1、单元素养提升(一)Unit 1.单词拼写1.We usually stick some red paper-cuts on the windows to _(装饰)the houses.2.Since this is my first trip to America,could you please recommend some _(典型的)tourist attractions to me?3.I would like to do my bit for our school on such a special _(时刻).4._(感恩)is so important and necessar
2、y that we should take action right away.decoratetypicaloccasionGratitude5.As for my favorite _(人物)in Chinese history,it must be Wei Yuan,a great thinker in the late Qing Dynasty.6.The _(农业的)labor is not as hard as before with the wide use of advanced technology.7.In the class,you will mainly learn T
3、ang poetry,which _(反映)traditional Chinese culture.8.In the north of the city lies Mount Pan,which is a unique geographical _(特色).figureagriculturalreflectsfeature9.We _(聚集)together and discussed what to do next yesterday.10.It is _(完全)necessary that William should continue his study in spite of some
4、 learning difficulties.gatheredabsolutely.单句语法填空1.There was a group of children _(play)musical instruments across the street.2.No matter _perfect you think you are,you still need to be improved.3.Receiving their _(congratulate)made me happy.4.Their contributions to our country are _great significanc
5、e.5.We all hold the belief _an effective way will contribute to a greater achievement in a limited time.playinghowcongratulationsofthat6.India has dealt with some issues _(range)from forest conservation to bus fuel.7.It is really _(amaze)that our city has changed so much.8.The ball went flying as if
6、 it _(be)going to space.9.The patient _(examine)now by the doctor is Li Mings mother.rangingamazingwerebeing examined.完成句子1._the situation is,dont always complain.不管情况多么难,不要总是抱怨。2._this opportunity,he succeeded.利用这次机会,他获得了成功。3.I am always _Mr Yang for his help.我总是感激杨老师对我的帮助。4.The two musical shows _
7、.这两场音乐秀有很多共同点。No matter how difficultTaking advantage ofgrateful tohave a lot in common5.The girl stood there,_carefully _.女孩站在那儿,仔细看着那幅画,好像她是一名画家似的。6._the fact that the school life is full of fun and friendship,I prefer to live in the rented room.尽管学校生活充满了乐趣和友谊,我更喜欢住在出租屋里。7.Parents who _like monste
8、rs(怪物)stood in doorways.打扮得像怪物的父母站在门口。8._,we are consumers rather than money makers.毕竟,我们是消费者,不是造钱工具。looking at the pictureas if she were a painterIn spite ofdressed upAfter all.阅读理解A(2020青岛高一检测)Jacobs Pillow Dance FestivalWhere:Becket,MassachusettsWhen:Jun.15Aug.24Each summer,this influential dance
9、 center presents a number of classes and performances by more than 50 companies from around the world.Highlights(最精彩的部分)in this season include the Dance Theater ofHarlems production of Alvin Aileys“The Lark Ascending”,which opens the festival.Many events are free.Ticketed performances start at$22.Ja
10、cobspillow.org.Moab Music FestivalWhere:Moab,UtahWhen:Aug.29Sept.9This area is better known for mountain biking than for music.But since 1992,it has hosted a private festival that brings classical,jazz,Latin and other types of music to the land.This year there will be 16 concerts,including three“Gro
11、tto Concerts”,where guests take a 45-minute boat ride down the Colorado River to performances.Events start at$25.moabmusicfest.org.Cheyenne Frontier DaysWhere:Cheyenne,WyomingWhen:July 1928There is something for everyone at this 117-year-old festival,from an“Indian village and old West museum”to cou
12、ntry concerts.But the competition is still the main attraction,with cowboys and cowgirls competing for major money in the worlds largest outdoor stage.Competition tickets start at$18,and concert tickets at$.The Glimmerglass FestivalWhere:Cooperstown,New YorkWhen:July 6Aug.24Each summer,opera lovers
13、from around the country travel to upstate New York to watch productions that include stars like Nathan Gunn and Ginger Costa-Jackson.This years performances include Wagners“The Flying Dutchman”and Verdis“King for a Day”,in honor of the 200th birthdays of both composers(作曲家).Tickets start at$26.glimm
