收藏 分享(赏)

2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:九年级 Units 1~2.doc

上传人:a**** 文档编号:403601 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:9 大小:40KB
下载 相关 举报
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:九年级 Units 1~2.doc_第1页
第1页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:九年级 Units 1~2.doc_第2页
第2页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:九年级 Units 1~2.doc_第3页
第3页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:九年级 Units 1~2.doc_第4页
第4页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:九年级 Units 1~2.doc_第5页
第5页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:九年级 Units 1~2.doc_第6页
第6页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:九年级 Units 1~2.doc_第7页
第7页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:九年级 Units 1~2.doc_第8页
第8页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:九年级 Units 1~2.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、九年级Units 12一、完形填空阅读下面短文,掌握大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(2019浙江温州中考) It was a Sunday morning. Lori was busy writing in her book. Marilyn was drinking coffee and I was reading a newspaper. Suddenly, Lori looked up and asked, “Why are there more pictures of Lisa than there are of 1 ?” Lisa is our olde

2、r daughter.I stared back, not understanding the 2 . Lori left the room. I looked at Marilyn, “Are there more pictures of Lisa than of Lori?”“Ive never 3 them. I dont know,” replied Marilyn.“But 4 would Lori ask such a question?” I asked. After a few minutes of thought Marilyn said, “When Lisa was bo

3、rn, you were taking photos. You hardly went 5 without a camera. When Lori was born videos became 6 . You used a video camera to record nearly everything in our life. There must be hundreds of videos of Lori in the computer that Lori has 7 seen or doesnt remember.”Late that night, when we were alone,

4、 I turned on the computer and found the 8 about Lori.“What are you going to do?” Marilyn asked.“Her birthday is coming,” I said, “Lets make an album for her as a gift. I dont know if the album will answer her question, but at least shell know that we 9 enough to find her an answer.”Over the next few

5、 days, we secretly 10 all the videos. We watched and selected until we were 11 . Marilyn had them made into photos. When the photos were returned, we placed them into an album. When we looked at the album, all the sweet memories came 12 . We hoped it showed how 13 she was to us.On June 7, when passi

6、ng Loris room to leave for work. I opened the door and slipped the album inside. Attached to it was a birthday card with a note 14 why her mother and I had put the album together.It was about eight oclock when my office telephone rang. I picked up the receiver. A tiny voice spoke, “I love you, Daddy

7、,” she said and disconnected. I knew our 15 had been received.1A.him Bher Cme Dthem2A.question BbookCnewspaper Danswer3A.seen Bcounted Ctaken Dbought4A.where Bhow Cwhen Dwhy5A.anywhere BeverywhereCsomewhere Dnowhere6A.popular Beffective Cexpensive Dobvious7A.ever Bnever Calready Djust8A.emails Bpict

8、ures Cnews Dvideos9A.respect Bbenefit Ccare Dregret10A.took up Bpointed outCwent through Dhanded in11A.relaxed Bsatisfied Cactive Dlucky12A.back Bdown Coff Don13A.kind Bhelpful Cproud Dimportant14A.discussing BcomparingCexplaining Dimporting15A.message BprizeCmemory Dview二、阅读理解阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个

9、选项中选出最佳选项。(2019河南中考)Not only kids of Tiger Moms go to Harvard.Dawn Loggins of Lawndale, NC., is on her way to Harvard, one of the eight worldfamous universities in the eastern US. Nobody encouraged her to study or paid for her special classes. This girl created her own future.The teen was abandoned

10、by her family last summer, when her parents and two sisters moved to Tennessee. She found herself homeless and had to spend the night on friends sofas. The school bus driver learned about Dawns situation and invited Dawn to move in with her family. Soon, Dawn had a job at Burns High School. She work

11、ed from 6 am. to 7:40 am. before the first school bell rang. She swept floors and picked up trash again in the afternoons, before diving(跳水) into her studies in the evenings.Dawns hard work paid off. She finished school with a 3.9 GPA and scored 2,110 on the SAT.“There were times when I felt like it

12、 would be easiest if I gave up,” the 18yearold said. “But it was never in me to give up, because I realized that I was never going to be successful unless I got an education.”Even before Dawns family left her, she led a difficult life. Her family was poor and cups of noodles were often the only food

13、. Dawn “studied by candlelight” because her parents couldnt afford to pay the electricity bill(电费)Dawn has now reconnected with her family. Theyre proud of her accomplishments(成就) and are attending her high school graduation.1Why didnt Dawn give up her studies?ATo reconnect with her family.BTo thank

14、 those who had helped her.CTo get an education to be successful.DTo realize her dream of going to Harvard.2Who helped Dawn when she found herself homeless?AHer teachers. BHer neighbors.CA Tiger Mom. DA school bus driver.3What does the underlined word “abandoned” mean in Chinese?A宠爱 B抛弃 C鼓励 D虐待4Which

15、 of the following words best describes Dawn?AOpenminded. BGoodnatured.CStrongwilled. DWarmhearted.5Whats the best title for the text?AAnother Harvard girlBA Girl in CandlelightCFrom Homeless to HarvardDThe Role of Tiger Moms三、词汇运用 A用方框中所给单词或短语的适当的形式填空,每词限用一次。Canada, influence, our, season, throw awa

16、y1Which do you like better, spring or autumn?2Our new English teacher comes from a small town.3To everyones surprise, their plan sounded similar to .4Before we rubbish, we usually divide it into different groups.5Parents should know that very often they their children in many ways.B根据短文内容和所给中文提示,在空白

