收藏 分享(赏)

2019英语新一线同步北师大必修四精练:UNIT 12课时跟踪练(一) WARM UP .doc

上传人:a**** 文档编号:399962 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:7 大小:868.50KB
下载 相关 举报
2019英语新一线同步北师大必修四精练:UNIT 12课时跟踪练(一) WARM UP .doc_第1页
第1页 / 共7页
2019英语新一线同步北师大必修四精练:UNIT 12课时跟踪练(一) WARM UP .doc_第2页
第2页 / 共7页
2019英语新一线同步北师大必修四精练:UNIT 12课时跟踪练(一) WARM UP .doc_第3页
第3页 / 共7页
2019英语新一线同步北师大必修四精练:UNIT 12课时跟踪练(一) WARM UP .doc_第4页
第4页 / 共7页
2019英语新一线同步北师大必修四精练:UNIT 12课时跟踪练(一) WARM UP .doc_第5页
第5页 / 共7页
2019英语新一线同步北师大必修四精练:UNIT 12课时跟踪练(一) WARM UP .doc_第6页
第6页 / 共7页
2019英语新一线同步北师大必修四精练:UNIT 12课时跟踪练(一) WARM UP .doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 12课时跟踪练(一) Warm up & Lesson 1 Pre-reading.阅读理解ACulture shock or thinking differences can depress even the most experienced traveller. Remember that unlucky accidents with service providers may take place because of cultural or linguistic misunderstandings, and that getting angry will make commu

2、nication more difficult and cause bad feelings. A taste of humour can make hard situations more meaningful and enjoyable to you, your fellow travellers and the local friends youve made.Keep a journal or carry a small tape recorder and make regular entries or recordings. Taking a step back and tellin

3、g an experience after some time will open the door to humour. Write a letter or email to a friend when you find your humour reducing. Challenge yourself to tell at least one good story in this message and youll be surprised how funny things can look when told to someone outside the situation.Keep a

4、list of funny things that you observe during your first few days in a new culture, and an explanation of what you think these things are all about. Look back on these lists later in the trip; what seemed strange before is probably familiar now, and your explanations may be funnier than the things th

5、emselves! Imagine writing an entry in a guidebook about a frustrating experience. How would you describe your experience to the later travellers? What travel advice would you offer?Try to see yourself through the eyes of locals. What might they find strange, funny about what you are doing at this mo

6、ment? When you find it difficult to overcome cultural differences, taking a new look at yourself can be very funny. Be careful not to sacrifice (牺牲) respect for local culture in order to lighten things up for yourself and fellow travellers.语篇解读:幽默可以使由于文化差异而给旅行者造成的不良情形得以改观,本文给那些要旅游而且希望变得幽默的人提出了3条建议。1

7、According to the text, the travellers will often get depressed because of _.Abeing short of moneyBthe different attitudes to the same thingCnot having enough clothesDthe unlucky fellow travellers trouble解析:选B细节理解题。根据文章第一段第一句“Culture shock or thinking differences can depress even the most experienced

8、 traveller.”可知,文化冲击和思维的差异会使旅行者不快乐。故选B。2When you try to keep your sense of humour in foreign countries, you should _.Atell anything that you find entertainingBlearn to respect the local customsCknow how to overcome cultural differencesDtry to tell anything particularly funny解析:选B细节理解题。根据文章最后一段中的“Be c

9、areful not to sacrifice (牺牲) respect for local culture in order to lighten things up for yourself and fellow travellers.”可知,要尊重当地的传统文化。故选B。3We can infer that _.Athe funny things will be always interesting and never changeBthe funny things would always make people happyCif the people didnt experience

10、 the things, they would find them funnyDthe things seemed strange before they are surely becoming the familiar things解析:选C推理判断题。根据文章第二段最后一句中“. youll be surprised how funny things can look when told to someone outside the situation.”可知,没有经历过那些事情的人会发现它们很有趣。故选C。4The text is intended for _.Athe performe

