收藏 分享(赏)

新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt

上传人:a**** 文档编号:403416 上传时间:2025-11-30 格式:PPT 页数:45 大小:196.50KB
下载 相关 举报
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第1页
第1页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第2页
第2页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第3页
第3页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第4页
第4页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第5页
第5页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第6页
第6页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第7页
第7页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第8页
第8页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第9页
第9页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第10页
第10页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第11页
第11页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第12页
第12页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第13页
第13页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第14页
第14页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第15页
第15页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第16页
第16页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第17页
第17页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第18页
第18页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第19页
第19页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第20页
第20页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第21页
第21页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第22页
第22页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第23页
第23页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第24页
第24页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第25页
第25页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第26页
第26页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第27页
第27页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第28页
第28页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第29页
第29页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第30页
第30页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第31页
第31页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第32页
第32页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第33页
第33页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第34页
第34页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第35页
第35页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第36页
第36页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第37页
第37页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第38页
第38页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第39页
第39页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第40页
第40页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第41页
第41页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第42页
第42页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第43页
第43页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第44页
第44页 / 共45页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第一册 UNIT 3 FASTER HIGHER STRONGER .ppt_第45页
第45页 / 共45页
亲,该文档总共45页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、二十一 选择性必修 第一册 Unit 3Faster,higher,stronger(限时35分钟).阅读理解A A fresh and gentle wind on your face,soft sand under your feet and blue waters as far as the eye can see.Is there any other Olympic sport that is played in such pleasant conditions as beach volleyball?“Ive gone to a lot of beautiful places,and

2、 met a lot of beautiful people.That wouldnt have happened if I had been playing another sport,”said Randy Stoklos,Americas most famous beach volleyball player.The sport began as a four-a-side game on beaches in Southern California in the 1920s.The first recorded two-man game took place there in 1930

3、,and the first tournament was held in Los Angeles 18 years later.The winners were awarded a case of Pepsi.In the 1950s,women started playing and the sport soon spread toEurope and South America.Yet at that time,beach volleyball was more an entertainment show than a sport,with beauty contests include

4、d.The Association of Volleyball Professionals was founded in 1983 and beach volleyball developed into a fast,athletic sport.Its world-wide popularity won beach volleyball a place at the1996 Olympics in Atlanta,where 24 male teams and 16 female teams took part.At present,the US and Brazil are the bes

5、t in the world at beach volleyball.The game came to China in the early 1990s and there have been national tournaments since 1994.It became an official event at the Eighth National Games in 1997.Chinas You Wenhui and Wang Lu finished ninth in the womens beach volleyball world championships in Brazil.

6、【文章大意】本文通过对沙滩排球场景的描述及美国著名沙滩排球运动员的评论引出了沙滩排球的历史。1.The passage is mainly about _.A.the history of beach volleyballB.how to play beach volleyballC.the importance of beach volleyballD.womens beach volleyball in China【解析】选A。主旨大意题。文章前两段的目的是引出话题“沙滩排球”,而第三、四两段则主要是讲述了沙滩排球的历史。2.According to the passage,which o

7、f the following statements is TRUE?A.Beach volleyball was first played like other Olympic sports.B.Beach volleyball began on beaches in Southern California.C.Beach volleyball has always been an entertainment show rather than a sport.D.Women started playing beach volleyball in South America in 1945.【

8、解析】选B。细节理解题。根据第三段第一句可知B项正确。其余三项均描述错误。3.When did beach volleyball officially become an Olympic event?A.In 1948.B.In 1950.C.In 1996.D.In 1997.【解析】选C。细节理解题。根据第三段倒数第二句可知选C。4.According to the passage,we can learn that _.A.in 1996,beach volleyball became an official event in ChinaB.Chinas beach volleyball

9、 team is the best in the worldC.Chinas beach volleyball players won the first place in BrazilD.beach volleyball came to China in the early 1990s【解析】选D。推理判断题。根据最后一段第一句可知D项正确。【难句释疑】Yet at that time,beach volleyball was more an entertainment show than a sport,with beauty contests included.分析:with beaut

10、y contests included是一个“with+宾语+宾语补足语”结构,宾语补足语included用了过去分词形式,因为与宾语contests之间是被动关系。翻译:而在那个时候,沙滩排球与其说是一项运动,倒不如说是一个娱乐表演,附带有选美比赛。B After entering high school,you may find there are many clubs at your school.You may think youre too busy to join one.But as a former high school student,I can tell you join

