1、Unit 16 Stories李仕才【阅读理解】 When Marine Hayashi first arrived at American University in 2013,she was a little afraid.“I got homesick and I cried almost every day when I was in freshman year.And also,since English is my second language,I worked very hard.” Hayashi is originally from Hokkaido in the nort
2、h of Japan.After three years at an international high school,she decided to attend a university in the U.S.Also,both of her parents earned graduate degrees from universities in the U.S. It was not long before Hayashi started enjoying her life as an international student.Joining three student groups
3、helped her make friends from the U.S.and other countries. Hayashi will graduate next year with a fouryear degree in Communication Studies.Her university experience is different from that of many young people around the world,though.Hayashis parents are paying for all of her tuition.The cost of
4、an undergraduate degree program as an international student at American University is $61,157 a year. Not all international students have enough money to pay full tuition.Many international students are finding other ways to pay the high cost.Some students avoid the cost completely. Students usually
5、 ask for financial aid when they first apply to a university.Most universities decide which students receive financial aid based on students academic history. The cost for international students at most U.S.universities is higher than it is for citizens.But the yearly tuition at University of Wiscon
6、sin-River Falls for international students is $22,000.This is the same tuition rate for students who are citizens from states other than Wisconsin.Also,international students immediately receive $2,000 a year in financial aid once the university accepts them.Students who perform well academically ca
7、n receive up to $4,000 after their first year. Studying in a country that is not your own country can be difficult.Life can be lonely and the cost may be high.But Hayashi says that the experience is worth it.1.What was Hayashi going to do after three years at a high school in the U.S.?A.Go to an Ame
8、rican international high school.B.Work hard at her second languageEnglish.C.Receive her college education in the U.S.D.Help her parents earn graduate degrees.2.How can international students get financial aid?A.By asking a university for free education.B.By finding universities with scholarships.C.B
9、y applying to a university for a scholarship.D.By presenting a wonderful academic history.3.Whats Hayashis attitude towards her study in the United States?A.Positive.B.Optimistic.C.Critical.D.Grateful.参考答案: 1.C; 2.C; 3.A解析: 1.推理判断题。在美国上了三年高中之后,Hayashi决定在美国读大学。由第二段第二句After three years at an internati
10、onal high school,she decided to attend a university in the U.S.得出。2.推理判断题。外国学生可以向大学申请奖学金。由第六段第一句Students usually ask for financial aid when they first apply to a university得出。3.观点态度题。作者对自己在美国的留学经历持积极肯定态度。由最后一段最后一句But Hayashi says that the experience is worth it得出。 完形填空I was 11 when you were born, an
11、d in your first few years I often looked after you, bathed and dressed you and took you out for walks.I have _1_ memories of your childhood.Of _2_ you up as a “rock star”Of watching you dance _3_ nightclothes.Of your insistence that I make your school lunch _4_ I put so much more peanut butter on yo
