1、四十 选择性必修 第四册 Unit 4Everyday economics(限时35分钟).阅读理解A(2021云南模拟)New Yorks best classes for after-school kids include sports classes,performing arts classes,art classes and language programs.Make sure your kids are ready for new adventures with these super cool offerings!92nd Street Y ClassesAt this ins
2、titution your musicians can learn how to play instruments.After-school classes examine different musical pieces and encourage teamwork in a group setting.At the end of the program,mini Mozarts can impress their family and friends at open-house concerts.Plus,when theyre not jamming,kids can take adva
3、ntage of homework help in the Clubhouse,where they are divided up by grade level.Ages 515.The Cliffs at LICAfter a day of fighting academic courses at school,your favorite achievers can reach heights on a rock-climbing wall.The Cliffs offerings allow developing bodies to build muscle strength.For ex
4、ample,introductory sessions teach climbers how to safely tie knots(结)as well as other basics,mastering them with hands-on games and activities.The Cliffs at LIC,Long Island City.Ages 618.Staten Island Skating PavilionThis large area maintains(维 持)its year-round frosty temperatures for ice-skating fu
5、n.Courses are offered every day for a variety of interests and skill levels,and public and freestyle sessions are available to children who want to spend some afternoons there without instruction.Ages 415.West Side YMCAIf your children want to learn how to swim,youd be hard-pressed to find more opti
6、ons than those offered here.Kids are grouped by age and ability.The courses cover personal safety and swimming techniques.If your children prefer dry land,the West Side YMCA also offers dance,basketball and football.Visit our website for class descriptions and price information.Ages 518.【文章大意】这是一篇应用
7、文。文章以广告的形式介绍了几项适合不同年龄阶段孩子参加的活动,包括乐器培训班、攀岩课、滑冰课和游泳课。1.Which of the following offers homework help?A.The Cliffs at LIC.B.West Side YMCA.C.92nd Street Y Classes.D.Staten Island Skating Pavilion.【解析】选C。细节理解题。根据第二段的句子“Plus,when theyre not jamming,kids can take advantage of homework help in the Clubhouse,
8、where they are divided up by grade level.”可知,当学员不多的时候,按年级划分,孩子们可以利用俱乐部里的家庭作业帮助,所以提供作业帮助的是92nd Street Y Classes。2.What can participants do at Staten Island Skating Pavilion?A.Learn basic climbing skills.B.Enjoy skating all year around.C.Try a variety of outdoor sports.D.Start skating at the age of th
9、ree.【解析】选B。细节理解题。根据题干关键词Staten Island Skating Pavilion可将答案定位到倒数第二段。根据倒数第二段的句子“This large area maintains its year-round frosty temperatures for ice-skating fun.”可知,这一大片地区常年保持着严寒,以供滑冰之乐,所以Staten Island Skating Pavilion提供常年滑冰之乐。3.Who is the text intended for?A.Senior high school teachers.B.Children aro
10、und school age.C.Adults looking for relaxation.D.Parents with children of school age.【解析】选D。推理判断题。根据第一段的句子“New Yorks best classes for after-school kids include sports classes,performing arts classes,art classes and language programs.Make sure your kids are ready for new adventures with these super c
11、ool offerings!”可知这篇文章是写给有上学孩子的父母的。BFor some years,my mother worked for a charity as President and Secretary.Selling raffle tickets(兑奖券)was her main means of bringing in the charitys much needed funds.We girls would accompany her,selling tickets with great success.My father made and donated beautiful
12、 wooden toys,jewellery boxes and other lovely items as prizes.Now my sister was always coming up with“good ideas”,most of which didnt work out to plan.But that didnt deter her.She had many just waiting to be tested.When she was eight and I was just five,we had a wonderful idea for a business adventu
13、re.We decided we would sell raffle tickets for charity,and that charity was us!So one afternoon,we told our mother we were going to play in the park with our cousins as we did most days after school.But instead,we walked around the streets armed with a raffle book,a pen and a large cloth bag to carr
14、y the money.Wed accompanied our mother many times when she sold tickets,so people were familiar with us when we appeared at their doors.Despite the blank looks they received when asking about the prizes on offer,they were very generous.Although there were no actual prizes,our mothers previous track
