收藏 分享(赏)

2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合三 8 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:402635 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:9 大小:33.61KB
下载 相关 举报
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合三 8 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共9页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合三 8 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共9页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合三 8 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共9页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合三 8 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共9页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合三 8 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共9页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合三 8 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共9页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合三 8 WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共9页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合三 8 WORD版含解析.docx_第8页
第8页 / 共9页
2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合三 8 WORD版含解析.docx_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、8.阅读理解(2篇)完形填空短文改错.阅读理解 A话题:拍卖行词数:331难度:Auctions(拍卖行) are everywhere.Here are just a few standouts and some of the areas they specialize in.All have brickandmortar(实体的) sales rooms in addition to online buying.Leslie Hindman AuctioneersHeadquarters(总部):ChicagoFounded:1982Best bets:contemporary art,j

2、ewelryThe founder,Leslie Hindman,has been on an expansion kick from her Chicago base and now runs eight offices across the country.Ms Hindman said that plenty of items sell at her house for around $500 as in the auction world generally,jewelry and contemporary art receive lots of attention from bidd

3、ers(出价者),and in 2017 a diamond ring sold for $97,000.Swann Auction GalleriesHeadquarters:New YorkFounded:1941Best bets:books,works on paper,AfricanAmerican artFounded as a rarebook auctioneer,Swann still holds dozens of such sales a year.The president,Nicholas DLowry,noted that Swann was the first a

4、uction house to sell old photographs,in 1952.The house has also had a department of AfricanAmerican art for 12 years.Stair GalleriesHeadquarters:Hudson,N.Y.Founded:2001Best bets:English and Continental furniture and paintings,modern and contemporary artColin Stair,the founder and president,comes fro

5、m a long line of antiques dealers(商人)Stair is frequented by dealers and bargain hunters,and its a place to find interesting things like a George carved walnut wing armchair,coming up as part of a sale on April 28 and 29.Heritage AuctionsHeadquarters:DallasFounded:1983Best bets:coins,sports memorabil

6、ia,movie postersWith roots in coin auctions,Heritage has grown quite large.But their bread and butter are items that the company president,Greg Rohan,calls “the kinds of things that everyone has.”“People arent buying what were selling for decoration or for resale,” he added.“Theyre buying things the

7、y absolutely love.”1At which place can you buy old photographs?AStair Galleries.BHeritage Auctions.CSwann Auction Galleries.DLeslie Hindman Auctioneers.答案C解析细节理解题。根据Swann Auction Galleries 部分的“Swann was the first auction house to sell old photographs,in 1952”可知,该拍卖行出售老照片。2Who once sold antiques?ACol

8、in Stair. BGreg Rohan.CLeslie Hindman. DNicholas DLowry.答案A解析细节理解题。根据Stair Galleries部分的“Colin Stair,the founder and president,comes from a long line of antiques dealers(商人)”可知,该拍卖行的老板Colin Stair曾是一名古董商人。3What can be learned about these auctions?AThey all have online shops.BThey all sell valuable art

9、works.CThey are all run by local people.DThey are all located in New York.答案A解析推理判断题。根据第一段中的“All have brickandmortar(实体的) sales rooms in addition to online buying.”可知,这四家拍卖行都既有实体店又有网店。B(2019山东烟台一模)话题:安全喂鸟词数:338难度:Feeding birds is a popular way to watch wildlife.But experts say it might put wild bird

10、s at risk.Feeding birds is not necessary for their survival except in extreme weather conditions.Feeders(喂食器) can definitely help birds get through that kind of weather.But most birds eat insects and show little interest in bird feeders.For those birds,we can grow native plants in a natural environm

11、ent.Birds which are fond of eating seeds will be more likely to come to feeders if there is some cover nearby.This lets them feed and then fly to protective areas,such as in trees.The most common mistake people make with their bird feeders is that they put feeders in places where birds are easily fr