12、ur _5_ than anyone else.Of the _6_ phone call we ever hadan echo(共鸣) of my own university yearswhen you wanted to _7_ university and study dance.Since we have grown up, I have lived through you, although you may not know it.You had the opportunity I so _8_ wanted but never gotto train in the dancing
13、 arts.I encouraged our parents to support you because I have always _9_ how my life would be if they hadnt chosen a(n) _10_ career path for me, their eldest child.I know you have _11_ to hunt for work and confidence, and that you probably wonder sometimes if you made the right choice._12_ , I am hap
14、py for you and proud that I played some small role in helping you to _13_ a dream.Theres a _14_ between us now.It has grown since I first left home, and in the _15_ I missed your teenage years.That _16_ me greatly.I imagine that you believe we have very little in commona _17_ in the city and a biolo
15、gist in West Africabut in you I _18_ some of my own dreams realized.But beyond that, even at 12 or 13 I felt as much a mother to you as an older sister.So, on the rare _19_ when we see each other, I want to know everything, from your concerns, hopes to delights.I wish, there were an arms _20_ betwee
16、n us.I hope we can one day be sisters or friends again.I still make a tasty peanut butter sandwich for you.【解题导语】本文主要讲述了作者陪伴妹妹成长过程中的点点滴滴。1A.vividBpainfulCadmirableDawfulA解析:根据空后的以of开头的句子可知,此处指“我”对你的童年有清晰的(vivid)记忆。painful“痛苦的”;admirable“值得赞赏的”;awful“可怕的”。故A项正确。2A.puttingBdressingCmakingDpickingB解析:把
17、你装扮成“摇滚明星”。put sb.up“安排某人住宿”;dress sb.up“装扮”;make sb.up“化妆”;pick sb.up“接某人”。故B项正确。3A.withBasCinDforC解析:看你穿着睡衣跳舞。in“穿着,戴着”,故C项正确。4A.althoughBbecauseCwhenDifB解析:你坚持让“我”给你做学校午餐是因为(because)“我”在你的三明治(sandwiches)里放了比别人多很多的花生酱。because引导原因状语从句。故B项正确。5A.sandwichesBlunchCbreadDpiesA解析:参见上题解析。文章的最后一句“I still m
18、ake a tasty peanut butter sandwich for you.”是提示。6A.simplestBfarthestCloudestDlongestD解析:当你想退学(drop out of)去学习舞蹈时,我们曾经打过时间最长的(longest)电话。simplest“最简单的”;farthest“最远的”;loudest“最大声的”。故D项正确。7A.give in toBlook away fromCgo in forDdrop out ofD解析:参见上题解析。give in to“屈服,让步”;look away from“把目光从移开”;go in for“参加考
19、试,爱好”。故D项正确。8A.badlyBhardlyCperfectlyDnaturallyA解析:你有“我”非常(badly)想得到但是却从没有得到过的机会。hardly“几乎不”;perfectly“完美地”;naturally“自然地”。故A项正确。9A.believedBunderstoodCwonderedDregrettedC解析:“我”总是想知道(wondered)“我”的生活将会是怎样的,如果他们没有为“我”选择一条传统的(traditional)职业道路。believe“相信”;understand“理解”;regret“后悔”。故C项正确。10A.traditionalB
20、originalCofficialDspecialA解析:参见上题解析。original“起初的”;official“官方的”;special“特别的”。故A项正确。11A.managedBstruggledCrefusedDpreferredB解析:“我”知道你曾经努力(struggled)寻找工作和自信。manage“完成(困难的事)”;refuse“拒绝”;prefer“偏爱”。故B项正确。12A.BesidesBInsteadCHoweverDOtherwiseC解析:然而(However),“我”为你高兴并且让“我”自豪的是在帮助你追逐(follow)梦想的过程中“我”起了一点儿作用
21、。besides“况且”;instead“代替”;otherwise“否则”。故C项正确。13A.chooseBsupportChaveDfollowD解析:参见上题解析。choose“选择”;support“支持”;have“有”。故D项正确。14A.promiseBquarrelCdistanceDplanC解析:根据下文的“left home” “missed”可知,此处指现在我们之间有一些距离(distance)。promise“承诺”;quarrel“争吵”;plan“计划”。故C项正确。15A.directionBprocessCenvironmentDexperienceB解析:
22、在这个过程(process)中,“我”错过了你的青少年时期。direction“方向”;environment“环境”;experience“经历”。故B项正确。16A.shocksBcomfortsCupsetsDmovesC解析:那使“我”很沮丧(upsets)。shock“使震惊”;comfort“安慰”;move“使感动”。故C项正确。17A.rock starBperformerCprofessorDdancerD解析:根据上文的“study dance” “to train in the dancing arts”可知,此处指一名在城市里的舞者(dancer)和一名在西非的生物学家
23、。rock star“摇滚明星”;performer“表演者”;professor“教授”。故D项正确。18A.seeBrememberCguessDkeepA解析:但是在你的身上,“我”看到(see)了自己的一些梦想得以实现。remember“记起”;guess“猜测”;keep“保持”。故A项正确。19A.vacationsBstagesCspotsDoccasionsD解析:此处指我们不多的几次见面。vacation“假期”;stage“舞台”;spot“地点”。occasion表示“时刻,时候”,故D项正确。20A.lengthBwidthCdepthDheightA解析:“我”希望我
