收藏 分享(赏)

四川省德阳市2014高考英语信息匹配、阅读理解训练题(4)及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:403482 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:9 大小:66KB
下载 相关 举报
四川省德阳市2014高考英语信息匹配、阅读理解训练题(4)及答案.doc_第1页
第1页 / 共9页
四川省德阳市2014高考英语信息匹配、阅读理解训练题(4)及答案.doc_第2页
第2页 / 共9页
四川省德阳市2014高考英语信息匹配、阅读理解训练题(4)及答案.doc_第3页
第3页 / 共9页
四川省德阳市2014高考英语信息匹配、阅读理解训练题(4)及答案.doc_第4页
第4页 / 共9页
四川省德阳市2014高考英语信息匹配、阅读理解训练题(4)及答案.doc_第5页
第5页 / 共9页
四川省德阳市2014高考英语信息匹配、阅读理解训练题(4)及答案.doc_第6页
第6页 / 共9页
四川省德阳市2014高考英语信息匹配、阅读理解训练题(4)及答案.doc_第7页
第7页 / 共9页
四川省德阳市2014高考英语信息匹配、阅读理解训练题(4)及答案.doc_第8页
第8页 / 共9页
四川省德阳市2014高考英语信息匹配、阅读理解训练题(4)及答案.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 四川省德阳市2014高考英语信息匹配、阅读理解训练题(4)及答案根据短文内容,从下框的AF选项中选出能概括每一段主题的最佳选项。选项中有一项为多余项。(每题2分,满分10分)Daily habits can affect our wellbeing.Here are five simple actions that research has shown make people feel good.1.Pause now and then to smell a rose or watch children at play.“Study participants who took time to

2、 savor ordinary events that they normally hurried through,or to think back on pleasant moments from their day,showed significant increases in happiness and reductions in depression,”says psychologist Sonja Lyubomirsky.2.People who put money high on their priority list are more at risk for depression

3、,anxiety,and low selfesteem,according to researchers Tim Kasser and Richard Ryan.Their findings hold true across nations and cultures.“The more we seek satisfactions in material goods,the less we find them there,”Ryan says.“The satisfaction has a short halflifeits very fleeting.” Moneyseekers also s

4、core lower on tests of vitality and selfactualization.3.“People who struggle for something significant,whether its learning a new craft or raising moral children,are far happier than those who dont have strong dreams or aspirations,”say Ed Diener and Robert BiswasDiener.“As humans,we actually requir

5、e a sense of meaning to thrive.”Harvards professor,Tal BenShahar,agrees,“Happiness lies at the intersection between pleasure and meaning.Whether at work or at home,the goal is to engage in activities that are both personally significant and enjoyable.”4.People who keep gratitude journals on a weekly

6、 basis are healthier,more optimistic,and more likely to make progress toward achieving personal goals,according to author Robert Emmons.Research by Martin Seligman,founder of positive psychology,revealed that people who write “gratitude letters” to someone who made a difference in their lives score

7、higher on happiness,and lower on depressionand the effect lasts for weeks.5.A study by Duke University shows that exercise may be just as effective as drugs in treating depression,without all the side effects and expense.Other research shows that in addition to health benefits,regular exercise offer

8、s a sense of accomplishment and opportunity for social interaction,releases feelgood endorphins,and boosts selfesteem.答案1.C2.D3.B4.E5.AFor those who are tired of doing the laundry, Samsung has found an answer: a washing machine that can tell you when your laundry is done via a smart-phone app(applic

9、ation). Strange though it may seem “my wife already does that” was a common response among attendees viewing the device when it was introduced at the Consumer Electronics Show CES this week Samsung is just one of many appliance makers racing to install(安装)a large number of internet-connected feature

10、s in machines in an effort to make them “smart”.Last year, it was a refrigerator that tweeted. This year, its Wi-Fi-enabled laundry machines and fridges that can tell you when your groceries are going bad. The washers and dryers, available starting in the spring, connect to any smart-phone through a

11、 downloadable application. The phone can then be used as a remote control, so the machines can be turned on and off while their owners is at work or on the bus. Samsung says its not just something new the app connection actually has some practical uses. “If you started to dry clothes in the morning

12、and forgot to take them out, you can go to your phone and restart your dryer for the time when you come home, so your clothes are refreshed and ready to go,” said spokesperson Amy Schmidt. The company also says that with electricity rate(电)varying depending on the time of day, more control over when

13、 the machines are used can help save money. Perhaps, but what they will probably really accomplish is what all good technologies do enable laziness. Rather than getting up to check on whether the laundry is done, users will instead monitor it on their phones while watching TV. 60. What can be inferr

14、ed from the common response of the attendees at the CES? A. The machine will be a big success.B. their wives like doing the laundry.C. The machine is unrelated to their life.D. This kind of technology is familiar to them. 61. We can conclude from Samsungs statements that _. A. the app connection mak