12、ightened by passersby,risk being hurt by cats,or risk flying into windows.So set up a bird feeder at least one meter away from a window.That way,if a bird gets frightened,it wont get killed when it hits the glass.Owners of cats should keep them inside home so they cant hurt the birds.Some birds are

13、more aggressive at feeders.They eat a lot and do not leave much food for other birds.A solution is to put the food in more than one place by using different kinds of seeds or fruits.This can also increase the number and diversity of birds in your neighborhood.But dont feed wild birds anything salty,

14、like potato chips,or food that could choke them,like bread.Pay attention to food quality and freshness.Unprotected food left too long in feeders will turn moldy (发霉),which can kill wildlife.Another word of advice:Always provide a supply of clean water for birds,but use care when looking for the righ

15、t birdbath.If the birdbaths are too deep for birds,putting a few large stones in the water can give the birds a place to sit.语篇解读本文是一篇说明文,人们在喂鸟的时候无意中会给鸟儿带来危险,文章具体解释了这些危险并提出了安全喂鸟的建议。4Whats the most common mistake about feeding birds?APutting feeders in improper places.BProviding food in inappropriate

16、 time.CLeaving feeders unprotected.DSupplying dirty and deep water.答案A解析细节理解题。根据文章第三段内容可知人们在喂鸟的时候,最常见的错误是把喂鸟器放在错误的地方,这样给鸟儿带来了很多危险。故A项正确。5Which of the following may not be suitable for feeding birds?ASeeds. BBread.CFruit. DInsects.答案B解析细节理解题。根据文章倒数第三段最后一句“But dont feed wild birds anything salty,like

17、potato chips,or food that could choke them,like bread.”可知,作者建议人们不要喂给鸟儿薯条和面包,因为这些食物不适合喂鸟。故B项正确。6The author advises helping more birds by .Aincreasing the number of feedersBcleaning the birds with clean waterCputting more large stones in the feedersDkeeping aggressive birds away from the feeders答案A解析推

18、理判断题。根据文章倒数第三段第三句“A solution is to put the food in more than one place by using different kinds of seeds or fruits.”可知,作者建议我们把食物放在多个地方,并提供不同种类的食物。这样做,自然是要增加喂鸟器的数量。故A项正确。7What is the text mainly about?AProblems with bird feeding.BWhere to place bird feeders.CPopular ways of protecting wild birds.DHow

19、 to feed wild birds safely and healthily.答案D解析主旨大意题。根据第一段内容可知,本文主要讲述的是喂鸟会给鸟儿带来一定的危险;第三段介绍了具体的危险,后四段里提出具体的安全喂鸟的建议。故D项符合本文中心思想。.完形填空(2019北京朝阳区一模)话题:生活中的美词数:386难度:A Game of Light and ShadeIt was a sunny day.I had gone up and down the tower when,outside the door at the foot,a blind man came toward me.In

20、 a moment,he disappeared up the stairs.I looked at the sign that said “To the Tower”,and decided to 8 him.I caught up with him in the ticket office.There I was 9 to see the attendant(工作人员) selling him a ticket as if he were any other visitor.Then,with the ticket in one hand and 10 the wall with the

21、fingers of the other,the blind man reached the stairs 11 to the hallway.“That man is blind.What would a blind man climb up the tower for?” I said to the attendant,expecting him to show some 12 ,but he didnt answer.“Not the 13 certainly,”I said.“Perhaps he wants to 14 .”I bought a ticket and 15 up th

22、e stairs.The man hadnt gone as far as I 16 .A third of the way up the tower,I heard his 17 .I slowed down and followed him at a little 18 .He stopped from time to time.When he got to the balcony(阳台),I was a dozen steps 19 .As I reached it,I saw him at the corner of the tower.At last,after ten minute

23、s,I 20 him.“Excuse me,” I said as politely as I could,“but I am curious to know 21 you came up.”He smiled.“Coming up the stairs,you will notice how not just light but sun 22 into the tower through the narrow windows here and there,so that you can feel the 23 the cool stairs suddenly become quite war

