收藏 分享(赏)

新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt

上传人:a**** 文档编号:402808 上传时间:2025-11-30 格式:PPT 页数:33 大小:669KB
下载 相关 举报
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第1页
第1页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第2页
第2页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第3页
第3页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第4页
第4页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第5页
第5页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第6页
第6页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第7页
第7页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第8页
第8页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第9页
第9页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第10页
第10页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第11页
第11页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第12页
第12页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第13页
第13页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第14页
第14页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第15页
第15页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第16页
第16页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第17页
第17页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第18页
第18页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第19页
第19页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第20页
第20页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第21页
第21页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第22页
第22页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第23页
第23页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第24页
第24页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第25页
第25页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第26页
第26页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第27页
第27页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第28页
第28页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第29页
第29页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第30页
第30页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第31页
第31页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第32页
第32页 / 共33页
新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:WELCOME UNIT PERIOD 1 .ppt_第33页
第33页 / 共33页
亲,该文档总共33页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Welcome UnitPeriod 1Reading and Thinking()语篇研读课自主素养储备.新词相知(一)连线相匹配的英语及释义。anxiousa.liking to meet other people and being friendly towards themfrightenedb.a scientific testoutgoingc.experiencing worry or nervousnessimpressd.afraidexperimente.making you feel embarrassedawkwardf.to examine pletely or ca

2、refully in order to find out moreabout itexploreg.to have a great effect on sb.(二)结合语境,从上面选择恰当的单词并用其适当形式填空。1.The wide world of science is open for young people to _.2.He invited her to his laboratory to see if she could copy the _.3.What _ me most is her courage.4.The child felt _ when he saw the bi

3、g fire.5.Some of them are very _ and more than willing to share their thoughts with us.exploreexperimentimpressedfrightenedoutgoing.短语熟记1._ high school高中2._ high school初级中学3._ an impression留下好印象4.concentrate _集中精力于5.leave._不打扰,不惊动seniorjuniormakeonalone课文浅触1.阅读First Impressions并回答问题:Whats Han Jings

4、feelings about senior high school after her first day?2.结合导图,谈谈Han Jing对新高中的印象。参考答案:(The answers vary.)_1.She feels much more confident.2.The maths teacher:kind and friendly Classmates:friendly and helpful Lab:newStep 1Pre-reading1.What subjects have you learned?探究素养提能_Biology,Chemistry,English,Poli

5、tics,Japanese,Geography,Russian,History,Chinese,Mathematics,Physics,PE(Physical Education),IT(Information Technology).2.Could you tell us what you are planning to do in your senior high school?_(1)To make more friends;(2)To improve the ability of getting on well with others;(3)To learn more knowledg

6、e about.(The answers vary.)Step 2While reading.Find out the main idea of each paragraph.Para.1a.my first maths classPara.2b.a chemistry class in the science labPara.3c.my worry about senior high schoolPara.4d.my feeling at the end of the first day at senior high答案:c,a,b,dFill in the following blanks

7、.WhenWhereWhat did Han Jing doHow did she feelearly in the morningsenior high school1._in the morningin the 2._She had her first 3._ classThe class was difficult but her classmates and teachers were friendly and helpfulin the 4._in the science labShe had a chemistry class and did 5._The guy next to

8、her made her annoyedin the evening6._She thought of what happened during the dayShe didnt feel 7._ or frightened at all,instead,she felt much more 8._a little anxiousclassroommathsafternoonan experimenthomeawkwardconfident.Choose the best answer.1.Why did everyone laugh so much in the first maths cl

9、ass?A.Because the class was interesting.B.Because the knowledge was funny.C.Because the teacher was humorous.D.Because one of the classmates told us a funny story.2.How did Han Jing feel at the beginning of the day?A.Worried and anxious.B.Annoyed and upset.C.Confident and excited.D.Frightened and aw

10、kward.3.Whats the main idea of the passage?A.Han Jings story.B.Han Jings first impressions on her new teachers.C.Han Jings experiences and feelings of her first day at senior high.D.Han Jings friendship with her new classmates.答案:13.CAC.Answer the following questions.1.Whats the first impression the

11、 writer had on her classmates and teachers?_2.Why couldnt the writer concentrate on the experiment?What suggestions do you have for her?_She found most of her classmates and teachers friendly and helpful.Because the guy next to her tried to talk to her the whole time.Maybe she cantell him to be quie

12、t politely;if it doesnt work,she can turn to the teacher for help.Sentence Explanation1.I miss my friends from junior high school,but I believe I will make new friends here,and theres a lot to explore at senior high.分析:此句共包含三个分句,连接词为_和_;其中第二个分句中包含了一个宾语从句;最后一个分句是_句型。句意:_butandthere be我想念初中的朋友,但是我相信我在