14、erglass.org.【文章大意】文章介绍了四个节日的庆祝地点、时间以及每个节日的特色。1.If you are interested in the dance performance,which date suits you best?A.June 6.B.June 28.C.August 29.D.September 9.【解析】选B。细节理解题。根据文章Jacobs Pillow Dance Festival部分下的When:Jun.15Aug.24Each summer,this influential dance center presents a number of classe
15、s and performances by more than 50 companies from around the world.可知,该节日的时间是从6月15日到8月24日,期间会有来自全世界超过50个公司在这个舞蹈中心展示各种课堂和舞蹈。如果你是一个舞蹈爱好者,可以在6月15日到8月24日到这儿来。B项June 28.(6月28日)在上述时间之内。2.Where can you watch a competition and enjoy concerts?A.Becket,Massachusetts.B.Moab,Utah.C.Cheyenne,Wyoming.D.Cooperstow
16、n,New York.【解析】选C。细节理解题。根据Cheyenne Frontier Days部分下的Where:Cheyenne,WyomingThere is something for everyone at this 117-year-old festival,from an“Indian village and old West museum”to country concerts.But the competition is still the main attraction,with cowboys and cowgirls competing for major money
17、in the worlds largest outdoor stage.可知,Cheyenne Frontier Days在Cheyenne,Wyoming举行,在这个具有117年历史的节日里,从“印度村庄和老西部博物馆”到乡村音乐会,每个人都可以欣赏到自己喜欢的。但竞赛仍然是焦点,牛仔和女牛仔在世界最大的露天舞台上争夺巨额奖金。如果想要看竞赛和听音乐会可以到Cheyenne,Wyoming。C项Cheyenne,Wyoming.符合以上说法。3.If you are a big fan of Wagner,which one should you choose?A.Jacobs Pillow
18、 Dance Festival.B.The Glimmerglass Festival.C.Cheyenne Frontier Days.D.Moab Music Festival.【解析】选B。细节理解题。根据The Glimmerglass Festival部分下的This years performances include Wagners“The Flying Dutchman”and Verdis“King for a Day”,in honor of the 200th birthdays of both composers.(今年的表演包括瓦格纳的漂泊的荷兰人和威尔第的一日国王,
19、这两个作品都是为了纪念两个作曲家的200年诞辰)可知,如果你是Wagner的粉丝,可以参加The Glimmerglass Festival。B项The Glimmerglass Festival符合以上说法。B(2020洛阳高一检测)The annual celebration of St.Patricks Day is coming soon to the Canton Tower.St.Patricks Day is an Irish cultural and religious celebration occurring annually on March 17.The festiva
20、l celebrates the life of St.Patrick,who helped the poor and taught the Irish people good things.The Canton Tower has become one of the premier(最初的)party sites for this international and lively event.As part of the celebration,the tower will brighten the night with brilliant light shows.Participants(
21、参加者)are sure to enjoy the festive Irish atmosphere.As in the past years,camping lovers will gather to spend a night beneath the Canton Tower.The time for the camping adventure will be from 3 p.m.on March 17 to 9 a.m.on March 18.The event offers people a great chance to enjoy this special and free ca
22、mping site.Artists will perform a range of music with instruments played typically in Irish folk music,featuring tin whistles and wind pipes.Foodies also will be in for a treat,as the taste of traditional Irish food will surely attract everyone.To celebrate this festival,dancers dressed in Irish gre
23、en,the colour of Ireland,will pop up around the Canton Tower.The parade will go along the main streets and thousands of people will watch,waving flags.Good luck if you meet with these“green spirits.”【文章大意】本文介绍了爱尔兰的圣帕特里克节,在这一天所有爱尔兰人都会庆祝,并介绍了庆祝的方式。4.What does the underlined word“parade”most probably m
24、ean in Paragraph 4?A.A ceremonial group including people marching.B.A traditional ceremony that is held every year.C.A historical place where people often gather.D.A programme specially designed by local people.【解析】选A。词义猜测题。结合上文To celebrate this festival,dancers dressed in Irish green,the colour of
25、Ireland,will pop up around the Canton Tower.可知,为了庆祝这个节日,身穿爱尔兰绿色服装的舞者将会出现在坎顿塔周围。和画线单词所在句句意游行队伍将沿着主要街道行进,成千上万的人将会观看,手中挥舞着旗帜。可知parade指“游行队伍;包括游行的人在内的仪式团体”。5.What can we infer about the Canton Tower?A.It lies in the birthplace of St.Patrick in Ireland.B.Its decorated with brilliant lights at night.C.Its
26、 been a place to celebrate St.Patricks Day for long.D.It was first built on March 17 as a cultural site.【解析】选C。推理判断题。根据第二段中As in the past years,camping lovers will gather to spend a night beneath the Canton Tower.The time for the camping adventure will be from 3 p.m.on March 17 to 9 a.m.on March 18.