15、record enabled us to sell nearly the whole book of raffle tickets.Like a little pair of lottery(彩票)winners,we walked home and proudly showed off our takings.But our enjoyment of this sudden wealth was short-lived,and our plans for spending it quickly failed.Our angry mother took us back to every tic
16、ket buyer,making us apologise and give the money back.Thankfully,our sweet neighbours didnt make a big deal of our“clever”misbehavior and thus my mothers fundraising career could continue safely.We were taught a good lesson by our mother that day.Also I remember my sisters entrepreneurial(企业家的)spiri
17、t dried up a bit after that.【文章大意】这是一篇记叙文。文章主要描述了作者和姐姐自以为的“小聪明式”售卖慈善奖券的行为受到了母亲的责备,并得到了教训:要以诚信待人。4.What did the authors father do?A.He got prizes ready.B.He sold hand-made items.C.He was in charge of a charity.D.He helped design raffle tickets.【解析】选A。细节理解题。根据文章第一段末句My father made and donated beautifu
18、l wooden toys,jewellery boxes and other lovely items as prizes.可知,作者的父亲准备奖品。5.What does the underlined word“deter”in Paragraph 2 mean?A.Embarrass.B.Shock.C.Discourage.D.Mislead.【解析】选C。词义猜测题。根据画线单词所在句子用but连接,表转折,再由前句Now my sister was always coming up with“good ideas”,most of which didnt work out to p
19、lan.以及后句She had many just waiting to be tested.可知,作者的姐姐并没有受到计划失败的打击。因此画线单词deter可以理解为discourage(使气馁)。6.What can be learned about the author and her sister while selling raffle tickets?A.They ran into their mother.B.They met some generous strangers.C.They got lost while walking around the streets.D.Th
20、ey took advantage of peoples trust in their mother.【解析】选D。推理判断题。根据文章第四段:Wed accompanied our mother many times when she sold tickets,so.Despite the blank looks they received when.our mothers previous track record enabled us to sell nearly the whole book of raffle tickets.可知,作者母亲的信用帮助她们卖出了整本书的奖券。7.Wha
21、t lesson did the author and her sister learn?A.Honesty is the best policy.B.Whats done cant be undone.C.Misfortune never comes alone.D.Good advice is beyond all price.【解析】选A。推理判断题。根据文章末段Thankfully,our sweet neighboursdidnt make a big deal of our“clever”misbehavior and thus my mothers fundraising car
22、eer could continue safely.We were taught a good lesson by our mother that day.可知,作者的母亲给予了她们的“小聪明”教训。她们的小聪明就是上文提及的“Despite the blank looks they received when asking about the prizes on offer,they were very generous.Although there were no actual prizes.”。因此可知,作者和姐姐得到的教训是要有诚信。.完形填空(2021广州模拟)My family l
23、ived about a mile from the Bertram Woods Library.Throughout my childhood,my mother drove me there several times a week.Our visits were never 1enough for me.I loved wandering around the 2scanning the spines(书脊)of the books until something happened to 3my eye.I might have spent the rest of my life 4li
24、braries the way I viewed,say,the amusement park I went to as a kid.But then the 5feeling came back into my life 6.One day after we moved to Los Angeles in 2011,my son wanted to interview a 7for his school assignment.So we went to the 8library.As we drove over to meet the librarian,I 9a memory of thi
25、s similar journey in my pastanother parent and child on their way to the library.The 10didnt look anything like the Bertram Woods,but when we 11inside,the shock of recognition 12me.Decades had passed,but I really felt as if I had returned to that time and place,walking into the library with my mothe
26、r.13had changed.There was the same soft sound of pencil on paper,and the murmuring of people 14at the tables in the center of the room.The wooden checkout counters,the librarians desks,the bulletin board,were all the same.It wasnt that time 15in the library.It was as if it had been captured here,or
27、collected.A library,for me,is a gathering pool of stories and of the people who come to find them.【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者童年和妈妈一起去图书馆,长大后和自己孩子再去图书馆,心境和感觉不一样了。1.A.longB.easyC.boringD.interesting【解析】选A。由上文的Throughout my childhood,my mother drove me there several times a week和下文的I loved wandering around.
