收藏 分享(赏)

2019版高考英语大一轮单元增分(译林版):选修⑧ UNIT 3 单元检测 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:399222 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:8 大小:51.50KB
下载 相关 举报
2019版高考英语大一轮单元增分(译林版):选修⑧ UNIT 3 单元检测 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共8页
2019版高考英语大一轮单元增分(译林版):选修⑧ UNIT 3 单元检测 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共8页
2019版高考英语大一轮单元增分(译林版):选修⑧ UNIT 3 单元检测 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共8页
2019版高考英语大一轮单元增分(译林版):选修⑧ UNIT 3 单元检测 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共8页
2019版高考英语大一轮单元增分(译林版):选修⑧ UNIT 3 单元检测 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共8页
2019版高考英语大一轮单元增分(译林版):选修⑧ UNIT 3 单元检测 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共8页
2019版高考英语大一轮单元增分(译林版):选修⑧ UNIT 3 单元检测 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共8页
2019版高考英语大一轮单元增分(译林版):选修⑧ UNIT 3 单元检测 WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、选修 Unit 3 单元检测语言基础扎根练.单词拼写/用所给词的适当形式填空1As the birthplace (出生地) of Lu Xun, Shaoxing holds great importance to many Chinese and has long been a famous tourist attraction.2The children were having fun, chasing each others shadows (影子)3Society should create a system of rewards (奖励) and punishments to en

2、courage good behavior.4The large drop in industrial output (产量) this year came as a big shock to the local government.5Lucy has a(n) acute (敏锐的) eye for fashion, which makes her a very good shopping companion.6They made 30 days accommodations (膳宿) for us in the activity during the summer holiday.7St

3、evens mother taught him music and often took him to concerts, art galleries (展览馆) and operas.8Guilin is known throughout the world for its scenery (风景)9The boy who won the scholarship (奖学金) was a quite outstanding student.10Each student dipped (蘸) a finger into the mixture, sucked it and made a face

4、.11They called for assurances that the government is committed (commit) to its education policy.12I was overlooked repeatedly, to such an extent that I became completely disgusted (disgust)13They found their computers producing different results from exactly the same calculation (calculate)14The wea

5、ther is very changeable (change) at this time of year, which makes me bored.15Just contact a travel agency (agent), and they will do all the necessary things for you.单句改错1Now that our college days were over and I was off a foreign country. off后加to2It was disgusted that rubbish was piled everywhere.d

6、isgusteddisgusting3Hardly had we sat down at the table than the phone rang. thanwhen4Everyone who reached the top of Mount Tai was rewarded for a magnificent view.forwith5While delicious, they tend to be expensive so you can have go at making your own. have后加a6I would advise people to think very car

7、efully about committing themselves to work on Sundays.workworking7The children cut the pictures up and stuck them in their scrapbooks.upout.补全句子1把它放在原来的地方。Put it where_it_was.2那个老人把注意力放在他的宠物狗身上,没有注意到我进来。The old man, fixing_his_eyes_on his pet dog, didnt notice me come in.3我们刚一走就下起雨来了。Hardly_had_we_b

8、egun_our_walk_when it began to rain.4公共汽车被暴风雪所阻,因而耽搁了。The bus was held up by a snowstorm, thus causing_the_delay.5政府已经承诺减轻赋税。The government committed_itself_to/was_committed_to reducing taxes.话题语篇高考练.阅读理解A“BANG!” the door caused a reverberation (回声). It was just standing there, with my father standi

9、ng on one side, and me on the other side.We were both in great anger. “Never set foot in this house again!” stormed my father. With tears welling up in my eyes, I rushed out of the flat and ran along the street.The street lights were shining, causing rather sad feelings. I wandered aimlessly.A young

10、 father who held a child in his arms walked past me. I felt as if I saw my childhood from another space: happy and carefree.But now . I dont know whether it is because I have grown up or because my dad is getting old. We differ in our ways of thinking. We are just like two people coming from two dif

11、ferent worlds. It feels like there is an iron door between us that can never be opened.I wandered the streets, without a destination in mind. My_heart_was_frozen_on_this_hot_summer_night. As I walked on, there were fewer and fewer people in the streets, until I had only the street lights to keep me

