收藏 分享(赏)

2019秋人教新课标高中英语必修一作业:UNIT 4 EARTHQUAKES 1 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:399813 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:7 大小:74.50KB
下载 相关 举报
2019秋人教新课标高中英语必修一作业:UNIT 4 EARTHQUAKES 1 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019秋人教新课标高中英语必修一作业:UNIT 4 EARTHQUAKES 1 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019秋人教新课标高中英语必修一作业:UNIT 4 EARTHQUAKES 1 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019秋人教新课标高中英语必修一作业:UNIT 4 EARTHQUAKES 1 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019秋人教新课标高中英语必修一作业:UNIT 4 EARTHQUAKES 1 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019秋人教新课标高中英语必修一作业:UNIT 4 EARTHQUAKES 1 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019秋人教新课标高中英语必修一作业:UNIT 4 EARTHQUAKES 1 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 4 Warming up, Prereading, Reading & Comprehending.单词拼写1The dam b_urst_ under the weight of water.解析:句意:那水坝在水的压力下决口了。2This flood will be the _ruin_(祸根)of the harvest.解析:句意:这场洪水将是没有收成的祸根。3This would cause great hardship and s_uffering_.解析:句意:这将造成极大的艰难困苦。4I hope I didnt i_njure_ her feelings.解析:句意

2、:我希望我没有伤害她的感情。5The heavy rain d_estroyed_ all hope of a picnic.解析:句意:大雨打破了野餐的一切希望。6You get an electric s_hock_ if you touch a live wire.解析:句意:如果触动电线你会触电的。7The life boat was sent out to r_escue_ the sailors from the sinking ship.解析:句意:救生艇被派出去救沉船的水手。8They were t_rapped_ in the burning hotel.解析:句意:他们被困

3、在发生火灾的旅馆里。9Her head was b_uried_ in the book she was reading.解析:句意:她在埋头读书。10We _sheltered_(遮蔽;庇护)under a tree until the shower passed.解析:句意:我们在树下躲雨, 直到雨过天晴。.用所给词的适当形式填空1It _shocked_(shock)me to see how my neighbours treated their children.2They were_trapped_(trap)in the burning hotel.3Two players ar

4、e out of the team because of_injury_(injure)4We shouldnt waste_electricity_(electrical)in our daily life.5Death finally brought an end to his_suffering_(suffer)6This tie is_dirty_(dirt), so Ill take it to the cleaners.7In India there is a_national_(nation)festival on October 20 to honour Mohandas Ga

5、ndhi.8I think it is dangerous to be a_miner_(mine)9When food goes bad, it becomes _smelly_(smell)10They were _extremely_(extreme) sad at the thought of their missing dog.11A big fire broke out and _destroyed_(destroy) the forest in this area.12It is _useless_(use) quarreling with him. He wont change

6、 his mind.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。(2018河南省实验中学上学期期中)Earthquakes are something that people fear. There are some places that have few or no earthquakes. Most places in the world, however, have them regularly. Countries that have a lot of earthquakes are usually quite mountainous.The most

7、talked about earthquake in the United States was in San Francisco in 1906. Over 700 people died in it. The strongest one in North America was in 1964. It happened in Alaska.Strong earthquakes are not always the ones that kill the most people. In 1755, one of the strongest earthquakes ever recorded w

8、as felt in Portugal. Around 2,000 people died.In 1923, a very strong earthquake hit Tokyo, Yokohama area of Japan. A hundred and forty thousand people died. Most of them died in fires which followed the earthquake.One of the worst earthquakes ever was in China in 2008. It killed a large number of pe

9、ople. The worst earthquake ever reported was also in China, in which 400,000 people were killed or injured. This earthquake happened in 1556.Earthquakes worry people a lot. The reason is that we often do not know when they are coming. People cannot prepare for earthquakes.文章大意:本文属于科普文章。 本文主要讲述的是地震及历

10、史上几次有名的地震情况。1Earthquakes happen_C_.Ain all the places in the worldBonly in the countries that have a lot of mountainsCregularly in most places in the worldDonly in a few places along the coast解析:细节理解题。根据第一段最后部分的“There are some places that have few or no earthquakes. Most places in the world, however

11、, have them regularly. Countries that have a lot of earthquakes are usually quite mountainous.” 有些地方很少或根本没有地震。然而,世界上大多数地方的地震都有规律的。地震频繁的国家通常是多山的。可知地震多数发生在多山的地方,因而是有规律的。分析选项可知C项符合题意。B项错在only。2When and where was the worst earthquake ever reported?_B_AIn 1964 in Alaska.BIn 1556 in China.CIn 1923 in Japa

12、n.DIn 2008 in China.解析:细节理解题。根据文章第五段中的“The worst earthquake ever reported was also in China, in which 400,000 people were killed or injured. This earthquake happened in 1556. ”可知,最可怕的地震是1556年发生在中国的。故选B项。3According to the passage, which of the following is NOT true?_A_AThe stronger the earthquake is,

