1、Section Warming Up & ReadingLanguage Points课时作业. 单句语法填空1One of the volunteers(volunteer) for the rescue work injured himself when helping others. 2It was when I arrived home that I realized I had left my key in the office. 3After many days voyage, they arrived in what is called Africa now. 4As child
2、ren, Lucy and her sister always used to compete with each other for favourite toys. 5I cant stand going (go) out in rush hours. 6The local government should not ignore its responsibility (responsible) or turn a blind eye to the problem. 7All the old computers in village schools will be replaced (rep
3、lace) with new ones. 8News came from the school office that Wang Lin had been admitted (admit) to Beijing University. 9Dont just stand by. Cant you lend a hand?10Tom, as well as his friends,is (be) going to visit the exhibition next week. . 单句改错1He picked them up and replace them in the bag. replace
4、replaced2Being admitted a university, whether it is a famous one or not, doesnt necessarily mean you will succeed in your future life. admitted后加to/into3If you go to school early tomorrow, so do Idowill4GNP stands up gross national product. upfor5He was lucky that he at last got a chance to compete
5、the Olympics. compete后加in. 阅读理解People need to relax and enjoy themselves. One way they can have a good time is to watch a baseball game or another sports event. Even thousands of years ago, groups of people gathered to watch skilled athletes. Over 2,000 years ago in Greece, certain days in the year
6、were festival days. These were holidays when people stopped work and enjoyed themselves. They liked to watch athletes take part in races and other games of skill. The most important festival was held every four years at the town of Olympia. It was held in honour of the Greek god Zeus. For five days,
7、 athletes from all parts of the Greek world took part in the Olympic Games. At the Olympic Games, people could watch them box, run, jump and so on. There was a relay race between two teams of men in which a lighted torch (火炬) was passed from runner to runner. The Olympic Games were thought to be so
8、important that cities which were at war with one another had to stop fighting. People were allowed to travel to the games freely. Thousands of people came to Olympia from cities in Greece and from its colonies (殖民地) in Africa, Asia and Italy. They met as friends to cheer their favourite athletes and
9、 to enjoy themselves. 【解题导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了2 000多年前在古希腊的奥林匹亚镇每四年举行一次纪念希腊主神的奥运会的相关知识。1What happened in Greece over 2,000 years ago?APeople stopped work and enjoyed themselves. BThe cities there were often against one another. CPeople watched baseball games. DPeople didnt go to any games at all. 解析:选B细
10、节理解题。由文章最后一段中的“The Olympic Games were thought to be so important that cities which were at war with one another had to stop fighting. ”可知,两千多年前,希腊的这些城市常常互相交战,故B项正确。2What did people do at the games?AThey fought. BThey just talked to friends. CThey cheered for good athletes. DThey tried to find friend
11、s. 解析:选C细节理解题。由文章最后一段最后一句“They met as friends to cheer their favourite athletes and to enjoy themselves. ”可知C项正确。3Greek cities then were fighting so they _. Awere weakBwere strongCcouldnt go to other cities freelyDcould see each other解析:选C推理判断题。由文章最后一段的“People were allowed to travel to the games fre
12、ely. ”可知,人们在运动会期间被允许自由活动。由此可推知,交战时,人们不能在城市之间自由走动,故C项正确。4The best title for the story is “_”AGreece at WarBTogether for the GamesCStop FightingDSport解析:选B标题归纳题。通读全文可知,文章讲述不同城市的人们因为比赛而走到一起,成为朋友,为运动员喝彩,故B项正确。. 完形填空It was 1245 pm. on January 2,2007Fiftyyearold Wesley Autrey was waiting for the train at
13、a subway station in New York. His two daughters,aged four and six,were with him. 1 ,a sick man fell on the platform(站台)The man,20yearold Cameron Hollopeter,got up,but then 2 againthis time,onto the track between the two rails. A 3 was coming into the station. It was a(n) 4 moment. 5 Mr. Autrey wasnt
14、 afraid. He 6 the man,and he looked at the 7 that the man was in. It was about half a meter deep. And he 8 ,“The train is going to travel over this man. 9 he tries to get up,the train will 10 him. But if he lies on the ground and doesnt 11 ,hell be OK. ”So he knew he had to 12 . And there was no tim