12、company. When I finally reached the highrise apartment block in which I lived, I saw that the light was still on.I thought to myself: “Is my father waiting for me, or is he still angry with me?”In fact, it was nothing. Perhaps, my dad was throwing away some of his old stamps. Perhaps he thought they

13、 were useless. I never had the courage to tell him that I liked collecting stamps. All the lights were off except my fathers.Dad was always like this. Maybe he didnt know how to express himself. After shouting at me, he never showed any mercy or any moments of regret.This was how he always was. He h

14、as been a leader for so long that telling everyone else what to do has become his second nature.The light was still on. “Am I wrong?” I whispered, maybe . With the key in my hand, I was as nervous as I had ever been. At last, I decided to open the door. As soon as I opened the door, tears ran down m

15、y cheeks. I suddenly realized that the iron door that I had imagined between us did not exist at all. Love its second to none.语篇解读:本文是一篇记叙文,作者和爸爸吵架离家后,爸爸一直为深夜未归的作者亮着灯,最后作者意识到爱是第一位的。1Which of the following statements is TRUE according to the passage?AThe author fully understood why he and his father

16、had different thinking.BThe author and his father lacked communication.CThe authors father didnt approve of his stamp collecting.DThe authors father opened the door for him when he came back.解析:选B细节理解题。根据第五段中的“We are just like two people coming from two different worlds. It feels like there is an ir

17、on door between us that can never be opened.”可知,作者和爸爸之间像是有一扇从未打开的铁门,由此可见他们之间缺少沟通,故B项正确。2According to the author, why did his father often shout at him?APerhaps the father was getting older and older.BPerhaps the father had been used to doing that.CPerhaps the son had already grown up.DPerhaps they n

18、ever agreed with each other.解析:选B细节理解题。根据倒数第二段可知,告诉别人做什么已经成了一直当领导的爸爸的第二天性,由此可见,爸爸已经习惯了对他大喊大叫,故B项正确。3What did the author mean by the underlined sentence “My heart was frozen on this hot summer night”?AHe felt lonely because there were so few people on the street.BHe felt uncomfortable because it was

19、a very hot night.CHe was at a loss because he had nowhere to go.DHe was completely disappointed with his father.解析:选D句意理解题。根据画线句前的“I wandered the streets, without a destination in mind.”可知,和爸爸吵架后,作者在街上漫无目的地走着,可见作者对爸爸的做法失望透顶。故D项正确。4What was the authors attitude towards his father at the end of the st

20、ory?AHe was frustrated with his father.BHe loved his father.CHe was afraid of his father.DHe was dissatisfied with his father.解析:选B推理判断题。根据最后一段最后一句可知,最后作者意识到爱是第一位的,故B项正确。BA recent Stanford study found that Americas students are shockingly bad at telling fact from fiction in this digital age. Its app

21、arent that something has to change in the nations classrooms. That something, according to Professor Sam Wineburg, one of those Stanford researchers, is “practice.”“How do they become prepared to make the choices about what to believe, what to forward, what to post to their friends,” Wineburg asked

22、on NPRs All Things Considered, “when teachers give no practice to them?”Patricia Hunt, an experienced teacher at Wakefield High School in Arlington, Va., is doing something she has never done before: helping to pilot a new, digital course called the checkology virtual classroom. It comes from the no

23、nprofit The News Literacy Project.Hunts students, most of them seniors, work in threes or fours. Theyre presented with a series of stories that are rapidly and broadly spread via the Internet. Some are false information. Some are ads. And some are pure fact.“We dont know which is which at this point

24、,” laughs student Kahder Smith. “We actually have to sit down, take our time, and actually read them. And probably Google some stuff to see if its real or not.”A post claims that more than a dozen people died after receiving the flu vaccine (疫苗) in Italy and that the CDC (Centers for Disease Control

25、) is now telling people not to get a flu shot.“I mean, Ive heard many unconfirmed reports that the flu shots bad for you,” student Autumn Cooper says. But instinct (直觉) tells her the storys wrong. “It just doesnt look like a reliable source. It looks like this is off Facebook and someone shared it.”