13、这儿会交到新朋友,而且高中有很多值得探索的东西。2.Her first impression was that English was difficult and people spoke too quickly,but soon she found that if she concentrated on the ideas,not the single words,she could understand!分析:本句是but连接的两个并列句;but前的句子是_;but后的句子是_引导的宾语从句,其中宾语从句中又包括if引导的_。句意:_主语+系动词+that引导的表语从句主语+谓语+that

14、条件状语从句她的第一印象是英语很难,人们说得太快,但很快她发现,如果她专注于句意,而不是单个词,她就能理解!Step 3Post-reading 根据课文内容,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。I want to make friends with my new classmates and leave a good 1._(impress)on them.Im not outgoing,so I feel a little 2._(anxiety)right now.My first maths class at senior high school was difficul

15、t 3._ my maths teacher was kind and friendly.Besides,I found most of my classmates and teachers friendly and 4._(help).This afternoon,I had my chemistry class in the new science lab.I couldnt concentrate 5._ the experiment because the guy 6._ to me tried to talk to me the whole time.impressionanxiou

16、sbuthelpfulonnextI did hope he could keep quiet and 7._(leave)me alone.What a fine day!At first,I was worried that no one would talk to me.In fact,I didnt feel awkward or 8._(frighten)at all.Although I miss my friends from junior high school,I believe I will make new friends and there is a lot 9._(e

17、xplore)at senior high school.I feel much 10._(confident)than I felt this morning.I think that tomorrow will be a great day.leavefrightenedto exploremore confident【主题情境思考】在平凡的学习生活中我们需要不断地鞭策自己,鼓励自己。下列的这些励志格言和警句会让你时时保持高昂的斗志和快乐的心情。你知道它们的意思吗?(1)Knowledge is power._(2)No pains,no gains._(3)God helps those

18、 who help themselves._(4)Where there is a will,there is a way._(5)Better late than never._知识就是力量。不劳则无获。天助自助者。有志者事竟成。迟做总比不做好。How is your first day of senior high school?Write a short passage about it,for example,something about your teachers,classmates,classes,classroom,lab,and so on.(The answers var

19、y.)_My new school is a well-known school with a long history.There are 50classes,more than 300 teachers and over 3,500 students in my school.Theclassrooms are amazing.Every room has a computer with a special screen,almost as big as cinema screen.And there are sixty students in my class,whoare all ha

20、rd-working.Im getting on very well with my classmates.My favoriteteacher is a very enthusiastic woman called Ms Wang,whose way of teaching isnothing like that of my previous teachers.She usually tells us something in aninteresting way.I dont think I will be bored in her class._We usually get up at 6

21、:30 and our class starts at 8:00.I always take partin colorful after-class activities and I go to bed at ten.To most of us,school means classes,teachers,schedules,grades and tests.But for the children at Sudbury Valley School in Massachusetts,school is very different.课时素养达标Firstly,there are no lesso

22、ns.All the children,aged between 4 and 19,do whatever they want.There are no teachersonly“staff members”.The idea behind this is that you do not need to make children learn,because children want to learn anyway.“You do not need to say to a three-year-old,Go to explore your environment.You cant stop

23、them!”says Daniel Greenberg,a founder of the school.“But if you make children do what you want all day,they will lose all taste for learning.”At Sudbury Valley School,you will permit children to talk,read,paint,cook,work on computers,study French,play the piano,climb trees or just run around.Two boy

24、s spent three years just fishing!The other way that Sudbury Valley School is different is that the children can decide the rules.Every week,there is a school meeting where both children and staff have one vote eacheven the four-year-olds.They decide the school rules,how to spend the school budget,an

25、d even which staff they want and do not want any more.When the school first opened in 1968,people said it would never work.But today,the school has 200 students,and 80%of its students go on to college.Even the two boys who went fishing all the time have successful careers today.One of them is a musi

26、cian and the other is a computer scientist.【语篇概述】文章介绍了一所与众不同的学校。.Read the passage and skim the main idea of the text.It mainly introduces _.an unusual school to us.Choose the best answers according to the passage.1.What is the best title for the article?A.An Unusual SchoolB.Childrens HobbiesC.A Scho

27、ol without RulesD.Education in the US【解析】选A。标题归纳题。文章主要介绍了Sudbury Valley School的不同寻常的地方:学生不用上课,不用做作业,可以随心所欲地做自己想做的事,可以参与学校制度的制定。2.What does the school believe?A.Teachers cannot teach children well.B.Children learn best when they do what they want to do.C.Learning is for adults and children should onl

28、y play.D.Children should only learn about one thing at a time.【解析】选B。推理判断题。从第二段内容可知,被动学习只会让学生失去学习兴趣,让学生做自己想做的事才会学得最好。3.What does Daniel Greenberg say about the three-year-olds?A.They love learning.B.They are very naughty.C.They want to be outside all the time.D.They are too young to learn anything.【解析】选A。推理判断题。Daniel Greenberg的话是对“.you do not need to make children learn,because children want to learn anyway”的进一步说明,由此可知A正确。本课结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1