28、可知,喜欢去图书馆的作者每周只能去几次图书馆,他认为这样的访问对他来说,不够长(long)。2.A.roomsB.streetsC.shelvesD.tables【解析】选C。由下文的scanning the spines of the books可知,是在图书馆的书架(shelves)旁到处转悠。3.A.fillB.catchC.openD.block【解析】选B。由上文的I loved wandering around the _scanning the spines of the books可知,此处指作者喜欢在书架旁到处转悠,看书名,直到有让自己感兴趣的书吸引(catch)了他的眼球(
29、注意力)。4.A.wandering around B.thinking aboutC.talking aboutD.looking for【解析】选B。由下文的viewed可知,作者小时候会观察要去的游乐园,所以作者也会像小时候一样,把余生都花在思考(thinking about)图书馆上,thinking about的意义与view接近。5.A.familiarB.excitingC.funnyD.warm【解析】选A。由下文的Decades had passed,but I really felt as if I had returned to that time and place可知
30、,几十年过去了,作者感觉好像回到了那个时间和地点,说明那种熟悉的(familiar)感觉回到了作者的生活中。6.A.unexpectedlyB.uncomfortablyC.exactlyD.finally【解析】选A。句意:但后来那种熟悉的感觉意外地回到了我的生活中。unexpectedly意外地;uncomfortably不舒服地;exactly精确地;finally最后地。由下文语境可知,儿子想采访一位图书管理员,于是他们去了图书馆,作者也意外得到那种熟悉的感觉,所以那种熟悉的感觉是意外(unexpectedly)得来的。7.A.professor B.teacher C.booksel
31、ler D.librarian【解析】选D。由下文的As we drove over to meet the librarian可知,作者的儿子想采访一位图书管理员(librarian)。8.A.newestB.closestC.prettiestD.quietest【解析】选B。由常识可知,人们都会去离家最近的(closest)图书馆。9.A.lostB.sharedC.enjoyedD.experienced【解析】选D。由上文的my mother drove me there several times a week和下文的another parent and child on thei
32、r way to the library可知,以前作者的妈妈带作者去图书馆,现在作者带自己的孩子去图书馆,作者感觉自己在经历(experienced)类似的旅途。故选D项。10.A.school B.building C.deskD.book【解析】选B。由上文语境可知,作者带自己的孩子去图书馆,作者觉得这个图书馆的建筑(building)与小时候去的Bertram Woods Library不一样。故选B项。11.A.looked B.droveC.steppedD.read【解析】选C。由下文的inside可知,此处指作者和儿子走进(stepped)图书馆。故选C项。12.A.struck
33、B.disappointedC.defeatedD.woke【解析】选A。sth.struck sb.(某人意识到某事),由全文语境可知,作者带自己的孩子去与Bertram Woods Library不一样的图书馆,感觉好像回到了和妈妈一起去图书馆的那个时间和地点,这一切都让作者感到熟悉而陌生,让作者意识到了(struck)自己是最熟悉的陌生人。13.A.EverybodyB.EverythingC.NobodyD.Nothing【解析】选D。由下文的There was the same soft sound of pencil on paper,and the murmuring of pe
34、ople _at the tables in the center of the room和The wooden checkout counters,the librarians desks,the bulletin board,were all the same可知,图书馆的一切都没有改变,与过去一样有人的低语声、木制的收银台、图书管理员的桌子和布告栏等东西。14.A.workingB.sittingC.playingD.eating【解析】选B。由下文的at the tables in the center of the room可知,此处指坐在(sitting)图书馆房间中央桌子旁的人们
35、。15.A.travelledB.flewC.stoppedD.changed【解析】选C。由下文的It was as if it had been captured here,or collected和常识可知,时间不会停下(stopped),它只是在图书馆被捕获/收集起来了。.读后续写(2021济南模拟)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。From the first day he entered my classroom,Willard P.Frank existed in his own world,shutting out his classma
36、tes and me.My attempts at building a friendly relationship with him were met with complete indifference.I could see that his classmates fared no better.Willard was strictly a loner who seemed to have no desire or need to break his silence.Shortly after the Thanksgiving holiday,we received word of th
37、e annual Christmas collection of money for the less fortunate people in our school district.“Christmas is a season of giving,”I told my students.“There are a few students in the school who might not have a happy holiday season.By contributing to our Christmas collection,you will help buy food,clothi
38、ng and toys for these needy people.We will start the collection tomorrow.”When I called for the contributions the next day,I discovered that almost everyone had forgotten except for Willard P.Frank.The boy dug deep into his pants pockets as he walked slowly to my desk.Carefully,he dropped two quarte
39、rs into the small container.“I dont need milk for lunch,”he mumbled.For a moment,just a moment,he smiled.Then he turned and walked back to his desk.That night,after school,I took our few contributions to the school principal.I couldnt help sharing the incident that had taken place.“I may be wrong,bu
