1、 Section Learning about Language & Using Language课时作业.单句语法填空1In a sports team each player has a clear role, and there are few occasions when members are confused or uncertain about their roles.2Look what a mess youve made of your life.3He asked about my health whenever he met me.4Theres no reason to
2、 be disappointed. As a matter of fact, this could be rather amusing (amuse)5He must have completed (complete) his work; otherwise, he wouldnt be enjoying himself by the seaside.6Be particularly (particular) careful when driving at night.7How did she react to the results?8They whispered to each other
3、 for a long time.单句改错1The old man sat in his rocking chair, amused himself by listening to Beijing Opera.amusedamusing2He is whispering his neighbour,“Lets go hunting.”his前加to3Workers reacted angrily for the news of more job losses at the factory.forto4In one occasion the young man performed by the
4、road.InOn5He slides into the classroom while the teacher was writing on the blackboard.slidesslid6Your desk is in mess. I have told you many times to put things where they are.in后加a.阅读理解AHumor is a most effective, yet frequently neglected, means of handling the difficult situations in our lives. It
5、can be used for patching up differences, apologizing, saying“no”, criticizing, and getting the other fellow to do what you want without his losing face. For some jobs, it is the only tool that can succeed. It is a way to discuss subjects so sensitive that a serious dialogue may start a riot. For exa
6、mple, many believe that comedians on television are doing more today for racial and religious tolerance than people in any other forum.Humor is often the best way to keep a small misunderstanding from escalating (升级) into a big deal. Recently a neighbor of mine had a quarrel with his wife as she dro
7、ve him to the airport. Airborne, he felt miserable, and he knew she did, too. Two hours after she returned home, she received a longdistance phone call.“Persontoperson for Mrs. I. A. Pologize.” intoned the operator.“Thats spelled P as in .” In a twinkling (眨眼间), the whole day changed from bad to lov
8、ely at both ends of the wire.An English hostess with a quick wit was giving a formal dinner for eight distinguished guests whom she hoped to enlist (赞助) in a major charity drive. Austerity was a fashion in England at the time, and she had asked her children to serve the meal. She knew that anything
9、could happen . and it did, just as her son, with the studied concentration of a tightrope walker, brought in a large roast turkey; he successfully elbowed the swinging diningroom door, but the back bird dropped onto the diningroom floor.The boy stood rooted, the guests staring at their plates. Movin
10、g only her head the hostess looked at her son,“No harm, Daniel”, she said,“just pick him up and take him back to the kitchen” . she enunciated (发音) clearly so he would think about what she was saying .“and bring in the other one.”A wink and a oneliner instantly changed the dinner from a redfaced emb
11、arrassment to a laughter.【解题导语】幽默能使我们有效地应对尴尬的局面。1What is the main idea of the passage?AHumor is the key to success in our work and lives.BHumor enables us to deal with difficult situations effectively.CHumor is the only best way to criticize someone without losing his face.DHumor makes fun of any di
12、fficult situation.解析:选B主旨大意题。从文章结构上分析,作者在首段中就提出了本文的中心论点,而且其后的三段都对中心论点加以说明。首段的第一句又是本段的中心,下面所列出的一些幽默的作用都是具体的方面。故选B项。2Which of the following is NOT stated in the passage?AComedians on TV are believed to have done a lot in making people more tolerant (容忍) of racial and religious differences.BTo make up
13、differences, humor is a most acceptable and effective means.CPeople often turn to humorous ways when meeting with difficult situations because of its effectiveness.DOnly by adopting the means of humor can one succeed in some jobs.解析:选C细节理解题。选项A、D内容分别位于第一段的末句和第三句中,选项B的内容虽然在原文中没有直接出现,但与第一段中所含意思相同。3Wha
14、t caused the roast turkey to drop onto the floor?AThe backward movement of the door.BThe sons rude behavior.CSomeone happened to be at the door.DThe bird raised by the family.解析:选A细节理解题。根据第三段的最后一句可知他成功地用肘部推开了门,但是复位的门却将火鸡打到了地上。故选A项。4What do you think would probably be the result if the hostess got an
15、gry and scolded the son?AIt would make the embarrassing situation worse.BThe son would refuse to serve the guests any more.CThe son would talk back and make the mother all the more angry.DThe guests would leave before the dinner was over.解析:选A推理判断题。由最后一段可推知答案。BI can still remember it as if it happen
16、ed yesterday. I was a college freshman and had stayed up most of the night before laughing and talking with friends. Now just before my first class of the day my eyelids were feeling heavier and heavier and my head was drifting down to my desk to make my textbook a pillow. A few minutes nap time bef
17、ore class couldnt hurt, I thought.Boom! I lifted my head immediately and my eyes opened wider than saucers. I looked around with my heart beating quickly trying to find the cause of the noise. My young professor was looking back at me with a mischievous,boyish smile on his face. He had intentionally