27、(和往年一样,露营爱好者会在坎顿塔下过夜。露营时间为3月17日下午3点至3月18日上午9点。)可知,坎顿塔一直是庆祝圣帕特里克节的地方。6.Who may you see if you go to the event?A.Artists waving flags.B.Cooks making Irish food.C.Pop stars singing.D.People in green.【解析】选D。细节理解题。根据最后一段中To celebrate this festival,dancers dressed in Irish green,the colour of Ireland,will
28、 pop up around the Canton Tower.(为了庆祝这个节日,身穿爱尔兰绿色服装的舞者将出现在坎顿塔周围。)可知,如果你去参加活动,你可以看到穿绿色衣服的人们。7.Whats the best title for the passage?A.The Canton Tower.B.St.Patricks Day.C.The Life of St.Patrick.D.The Irish Tradition.【解析】选B。主旨大意题。根据文章第一段中The annual celebration of St.Patricks Day is coming soon to the C
29、anton Tower.St.Patricks Day is an Irish cultural and religious celebration occurring annually on March 17.(一年一度的圣帕特里克节庆典即将在坎顿塔举行。圣帕特里克节是爱尔兰的一个文化和宗教节日,每年3月17日举行。)以及纵观全文可知,本文介绍了爱尔兰的圣帕特里克节。.阅读填句(2020济南高一检测)In Italy,summertime is a time to enjoy fantastic food with family and friends.Interestingly,these
30、 are also some of the ways in which Italians keep fit.1The answer is simple.Do it like the Italians do!Buy Fresh and Wholemeal FoodTrue Italian cooking is made,using local and wholemeal foods.This approach is truly a key to staying slim and fit.2Instead,shop for the fresh and make Italian meals.Its
31、easier and more satisfying than you can imagine.Enjoy Each MealIn Italy,every meal is to be enjoyed.Take the time this season to treat everything you eat as an experience,not just energy or fuel for your busy life.As a source of pleasure,you will find that eating your Italian meals slower wont resul
32、t in eating too much.3Eat the Pasta(意大利面)4Even leftover pasta warmed with olive oil meets the demand for a delicious meal.Youll have energy for your summer days and give your body a break from digesting(消化)at night when you arent burning off the calories.Have meals with Family and FriendsAs you cons
33、ider your meals,think like an Italian and plan on having a sit-down,at-a-table meal with your family or friends.5Making a time to enjoy food with others allows you to slow down and enjoy conversation,in addition to tasty food.A.This summer,avoid processed and fast food.B.Fresh food provides us with
34、the needed vitamins.C.One way of staying slim is to eat pasta at lunchtime!D.Enjoying your meals is good for your figure and taste buds(味蕾)!E.Maybe you cant do it every day,but how about once a week?F.Why do many people fail to get used to Italian food in daily life?G.So how can you continue to enjo
35、y delicious food and still stay fit?【文章大意】在意大利,夏天是与家人和朋友享受美食的时候。短文介绍了意大利人享受美食又保持健康的饮食方法。1.【解析】选G。根据上文“Interestingly,these are also some of the ways in which Italians keep fit.”有趣的是,这也是意大利人保持健康的一些方法。根据下文“The answer is simple.Do it like the Italians do!”答案很简单。像意大利人那样做!所以空处承上启下。故G选项“那么,你怎样才能既享受美食又保持健康呢
36、?”切题。2.【解析】选A。根据下文“Instead,shop for the fresh and make Italian meals.”可知,相反,买新鲜的食材,做意大利菜。选项承接下文。故A选项“今年夏天,不要吃加工过的食品和快餐”切题。3.【解析】选D。根据上句“As a source of pleasure,you will find that eating your Italian meals slower wont result in eating too much.”可知,作为一种快乐的来源,你会发现慢慢吃意大利餐时细嚼慢咽不会导致吃得太多。故选项在说这样做的益处。故D选项“享
37、受美食对你的身材和味蕾都有好处”切题。4.【解析】选C。根据下文“Youll have energy for your summer days and give your body a break from digesting at night when you arent burning off the calories.”可知,这样在白天时,你就获得了所需的能量,也可以让你的身体休息一下,不用在晚上消化食物,因为你不需要燃烧卡路里。选项承接下文,说明吃意大利面的时间。故C选项“保持苗条的一种方法是在午餐时间吃意大利面”切题。5.【解析】选E。根据下文“Making a time to en