11、ing a school club can greatly benefit(有益于)you.Your old friends may have left you after entering high school.And it means you need to meet new people.Joining a club allows you to talk with others and find those who have similar interests as you.Based on my experience,I have met some of my best friend

12、s from club activities,which opened up many new doors for me.Another really nice thing about joining a club is that it looks really good on your applications(申请书).Trying new things is something that looks really good on any application.Outgoing is considered a very good quality which shows that you

13、are determined and willing to put yourself out there and best of all try new things.Whats more,it can help you develop skills that can serve you during future college interviews.Besides,joining a club can make students use their free time wisely.Most teens go to schools,then go back home and spend t

14、he rest of the day in front of ascreen.Teens are also very likely to fall into the wrong crowd,which could lead to some bad results.Clubs are good places to spend time with good people to fall back on.The most important reason why you should join a club is the long-term benefits it brings.The classr

15、oom isnt the only learning environment in a school.The skills you learn in clubs are necessary ones that can be used in everyday life,which I think is the final goal of joining a club.Things such as meeting and speaking to new people,making the most of time,and being organized are those you will mee

16、t every single day of your life,but you can learn all of them in clubs.So if you havent joined a school club yet,you know what you should do now.【文章大意】本文是一篇议论文。作者认为进入高中后,学生们应该加入学校社团。5.What can we learn from the second paragraph?A.Friends should share common interests.B.Joining a club helps one make

17、friends.C.Joining a club benefits ones mental health.D.Friends may leave each other sooner or later.【解析】选B。细节理解题。根据第二段的内容可知,本段指出了加入学校的社团可以帮助学生交到一些朋友。6.In the authors opinion,whats the greatest benefit of joining a club?A.Developing new hobbies.B.Meeting different people.C.Gaining useful life skills.

18、D.Making use of your free time.【解析】选C。细节理解题。根据第五段的“The skills you learn in clubs are necessary ones that can be used in everyday life,which I think is the final goal of joining a club.”可知,参加社团最大的好处就是可以学到在日常生活中使用的技能。7.Whats the authors purpose in writing the text?A.To give tips on making new friends.

19、B.To show ways to set up school clubs.C.To teach students to enjoy a better school life.D.To encourage high school students to join a club.【解析】选D。主旨大意题。根据文章内容可知,本文主要说明了高中生为什么要加入学校社团,旨在鼓励他们参加学校社团。8.In which section of a magazine may this text appear?A.Health.B.School life.C.Culture.D.Social work.【解析】

20、选B。推理判断题。通读全文可知,本文主要讲的是学生应该加入学校社团,故我们可能在一本杂志的学校生活部分读到这篇文章。【难句释疑】Outgoing is considered a very good quality which shows that you are determined and willing to put yourself out there and best of all try new things.分析:该句是一个复合句。which引导定语从句,修饰quality;that引导宾语从句。翻译:外向被认为是一个表明你有决心并愿意去释放自己最好的一面并尝试新事物的好品质。.完

21、形填空The other day,there was a loud sound of the storm warning on my phone.So,I woke up at the midnight.I turned on the television to 1the situation.It was at that moment that I realized the hurricane(飓风)was heading in my direction.I watched the 2report for about an hour until I was 3that the hurrican

22、e warning in my area was over,which was a good thing.And according to my 4,it hadnt hurt me or damaged(损害)my house.Though I breathed a sigh of 5,I thought sometimes without notice at all,storms of life would hit us.For example,one came to me last week in the 6of a car accident.I was then travelling

23、on the road in stop and go because I got stuck in traffic when,without warning,a car drove into the back of mine,7pushing my car into the car stopping in front of me.Then,I found myself in the middle of a three car pile-up(连环车祸).8,this accident resulted in no serious injuries(伤害)and only led to some

24、 damage to cars.I consider that we all 9storms in life now and then.Sometimes,the storms destroy physical houses completely.And sometimes they do 10serious damage or injuries such as emotional pain and loss of beloved ones with 11sadness,which lasts for a long time.However,an interesting fact is tha

25、t storms will finally 12.The next day,the sun is shining brightly in the sky and its a 13day.And we can still have lots of fun.Although I still have a damaged car,I expect that the situation will be 14soon.If you experience the storm,dont complain or feel 15.Please learn what you can get from it and