26、 Cooper labels the story “fiction”. And shes right.Instead of teaching students the fundamentals of factchecking, many schools simply ignore the problem, blocking social media sites on school computers.“Its like teaching students to drive in the parking lot and then sending them out on the highway a

27、nd saying Good luck!” says Audrey Church, president of the American Association of School Librarians.语篇解读:本文是议论文。美国的一些学校开设了教学生如何鉴别网络消息真假的课程,很多专家学者表示赞同。5What does the underlined word “they” in Paragraph 2 refer to?AStanford researchers.BMedia people.CStudents.DTeachers.解析:选C代词指代题。根据第一段中的“Americas stu

28、dents are shockingly bad at telling fact from fiction in this digital age”可知,在电子时代,美国的学生缺乏辨别真假消息的能力,由此可推测,这里是问“这些学生”怎样才能做好准备选择相信、传递、发布哪些消息呢?另外,根据第二段末的“when teachers give no practice to them”也可推测,这里的they指的是学生。6How does Hunt run the digital course?ABy inviting experts to give students lectures.BBy ask

29、ing students to go on the Internet together.CBy taking students to a news organization regularly.DBy letting students identify factual information in groups.解析:选D细节理解题。根据第四、五段内容可知,Hunt让她的学生三四人一组鉴别真假消息。7According to Church, what should schools do?AHelp students improve driving skills.BTeach students

30、how to spot false news.CAllow students to drive on the highway.DAsk students to avoid using social media.解析:选B推理判断题。根据最后两段内容可知,Church认为学校屏蔽社交媒体的做法就像是在停车场教会学生们开车后让他们直接上高速,这样做无疑风险很大。由此可推测他反对学校屏蔽社交媒体的做法,而是希望学校能够教孩子们如何识别假新闻。8What does the text mainly discuss?AThe findings of a recent Stanford study.BAn

31、educational issue in the digital age.CThe influence of a widely spread post.DAn experienced high school teacher.解析:选B主旨大意题。通读全文可知,本文讨论了在电子时代,老师如何帮助学生们学会鉴别网络消息的真假,这是一个教育问题。.阅读七选五Weve all experienced peer pressure (同龄人压力). It happens to everybody. However, people have different reactions. Confident pe

32、ople refuse to do things they dont want to do, but shy and anxious people often give in. It may be because they want to be liked. It may be because they worry that their friends will make fun of them, or perhaps theyre just curious about trying something new. _1_Its hard being the only one who says

33、no and the question is: how do you do it? _2_ If you think that missing math, or smoking, or going somewhere you know your parents wouldnt like is a bad idea, then the answer is simple: dont do it. Its your decision, not someone elses. You dont need to be aggressive. You dont need to shout and screa

34、m, but you must be confident and you must be firm. You need to say, “No thanks. I dont want to do that.”Being on your own against everybody else is very hard, so it can really help to have at least one other peer, or friend, who will say no too. _3_ You want friends who will support you when youre i

35、n trouble. You dont want people who will always agree with the majority. Remember, the most popular people arent always the most trustworthy._4_ You can learn a lot from people of your own age. They can teach you great football skills or the best way to do your math homework. They can recommend musi

36、c and advise you on fashion. And dont forget you can tell them things too, and that always feels great. So, find friends who have similar interests. And remember, friendship isnt about feeling depressed and guilty. _5_AChoose your friends carefully.BFirstly, you must decide what you believe in.CIts

37、about sharing experiences and having fun.DOf course, peer pressure isnt completely bad.EIt may be because they were all born to be stubborn.FDepression and guilt will surely give you peer pressure.GWhatever the reason, some people end up doing things they really dont want to.语篇解读:我们大部分人都经历过同龄人的压力问题,

