1、 Section Warming Up & ReadingLanguage Points课时作业.单句语法填空1Its nearly nine oclock and the teacher is likely to walk (walk) into the classroom at any moment.2Property insurance helps you to defend against natural disasters, in front of which humans appear too small.3Its close to show time now. Lose no t
2、ime!4At the meeting they discussed three different approaches (approach) to the study of maths.5Children are curious about animals and show great curiosity (curious) about how they live.6At the meeting, she expressed her satisfaction, representing (represent) her university.7In general, the northern
3、ers are keen on dumplings while the southerners are fond of rice.8Mr. White is the first person to arrive (arrive) and he will arrive at three this afternoon.9She would never sing, nor/neither would she dance.10She majors in history. However, the majority (major) of her friends major in science.单句改错
4、1Facing up to your problems rather than running away from them is the best approach to work things out.workworking2An apple fell from the tree and hit him on his head.histhe3All the policemen have been trained to defence themselves from the sudden attacks.defencedefend4He majored at Literature at Ha
5、rvard University.第一个atin5General speaking, life is not easy.GeneralGenerally.阅读理解Facial expressions carry meaning that is determined by situations and relationships.For example, in American culture (文化) the smile is in general an expression of pleasure.Yet it also has other uses.A womans smile at a
6、police officer does not carry the same meaning as the smile she gives to a young child.A smile may show love or politeness.It can also hide true feelings. It often causes confusion(困惑) across cultures.For example, many people in Russia consider smiling at strangers in public to be unusual and even i
7、mproper.Yet many Americans smile freely at strangers in public places (although this is less common in big cities)Some Russians believe that Americans smile in the wrong places;some Americans believe that Russians dont smile enough. In Southeast Asian cultures, a smile is frequently used to cover pa
8、inful feelings.Vietnamese people may tell a sad story but end the story with a smile.Our faces show emotions (情感), but we should not attempt to “read” people from another culture as we would “read” someone from our own culture.The fact that members of one culture do not express their emotions as ope
9、nly as do members of another does not mean that they do not experience emotions.Rather, there are cultural differences in the amount of facial expressiveness permitted.For example, in public and in formal situations many Japanese do not show their emotions as freely as Americans do.When with friends
10、, Japanese and Americans seem to show their emotions similarly.It is difficult to generalize about Americans and facial expressiveness because of personal and cultural differences in the United States. People from certain cultural backgrounds in the United States seem to be more facially expressive
11、than others.The key is to try not to judge people whose ways of showing emotion are different.If we judge according to our own cultural habits, we may make the mistake of “reading” the other person incorrectly.【解题导语】面部表情中蕴涵着丰富的情感,想要读懂每个人的面部表情,你就必须了解他们的文化背景。1What does the smile usually mean in the US
12、.?ALove.BPoliteness.CJoy. DThankfulness.解析:选C细节理解题。根据第一段第二句中的内容可知,在美国,微笑通常意味着“快乐”。 2The author mentions the smile of the Vietnamese to prove that a smile can .Ashow friendliness to strangersBbe used to hide true feelingsCbe used in the wrong placesDshow personal habits解析:选B细节理解题。根据第一段最后两句的内容可知,作者提到越
13、南人的微笑是为了证明微笑可以被用来掩饰真实的情感。 3What should we do before attempting to “read” people?ALearn about their relations with others.BUnderstand their cultural backgrounds.CFind out about their past experience.DFigure out what they will do next.解析:选B推理判断题。结合全文内容尤其是第二段可推知,在试图“读懂”他人之前,应该先理解他们的文化背景。 4What would be
14、 the best title for the text?ACultural DifferencesBSmiles and RelationshipsCFacial ExpressivenessDHabits and Emotions解析:选C标题判断题。文章第一段第一句直接切入本文的话题“面部表情”,再结合全文内容可知,C项作为本文标题最合适。 .完形填空Body language is the quiet, secret and most powerful language of all!It speaks 1 than words. According to specialists, o
15、ur bodies send out more 2 than we realize. In fact, nonverbal (非言语的) communication takes up about 50% of what we really 3 .And body language is particularly 4 when we attempt to communicate across cultures.Indeed, what is called body language is so 5 a part of us that its actually often unnoticed.An
