收藏 分享(赏)

2019高考英语一轮优练题Unit5Music含解析新人教版必修2.doc

上传人:a**** 文档编号:401549 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:8 大小:81KB
下载 相关 举报
2019高考英语一轮优练题Unit5Music含解析新人教版必修2.doc_第1页
第1页 / 共8页
2019高考英语一轮优练题Unit5Music含解析新人教版必修2.doc_第2页
第2页 / 共8页
2019高考英语一轮优练题Unit5Music含解析新人教版必修2.doc_第3页
第3页 / 共8页
2019高考英语一轮优练题Unit5Music含解析新人教版必修2.doc_第4页
第4页 / 共8页
2019高考英语一轮优练题Unit5Music含解析新人教版必修2.doc_第5页
第5页 / 共8页
2019高考英语一轮优练题Unit5Music含解析新人教版必修2.doc_第6页
第6页 / 共8页
2019高考英语一轮优练题Unit5Music含解析新人教版必修2.doc_第7页
第7页 / 共8页
2019高考英语一轮优练题Unit5Music含解析新人教版必修2.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5 Music李仕才(必修2Unit 5)【短文语法填空】Along a long path we came to a deep valley.As I climbed down into the valley,a bird flew off the rock.On looking at the spot 1. the bird had risen,I saw two eggs.They were the kind that I did not have in my 2.(collect),so I placed them carefully in my bag.As we went

2、 further down the valley,the sides became even 3.(steep).The water that rushed down all these small 4.(valley) in the rainy season had worn the rock as glass.As it was too deep 5.(climb) down,I handed my gun to one of the men and slid down it.My feet had hardly touched the sandy bottom when the two

3、men jumped down,one on each side of 6.(I).They quickly gave me the gun 7. asked me if I had heard the tiger.In fact,I had heard nothing;possibly because of the noise I made while 8.(slide) down the rock.The men said they 9.(hear) a tiger growling(咆哮) somewhere nearby,but they 10. not know from which

4、 direction the noise had come.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者与别人一起探险的故事。1.where考查定语从句。分析句子结构可知,空处所填词引导定语从句,修饰先行词spot,并在从句中做地点状语。故填where。2.collection考查词性转换。根据空前的my可知,此处应填所给词的名词形式。故填collection。3.steeper考查形容词。根据空前的even可知,此处应用比较级。故填steeper。4.valleys考查名词复数。根据空前的these可知,此处应填可数名词的复数形式。故填valleys。5.to climb考查固定用法。too

5、.to.为固定短语,意为“太以至于不能”。故填to climb。6.me考查代词。根据空前的介词of可知,此处应填所给代词的宾格形式。故填me。7.and考查连词。空前的gave和空后的asked为并列关系,故用and连接。8.sliding考查省略。根据空前the noise I made可知,此处指“我”正在滑下岩石时发出的响声。分析句子结构可知,while后为省略句,省略主语I及系动词was。故填sliding。9.had heard考查动词时态。hear的动作发生在said之前,应用过去完成时。故填had heard。10.did考查助动词。通篇文章都是以过去时叙述,所以此处用did

6、not表示否定。故填did。.阅读理解ANot so long ago,takeout meant cheap,quick and oily meals.But a recent report has found that people under 35 are now demanding food thats fresh and healthfulas well as fast.Thats good news for people like Charley Wang,co-founder of community food start-up Josephine.Customers can g

7、o to Josephines website,choose from a list of home-cooked options,pay online and pick up dinner within minutes of placing their order.“So its convenient,”says Renee McGhee,60,who has sold her home-made comfort food on Josephine.“Its like,heres a business in your hand.Run with it!”The company takes 1

8、0 percent of cooks income in exchange for access to the online ordering platform,community forum and marketing materials.Most of the cooks on Josephine,like McGhee,operate out of their home kitchens.But the companys most popular meals come from an unexpected place:a middle school.Willard Middle Scho

9、ol in Berkeley,Calif.,is in its second year of partnering Josephine to make and sell hundreds of meals on one designated(指定的) day each monthwith some adult in charge.Josephine gets the kind of community credibility(可信性) consumers want,while the school gets a cool learning opportunity and a much-need