38、对此不同的人有不同的反应。本文详细介绍了应该怎么正确应对同龄人压力。1选G根据上文中的“It may be because .”可知,上面列举了一些原因,G项中的“Whatever the reason”承接上文。故选G项。2选B该空要回答上一句的问题,空后两句句意:如果你认为逃数学课或吸烟或去你父母不想让你去的地方是不好的,那么答案很简单:不要去那样做。这是你的决定,不是别人的。由此可以推出此处是说:你作决定时要坚信自己的看法。故选B项。3选A设空格处前提到你可以找一个朋友和你做伴,后面提到你需要怎样的朋友,由此可以推出此处应是:要认真去选择你的朋友。故选A项。4选D下文提到可以从同龄人那里

39、学到很多,所以此处应是说同龄人压力的好处,故选D项。5选C上文说:记住,友谊不是关于感觉沮丧和惭愧。那么此处应该解释友谊是关于什么的,故选C项(友谊是关于分享经历和玩得开心)。.语法填空Women are starting to take power in more and more important positions in recent years. _1_ to a new list made by AFP, the _2_ (world) 10 most powerful women who made their way above the “glass ceiling”, _3_

40、(include) the American first female presidential nominee (候选人) Hillary Clinton and Director General of the World Health Organization, Margaret Chan.There is something interesting with the AFP list: A majority of the 10 women are over 60, the age _4_ some women become grandmothers. In fact, this migh

41、t be the best proof of how aging a factor that has always been considered as a(n) _5_ (advantage) has begun to turn into a strong point, for women.The reasons behind the phenomenon may include that todays older women are _6_ (well) educated and more _7_ (experience) than any generations before.It is

42、 also because of societys changing opinion about _8_ women can achieve after raising kids and running family lives for years, older women are now more likely to start again instead of retiring into _9_ peaceful life of cooking and gardening.In fact, this changing atmosphere in gender equality is spr

43、eading all over the world and across women _10_ all ages.语篇解读:由于社会不断变化的观念,女性不再像旧时那样带孩子和照顾家庭,而是越来越融入社会并有了一定的社会地位,甚至近几年出现像希拉里和陈冯富珍这种在政治上占有一席地位的女性。1According考查固定短语。句意:根据法新社(AFP)制订的新名单,世界上十个最具影响力的女性越过“无形的障碍”取得成功,包括美国历史上第一位女性总统候选人希拉里克林顿和世界卫生组织的总干事陈冯富珍。according to意为“根据”,为固定短语。故填According。2worlds考查名词所有格。句

44、意参见上一题解析。定冠词the后修饰的中心词是名词women,设空处作定语,应用名词所有格,故填worlds。3include考查动词的时态和主谓一致。句意参见第1题解析。分析句子结构可知,“who made their way above the glass ceiling”为定语从句,主语women后缺谓语,陈述的是客观事实,故用一般现在时。故填include。4when考查定语从句。句意:这十位女性大多都超过60岁,在这个年纪一些女性都成了祖母。设空处引导定语从句,修饰先行词the age,且在从句中作时间状语,故用关系副词when引导该定语从句。5disadvantage考查词形转换。

45、句意:实际上,对于女性来说,这可能是年龄一个通常被认为是劣势的因素如何变成优点的最好证明。介词as及冠词a(n)后的中心词应为名词单数形式,根据句意可知填disadvantage。6better考查副词比较级。句意:这种现象背后的原因有可能包括今天更年长的女性比以前任何一代的女性受过更好的教育并更有经验。根据句中的than可知,此处应用比较级。故填better。7experienced考查词性转换。句意参见上一题解析。根据设空前的and可知设空处和educated为平行关系,在系动词are后用作表语,应用形容词,且修饰人,故填experienced。8what考查宾语从句。句意:这也是由于社会对女性能取得的成就的看法在发生变化。介词about后接宾语从句,且从句中缺宾语,设空处表示“的东西;的事情”。故填what。9a考查冠词。句意:在长年累月养育孩子和经营家庭生活之后,现在年纪大一点的女性更有可能重新开始生活,而不是退休过着烹饪、养花的平静生活。life在此表示“生活”,为可数名词,此处泛指“一种平静的生活”,因此,其前用不定冠词a。10of考查介词。句意:实际上,这种在男女平等方面变化的氛围正在全世界和所有年龄段的女性中传播开来。名词ages前有限定词all,故设空处只能填介词,表示“的”。故填of。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1