Par
33、agraph 4 refers to .Athe characters in Shakespeares worksBthe people living in Shakespeares dayCthe readers of Shakespeares worksDthe people whose native language is English解析:选A细节理解题。该段从侧面肯定了莎士比亚的作品,是“莎士比亚作品中的人物”为英语增加了光彩,也使热爱文学的人们感到愉悦。 .阅读七选五For a bird, to fly hundreds or thousands of miles each sp
34、ring and fall is a difficult and dangerous journey, one that not all birds can survive. 1 There is more than one single reason for different birds to migrate (迁徙), but it all comes down to survival.Birds are migrating for a meal.For all birds, one of the main driving forces behind migration is food.
35、If all birds were to stay in the same places yearround, food there would become scarce (缺乏的). 2 But as the food supplies decrease in the fall, they return to the southern areas. 3 Over millions of years, birds have developed different migration patterns, times and destinations.This helps birds take
36、advantage of a wide variety of suitable conditions to raise their young, which increases the survival chances of the young birds.Birds are migrating because of climate changes.Changes in climate can affect migration.Many birds leave the Arctic for example, when temperatures begin to fall.They need w
37、armer habitats.Similarly, the hottest regions can be an unpleasant environment for raising young birds. 4 Birds are migrating because of predators (天敌)Habitats that have rich food sources also attract a greater number of predators. 5 Many birds even migrate to specialized habitats that are nearly in
38、accessible to predators, such as coastal cliffs or rocky offshore islands.ASo why do birds migrate?BBirds are migrating for their young.CSo how do young birds migrate?DBirds are migrating because of diseases.EIt is beneficial to lay eggs further north in cooler areas.FBirds that migrate to different
39、 habitats can avoid being eaten by predators.GAs food sources are rich in the north each spring, millions of birds migrate from south to those areas.语篇解读:本文是一篇说明文,主要分析了鸟类迁徙的几个原因。1选A本文主要分析鸟类迁徙的原因,“So why do birds migrate?”一句承上启下,且与下一句一问一答,前呼后应,语意连贯。2选G后一句讲到秋天北方食物减少,鸟类飞向温暖的南方。故可判断前一句应该讲鸟类向北方迁徙的情形。3选B该句为本段主题句。鸟类迁徙的另一个原因是为了利用各种有利条件繁衍生息,抚养后代,故选B。4选E本段主要讲鸟类因气候变化的原因迁徙。上一句说到太热的地方不是一个好的生存环境,因此,鸟类要在凉爽的地方产卵。5选F因为食物充足的地方往往也会吸引其天敌,所以鸟类要避开其天敌而迁徙。predators是一个重要的信息线索词。