15、e to think carefully. He 13 . Mr. Autrey lay on top of Mr. Hollopeter and kept him down on the ground. The train driver 14 them. He was afraid,but he couldnt 15 in time. Five subway cars traveled over the two men before the train stopped. The people on the platform were 16 . When Mr. Autrey heard th
16、em screaming(尖叫),he shouted,“Were OK down here,but I have two daughters up there. Let them 17 their fathers OK. ”People on the platform clapped and 18 . They were amazed at Mr. Autreys 19 . Subway workers helped the two men out. They had no serious injuries. Mr. Autrey said,“I didnt do anything spec
17、ial. I just saw someone who needed 20 . I did what I thought was right. ”【解题导语】本文是记叙文。一名患病的男子突然从地铁站台上栽倒在铁轨上,这时一辆列车即将进站,就在这千钧一发的时刻,卫斯理纵身跳到该男子身上保护他不被列车撞上,最终两人均未受重伤,他的勇气令人敬畏。1A. Luckily BSuddenlyCQuietly DFinally解析:选B根据下文中的“a sick man fell on the platform”可知,一个生病的男子“突然(Suddenly)”倒在了地铁的站台上。2A. climbed B
18、fellCran Dwalked解析:选B根据文中的“a sick man fell on the platform”及“got up,but then 2 againthis time,onto the track between the two rails”可知,这个生病的男人站起来,可是又“倒(fell)”在了地铁的两个铁轨中间。3A. train BcarCbus Dcoach解析:选A根据上文中的“Wesley Autrey was waiting for the train at a subway station”可知,一辆“列车(train)”即将进站。4A. historic
19、BexcitingCright Dfrightening解析:选D根据文中的“The man. . . between the two rails”“A 3 was coming into the station. ”可知,卡梅伦倒在铁轨上,而这时正有一辆列车即将进站,由此可知现在正是危急关头,这一幕“令人恐惧(frightening)”。5A. But BOrCAnd DUnless解析:选A参照上文中的“It was a(n) 4 moment. ”与“Mr. Autrey wasnt afraid. ”构成了转折关系,故用“But(但是)”。6A. pointed at Bwaited
20、forClooked after Dlooked at解析:选D解析见下题。7A. hole BstationCspace Dseat解析:选C根据文中的“and he looked at the 7 that the man was in. It was about half a meter deep”可知,卫斯理“看了看(looked at)”卡梅伦,又看了看他所处的“地方(space)”,发现那里有半米深。8A. heard BthoughtCshouted Dsuggested解析:选B根据下文中的“The train is going to. . . hell be OK. ”及“A
21、nd there was no time to think carefully. ”可知,下文引号中的句子是卫斯理内心所想的内容。9A. Until BBecauseCThough DIf解析:选D解析见11题。10A. pass BkillCleave Dtake解析:选B解析见下题。11A. sleep BlistenCmove Drush解析:选C根据文中的“he tries to get up,the train will. . . hell be OK”可知,“如果(If)”卡梅伦站起来,他就会被呼啸而过的列车“撞死(kill)”;如果他躺在地上不“动(move)”,他就会安然无事。
22、12A. make a decision Bstand backChave a rest Dhold on解析:选A解析见下题。13A. understood BsmiledCjumped Dpracticed解析:选C根据文中的“And there was no time to think carefully. ”及“Mr. Autrey lay on top of Mr. Hollopeter”可知,在这紧急关头,卫斯理必须“作出决定(make a decision)”,他“跳(jumped)”下了站台,趴在了卡梅伦的身上。14A. saw BencouragedCsaved Dprais
23、ed解析:选A根据文中的“The train driver 14 them. He was afraid”可知,列车司机“看见(saw)”了他们俩趴在铁轨上,所以很害怕。15A. turn BarriveCchange Dstop解析:选D根据下文中的“Five subway cars traveled over the two men before the train stopped. ”可知,虽然列车司机看见了他俩,但是他也没有办法让列车及时“停下来(stop)”。16A. shocked BsatisfiedCdisappointed Dpleased解析:选A根据下文中的“When M
24、r. Autrey heard them screaming”可知,站台上的人们都“惊呆了(shocked)”。17A. say BknowCremember Dimagine解析:选B根据文中的“but I have two daughters up there. Let them. . . their fathers OK. ”可知,卫斯理和卡梅伦都很安全,卫斯理希望站台上的女儿“知道(know)”她们的父亲没受伤。18A. shook BcheeredCcried Dsang解析:选B根据上文中的“Were OK”及“People on the platform clapped”可知,人
25、们发现卫斯理和卡梅伦安然无恙后开始鼓掌、“欢呼(cheered)”。19A. dream BresponsibilityCcourage Dcarefulness解析:选C根据语境及卫斯理英勇救人的事迹可知,人们都很钦佩卫斯理的“勇气(courage)”。20A. help BbeliefChope Dconfidence解析:选A根据文中的“I just saw someone who needed. . . I did what I thought was right. ”可知,卫斯理认为他只是做了他认为对的事,帮助了需要“帮助(help)”的人,没有什么特别的。. 短文改错When a
26、student told Katie that he wanted bike but couldnt afford to buy it,she decided to make his dream come true. And she even took the whole school under consideration. At the school that she worked,a lot of students were poor. But Katie thought own their own bikes would make wonderfully memories for ev
27、ery child. To earn money for hundreds of new bike,Katie launched an online page,and finally raise enough money to pay for them. Katie was surprised the kids by announcing a gift over a loudspeaker at school. “Joy is the basic childhood right,” she said. “A bike is one of the top things that represen
28、ts that. ”答案:When a student told Katie that he wanted bike but couldnt afford to buy ,she decided to make his dream come true. And she even took the whole school consideration. At the school she worked,a lot of students were poor. But Katie thought their own bikes would make memories for every child. To earn money for hundreds of new ,Katie launched an online page,and finally enough money to pay for them. Katie was surprised the kids by announcing a gift over a loudspeaker at school. “Joy is the basic childhood right,” she said. “A bike is one of the top things that that. ”