38、joy food with others allows you to slow down and enjoy conversation,in addition to tasty food.”可知,找时间和其他人一起享受美食,除了美味的食物,还能让你放慢脚步,享受交谈的快乐。选项承接下文。故E选项“也许你不能每天都这样做,但是一周一次怎么样?”切题。.完形填空(2020合肥高一检测)Many of us dream of making all the differenceearning a lot of money.A great scientist has achieved that big
39、success and 1all the money to help others.Professor Nicola Curtin of the University of Newcastle successfully 2a new drug for cancer,but when the time came for her big 3,she chose to give some of the profits away to help the 4people to make their life better.The drug Rubraca is the5of 30 years of re
40、search and helps people who have a gene known to lead to an increasing 6of breast cancer.Rubracahelps target the cancerous cells so as to repair their DNA and finally 7tumour cells(肿瘤细胞).The University of Newcastle 8rights of the medication(药物)for$40.8 million to a company,which is a pretty penny.In
41、stead of 9herself,Curtin used her$1.2 million share to 10The Curtin PARP Fund.The fund11to help the disabled,the homeless,and anyone experiencing a disadvantage.It helps them to develop the skills to 12difficulties so that they can get education or employment.“Those peoples 13makes me think about li
42、fe.I have 14had everything that I need in life 15there are many people who are leading a hard life.16,through The Curtin PARP Fund,I want to leave a(n)17legacy(遗赠)by helping them master the basic skills for life.And I feel 18of what I have done.”said Curtin.What Curtin has done tells us that we can
43、help others in many19by using our talent to help,and by 20and offering much assistance,etc.【文章大意】纽卡斯尔大学的Nicola Curtin教授成功地研制出了一种治疗癌症的新药,她用得到的报酬建立了Curtin PARP基金,帮助残疾人和穷人掌握基本的生活技能。Curtin所做的一切告诉我们,我们可以通过自身才能,通过伸出援手帮助别人。1.A.madeB.passedC.donatedD.showed【解析】选C。句意:我们很多人都梦想着改变生活赚很多钱。一位伟大的科学家取得了巨大的成功,捐出了所有的
44、钱去帮助别人。根据下文give some of the profits away to help the people to make their life better.可知是把钱捐赠去帮助别人。2.A.exchanged B.tookC.acceptedD.created【解析】选D。句意:纽卡斯尔大学的Nicola Curtin教授成功地研制出了一种治疗癌症的新药。exchanged交换;took拿,取;accepted接受,接纳;created 创造,建立。此处指研制出新药。3.A.payoffB.celebrationC.eventD.benefit【解析】选A。句意:当她得到丰厚回
45、报的时候,她选择把一部分利润给了有需要的人,使他们的生活更好。payoff报酬,结果;celebration庆典,庆祝;event 事件;benefit 利益,好处。根据下文some of the profits,可知因为Nicola Curtin研制了治癌新药,所以获得了报酬。4.A.honestB.needyC.friendlyD.important【解析】选B。句意:当她得到丰厚回报的时候,她选择把一部分利润给了有需要的人,使他们的生活更好。此处指把利润捐给需要帮助的穷人。5.A.instruction B.improvementC.chanceD.result【解析】选D。instru
46、ction 指令,命令;improvement改进,改善;chance 机会,机遇;result成果,结果。此处指治癌药品Rubraca是Nicola研究了30年的成果。6.A.viewB.risk C.causeD.fact【解析】选B。句意:药品Rubraca是研究了30年的成果,它可以帮助那些有导致乳腺癌风险增加的基因的人。此处指增加患乳腺癌风险的人。7.A.makeB.studyC.removeD.catch【解析】选C。句意:Rubraca帮助靶向癌细胞,修复DNA,最终清除癌细胞。此处指治癌新药Rubraca最终目标是清除癌细胞。8.A.soldB.offeredC.ensured
47、D.achieved【解析】选A。句意:纽卡斯尔大学以40.8 million 美元的价格把这种药物的使用权卖给了一家公司。sold 卖,销售;offered 提供;ensured确保;achieved取得,获得。此处指出售药物Rubraca的使用权。9.A.helpingB.praisingC.protectingD.treating【解析】选D。helping帮助;praising赞美;protecting保护,防护;treating 款待,对待。Curtin把钱设立了基金,没有用于自身。10.A.raiseB.presentC.establishD.obtain【解析】选C。句意:Cur