16、d misunderstandings occur as a result of it. 6 , different societies treat the 7 between people differently. Northern Europeans usually do not like having 8 contact (接触) even with friends, and certainly not with 9 . People from Latin American countries, 10 , touch each other quite a lot. Therefore,
17、its possible that in 11 , it may look like a Latino is 12 a Norwegian all over the room. The Latino, trying to express friendship, will keep moving 13 . The Norwegian, very probably seeing this as pushiness, will keep 14 which the Latino will in return regard as 15 .Clearly, a great deal is going on
18、 when people 16 .And only a part of it is in the words themselves. And when parties are from 17 cultures, theres a strong possibility of 18 . But whatever the situation is, the best 19 is to obey the Golden Rule:treat others as you would like to be 20 .【解题导语】本文是一篇说明文。介绍了肢体语言的作用,以及在不同文化里肢体语言的不同含义。通过学
19、习本文我们可以了解文化的趣味性。1A.straighterBlouderCharder Dfurther解析:选B由首句“肢体语言是所有语言中沉默、秘密而又最有威力的语言!”可知,本句应表示“肢体语言比语言更有说服力”,所以本题选择louder。2A.sounds BinvitationsCfeelings Dmessages解析:选D我们的肢体会发出多于我们可以意识到的信息。身体发出的是message“信息”。sound泛指“自然界的一切声音”;invitation“邀请”;feeling“感情,感受”,均不符合句意。3A.hope BreceiveCdiscover Dmean 解析:选D
20、事实上,非言语交际占据了我们所想表达的真正意思的大约50%。mean“意思是,本意是”。4A.immediate BmisleadingCimportant Ddifficult解析:选C根据下文论述可知,当涉及跨文化交流时,肢体语言尤为重要,故选important“重要的”。immediate“立刻的”,表示动作的直接性和迅速性;misleading“误导的”;difficult“困难的”。5A.well BfarCmuch Dlong解析:选C肢体语言几乎已经成为我们的组成部分,以致于常常被忽视。此处实际上是对“so much a(n)名词”的用法的考查。四个选项中有此用法的只有much。
21、6A.For example BThusCHowever DIn short解析:选A下文是举例,故选for example“例如”。thus“因此”;however“然而”;in short“简而言之”。7A.trade BdistanceCconnections Dgreetings解析:选B不同的社会对于人们之间的距离有不同的认识。下文的北欧人和拉丁美洲人等的例子都与distance“距离”有关。8A.eye BverbalCbodily Dtelephone解析:选C北欧人通常不喜欢肢体的接触,故选bodily“身体的”,10空后面的“touch each other”是提示。9A.s
22、trangers BrelativesCneighbours Denemies解析:选A北欧人不喜欢和朋友有肢体上的接触,更不用说陌生人了。enemies虽然与friends相对,但此处是说不同国度文化的差异,并不是敌我的分歧。10A.in other words Bon the other handCin a similar way Dby all means解析:选B由上文可知,此处表示语意的转折,故选on the other hand“另一方面”,本句讲到拉丁美洲人喜欢肢体接触。in other words“换句话说”;in a similar way“用相似的方法”; by all m
23、eans“当然可以”。11A.trouble BconversationCsilence Dexperiment解析:选Bconversation“谈话,交谈”;trouble“麻烦”;silence“寂静,沉默”;experiment“实验”。in conversation“在交谈中,在会话中”。12A.disturbing BhelpingCguiding Dfollowing解析:选D在交谈中,北欧人不喜欢肢体接触,拉丁美洲人喜欢肢体接触,所以我们看到的很可能是一个拉丁美洲人跟随一个挪威人移动,故选following“跟随”。13A.closer BfasterCin Daway解析:选
24、A拉丁美洲人喜欢肢体接触,为了表示友好,会离挪威人越来越近,故选closer“更近地”。14A.stepping forward Bgoing onCbacking away Dcoming out解析:选C挪威人不喜欢肢体接触,会一直向后退,故选backing away“后退”。step forward“前进”;go on“继续”;come out“出版,发芽”。15A.weakness BcarelessnessCfriendliness Dcoldness解析:选D挪威人的后退反过来会让拉丁美洲人觉得是冷漠。coldness“冷漠”;weakness“虚弱”;carelessness“粗
25、心”;friendliness“友谊”。16A.talk BtravelClaugh Dthink解析:选A选项中的talk“交谈”与11空的“conversation”相呼应,且文章主要讲述交谈中的肢体语言。17A.different BEuropeanCLatino Drich解析:选Adifferent“不同的”;European“欧洲的”;Latino“拉丁美洲的”;rich“富裕的”。different cultures“不同的文化”。18A.curiosity BexcitementCmisunderstanding Dnervousness解析:选C当来自不同文化的人聚会时,很可
26、能会出现误解,故选misunderstanding“误会,误解”。curiosity“好奇心”;excitement“兴奋”;nervousness“紧张”。19A.chance Btime Cresult Dadvice解析:选D此处是针对避免误解而提出建议,故选advice“建议”。chance“机会”;time“时间,次数,倍数”;result“结果”。20A.noticed BtreatedCrespected Dpleased解析:选B用你希望被别人对待你的方式去对待别人,B选项与前面的“treat others”相呼应,一个是主动形式,一个是被动形式(to be treated)。
27、.短文改错Ill graduate from high school in half a year. Im looking forward to be admitted to Hong Kong University for my college education. HKU enjoys a good reputation as its academic atmosphere or cultural tradition. It attract many outstanding students from different countries. As cheerful boy, I enjo
28、y creating and designing objects, that gives me a great sense of achievement. Besides, I hope I can contribute to my country with my knowledges and abilities in the near future. I promise to work even more harder to meet the standard setting by HKU. Id appreciate you if you could give me the chance.
29、答案:Ill graduate from high school in half a year. Im looking forward to admitted to Hong Kong University for my college education. HKU enjoys a good reputation its academic atmosphere cultural tradition. It many outstanding students from different countries. As cheerful boy, I enjoy creating and designing objects, gives me a great sense of achievement. Besides, I hope I can contribute to my country with my and abilities in the near future. I promise to work even harder to meet the standard by HKU. Id appreciate if you could give me the chance.