11、rs who act in the music hallBthe actors who often act in the theatreCthe travellers who are experiencedDthe travellers who want to be humorous解析:选D推理判断题。文章就是为那些要旅游而且希望变得幽默的人写的。故选D。BThis year some twentythree hundred teenagers (young people aged from 1319) from all over the world will spend about ten

12、 months in US homes. They will attend US schools, meet US teenagers, and form impressions of the real America. At the same time, about thirteen hundred American teenagers will go to other countries to learn new languages and gain a new understanding of the rest of the world.Here is a twoway student

13、exchange in action. Fred, nineteen, spent last year in Germany with Georges family. In turn, Georges son Mike spent a year in Freds home in America.Fred, a lively young man, knew little German when he arrived, but after two months study the language began to come to him. School was completely differ

14、ent from what he had expected much harder. Students rose respectfully when the teacher entered the room. They took fourteen subjects instead of the six that were usual in the United States. There were almost no outside activities.Family life, too, was different. The fathers word was law, and all act

15、ivities were around the family rather than the individual. Fred found the food too simple at first. Also, he missed having a car. “Back home, you pick up some friends in a car and go out and have a good time. In Germany, you walk, but you soon learn to like it.”At the same time, in America, Mike, a

16、friendly German boy, was also forming his idea. “I suppose I should criticize American schools,” he said. “It is far too easy by our level. But I have to say that I like it very much. In Germany we do nothing but study. Here we take part in many outside activities. I think that maybe your schools ar

17、e better in training for citizens. There ought to be some middle ground between the two.”语篇解读:本文介绍了一种不同国家青少年参与的交换生活动。通过此活动可以感受到不同国家之间的文化差异。5The whole exchange program is mainly to _.Ahelp teenagers in other countries know the real AmericaBsend students in America to travel in GermanyClet students le

18、arn something about other countriesDhave teenagers learn new languages解析:选C细节理解题。根据第一段第二、三句话“They will attend US schools . American teenagers will go to other countries .”说明这个计划是让年轻人了解其他国家的文化等知识,故C正确。6What is particular in American schools?AThere is some middle ground between the two teaching buildi

19、ngs.BThere are a lot of outside activities.CStudents usually take 14 subjects in all.DStudents go outside to enjoy themselves in a car.解析:选B细节理解题。根据文章最后一段倒数第三句“Here we take part in many outside activities.”可知,在美国的学校里有很多的户外活动,故B正确。7What did Mike think after experiencing the American school life?AA be

20、tter education should include something good from both America and Germany.BGerman schools trained students to be better citizens.CAmerican schools were not as good as German schools.DThe easy life in the American school was more helpful to students.解析:选A推理判断题。根据文章最后一句“There ought to be some middle

21、ground between the two.”可知,他认为要从两种教育体系中找出好的方面,并把二者结合在一起。故A正确。8Whats Mikes attitude towards American education?APraise.BRegret.CIgnore. DAccuse (批评)解析:选D观点态度题。根据最后一段中“It is far too easy by our level.”可推断,他认为美国的教育太容易了,故持批评的态度,故D项正确。CMeeting people from another culture can be difficult.From the beginni

22、ng, people may send the wrong signal (信号)Or they may pay no attention to signals from another person who is trying to develop a relationship.Different cultures emphasize (强调) the importance of relationship building to a greater or lesser degree.For example, business in some countries is not possible

23、 until there is a relationship of trust.Even with people at work, it is necessary to spend a lot of time in “small talk”,usually over a glass of tea,before they do any job.In many European countries like the UK or France people find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants

24、 or cafes rather than at the office.Talk and silence may also be different in some cultures.I once made a speech in Thailand.I had expected my speech to be a success and start a lively discussion; instead there was an uncomfortable silence.The people present just stared at me and smiled.After gettin

25、g to know their ways better, I realized that they thought I was talking too much.In my own culture,we express meaning mainly through words, but people there sometimes feel too many words are unnecessary.Even within Northern Europe, cultural differences can cause serious problems.Certainly, English a