48、tin没有将钱用于自己,而是用她的120万美元股份设立了Curtin PARP基金。raise 提高,筹集;present提出,出现;establish建立,创立;obtain 获得。此处指设立Curtin PARP基金。11.A.aimsB.affordsC.beginsD.competes【解析】选A。空后是设立基金的目的,aim to“目的在于”。12.A.avoidB.realizeC.overcomeD.experience【解析】选C。句意:该基金帮助他们发展克服困难的技能,这样他们就可以受教育或就业。avoid避免;realize实现;overcome克服;experience
49、经历。overcome和difficulties搭配,此处指帮助他们发展克服困难的技能。13.A.actionB.admirationC.shameD.situation【解析】选D。句意:这些人的处境让我思考人生。action 行动;admiration钦佩,赞赏;shame 羞耻,羞愧;situation情况,形势。残疾人、无家可归者和处于不利地位的人的生活境况很糟,触动了Curtin。14.A.everB.neverC.still D.already【解析】选D。Curtin没有把钱留给自己是因为她认为自己已经拥有了生活中所需要的一切。15.A.butB.soC.thoughD.if【解
50、析】选A。句意:我已经拥有了我生活中所需要的一切,但是还有很多人过着艰苦的生活。前后句是转折关系。16.A.MoreoverB.HoweverC.MeanwhileD.Therefore【解析】选D。看到许多人还过着艰苦的生活是Curtin设立基金的原因,前后是因果关系。17.A.thankfulB.carefulC.lastingD.interesting【解析】选C。句意:因此,通过Curtin PARP基金,我想通过帮助他们掌握基本的生活技能,来给他们留下一份长久的遗赠。thankful感谢的;careful 仔细的;lasting持久的;长久的;interesting有趣的。掌握了基本
51、生活技就能维持生活,这是持久的生活保障。18.A.afraidB.proudC.sick D.sure【解析】选B。句意:我为我所做的一切感到自豪。Curtin用自己的钱设立了Curtin PARP基金,帮助了需要帮助的人,使他们能维持生活,所以Curtin为所做的事自豪。19.A.aspectsB.waysC.purposesD.attempts【解析】选B。aspects方面;ways 方式,方法;purposes目的;attempts企图,试图。句中列举的by using our talent to help,and by and offering much assistance,都是帮
52、助别人的方式。20.A.reaching outB.setting offC.looking back D.giving up【解析】选A。句意:Curtin所做的一切告诉我们,我们可以通过我们的才能,通过伸出援手和提供很多帮助等许多方式来帮助别人。reaching out伸出;setting off出发,动身;looking back回首,回眸;giving up放弃。此处指伸出援手。.语法填空(2020烟台高一检测)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Edinburgh,1.(locate)in the southeast of Scotland,is
53、the capital of Scotland.With its museums,shops,wonderful historic castles and many restaurants,there are many interesting things for visitors 2.(enjoy)all year round.Besides,there is more to have fun in Edinburgh.Each year,the Edinburgh International Festival takes place in the city.In late summer,f
54、or three weeks,the festival presents classical music,theatre,opera and dance throughout the city.3.your cultural tastes are,you are sure to find something to enjoy.So far,the Edinburgh International Festival 4.(earn)its reputation as one of the worlds 5.(great)celebrations of the arts.The founders b
55、elieved that the programs should be of highest possible artistic standard 6.(present)by the best artists in the world,that the festival should enrich the cultural life of Europe 7.that it should provide a platform for the flowering of the human spirit.The 8.(popular)of the festival led 9.the birth o
56、f another festival soonthe Edinburgh Fringe Festival.Both of them have been 10.(wide)popular over the past 70 years.【文章大意】这是一篇说明文。苏格兰首府爱丁堡有很多博物馆、商店、历史城堡和餐馆等,游客一年四季来都有有趣的事情可以做。爱丁堡国际艺术节更是享有世界上最好的艺术庆祝盛典之一的美誉。1.【解析】located。考查非谓语动词。分析句意可知这是已经很久之前完成的动作,并且从那以后一直存在的状态,be located最常见的用法就是“坐落在”。这句话的谓语动词是is,所以空
57、格处填非谓语动词,使用过去分词作定语。2.【解析】to enjoy。考查非谓语动词。“for+宾语+不定式”是英语中一个常见的结构,可以在句中作主语、宾语、表语、定语等多种句子成分,在这句话中作名词interesting things的后置定语。并且在这句话中visitors与enjoy之间是主动关系,所以使用不定式的主动语态。3.【解析】whatever。考查让步状语从句。分析句子结构可知,让步状语从句缺少表语。4.【解析】has earned。考查动词时态。分析句子成分可知,空格处缺谓语成分。由句中的So far可知,这句话应用现在完成时。主语the Edinburgh Internati