13、 the more people are killed.BEarthquakes often come unexpectedly.CEarthquakes can cause fires.DPeople still dont know how to tell when an earthquake will come.解析:细节理解题。根据文章第三段第一句“Strong earthquakes are not always the ones that kill the most people.” (强地震并不总是造成大多数人死亡的地震)可知A项不正确,而B、C、D三项根据常识可知都是正确的。因此

14、选A项。4What may be talked about in the seventh paragraph?_B_AHow do earthquakes worry people?BWhat will people do to prepare for earthquakes?CHow can we save people when earthquakes happen?DHow do earthquakes happen?解析:推理判断题。根据文章最后一段中的“Earthquakes worry people a lot. The reason is that we often do not

15、 know when they are coming. People cannot prepare for earthquakes.” (地震使人们担忧。原因是我们常常不知道它们什么时候来。人们不能为地震做准备)。分析句意知,人们对地震是没办法做很多准备的,接下来的将是人们能够做的事情。分析选项可知B项(人们能为地震准备做些什么)符合题意。故选B项。.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(江西省九江一中高一上学期期中)The earthquake was over and the city was in ruins. I had no

16、 choice but to walk home as all the 1._D_ had stopped as a result of the quake. On my way home I 2._A_ an old lady at a bakery shop giving out free bread, which made my heart 3._C_. A man was holding a sign saying, “Please use our 4._B_.” He was 5._A_ his house for people to go to the restroom. My f

17、riend, 6._A_ wanted to be of help to others, stood in the cold with a sign “If you dont 7._D_ a motorcycle, Ill be glad to drive you home.” And then I saw him pick up an old man and drive him all the way to a faraway place! Then next day I drove to have my car 8._C_ . There was not enough 9._A_ now

18、and many gas stations were either closed or have very 10._C_ lines. I got worried, since I was 11._A_ fifteen cars. Finally, when my 12._B_ came, the man smiled and said, “ 13._D_ this situation, we are only giving $30 worth gas per person. Is that alright?” “ 14._B_ . Its nice that we are all able

19、to 15._A_ ,” I said. His smile gave me so much comfort. At the escape center I saw a man 16._A_ when people brought food to him. It was the first time in three days that food had been brought to their center. However, after he cleaned up the tears, his next 17._C_ surprised me. “I am very 18._B_ tha

20、t we are provided with food. But people in the city next to us havent 19._D_ any food at all. Please go to that center as well.” Hearing that, I realized there was a bright future on the other side of this 20._C_ . 文章大意:作者所生活的城市遭受了地震。很多人的无私援助让作者感动而温暖;而一些难民的举动也让作者感到这个城市会有光明的未来,因为在身处灾难中的他们身上体现了无私的爱。1A

21、life Bbusiness Crescue Dtraffic 解析:考查名词。根据上下文可知,地震使得交通瘫痪,作者只能步行回家。life“生命;生活”;business“商业”;rescue“救援”;traffic“交通”。故选D。2Anoticed Bmissed Cignored Dcaught 解析:考查动词。作者在路上注意到了一位老太太在给大家分发食物。noticed“注意到”;missed“错过;迷失;想念”;ignored“忽视”;caught“赶上;抓住;感染”。故选A。3Akind Bbroken Cwarm Dempty 解析:考查形容词。一位老太太在给大家分发食物的场景

22、使得作者内心很感动、很温暖。kind“热心的;和蔼的”;broken“破碎的;坏掉的”;warm“温暖的”;empty“空的”。故选C。4Ahotel Btoilet Chospital Dhouse 解析:考查名词。根据后面的“his house for people to go to the restroom.”可知,这个人在向大家提供自己的房屋内的厕所,给大家以方便。hotel“宾馆”;toilet“厕所;盥洗室”;hospital“医院”;house“房屋”。故选B。5Aopening Bselling Crepairing Dbuilding 解析:考查动词。此处指那个人打开自己的房

23、间。opening“打开”;selling“卖;销售”;repairing“修理”;building“建设”。故选A。6Awho BwhomCwhich Dhe 解析:考查连词。本句运用了定语从句,先行词是My friend,引导词在定语从句中作主语。who指人,作主语和宾语;whom指人,作宾语;which指物,作主语和宾语;he“他”,人称代词,不做连词。故选A。7Abuy BcareCmatter Dmind 解析:考查动词。在寒冷的天气里乘坐摩托车是很冷的。所以此句句意是“如果你不介意乘坐摩托车的话,我会非常高兴把您送回家”。buy“买”;care“照顾;在乎”;matter“有意义;

24、有关系”;mind“介意;专心于;照料”。故选D。8Aused up Btaken up Cfilled up Dwashed away 解析:考查动词短语。根据下文可知,作者去加油站给汽车加油。used up“用光;用尽”;taken up“占据”;filled up“充满”;washed away“冲走”。故选C。9Agas Binformation Cfood Dwater 解析:考查名词。根据后面的“many gas stations were either closed. I got worried”可知,很多加油站没有足够的汽油了。gas“汽油”;information“信息”;f