26、nd German cultures share similar values; however,Germans prefer to get down to business more quickly.We think that they are rude.In fact, this is just because one culture starts discussions and makes decisions more quickly.People from different parts of the world have different values, and sometimes

27、 these values are quite against each other.However, if we can understand them better, a multicultural environment (多元文化环境) will offer a wonderful chance for us to learn from each other.9In some countries,eating together at restaurants may make it easier for people to_.Adevelop closer relationsBshare

28、 the same cultureCget to know each otherDkeep each other company解析:选A细节理解题。根据第二段中的“.people find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or cafes rather than at the office”可知,在餐馆吃饭或在咖啡厅喝咖啡比在办公室更容易建立永久的工作关系。10The author mentions his experience in Thailand to show that_.Athe

29、 English prefer to make long speechesBtoo many words are of no useCpeople from Thailand are quiet and shy by natureDeven talk and silence can be culturally different解析:选D推理判断题。根据第三段中的“Talk and silence may also be different in some cultures.”可知,谈话和沉默也有文化上的差异。11According to the text,how can people fro

30、m different cultures understand each other better?ABy sharing different ways of life.BBy accepting different habits.CBy recognizing different values.DBy speaking each others languages.解析:选C推理判断题。根据文章最后一句“However,if we can understand them better, a multicultural environment (多元文化环境) will offer a wond

31、erful chance for us to learn from each other.”可知,多元文化环境使双方互相理解。12What would be the best title for the text?AMulticultural EnvironmentBCrossCultural DifferencesCHow to Understand Each OtherDHow to Build Up a Relationship解析:选B标题归纳题。本文主要介绍了不同文化之间的差异,并说明了要加强理解和认识。CrossCultural Differences作标题比较合适。.阅读七选五A

32、 famous Irish saying sums up the importance of a good sleep, “A good laugh and a long sleep are the best cures in the doctors book.” Enough sleep plays an important role in keeping a healthy lifestyle. When you wake up after a good nights sleep, you feel not only fresh, but also enthusiastic, happy,

33、 and energetic. _1_ For example:Avoid phones or computers in bed. Watching latenight TV, reading on a phone, latenight chatting and surfing not only reduce your sleeping hours but also ruin your health. _2_ The light prevents the release of a hormone (激素) called melatonin, which is released in the d

34、ark and signals to our body that its time to sleep.Dont go to bed angry. Arguments make you angry. _3_ So dont argue with someone else before going to bed. Instead, you should be calm before going to bed to get a good sleep._4_ Eating a heavy meal before going to bed can be bad for the digestive sys

35、tem. Eating highcalorie foods before bed can also lead to weight gain. Eating processed or highly salty foods can make you thirsty, leading to excessive consumption of water, which has an ill effect too. So remember to eat a light meal at night.Avoid drinking. It is true that alcohol makes you sleep

36、y, but that is only for the first half. _5_ You may experience frequent awakenings, nightmares, headaches, sweats, and many more aftereffects.ADont eat before going to bed.BIt actually disturbs the sleep later.CDont do much exercise before sleeping.DMobiles, computers and TVs throw a blue and white

37、light.ESo, try to avoid some unhealthy activities before sleeping at night.FIts advised to read a boring novel or a topic of less interest at night.GThey will disturb you mentally and keep you awake for a long time.1选E睡得好好处多多,因此应该尽力避免一些不良习惯以确保晚上睡得好,例如下面这些习惯。2选DD项中的“Mobiles, computers and TVs”在该段中出现,本空后的The light即指D项中的“a blue and white light”。3选GG项中的they指代arguments,指出争吵会扰乱你的精神。4选AA项为本段的主旨句。由本段多次出现的eating可知,本段建议睡前别吃东西。5选B酒精起先会让你感到困倦,但随后会影响你的睡眠。B项中的later与本空前的“for the first half”相呼应。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1