17、处写出单词的正确形式。The other day, my father told me that one of his foreign friends, Mr. Smith, was coming to us. I was excited but at the same time worried. It was a great chance to practice my 1. (口语) English. But because of my poor 2. (发音), I couldnt speak freely. The 3. (最差的) thing was that when I spoke

18、 it, it 4. (似乎) that everybody was looking at me. And if I made too many mistakes in 5. (听力), he would laugh at me. Mr. Smith arrived. He was very friendly and 6. (积极的) but I was a little nervous. 7. (无论什么) he asked me, I could only answer Yes or No. Mr.Smith was very 8. (耐心). He tried to speak slow

19、ly to make me understand. Little by little, I began to relax. I just said what I was thinking. So when you talk with a foreigner, please speak out. You can become better 9. (通过) practicing more. 10. (加入) an English club can help you as well. 四、任务型阅读根据短文内容,完成下面的任务。Easter Sunday(复活节):A Sunday between

20、March 22 and April 25.We call the Friday before Easter “Good Friday”On Good Friday we eat hot cross buns(小圆甜饼)Sometimes they are cold but we still call them “hot cross buns”!On Easter Day we all have chocolate Easter eggs.They are put in baskets.How lovely they are!Halloween: October 31stPeople thin

21、k that ghosts come out at night on Halloween. At Halloween parties people wear frightening clothes and masks. We make a face from a pumpkin and put a candle in it. Then we put it in the window to frighten people. In the US, children wearing frightening clothes and masks go from door to door to get s

22、weets by ringing door bells and calling out “trick or treat”Christmas Day:At Christmas, we send Christmas cards to one another. We put decorations here and there and we have a Christmas tree with lights. We call 24 December “Christmas Eve”On Christmas Eve Santa Claus puts presents in our stockings.

23、On Christmas Day there are presents for everyone. We eat special dinner at hometurkey, pudding and cake. I love Christmas.任务一、根据上面三篇有关节日介绍的短文,判断下面三幅图分别属于哪个节日。任务二、根据短文内容填空。Halloween falls on 4. every year.任务三、判断下面句子正(T)误(F)。 5On Christmas Day Santa Claus puts presents in our stockings. 1 2. 3. 4 5. 参

24、考答案一、 【主旨大意】 文章讲述了一段因小女儿的提问而引出的美好的生活经历。Lori提问为什么自己的照片没有姐姐的多,“我”和太太反思得知,姐姐出生时,照相机比较流行;而Lori出生时,录像机比较流行。但为了表明女儿在我们心目中的重要性,“我”和太太私下浏览视频并制成相册,作为Lori的生日礼物。1CLori提问的内容为“为什么Lisa的照片比我的多?”2A在Lori提问后,“我”对这个问题不太明白,故选A。3B当“我”向太太Marilyn确认是否Lisa的照片比Lori多时,她表示没有数过。故选B。4D仍然围绕着对Lori所提问题的疑惑:为什么Lori会问这样的问题?故选D。5A此处是太太

25、对以上问题的分析:Lisa出生时,你一直在照相,到哪都带着相机,故选A。6A而Lori出生时,录像机开始流行,你几乎用录像机记录我们生活的一切。故选A。7B存在电脑里的有关Lori的上百个录像,她都没有见过或不曾记得了。故选B。8D为解决Lori的问题,“我”找到了有关她的录像,故选D。9CA尊重;遵守;B.有利于;C.在意;在乎;D.后悔。根据句意:至少让她知道,我们足够在意去给她找到答案。10CA开始;拿起;B.指明;指出;C.浏览;经过;D.上交。根据句意:接下来的几天,我们私下浏览了所有的录像。故选C。11BA放松的;B.满意的;C.积极的;D.幸运的。紧接上文,我们观看、挑选录像,直

26、到满意为止。故选B。12A太太将“我们”选出的照片整理并制成相册,当我们看到相册时,所有美好的回忆涌上心头。故选A。13D我们希望相册能够展示出她(Lori)对我们有多么重要。故选D。14CA讨论;B.比较;C.解释;D.输入。“我”将相册连同一张贺卡悄悄推进女儿的房间,贺卡上说明了“我”和她的妈妈制作相册的原因。 故选C。15AA信息;B.奖品;C.记忆;D.观点。通过女儿的反馈,“我”知道我们的信息已经被接收到了。故选A。 二、 【主旨大意】 这是一篇记叙文。短文讲述了一个不怕困难,在困境中仍然乐观学习和生活的女孩。她的这个励志故事告诉我们:只要你坚持付出,就会取得一定的成就。1C细节理解

27、题。根据第六段中的句子But it was never in me to give up, because I realized that I was never going to be successful unless I got an education.可知答案选C。2D细节理解题。由第四段中的The school bus driver learned about Dawns situation and invited Dawn to move in with her family.可知是校车司机帮助她的。故选D。3B词义猜测题。由后面的homeless可知她被家人抛弃了。故选B。4C推理判断题。A.思想开放的;B.温和的;C.意志坚强的;D.热心的。本文主要讲的是她那坚韧不拔的精神,故选C。5C主旨大意题。根据短文内容可知讲的是Dawn由当初的无家可归到现在踏上哈佛之旅的励志故事,故选C。三、A.1.season2.Canadian3.us4.throw away5influenceB1.spoken2.pronunciation3.worst4seemed5.listening6.active7.whatever8patient9.by10.Join四、1.Easter Sunday2.Halloween3.Christmas4October 31st5.T

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1