40、t I believe Willard might be getting ready to become a part of the world around him,”I told the principal.“Yes.”he nodded.“And we might do well to have him share a bit of his world with us.I just received a list of the poor families in our school who most need help through the Christmas collection.H
41、ere,take a look at it.”As I gazed down to read,I discovered Willard P.Frank and his family were the top names on the list.Seeing this,I decided to do something for him.注意:续写词数应为150左右。On that Sunday,I paid a visit to Willards family._The next day,I had a special class for Willard._【参考范文】On that Sunda
42、y,I paid a visit to Willards family.On entering his house,I was surprised to find a barely empty room with a broken bed and a dirty sofa.Willard told me his mother died and that his father was missing,leaving him to live with a sick grandma.When asked why he had given the two quarters,Willard mumble
43、d,“I just want to help others by contributing my milk money.”I couldnt help bursting into tears,thinking I should help him break his silence.The next day,I had a special class for Willard.I shared his story with the whole class and said,“Now,on behalf of the people in need,I should say thanks to Wil
44、lard.You are great!”After a silence,all the students clapped,saying“Willard,you are great!”and they walked to him and hugged him tightly.A friend relationship was built and Willards silence was broken by a smile on his face.【加固训练】阅读填句How to Start a BusinessUnemployment rate is so high in present soc
45、iety that many young people are thinking about starting their own business.However,setting up on your own will by no means be easy.1.Make a business plan.If you decide to start a business,the first thing you must do is to draw up a realistic business planthis is a working document that describes the
46、 business,its objectives,its financial forecasts and so on.2.3.Once you have a detailed business plan and enough evidence to believe that your idea is viable(可行的),it is time to go and see the bank manager.It is important to shop around to find which bank offers the best deal and who you feel most co
47、mfortable with.Make sure what youre getting is right for you and your business.Develop a survival strategy.4.One of the biggest stumbling blocks to people starting a business can be understanding all the legislation.That can be tax,employment,trade,health and safety or environment.It can be confusin
48、g if you have never run your own business.Get yourself noticed.In order to make your business a success,you must ensure that consumers know it exists.5.For example,if you are running a local plumbing company,then delivering leaflets in your area would be the best option.A.Get access to financeB.Be s
49、ure to attract much attentionC.So it is really important to make a business planD.The tips below may help you to start a businessE.Choosing how to advertise depends on the type of the businessF.Make sure you are running your business correctly by the lawG.A bank would not consider lending money unle
50、ss you show a detailed business plan【文章大意】这是一篇说明文。本文主要给自主创业的人们提出了一些建议。1.【解析】选D。本空总括文章第一段的内容:许多年轻人想创业,而创业不易。并用来引出下文中的创业建议。故选D项。2.【解析】选G。根据小标题“做一个创业计划”可知下文肯定要说创业计划的重要性,G项“如果没有详细的创业计划,银行是不会考虑给你贷款的”符合题意。3.【解析】选A。根据下文的内容“找银行贷款”可知是要“获得资金支援”。故选A项。4.【解析】选F。根据下文“can be understanding all the legislation”可知F项“确保你是依法经营”符合题意。5.【解析】选E。根据小标题可知,这个段落是讲如何把自己宣传出去,让消费者知道你的企业的存在。空后举了一个具体事例进行说明,故选E项。