26、 then enjoy the sunny days,which is really what we should do.【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。作者在夜里经历了一场暴风雨,发现第二天阳光格外灿烂。他从中体会到:生活中常有暴风雨,但是我们不要抱怨,要学会享受暴风雨之后的灿烂阳光。1.A.deal withB.check outC.make upD.wait for【解析】选B。根据前后文可知作者在半夜听到了手机上暴风雨的警报声醒来后,他打开电视机去核实(check out)暴风雨的情况。2.A.gameB.dutyC.accidentD.weather【解析】选D。根据上文可知,作者

27、看电视后知道飓风在朝着他的方向移动,因此可知,作者观看了大概一个小时的天气(weather)报告。3.A.confidentB.doubtfulC.upsetD.frightened【解析】选A。根据“the hurricane warning in my area was over,which was a good thing.”可知观看天气报告约一个小时后,作者确信(confident)飓风警报结束了,这是一件好事。4.A.opinionB.experienceC.knowledgeD.ability【解析】选C。由前后文可知作者说根据他的了解(knowledge),这次飓风没有伤害到他或

28、损毁他的房屋。5.A.fearB.disappointmentC.admirationD.relief【解析】选D。根据上文可知飓风没有对作者造成什么伤害,因此作者松了一口气。breathe a sigh of relief,意为“松了一口气”。6.A.developmentB.centreC.formD.adventure【解析】选C。作者举了一个例子,他说上周生活中的飓风以一个车祸的形式(form)袭击了他。7.A.graduallyB.sincerelyC.carefullyD.suddenly【解析】选D。根据上文“without warning,a car drove into th

29、e back of mine,”可知,没有任何警告,一辆车撞到作者的车后面,因此突然(suddenly)把作者的车推向前面的另一辆车。8.A.HopefullyB.GenerallyC.LuckilyD.Obviously【解析】选C。根据后文“this accident resulted in no serious injuries and only led to some damage to cars,”可知尽管是连环车祸,但是幸运的是(Luckily),这次交通事故的后果不太严重。9.A.faceB.noticeC.researchD.escape【解析】选A。根据下文作者举的两个例子,

30、可知作者说我们都会面临(face)生活的风暴。10.A.sufferB.repairC.preventD.cause【解析】选D。根据“serious damage or injuries such as emotional pain and loss of beloved ones”可知有时生活的风暴会导致(cause)严重的破坏与伤害。11.A.limitedB.deepC.controllableD.common【解析】选B。根据“emotional pain and loss of beloved ones”和“which lasts for a long time,”可知心爱的人的去

31、世会造成深切的(deep)悲痛。12.A.passB.changeC.continueD.move【解析】选A。根据下文“The next day,the sun is shining brightly in the sky”可知,暴风雨总会过去(pass)的。13.A.tiringB.pleasantC.hardD.memorable【解析】选B。根据上下文“The next day,the sun is shining brightly in the sky.And we can still have lots of fun”可知第二天仍然是愉快的(pleasant)一天。14.A.exp

32、lainedB.recordedC.improvedD.discussed【解析】选C。根据上文“I expect that the situation”和选项,可知作者期待着情况会好转(improved)。15.A.angryB.excitedC.confusedD.embarrassed【解析】选A。根据上文“If you experience the storm,dont complain,”可知作者最后说经历(生活的)风暴的时候,不要抱怨或感到生气(angry)。【难句释疑】I was then travelling on the road in stop and go because

33、 I got stuck in traffic when,without warning,a car drove into the back of mine,suddenly pushing my car into the car stopping in front of me.分析:because引导原因状语从句,when引导时间状语从句。without warning是插入语,suddenly pushing.是现在分词短语作伴随状语,stopping in front of me是现在分词短语作后置定语,修饰the car。翻译:那时我正遭遇堵车在路上时走时停,突然在没有警告的情况下,一

34、辆小车撞在了我的车尾部,推着我的车又撞在了停在我车前面的那辆车上面。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。I used to be really happy at my school.I had loads of great friends,my confidence was improving,and my grades were right on target.That was,until we started Year Nine.Several new students joined,including a boy named Chris.I

35、 didnt think anything of him at first,apart from the fact that he gave off a bit of scary atmosphere.I soondiscovered my instincts(直觉)were right when,at the end of October,he tried to hug me.It sounded like a small thing,but I didnt know him at allwhy would he try to hug me?I avoided the hug quickly