24、们之间只有一臂长(length)的距离。width“宽度”;depth“深度”;height“高度”。故A项正确。 语法填空Three years ago, Boyan Slat, a then 19yearold university student in Holland, made the claim that he 1._ clean up the oceans vast accumulation of plastics in about five years.2_ a scuba diving holiday in Greece, Boyan Slat, aged 16, found
25、there were 3._ (many) plastic bags than fish in the sea.He started seeking for a solution to ocean plastic 4._ (pollute)In 2012, he decided to make his intentions public.It sounded like a pipedream to many when Slat first described his idea, but he felt it was simple.Slat came up with 5._ he called
26、a floating “Ocean Cleanup Array(排列)”Instead of going after the plastics, he designed an array of long floating barriers to let the ocean currents concentrate the plastic 6._ (it)The system of floating barriers is over a mile long.The system had its first proofofconcept test, which 7._ (perform) in t
27、he Azores Islands.After proving the feasibility(可行性) of the array in doing what it was supposed to do, the real evaluation of the array will take place, in a twoyear pilot project in realworld conditions off the coast of Tsushima, an island 8._ (lie) between Japan and South Korea.This pilot project
28、is worth watching to see if it 9._ (work). And if it does work as 10._ (expect), we have something even bigger to look forward to.【解题导语】本文是一篇记叙文。三年前,19岁的大学生Boyan Slat宣称他要在五年里清理掉海洋里大量的塑料制品。随后,他设计出了自己的一套方案。这项试点工程能否达到预期的效果呢,我们将拭目以待。1could/would解析:考查情态动词及时态。根据主句谓语动词made可知从句要用过去的某种时态,由“clean up”可知此处用情态动词
29、could/would。2During解析:考查介词。根据“holiday”可知此处用During,意为“在期间”。3more解析:考查形容词比较级。根据than可知此处用many的比较级more。4pollution/pollutants解析:考查词性转换。根据空前的形容词plastic“塑料的”可知此处填名词,表示污染或污染物用pollution/pollutants。5what解析:考查从句引导词。代词what相当于the idea that,它同时作came up with和called的宾语。6itself解析:考查代词。句意为:他设计了一排长长的漂浮的障碍物让洋流跟着塑料制品。it
30、self在此指塑料制品本身,作the plastic的同位语。7was performed解析:考查动词时态与语态。关系代词which指代先行词test,它与谓语动词perform之间构成被动关系,结合主句谓语动词had可知此处用一般过去时的被动语态。8lying解析:考查非谓语动词。分词短语lying between Japan and South Korea作an island的后置定语,分词与被修饰词之间构成主动关系。9works解析:考查动词时态。根据下句“does work”可知此处用一般现在时。句意为:这个试点工程值得关注,看它能否有用。10expected解析:考查动词时态。根据
31、语境可知,此处是一个省略句,即as (it is) expected,意为“正如被期待的那样”。、七选五Every culture has its own unwritten list of behavior that is acceptable.Every society also has its taboos, or types of behavior that are considered a violation of good manners.The word taboo comes from the Tongan language and is used in modern Engl
32、ish to describe verbal and nonverbal behavior that is forbidden or to be avoided. 1. They tend to be specific to a culture or country, and usually form around a groups values and beliefs.What is considered acceptable behavior in one country may be a serious taboo in another.Verbal taboos usually inv
33、olve topics that people believe are too private to talk about publicly, or relate to ones manner of speaking.In many cultures, for example, it is considered bad manners to discuss subjects such as sex or religion in public.In some countries, too much volume of ones voice may annoy people.2. 3 For ex
34、ample, one of the biggest differences among many Western, Asian, and African cultures is the use of eye contact.In the US., people make eye contact when they talk to others. 4. In many Asian and African cultures, however, children are taught to lower their eyes when talking to their elders, or those