58、onal Festival表达单数意义,所以谓语动词也使用单数形式。5.【解析】greatest。考查形容词最高级。空格位于名词前,所以使用形容词。由句中的one of可知,这里应填形容词最高级。6.【解析】presented。考查非谓语动词。这句话的谓语成分为should be,所以空格处填非谓语动词,the programs与present之间是被动关系,所以用过去分词作定语。7.【解析】and。考查并列连词。这句话的谓语动词为believed,其后跟了三个并列的that从句作宾语。所以在最后一个that从句前应使用并列连词and。8.【解析】popularity。考查名词。空格处单词在句
59、中作主语,所以使用名词。“popular”的名词形式为popularity。9.【解析】to。考查介词。固定短语lead to意为“导致”。10.【解析】widely。考查副词。空格处单词修饰形容词popular,所以填副词形式。.读后续写阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。(2020宁波高一检测)I grew up in a small town where the elementary school was a ten-minute walk from my house and in an age,not so long ago,when we children c
60、ould go home for lunch and find our mothers waiting.At the time,I didnt consider this to be so important,although today it certainly would be.Actually,our lunch time together in the past years had had a great influence on my life before I realized it.Our lunch time when I was in the third grade will
61、 stay with me always.I had been picked to be the princess in the school play,and for weeks my motherhad painstakingly practiced my lines(台词)with me.But no matter how easily I delivered them at home,as soon as I stepped onstage,every word disappeared from my head.Finally,my teacher took me aside.She
62、explained patiently that she needed a narrator and had written a narrators part to the play,and asked me to play the role of the narrator.Her words,kindly delivered,still hurt me especially when I saw my part go to another girl.I didnt tell mother what had happened when I went home for lunch that da
63、y.But she sensed my upset,and instead of suggesting we practice my lines,she asked if I wanted to walk in the yard.It was a lovely spring day and the rose vine(藤)was turning green.Under the huge trees,we could see yellow dandelions(蒲公英)appearing unexpectedly through the grass in bunches,as if a pain
64、ter had touched our landscape with small amounts of gold.I watched my mother casually bend down by one of the bushes.“I think Im going to dig up all these weeds,”she said,pulling a blossom up by all its roots.“From now on,well only have roses in this garden.”I immediately argued,“But I like dandelio
65、ns.All flowers are beautiful even dandelions.”注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:“Do you mean that every flower has its own beauty?”asked my mother thoughtfully._Paragraph 2:Having learned what had happened,Mom patted me on the back
66、 gently and said,“but you will be a beautiful narrator.”_【参考范文】Paragraph 1:“Do you mean that every flower has its own beauty?”asked my mother thoughtfully.I nodded without hesitation,as if a second wasted could threaten the life of dandelions.“The same to you,”she added,her voice soft.“Not everyone
67、can be a rose,and it is also an honor to be a dandelion.”Knowing that my mother had realized my pain,I took off the mask that I had worn for the whole lunch time and poured out my upset heartily.Paragraph 2:Having learned what had happened,Mom patted me on the back gently and said,“but you will be a
68、 beautiful narrator.”She reminded me of how fluently I could deliver my part at home.It was at that time that I understood that maybe I was more suitable for a role backstage like a narrator.From then on,I practiced my lines heart and soul with my mother at lunch time for weeks.Eventually,the perfor