36、 and went to my friends nearby.Things started getting abnormal again after vacation.Chris would call out my name in class and then pretended that he hadnt done anything.I told him to leave me alone but he wouldnt.Sometimes he would come over and lean or stand right over me.It could definitely be cla

37、ssed as bullying(欺凌),so I went to the teacher about it.She spoke to him and things improved for some days,but they didnt last long.One day after school,an unknown number kept ringing my phone over and over.When I answered it,there was only silence.I was a bit confused and scared because Id never giv

38、en Chris my number,but the next day,I saw that he was able to reach the class list of phone numbers for us all.This lasted for weeks.Each night Id get up to eight calls,and every day at school Chris would do something.He also started taking the same bus home as me,and would sit either across the ais

39、le or in the seat behind.It was like he was everywhere I went.I began keeping a diary,in which I settled down all the terrifying affairs.I didnt understand why Chris cared for me so much.I was genuinely terrified of what he might do next,especially when my friend told me that hed asked her where I l

40、ived.注意:续写词数应为150左右。This was the final straw.I went straight to my teacher and broke down completely._My advice to anyone in a similar situation is to tell someone._ 【参考范文】This was the final straw.I went straight to my teacher and broke down completely.He took me to the deputy head,who listened to m

41、y whole story and called Chris in herself.Things stopped straight away after that.Chris was told that he was forbidden to approach mehes not even allowed to talk about me with his friends.It turned out he got kicked out from his oldschool for stalking someone.Ive moved classes so that now were only

42、in mathstogether.I lost my confidence for a whole year afterwards.Im still scared of him,but I know I did the right thing by telling my teachers.My advice to anyone in a similar situation is to tell someone.Tell your friends,your family,even contact the police if they start standing outside your hou

43、se.Keep a diary of what they do,and on what daythis can be used as evidence.Chris reallymessed with my head,but because I trusted my instincts I never let him get close to me.Im just thankful its all over now.阅读填句We all know how fantastic we feel when were out and enjoying the great outdoors.For cen

44、turies,natural scenery(风景)has inspired people,from artists and writers to scientists and pioneers.1It is known that being outside in nature can improve your mood(心情).2Studies have shown that being in nature and viewing natural scenes can help to improve the mental health of people suffering from str

45、ess and some physical illnesses.Because we are naturally programmed to be in a natural environment,we take pleasure in looking at it and being in it.Researchers have discovered viewing scenes in nature can improve the level of happiness.3Believe me,all of you will feel happier.4As is reported,viewin

46、g nature can help to reduce blood pressure and relax your heart rate.Viewing nature will also help your muscles to relax.So while youre camping on the road,you are keeping yourself healthy.Camping in nature will allow you to breathe in fresh air.When youre surrounded by nature,the air is filled with

47、 more oxygen(氧气),so its healthier to breathe in.5Taking a hikethrough the forests can make you feel great and all that fresh air youll be breathing in while exercising is also good for sleep.A.So,how can we benefit from going camping?B.Camping can also benefit your physical health.C.Camping under th

48、e stars can really get you back to nature.D.This is because natural scenery can reduce negative feelings.E.So its no wonder that we can benefit from camping in nature.F.Not only is it good for your bodies but it will encourage you to exercise.G.Therefore,why not take your family to go camping and im

49、prove everyones mood?【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了露营的好处。1.【解析】选E。此空设于段尾,是一个总结句。前一句指出,几个世纪以来,从艺术家和作家到科学家和开拓者,自然风光一直激励着人们。此句进行总结:因此,难怪野外露营会使我们从中受益。故选E。2.【解析】选D。此空设于段中,与上文构成解释关系。前一句指出,众所周知,置身于大自然中可以改善你的心情。此句指出,这是因为自然景色可以减少负面情绪。故选D。3.【解析】选G。此空设于段中,与上文构成顺承关系。前一句指出,研究人员发现,观看大自然中的场景可以提高幸福感。此句提出,那么,为什么不带上全家去露营改善每个人的情绪呢?故选G。4.【解析】选B。此空设于段首,是本段的主题句。本段后文都是围绕这句话展开的,主要谈论露营有益于身体健康。故选B。5.【解析】选F。此空设于段中,与上文存在逻辑上的指代关系。本句中的it指代上文的breathe in fresh air。此句指出,它不仅对你的身体有好处,也鼓励你去锻炼。故选F。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1