10、ed source of ongoing funding.The partnership has also taught Willard students a lot about the food business.However,last month,the city of Berkeleys Environmental Health Division sent several Josephine cooksincluding McGheeorders to stop selling meals from their homes without a permit.“The issue rea

11、lly is about food safety and being able to inspect how food is prepared,”said Matthai Chakko,a spokesman for the city of Berkeley.Luckily,the kids at Willard Middle School have access to commercial-grade kitchens that have the necessary permits.And the company says it is pushing to change California

12、s law regarding who can make and sell food.“People were happy and pleased to come here and get their meals,and I think thats their right,”McGhee says.1.Whats the biggest attraction of Josephine?A.It provides cheap food.B.It provides quality food.C.Its easy to buy food on it.D.Theres a rich variety o

13、f food on it.2.What can we say about the cooperation between Josephine and Willard Middle School?A.It was started this year.B.It burdens the students.C.It has benefited both sides.D.It is opposed by the government.3.Whats McGhees attitude towards the orders from Berkeleys Environmental Health Divisi

14、on?A.Uninterested.B.Surprised.C.Supportive.D.Dissatisfied.BCan exercise during childhood protect you against memory loss many decades later? Exercise early in life seems to have lifelong benefits for the brain,in rats at least.“This is an animal study,but it shows that physical activity at a young a

15、ge is very importantnot just for physical development,but for the whole lifelong track of cognitive(认知的)development during ageing,”says Martin Wojtowicz of the University of Toronto,Canada. “In humans,it may delay the appearance of Alzheimers disease(阿尔茨海默病),possibly to the point of preventing it.”W

16、ojtowiczs team divided 80 young male rats into two equal groups,and placed running wheels in the cages of one group for a period of six weeks.Around four months laterwhen the rats had reached middle agethe team taught all the rats to connect an electric shock with being in a specific box.When placed

17、 in the box,they froze with fear.Two weeks later,the team tested the rats in three situations:exactly the same box in the same room,the same box with the room arranged differently,and a completely different box in a different room.The rats without access to a running wheel when they were young now f

18、roze the same percentage of times in each of these situations,suggesting they couldnt remember which one was dangerous.But those that had been able to run in their youth froze 40 to 50 percent less in both changed box settings.“The results suggest the amount of physical activity when were young,at l

19、east for rats,has influence on the brain and cognitive healthin the form of better memorieswhen were older,” says Arthur Kramer of Northeastern University in Boston,who has found that,in humans,exercise promotes the growth of new brain cells.1The study shows that _.Aphysical activity is important fo

20、r physical healthBusing the running wheels is of benefit to the rats growthCphysical activity can prevent humans Alzheimers diseaseDthe more exercise a rat has when young,the better memory it will possess when older2How are Paragraph 3 and 4 mainly developed?ABy analyzing causes.BBy giving an exampl

21、e.CBy describing the process.DBy showing differences.3What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?AExercise.BDevelopment.CBenefit. DStudy.4What is the authors attitude towards the animal study?ANegative. BObjective.CCritical. DDoubtful.【解题导语】本文为说明文,介绍了一项科学研究,从而得出早期锻炼对大脑终身有好处的结论。1D考查细节

22、理解。根据第一段内容尤其是第二句“Exercise early in life seems to have lifelong benefits for the brain, in rats at least”可知,早期锻炼似乎对大脑终身有好处,至少对老鼠来说是这样的。故选D项。2C考查写作手法。根据第三段的“Wojtowiczs team divided 80 young male rats into two equal groups.Around four months later.they froze with fear”和第四段的“Two weeks later,the team tes

23、ted the rats in three situations”可知,本文第三、四段描述了Wojtowicz的研究小组对老鼠进行实验的过程。C项意为“通过描述过程”,故选C项。A项意为“通过分析原因”;B项意为“通过举例子”;D项意为“通过展示不同点”。这三项均不符合第三、四段的发展脉络。3A考查代词指代。根据第二段的“but it shows that physical activity at a young age is very important”及“In humans,it may delay the appearance of Alzheimers disease(阿尔茨海默病)

