收藏 分享(赏)

新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt

上传人:a**** 文档编号:403406 上传时间:2025-11-30 格式:PPT 页数:34 大小:205.50KB
下载 相关 举报
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第1页
第1页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第2页
第2页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第3页
第3页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第4页
第4页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第5页
第5页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第6页
第6页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第7页
第7页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第8页
第8页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第9页
第9页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第10页
第10页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第11页
第11页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第12页
第12页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第13页
第13页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第14页
第14页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第15页
第15页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第16页
第16页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第17页
第17页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第18页
第18页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第19页
第19页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第20页
第20页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第21页
第21页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第22页
第22页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第23页
第23页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第24页
第24页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第25页
第25页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第26页
第26页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第27页
第27页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第28页
第28页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第29页
第29页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第30页
第30页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第31页
第31页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第32页
第32页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第33页
第33页 / 共34页
新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 3 FAMILY MATTERS .ppt_第34页
第34页 / 共34页
亲,该文档总共34页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、三 必修第一册 Unit 3Family matters(限时35分钟).阅读理解(2021北京模拟)What do we mean by responsibility?To put it simply,it is a duty to consider the consequences of our actions.In other words,we have a duty to control our behaviour.When we are children,we have few responsibilities.Our parents look after us and we gen

2、erally dont have to worry about food or shelter.As we grow up,we gradually need to be responsible for more and more things.We learn how to run our own baths,make our own decisions,and realize that we have moral duties.As adults,we are responsible for all aspects of our lives.If there are any problem

3、s,we have to handle them ourselves.We also have responsibilities that go beyond ourselves.Parents have the responsibility to look after their children,ensuring that they have a stable upbringing.Beyond the family,people have a responsibility towards the community as a whole.It is in fact up to us as

4、 a society to make this world a safe and pleasant place for everyone.When we fail in our responsibilities,the consequences are most serious.Teenagers who abandon their studies might ruin their own lives.It is even more horrible to hear about parents who,by not caring for their own children properly,

5、are putting them in danger.Likewise,by not following the traffic rules,careless drivers kill more than a million people around the world every year.Certain professions in our society,such as police officers,exist to protect the public,and the people who do these jobs often risk their own lives in or

6、der to do their duty.However,their efforts depend on the support of ordinary people.If we ignore our own responsibilities,society will become dangerous.On a global level,our entirehuman civilization may be heading towards disaster unless we work together to save our environment.Furthermore,whether w

7、e are shouldering heavy responsibilities,like doctors or lots,or simply taking responsibility for our own learning as students,we will always be judged on how well we perform our duties.For this reason,the hardest part of acting responsibly is admitting that we failed or that we made a mistake.Lets

8、say you visit your friends house and accidentally damage an expensive teapot while your friend is in another room.The honest thing to do is of course to admit your fault and apologize.Because this requires courage,some people take another route:they pretend that nothing happened.Perhaps a broken tea

9、pot might not besuch a big deal,but in any given situation,we can choose to act responsibly,and it is somewhat through this choice that we decide what our lives are going to be like.To summarize,responsibilities are an essential part of life since our actions have consequences.Responsibilities arent

10、 fun,but we can make the burden lighter by sharing them.If everyone considered how their actions would affect themselves and other people,the world would be a better place.【文章大意】小到个人,大到全世界,都要承担自己的行为责任,这将决定我们个人,还有我们赖以生存的地球的命运。如果人人都去考虑自己的行为后果,那么世界会变得更加美好。1.The passage tells us that _.A.children have n

11、o responsibilitiesB.adults often risk their own lives in order to do their duty C.our responsible actions would make the world a better placeD.responsibilities arent fun unless we can make the burden lighter by sharing them【解析】选C。推理判断题。文章的第三段和最后一段都点明了,我们都为自己的行为负责的话,世界将变得更加美好。2.According to the autho

12、r,the hardest part of taking responsibility is _.A.to control our behaviourB.to handle problems ourselvesC.to affect ourselves and other peopleD.to admit our fault and apologize【解析】选D。细节理解题。根据第五段中的For this reason,the hardest part of acting responsibly is admitting that we failed or that we made a mi