35、 of higher rank, as a way to show respect.Certain gestures made with the hands can have very different meanings depending on the country you are in.Crossing your middle finger over your forefinger is the sign for good luck in many Western countries. 5. Also, in some Asian countries, moving your hand
36、s a lot while talking, or “talking with your hands”, is considered unsuitable.Behavior that is acceptable and nonoffensive in one culture can be highly offensive in another.When visiting a foreign country, be aware of some of the basic differences, as this will help to ensure a more enjoyable trip.A
37、Nonverbal taboos usually relate to body language.BIn Vietnam and Argentina, however, it is a rude gesture.CIn spite of what some people may think, taboos are not universal.DCancer is a taboo subject and people are frightened to talk openly about it.ELearn a countrys customs so that you dont hurt the
38、 local people unconsciously.FThey might think that someone who is speaking or laughing loudly is rude or aggressive.GIf a person avoids eye contact, others might think they are being dishonest or unconfident.【解题导语】本文主要讲述了不同国家习俗方面的禁忌,以及肢体语言、手势语的不同运用。1C解析:上句是对taboo的定义,下句讲它们通常是一个国家或一种文化所特有的,通常是围绕着一个团体的
39、价值观和信仰而形成的。由此可以推断,C项(尽管一些人可能这样认为,但禁忌不是通用的)符合语境,起到承上启下的作用。故选C项。2F解析:本段主要讲一些人对禁忌的看法,比如一些私人问题不能在公共场合谈论等。根据设空前一句中的too much volume of ones voice may annoy people可知,在一些国家,说话声音太大会惹恼别人,F项(他们可能认为大声说笑是粗鲁的或充满挑衅的)正好是对上一句的解释。故选F项。3A解析:根据设空后一句中的eye contact可知,本段主要讲眼神接触在不同文化中有不同的要求,属于肢体语言。故A项(非语言禁忌通常和肢体语言有关)符合语境。4G
40、解析:本段讲的是眼神接触的作用,根据关键词eye contact可知,G项与该段主题一致,故选G项。5B解析:本段介绍手势语在不同国家的含义。上一句介绍了把中指和食指交叠起来,在很多西方国家意味着好运。下文应该介绍其他国家对此不同的理解,B项(然而在越南和阿根廷,这是一个粗鲁的手势)符合语境,故选B项。、短文改错With the development of science and technology,intelligent robots will be wide used in the future. At home,robots will help people do some hous
41、ework and taking care of the elderly,babies and patients.In addition to these task,robots will even be able to play the chess and do exercise with people.In factories,robots will be used to perform some dangerous jobs avoid accidents.Robots will change our future life by many ways,what will make it
42、more colorful and comfortable.Therefore,we shouldnt depend on intelligent robots too much,for they were made to help humans rather than replace us.As helpers of we humans,robots should be used properly.【答案】With the development of science and technology,intelligent robots will be used in the future.
43、At home,robots will help people do some housework and care of the elderly,babies and p atients.In addition to these ,robots will even be able to play chess and do exercise with people.In factories,robots will be used to perform some dangerous jobs avoid accidents.Robots will change our future life m
44、any ways, will make it more colorful and comfortable.,we shouldnt depend on intelligent robots too much,for they made to help humans rather than replace us.As helpers of humans,robots should be used properly.第一处:widewidely。考查副词。修饰动词,故用副词。wide也可作副词,意为“尽可能广地”,不符合语境。第二处:takingtake。考查固定用法。根据该句中的“help pe
45、ople do some housework and”可知,此处应用原形;help sb.(to) do sth.为固定用法。第三处:tasktasks。考查名词的数。task为可数名词,根据该词前的these可知,应用复数形式。第四处:删除the。考查冠词。play chess为固定用法,意为“下象棋”;棋类名词前不用冠词。第五处:jobs后加to。考查动词不定式。在工厂里,机器人将被用于执行危险任务,以避免事故。分析句子结构可知,应用动词不定式表目的。第六处:byin。考查介词。in many ways意为“在很多方面”。第七处:whatwhich。考查关系代词。分析该句结构可知,该句为非限制性定语从句,且先行词为ways,故用which引导该定语从句。第八处:ThereforeHowever。考查副词。上句说,机器人将改变我们未来的生活,使我们的生活多彩而舒适;该句说,我们不能过度依赖智能机器人;据此可知,两句间为转折关系,故用However。第九处:wereare。考查动词的时态。机器人是被用来帮助人类的,而不是来代替人类的。该句陈述的是客观事实,故用一般现在时。第十处:weus。考查代词。of后接宾语,故用宾格us。