15、es life easierB. it is better to dry clothes in the morningC. smart-phone can shorten the drying time D. we should refresh clothes back at home 62. What can we learn about the new laundry machines? A. They can tell you when your clothes need washing.B. They can be controlled with a smart-phone. C. T

16、hey are difficult to operate.D. They are sold at a low price. 63. What is the main idea of the last paragraph? A. The laundry should be frequently checked. B. Lazy people like using such machines.C. Good technologies also cause problems. D. Television may help do the laundry. 参考答案60、C A B C *结束 It i

17、s 7 oclock in the morning. You check yourself in the mirror, adjust your collar, and consider the busy day ahead. But at least you know that the stress wont damage your health, for this is no ordinary set of clothes you are wearing. Set within the fabric are numerous sensors, constantly monitoring y

18、our vital signs. If danger signs are detected, the garment is programmed to contact your doctor and send a text message telling you to take it easy.Garments that can measure a wearers body temperature or trace their heart activity are just entering the market, but the European project BIOTEX weaves

19、new funcitions into smart textiles. Miniaturised biosensors in a textile patch can now analyse body fluids, even a tiny drop of sweat, and provide a much better assessment of someones health.Jean Luprano, a researcher at the Swiss Centre for Electronics and Microtechnology (CSEM), coordinates the BI

20、OTEX project. “One of the most obvious applications for smart fabrics is in the medical field,” he says. “There has been a good deal of progress with physiological measurements, body temperature or electrocardiograms(心电图). But no one has yet developed biochemical sensing techniques that can take mea

21、surements from fluids like sweat and blood. We are developing a suite of sensors that can be integrated into a textile patch. The patch is a sensing and processing unit, adaptable to target different body fluids and biochemical species. At the very least, some basic biochemical analyses could comple

22、ment the physiological measurements that can already be monitored. In some circumstances, fluidic analysis may be the only way to get information on a patients health status.”语篇解读:本文是科技阅读。高科技智能服装可以检测出穿着者的身体状况,这种服装刚刚进入市场。16What is the text mainly about?ASmart clothes that track your health.BHow to ma

23、ke your day stress free.CNew advancement in the medical field.DBiochemical sensing techniques.解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍能够检测出穿着者健康状况的智能服装,故答案为A。答案:A17The first paragraph is written to _.Adescribe a common scene in peoples lifeBintroduce the topic of the passageCtell us to have a smooth start of our dayD

24、predict the new garments to appear解析:推理判断题。分析文章第一段可知,作者通过描述引出本文的话题,使文章更具有趣味性。答案:B18The new function of the smart garment is that it can _.Amake physiological measurements of a patientBtake ones body temperatureCtake electrocardiograms of a patientDtake measurements from fluids解析:细节理解题。从文章最后一段可知,A、B、

25、C三项都是原先已有的功能,D项是高科技智能服装刚具有的新功能。答案:D19Garments mentioned in the passage are probably most useful in the field of _.Aeducation BmedicineCenvironment Dfashion解析:细节理解题。从文章最后一段可知,智能服装最大的用途是在医学领域。答案:B20The underlined word “Miniaturised” is closest in meaning to _.Asmart BvisibleCtiny Dsensitive解析:词义猜测题。由文

26、章第一段说到这些传感器可以嵌入衣服的纤维,说明它们很小,又由所猜生词的前缀mini可知答案为C。答案:C。*结束 (山西省运城市教学检测)American children arent the only couch potatoes with nearly one third of children globally spending three hours a day or more watching TV or on computers, according to the study of over 70,000 teens in 34 nations.From Argentina to

27、Zambia, Regina Guthold of the World Health Organization in Geneva and her colleagues found most children werent getting enough exercise and that it made no difference if they lived in a rich or a poor country. “With regards to physical activities levels, we did not find much of a difference between

28、poor and rich countries,” Guthold said. “Growing up in a poor country does not necessarily mean that kids get more physical activities.” The study was published in The Journal of Pediatrics, looking at 72,845 schoolchildren aged 13 to 15 from North and South America, Asia, Europe, and the Middle Eas

29、t. The children were surveyed between 2003 and 2007.The researchers defined adequate physical activity as at least an hour of exercise outside of gym class at least five days a week. Children who spent three or more hours a day watching TV, playing computer games, or chatting with friends aside from

30、 time in school or time spent doing homework were classified as sedentary.The researchers found only one quarter of the boys and 15 percent of the girls were getting enough exercise by these definitions. A quarter of boys and nearly 30 percent of girls were sedentary and didnt get enough exercise wi

31、th girls less active than boys in every country aside from Zambia.Uruguay had the highest percentage of active boys, at 42 percent, while Zambia had the lowest, at 8 percent. Girls from India were the most active, with 37 percent meeting exercise recommendation, while girls from Egypt were the least