13、stake.可知选D项。3.Which of the following would be the best title for the passage?A.Consequence of ResponsibilityB.Significance of ResponsibilityC.Essential Part of ResponsibilityD.Development of Responsibility【解析】选B。主旨大意题。整篇文章都是围绕着responsibility展开的,并指出,无论从大的方面还是小的方面,责任都很重要,故选B 项。4.Which of the following

14、 shows the organization of the passage?I:IntroductionP:PointSp:Sub-point(次要点)C:Conclusion【解析】选A。推理判断题。文章首先提出了responsibility的观点,接着说从个人和他人方面我们该承担行为的后果,并进一步说明不承担责任的后果,同时又指出该用什么态度承担责任,最后小结说明如果人人都承担自己的行为后果,世界将变得更美好。故选A。【知识拓展】难句解读It is even more horrible to hear about parents who,by not caring for their o

15、wn children properly,are putting them in danger.分析:it是形式主语,真正的主语是不定式。在不定式中,parents后是who引导的定语从句。翻译:听说一些家长没有照看好自己的孩子使他们处于危险之中,这是更加恐怖的事情。.完形填空(2021潍坊模拟)Hansen and his 10-year-old son Chase search the streets of Salt Lake City every weekend for the homeless to take to lunch.They started Project Empathy

16、four years ago to 1a meal,listen to their stories and figure out how they could 2help.“Just start with a smile,a hello.It really just starts with that.If you do it,you can make a connection.A small gesture can have a 3impact on others less fortunate,”Hansen 4in an interview.Some of these shared meal

17、s have turned into stronger5.Ward,a homeless man,was 6in a flat.He credited the Hansens with helping him 7the difficult process of moving off the streets.“It is great to have friends who make us feel 8and Im impressed with the pair,”Ward said.Father and sons9have developed into a passion project tha

18、t 10faith and community,which emphasizes the 11community members can have in uplifting the homeless.They know they cant settle the homeless 12alone.Theyre hoping empathy will 13.“My hope for the future is to14more connection across our country.We could and we will succeed 15we have other people join

19、 in and help the homeless,”Chase said.【文章大意】一对父子从一开始请无家可归的人吃饭,和他们交谈来帮助他们,到后来成立了一个组织去帮助更多的人。1.A.buyB.cookC.shareD.eat【解析】选C。词语复现题。由第三段的第一句话中的these shared meals可知选C项。2.A.oftenB.further C.also D.even【解析】选B。逻辑推理题。请他们吃饭,倾听他们的故事,了解他们,是为了更进一步帮助他们。故选B项。3.A.dramaticB.differentC.minimumD.decisive【解析】选A。逻辑推理题。

20、结合句意再结合主语前的修饰语small可知对他们的影响是很大的,故选A项。4.A.remarkedB.praisedC.joked D.quoted【解析】选A。逻辑推理题。根据后文的interview可推知这是他在被采访时说的,故用remarked。5.A.desiresB.connectionsC.motivationsD.opinions【解析】选B。词语复现题。根据第二段中的第一句如果你微笑,问个好就能和他们建立联系,可知吃饭过后,与他们的关系会更稳固。故选B项。6.A.providedB.permittedC.abandonedD.housed【解析】选D。词义辨析题。根据句意“Wa

21、rd,一个无家可归的人,居住在一个公寓中”可知填house,“居住”之意。provide提供,permit允许,abandon遗弃。7.A.throughB.for C.despiteD.to【解析】选A。逻辑推理题。根据句意可知在整个搬离街上的过程中,父子俩一直在帮助他,故through强调从始至终。8.A.surprisedB.relaxed C.awesomeD.calm【解析】选C。逻辑推理题。根据前面的It is great to have friends可推知这样的朋友让他们感觉很好。awesome很好的。故选C项。9.A.dreamsB.influencesC.experienc