69、mance that night was a big success.Hearing the thunderous applause,I took pride in my role and firmly believed that even a dandelion had its own beauty.读后续写阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。One pleasant New-year morning,Edward rose,washed and dressed himself very quickly.He wanted to be the first to wis
70、h everyone a happy New Year.He looked in every room,and shouted the words of welcome.He ran into the street,to repeat them to those he might meet.When he came back,his father gave him two bright,new silver dollars.His face lighted up as he took them.He had wished for a long time to buy some pretty b
71、ooks that he had seen at the bookstore.He left the house with a light heart,intending to buy the books.As he ran down the street,he saw a poor German family,the father,mother,and three children shivering with cold.“I wish you a happy New Year,”said Edward,as he was happily passing by.The man shook h
72、is head.“You do not belong to this country?”said Edward.The man again shook his head,for he could not understand or speak the English language.But he pointed to his mouth,and to the children,as if to say,“These little ones have had nothing to eat for a long time.”Edward quickly understood that these
73、 poor people were in a very difficult situation and required some help.He took out his dollars,and gave one to the man,and the other to his wife.How their eyes sparkled with gratitude!They said something in their language,which doubtless meant,“We thank you a thousand times,and will remember you in
74、our prayers.”When Edward came home,his father asked what books he had bought.He hung his head a moment,but quickly looked up.“I have bought no books,”said he,“I gave my money to some poor people,who seemed to be very hungry.”注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4.续写完成后,请
75、用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:“I think I can wait for my books till next New Year,”continued he._Paragraph 2:Hearing what his father said and holding the books his father gave him in his arms,Edward felt he was the happiest boy in the world._【参考范文】Paragraph 1:“I think I can wait for my books till next
76、 New Year,”continued he.His fatherlooked at him with a blank look.He explained that it was a poor German familythat was badly in need of help.They even didnt have enough clothes to wear.Edwards explanation made his father understand what had happened and he expressed that he couldnt agree more with
77、him.In order to recognize the work Edward did,his father bought the books,saying,“God invariably puts someone in a very difficult situation.Never can we turn a blind eye to those in need.What you have done will make a happy New Year.”Paragraph 2:Hearing what his father said and holding the books his
78、 father gave him in his arms,Edward felt he was the happiest boy in the world.He felt the sweetness of helping others.A few days later,Edward met the family again,and they still thanked him a thousand times.It seemed the city was bathed in brilliant sunshine because of Edwards feelings.Additionally,he knows that help means under any circumstances,we all can give a hand to people in a dilemma.Maybe bare words would be enough for them.