25、ood“食物”;water“水”。故选A。10Adirect Bfine Clong Dthin 解析:考查形容词。根据上下文可知,等待给车加油的人很多,排着长长的队伍。direct“直接的”;fine“好的”;long“长的”;thin“瘦的”。故选C。11Abehind Bbetween Camong Dbeneath 解析:考查介词。此处指“我”排在15辆汽车之后,所以担心会没有汽油。behind“在后面”;between“在之间”,强调两者间;among“在中间;在之中”,强调三者或三者以上之间;beneath“在下面”。故选A。12Atime Bturn Cduty Ddecisio

26、n 解析:考查名词。此处指轮到作者加油了。time“时间”;turn“次序”;duty“责任”;decision“决定”。故选B。13AExcept for BTogether with CInstead of DBecause of 解析:考查介词短语。句意:鉴于目前的局势,我们为每个人只提供30美元的汽油,可以吗?Except for“除了”;Together with“一起”;Instead of“而不是”;Because of“因为”。故选D。14ANot at all BOf course CNo way DNever mind 解析:考查交际用语。根据作者说的话可知,作者同意加油站

27、人员的做法。Not at all“一点也不”;Of course“当然”;No way“没门”;Never mind“不介意”。故选B。15Ashare Boffer Clearn Dchoose 解析:考查动词。每个人只可以加30美元的汽油,所以大家都可以分享一些,而不至于有些司机不能够加油。share“分享”;offer“提供”;learn“学习;了解”;choose“选择”。故选A。16Acrying Beating Csmiling Dsinging解析:考查动词。根据后面的“However, after he cleaned up the tears,”可知,那个人感动得哭了。cry

28、ing“哭”;eating“吃”;smiling“微笑”;singing“唱歌”。故选A。17Aways Broles Cwords Dpromises 解析:考查名词。后面的内容是那个人说的话。ways“道路;方法”;roles“作用;角色;人物”;words“话语”;promises“诺言”。故选C。18Asure Bgrateful Csurprised Dproud 解析:考查形容词。句意:我非常感激你们给我们送来食物。sure“确信的”;grateful“感激的”;surprised“惊讶的”;proud“自豪的”。故选B。19Abought Bwasted Cprepared Dr

29、eceived 解析:考查动词。句意:但是,紧挨着我们的城市的人们还没有收到食物。bought“买”;wasted“浪费”;prepared“准备”;received“接收”。故选D。20Adisaster Bchance Ccity Dcenter解析:考查名词。根据前面的“But people in the city next to us”可知,此处指这个城市会有光明的未来。disaster“灾难”;chance“机会”;city“城市”;center“中心”。故选C。.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2019山东省山师附中高一上学期期中)Eart

30、hquakes are quite common.In fact,thousands of earthquakes 1._are happening_(happen) almost at every moment._2.However_,most of them are too weak to feel.During a big earthquake,there is often a big noise first.Then the earth shakes 3._terribly_(terrible) and many houses fall down.As one of the most

31、deadly natural disasters in the world,the earthquake often result 4._in_many people being injured or killed.In 2008,a severe earthquake hit Chinas Sichuan Province, 5._killing_(kill) more than 80,000 people there.Besides the great damage and 6._deaths_(death) caused by the earthquake,other accidents

32、 such 7._as_fires often follow.More buildings may be damaged and more 8._injuries_(injury) may be caused.For centuries,people have been making studies of earthquakes.About 2,000 years ago,for example,a Chinese scientist 9._named_(name) Zhang Heng invented a machine which could find out the direction

33、 10._where_ the earthquake waves came.文章大意:文章讲述了地震时常发生这一事实,介绍了地震造成的巨大危害和损失。解析:1考查动词时态。此处指地震每时每刻都在发生,根据时间状语at every moment可知用现在进行时。与主语thousands of earthquakes一致,故填are happening。2考查副词。句意:地震每时每刻都在发生,然而大多数都太弱,我们感觉不到。前后句是转折关系,此处单独作状语,故填However。3考查副词。此处修饰动词shakes用副词,指地球可怕地震动,故填terribly。4考查介词。此处指地震经常导致许多人受

34、伤或死亡,“导致”是result in,故填介词in。5考查现在分词。句中主语a severe earthquake和动词kill是主动关系,此处作结果状语用现在分词形式。故填killing。6考查名词。和and前的damage并列,由great修饰名词。此处指地震造成的极大的破坏和死亡,故填deaths。7考查固定短语。表示“例如,比如”是such as,故填as。8考查名词。与and前的More buildings并列,此处由more修饰,表示“伤害”用名词复数,故填injuries。9考查过去分词。句中a Chinese scientist和name是被动关系,用过去分词表被动,故填named。10考查关系副词。句中包含定语从句,先行词是direction,在定语从句中作地点状语,指地震波从那个方向过来,用关系副词where引导,故填where。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1