24、mand how up here behind the wall there is 24 ,but as soon as going opposite a window you can find the sun.There is no 25 so good as this for feeling the difference between light and shade.It is not the first time Ive come up.”The blind man seemed quite 26 ,just like a child who was enjoying his favo

25、rite games.He told me the truth that blind men can also find the beauty in life 27 they cannot enjoy the sights of the world.语篇解读本文是一篇记叙文,作者跟随一位盲人登塔,盲人告诉他尽管盲人们无法看到世界上的风景,但他们也能找到生活里的美。8A.accept BfollowCcontrol Dvisit答案B解析accept接受;follow跟随;control控制;visit参观。我看着“登塔”的指示牌,决定跟随他上去看看具体情况。因为对于他登塔要做的事情,我很好奇。

26、故B项正确。9A.frightened BdisappointedCsurprised Dembarrassed答案C解析frightened害怕的;disappointed失望的;surprised惊讶的;embarrassed尴尬的。当我看见工作人员把他当作正常人一样,也卖票给他,我感觉很惊讶。故C项正确。10A.touching BclimbingChitting Dcovering答案A解析touch触摸;climb攀登;hit击中;cover覆盖。由第一段第二句中的“a blind man came toward me”可知,对方是一个盲人,所以他只能摸着墙向上攀登。故A项正确。11

27、A.pointing BattachingCcontributing Dleading答案D解析point to指向;attach.to.把附在之上;contribute to对做贡献;lead to导致,通向。句中现在分词短语leading to the hallway作定语修饰名词the stairs,指通向走廊的楼梯。其余三项语义不搭配。故D项正确。12A.respect BdoubtCconcern Dsympathy答案C解析respect尊敬;doubt怀疑;concern担心,关心;sympathy同情。我告诉工作人员他是一个盲人,希望工作人员能够多关注他,因为他无法欣赏风景,他

28、很可能是要登塔以后跳下去。故C项正确。13A.view BtestCprize Dtrick答案A解析view风景,观点;test测试;prize奖品,奖励;trick诡计,把戏。我认为这个盲人不会到塔顶去看风景,他是想去跳楼;所以我才让工作人员关注他。故A项正确。14A.kick BjumpCrelax Descape答案B解析句意参考上题解析。kick踢;jump跳跃;relax放松;escape逃跑。故B项正确。15A.struggled BexploredCwandered Dhurried答案D解析struggle挣扎,斗争;explore探索;wander徘徊,闲逛;hurry匆忙

29、。由上文可知,我非常担心这个盲人,所以我买了票以后匆忙爬上楼梯跟着他查看他究竟想做什么。故D项正确。16A.promised BexaminedCimagined Dconfirmed答案C解析promise承诺;examine检查;imagine想象;confirm确认。这个盲人爬得并没有我想象得那么远,在向上的楼梯三分之一的地方,我听到了他的脚步声。故C项正确。17A.steps BwordsCsecrets Dcheers答案A解析句意参考上题解析。step脚步声;word话;secret秘密;cheer欢呼。故A项正确。18A.standard BdistanceCexpense Di

30、ntention答案B解析standard标准;distance距离;expense费用;intention目的,意图。于是我放慢脚步,在后面稍远处跟着他。名词distance表示距离,故B项正确。19A.ahead BaroundCoutside Dbehind答案D解析ahead在前面;around在附近;outside在外面;behind在后面。当他到阳台的时候,我在后面十几步的地方看着他。本句指我站在他的后面,观察他的行为。故D项正确。20A.recognized BsurroundedCapproached Dwitnessed答案C解析recognize认出,意识到;surroun