24、”可知,身体活动很重要,对人类来说,它可能会推迟阿尔茨海默病的出现。因此“it”在文中指的是“physical activity”, A项与其同义,故选A项。4B考查观点态度。通读全文可知,作者介绍了对老鼠进行实验的过程及其结果,并引用数据进行说明,由此可知作者对动物研究的态度是很客观的。B项意为“客观的”,故选B项。.七选五阅读(2016贵州高考适应性考试)Note-taking is a skill that can help you do well in all your schoolwork.1.The following are some tips that might help y

25、ou take good notes.Write down key facts and ignore unimportant details.2.Some teachers write notes on the blackboard,and thats great.You can copy them in class.Some teachers may not write anything down.You should take notes of the important points said by them.3,dont be afraid to ask your teacher to

26、 repeat what you miss.Comparing your notes with your classmates can be good for your learning.It can also help you and your classmates correct some mistakes.4.The notes of different subjects should be written in different notebooks so that you can find everything easily when a test comes.5,but in th

27、e long run it saves time.If you get into the habit of recopying your notes every evening,you will find that you have got a better understanding of your lessons.A.Good note-taking takes timeB.If your teacher speaks too fastC.Good note-taking is not just copyingD.Your teachers might do things differen

28、tlyE.Note-taking also needs good organizationF.Note-taking also needs good memorizationG.It can also make you feel more confident when you are studying.书面表达(2017石家庄教学质量检测一)假定你是李华,你的美国朋友David作为交换生曾在你家居住。近期你校要举办以“Foreigners Tell Chinese Stories”为主题的英语征文活动。请写一封邮件邀请他参加。要点如下:1.截稿时间:2017年8月1日;2.词数要求:500左右

29、;3.投稿邮箱:chinesestory2017。注意:1.词数:100左右;2.开头结尾已给出,不计入总词数。Dear David, Yours,Li Hua考点规范练(必修3Unit 2)【短文语法填空】.阅读理解A【解题导语】本文是说明文。约瑟芬是一家食品公司,其厨师都是在自家厨房烹饪饭菜然后出售。1.B推理判断题。根据第一段中的“.people under 35 are now demanding food thats fresh and healthfulas well as fast.”及第二段中的Thats good news for可推测,约瑟芬出售高质量的食物,满足了人们对食

30、物新鲜、健康的要求。2.C推理判断题。根据倒数第四段内容不难看出,约瑟芬与威拉德中学的合作使得双方都受益。3.D推理判断题。根据最后一段中的“People were happy and pleased to come here and get their meals,and I think thats their right.”可知,麦吉认为人们有权利选择去哪里购买食物。由此可推测,她对于那些禁卖条令很不满。B.【解题导语】本文为说明文。文章主要讲述了如何做好笔记,及做笔记的好处等。1.G上一句“做笔记是一种技能,它能帮助你做好课堂作业”介绍了做笔记的优点,故本处选G项“它还能让你在学习时感到

31、更加自信”。G项承接上文,介绍做笔记的另一个优点。2.D下文说“一些老师把笔记写在黑板上”“一些老师也许什么都不写”,故本处选D项“老师的做法也许不一样”,引出下文,符合语境。3.B由空后的“.dont be afraid to ask your teacher to repeat what you miss.”可知,选B项。此处表示“如果老师讲得太快,要敢于让老师重复你所漏掉的内容”。4.E由下句的“不同学科的笔记应写在不同的笔记本上”可知,本处应选E项“笔记也需要条理清晰”。5.A由空后的“但从长远看它节省时间”可知,空处与之是转折关系,故选A项“做好笔记需要花费时间”。.Dear Dav

32、id,It has been half a year since you left China.Hows everything going?Recently,an activity themed“Foreigners Tell Chinese Stories” will be held in our school.Any foreign student who is enthusiastic about China can take part in it.I think you are suitable for the activity,for you used to live here an

33、d learned so much about the country.You can write about your understanding of Chinese culture as well as your personal experiences in China.You are expected to write a 500-word article in English.Id appreciate it if you could mail your article to chinesestory2017 before August 1st,2017.Im looking forward to your participation.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1