18、 dropped the pile of textbooks he was carrying onto my desk. “Good morning!” he said, still smiling. “Im glad to see everyone is awake. Now lets get started.”For the next hour I wasnt sleepy at all. It wasnt from the shock of my professors textbook alarm clock either. Instead, it was from the attrac
19、tive discussion he led. With knowledge and good humor, he made the material come alive. His insights were full of both wisdom and loving kindness. And the enthusiasm and joy which he taught with were contagious (有感染力的). I left the classroom not only wide awake, but a little smarter and a little bett
20、er as well.I learned something far more important than not sleeping in class that day too. I learned that if you are going to do something in this life, do it well, do it with joy, and make it an expression of your love. What a glorious place this world would be if all of us did our work joyously an
21、d well! What a beautiful world we could create if every doctor, teacher, musician, cook, waitress, poet, miner, farmer, and laborer made their work an expression of their love! Dont sleepwalk through your life then. Wake up! Let your love fill your work and your soul. Life is too short not to live i
22、t well.【解题导语】本文通过作者大学第一节课的经历告诉我们:无论从事什么职业,我们都应该带着热情和快乐去做好它。5What did the author want to do just before his first class of the day?ATalk with his friends.BTake a short sleep.CGet his eyes examined.DStay away from the class.解析:选B细节理解题。根据文章第一段最后两句“. my eyelids were feeling heavier and heavier . A few m
23、inutes nap time before class couldnt hurt, I thought.”可知,作者很困,想在上课前小睡一会儿。故选B项。6The underlined word “mischievous” in Paragraph 2 probably means “ ”AnaughtyBtrickyCsensitive Ddishonest解析:选A词义猜测题。画线词与boyish共同修饰smile,感情色彩应一致。根据boyish的含义“男孩子气的”可推测,mischievous应表示“调皮的,淘气的”,与naughty意思相近。故选A项。7What else did
24、the author learn that day?AStudents should not sleep in class but respect their teachers.BEveryone should love his job and sleepwalk through his life.CLife is too limited to make your work an expression of your love.DPeople from all walks of life should do their jobs with joy and love.解析:选D细节理解题。根据文
25、章最后一段中的“I learned that if you are going to do something in this life, do it well, do it with joy, and make it an expression of your love.”和“What a beautiful world we could create if every doctor . made their work an expression of their love!”可知,作者还学到无论你从事什么职业,都应该用充满快乐与爱的心去把工作做好,从而创造一个更美好的世界。故选D项。8Wh
26、at can be inferred from this passage?AThe professor often kept his students sharp by using a textbook alarm.BThe author was attracted by the professors great joy and enthusiasm.CThe author left the twohour period not only wide awake, but a little smarter.DThough the author was frightened awake, he w
27、as not clearheaded in the class.解析:选B推理判断题。根据文章第三段中的“With knowledge and good humor, he made the material come alive. His insights were full of both wisdom and loving kindness. And the enthusiasm and joy which he taught with were contagious(有感染力的)”可知,作者被教授的快乐和热情所吸引,故选B项。.七选五Do You Have a Positive Att
28、itude?Who would you rather hang around with? Someone who always acts in low spirits? Or someone who manages to see the good around him, even when things arent always going great? 1 Having a positive attitude can help you in many ways. 2 Your friends will definitely appreciate you more if you see the
29、 silver lining rather than just the dark clouds! 3 The less pressure you feel, the better you will feel overall. So if youve been feeling tired, put on a happy face and you just might feel better soon.But how can you have a positive attitude when life is hard? Its more than just turning lifes lemons
30、 into lemonade. 4 But its worth it.A positive attitude doesnt mean ignoring lifes troubles. It just means looking for the good in things, rather than being a pessimist and concentrating on the bad in things. Sometimes your attitude can make all the difference. Identify (识别) those areas of your life
31、that might not be going so well. 5 Focus on one at a time and think of ways you can find the positive in things.AThe answer is to have a positive attitude.BHaving a positive attitude can take some hard work.CThey are likely to make you have negative thoughts.DHaving a positive attitude can also redu
32、ce your stress level.EIf you have a positive attitude, youre more fun to be around.FWhen you feel better physically, you naturally feel better mentally.GIts no surprise that people enjoy being around positive people rather than negative people.【解题导语】与那些垂头丧气的人相比,人们更愿意和那些具有积极心态的人在一起。本文论述了积极心态的重要性和拥有积极
33、心态的方法。1解析:选G上文是三个问句:你愿意与什么样的人在一起?是那些总是垂头丧气的人?还是那些总是设法看到事情积极一面的人?因此G项(人们喜欢和积极的人而不是消极的人在一起是意料之中的事)回答了上文提出的三个问题。2解析:选E上一句提到积极的心态可以在很多方面帮到你,因此E项(如果有积极的心态,你就能给身边的人带去更多的快乐)紧承上文,说明了积极心态带给周围的人的好处。3解析:选D上一段讲了积极心态给周围的人带去的好处,下一句提到压力越少,你的整体感觉就越好,因此D项(拥有积极的心态也能减少你的压力)在此承上启下。4解析:选B上一句提到拥有积极的心态不像把柠檬变成柠檬水那样简单,那是需要人的努力的,故B项符合语境。5解析:选C上一句提到要找出生活中不顺的事情,下一句提到一次只专注于一件事,并找到它积极的一面,因此C项(它们可能会使你产生消极的思想)在此承上启下。