32、 active, with just 4 percent getting adequate exercise. Children in Myanmar were the least sedentary, with 13 percent of boys and 8 percent of girls classified as sedentary. The most sedentary nations were St. Lucia and the Cayman Islands, with 58 percent of boys and 64 percent of girls spending at

33、least three hours a day in sedentary activities.People show deep concern for kids lack of physical activity in various nations. Why do they have a low level of physical activity? Guthold speculated(推测) that urbanization(都市化) could be a factor as well as access to cars and TVs.语篇解读:一项面向34个国家7万多名青少年开展

34、的调查显示,全球近三分之一的儿童每天看电视或玩电脑的时间达到三个小时甚至更多。5If you are sedentary, you _.Aare a diligent student spending much time doing homeworkBhave at least an hour of exercise outdoors every dayClike watching TV and playing computer gamesDspend a lot of time sitting down and not moving解析:推理判断题。第三段提到:除了在学校或做作业的时间外,每

35、天看电视、玩电脑游戏或上网聊天的时间超过三个小时的孩子被定义为“久坐不动的”。由此推断,如果你被认为是“sedentary”,你就是大部分时间坐着不动的人。答案:D6Which statement is TRUE about the finding of the study, led by Regina Guthold?AMost children around the world dont meet the exercise recommendation.BGirls in every country are no more active than boys.CChildren in ric

36、h countries relatively get less physical activities.DOnly 4 percent of the girls from Egypt are not active in exercise.解析:推理判断题。根据第二段内容“多数儿童都缺乏锻炼,而且这和他们生活在富国和穷国没有多大关系”及该段提及的调查的范围可推知A项“全球大多数儿童没有达到建议活动量”是正确的。B项可根据第四段末尾排除;C项可根据第二段前三句排除;D项可根据第五段中第二句的后半句排除。答案:A7Which could be the best title of the passag

37、e?AAmerican children are addicted to TVs and computers BNearly one third of children globally are couch potatoesCEffects of physical activities on healthDUnimaginable standard of physical health解析:主旨大意题。第一段是全文的中心,第一段内容是“一项面向34个国家7万多名青少年开展的调查显示,爱坐在电视机前的并非只有美国儿童,全球近三分之一的儿童每天看电视或玩电脑的时间达到三个小时甚至更多”,由此可知B

38、项正确。答案:B8What would the writer be most likely to discuss in detail in the following paragraphs?AThe suitable amount of physical activities for students.BSome of the factors for the popularity of cars and TVs among the kids.CThe reasons behind the lack of physical activities.DThe ways to make the mos

39、t of physical activities.解析:篇章结构题。最后一段提到:人们对各国儿童缺乏身体锻炼表示极大的关注,Guthold分析,除汽车和电视的普及外,都市化也是造成儿童缺乏身体锻炼的一个因素。由此推断接下来作者很可能会详细地讨论儿童缺乏身体锻炼背后的原因。答案:C*结束 We experience different forms of the Suns energy every day. We can see its light and feel its warmth. The Sun is the major source of energy for our planet.

40、It causes the evaporation (蒸发) of water from the oceans and lakes. Sunlight also provides the energy used by green plants to make their own food. These green plants then provide food for all organisms (生物) on the Earth.Much of the energy that comes from the Sun never reaches the Earths surface. It i

41、s either reflected or absorbed by the gases in the upper atmosphere. Of the energy that reaches the lower atmosphere, 30% is reflected by clouds or the Earths surface. The remaining 70% warms the surface of the planet, causes water to evaporate, and provides energy for the water cycle and weather. O

42、nly a tiny part, approximately 0.023%, is actually used by green plants to produce food.Many gases found in the atmosphere actually reflect heat energy escaping from the Earths surface back to the Earth. These gases act like the glass of a greenhouse in that they allow energy from the Sun to enter b

43、ut prevent energy from leaving. They are therefore called greenhouse gases.When sunlight strikes an object, some of the energy is absorbed and some is reflected. The amount reflected depends on the surface. For example, youve probably noticed how bright snow is when sunlight falls on it. Snow reflec

44、ts most of the energy from the Sun, so it contributes to the low temperatures of winter. Dark-coloured surfaces, such as dark soil or forest, absorb more energy and help warm the surrounding air.64. According to the passage, the root cause for weather changes on the Earth is _.A. the atmosphere surr

45、ounding the EarthB. water from oceans and lakesC. energy from the Sun D. greenhouse gases in the sky65. Only a small part of the Suns energy reaches the Earths surface because most of it is_.A. absorbed by the clouds in the lower atmosphereB. reflected by the gases in the upper atmosphereC. lost in

46、the upper and lower atmosphereD. used to evaporate water from the oceans and lakes66. We learn from the passage that _.A. all living things on the Earth depend on the Sun for their foodB. a forest looks dark in winter because it absorbs solar energyC. only 0.023% of the energy from the Sun is made use of on the EarthD. greenhouse gases allow heat energy to escape from the Earths surface参考答案64 CCA *结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1