31、d包围;approach靠近;witness目睹,见证。根据下文“Excuse me”可知,我靠近和他打招呼。故C项正确。21A.why BhowCwhen Dwhether答案A解析作者一路跟着这位盲人登塔,主要是因为他不知道对方来这里的原因。所以句中使用why引导宾语从句。故A项正确。22A.knocks BpoursCslides Dbursts答案B解析knock敲击,击中;pour倾倒;slide滑倒;burst爆发。爬上楼梯,你会注意到的不仅是光线,还有阳光会从窄窄的窗户照射到各处。动词pour表示阳光透过窗户洒在楼梯上。故B项正确。23A.trend BreactionCchan

32、ge Dhonor答案C解析trend趋势,倾向;reaction反应;change改变;honor荣耀。从后句“the cool stairs suddenly become quite warm可知,指这种变化。故C项正确。24A.light BspaceCmess Dshade答案D解析light光线;space空间;mess杂乱;shade阴影。根据生活常识可知,“behind the wall”通常都有阴影。故D项正确。25A.place BsignalCobject Dperiod答案A解析place地方;signal信号;object物体;period阶段,时期。没有什么地方和这

33、里一样可以很好地感觉光和影之间的差别。我不是第一次来这里了。故A项正确。26A.nervous BcontentCcurious Dpatient答案B解析nervous紧张的;content满足的,满意的;curious好奇的;patient耐心的。根据后半句“just like a child who was enjoying his favorite games”可知,这个盲人似乎很满足。故B项正确。27A.unless BbecauseConce Dalthough答案D解析unless除非;because因为;once一旦;although尽管。他告诉我尽管盲人无法享受世界上的风景,

34、但他们也能找到生活里的美。根据句意可知,上下文之间表示让步关系,要用although引导。故D项正确。.短文改错(2019福建厦门一模)话题:植树词数:99难度:Yesterday we took part a tree planting activity organised by our class.Early in the morning,we set out for Bantou Reservoir in Xiamen.When we were arrived there,we began to work immediately.Firstly,we dug holes that are

35、 slightly larger than the root balls.Next,we gentle placed the trees into our new homes.After that,we refilled the holes use enough soil to support the root.Finally,we watered the trees.Three hours passed by after we knew it.Tired as we were,we felt exciting,talking and laughing all the way home.How

36、 an unforgettable experience!答案Yesterday we took part a tree planting activity organised by our class.Early in the morning,we set out for Bantou Reservoir in Xiamen.When we were arrived there,we began to work immediately.Firstly,we dug holes that slightly larger than the root balls.Next,we placed th

37、e trees into new homes.After that,we refilled the holes enough soil to support the .Finally,we watered the trees.Three hours passed by we knew it.Tired as we were,we felt ,talking and laughing all the way home. an unforgettable experience!第一处:考查介词。表示“参加”,应用take part in.。故在part后加上in。第二处:考查动词。arrive是不

38、及物动词,不用于被动语态。故were多余,应去掉。第三处:考查时态。该句介绍的是昨天的情况,应用一般过去时态,故把are改为were。第四处:考查副词。修饰动词place,应用副词。故把gentle改为gently。第五处:考查代词。该句指我们把树放到它们的(树的)新家里。故应把our改为their。第六处:考查非谓语动词。我们用足够的土壤将洞重新填满。we refilled the holes是主句,后面部分为状语。we和use之间是主动关系,应用现在分词作状语,故把use改为using。第七处:考查名词。root是可数名词,我们种了很多树,所以有很多根,故该处应用名词的复数形式。故把root改为roots。第八处:考查连词。句意为:不知不觉间,三个小时过去了。“三个小时过去”发生在“我们知道这一点”之前,故把after改为before。第九处:考查形容词。exciting意为“令人兴奋的”,形容事物的性质特点。该处指“我们感到兴奋”,表示人的情感感受,应用excited。故把exciting改为excited。第十处:考查感叹句。how修饰形容词、副词或句子,what修饰名词(名词前可有形容词或冠词)。如果后面的名词有冠词、形容词修饰时,how引导的感叹句语序为:howadj.a/ann.;what引导的感叹句语序为:whata/anadj.n.。故将How改为What。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1