22、esD.efforts【解析】选D。词语辨析题。根据句意可知父子俩最终建立了一个帮助无家可归的人的项目,故是他们努力的结果。effort努力,dream梦想,experience经历,influence影响。故选D项。10.A.assessesB.comparesC.highlightsD.respects【解析】选C。逻辑推理题。that引导的定语从句修饰project,再结合后面的which引导的从句的内容可知这个项目强调信心和社区的力量。highlight强调,突出。11.A.importanceB.taskC.chanceD.role【解析】选D。逻辑推理题。结合句意“强调社区成员在激

23、励那些无家可归的人方面所起到的作用”可知选D项。12.A.argumentB.problemC.debtD.conflict【解析】选B。词义辨析题。众所周知无家可归是一个社会问题。argument争论,conflict冲突,debt债务,都不符合句意。故选B项。13.A.go awayB.catch onC.fade outD.give off【解析】选B。逻辑推理题。根据下文Chase说他希望更多的人加入到这样的活动中来,可推知他希望共情这样的行为会变得普遍起来。catch on流行,时兴,符合句意。14.A.spreadB.missC.exchangeD.maintain【解析】选A。逻

24、辑推理题。根据后文的across our country可推知他想在全国展开这样的活动,故用spread传播。15.A.beforeB.ifC.untilD.so【解析】选B。逻辑推理题。根据句意“如果我们有了其他人的加入帮助那些人,我们就会成功”可知空格处是一个条件状语从句的引导词,故选B项。【知识拓展】佳词积累1.empathy n.同感;共鸣2.uplift v.激励,鼓励.读后续写(2021临沂模拟)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It was the late 1930s,and things were tough.Mum had a har

25、d time raising us on her own in our small community of New Westminster,BC.My dad drowned in Pitt Lake,five years ago.Looking back,I realize what Mum went through sending us kids to school.Every morning she would tuck a new piece of cardboard in our shoes,because our soles(鞋 底)were worn out.When we g

26、ot home,Mum would have“Frenchtoast”ready for us.Constant moving was typical for my family in those times.Rent was 25 dollars a month,but Mum couldnt pay it,and we knew we would be evicted right after Christmas on the first of January.Christmas was approaching,and we were entitled to a twenty-five-do

27、llar Christmas fund from social services.The inspector came to our house,and searched it from top to bottom to be sure we didnt have any food hidden away.When he didnt find any,he issued the cheque to Mum.Mum said that instead of buying food,she would use the 25 dollars to pay back rent,assuring us

28、all of a roof over our heads for a little while longer.She told us then there would be nothing for Christmas.Unknown to Mum,I had been selling Christmas tree,shoveling snow,and doing odd jobs to earn enough money to buy a new pair of boots.Boots that werent patched,boots with no cardboard in the sol

29、es.I knew exactly which boots I wanted.They were ten-inch Top Genuine Pierre Paris and they had a price of 23 dollars.Well,the big day came on the afternoon of Christmas Eve.I was excited,as I hurried up the road to the shoe store,but on the way I noticed a house with Christmas lights and decoration

30、s.It was then I realized at our house,we had no lights,no decorations,nor any money for Christmas goodies.I knew that we would have no turkey or ham for Christmas,and I felt sad.注意:续写词数应为 150 左右。As I continued walking I began to reconsider my plan._With great excitement and tears in my eyes,I knocke

31、d on the door._【参考范文】As I continued walking I began to reconsider my plan.I was feeling a strange sense of guilt.I was going to buy a new pair of boots while my mother was home in tears.She would be trying to explain to us why there were no presents.Across the street from the bus stop was a big groc

32、ery store.I realized that 25 dollars I had worked so hard for went a long way towards lights,decorations and a turkey.After finishing shopping,I went home.With great excitement and tears in my eyes,I knocked on the door.I could hardly wait to see my mothers face!When Mum opened the door,some of the groceries fell inside onto the floor,and she just stood there,dumbfounded.Holding back the tears,I said,“Merry Christmas!”That day I got enough hugs and kisses from Mum to last two lifetimes.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1