收藏 分享(赏)

2019版高考英语培优增分一轮人教经典版特训:必修2 2-5UNIT 5 MUSICA WORD版含解析.DOC

上传人:a**** 文档编号:399182 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:10 大小:61KB
下载 相关 举报
2019版高考英语培优增分一轮人教经典版特训:必修2 2-5UNIT 5 MUSICA WORD版含解析.DOC_第1页
第1页 / 共10页
2019版高考英语培优增分一轮人教经典版特训:必修2 2-5UNIT 5 MUSICA WORD版含解析.DOC_第2页
第2页 / 共10页
2019版高考英语培优增分一轮人教经典版特训:必修2 2-5UNIT 5 MUSICA WORD版含解析.DOC_第3页
第3页 / 共10页
2019版高考英语培优增分一轮人教经典版特训:必修2 2-5UNIT 5 MUSICA WORD版含解析.DOC_第4页
第4页 / 共10页
2019版高考英语培优增分一轮人教经典版特训:必修2 2-5UNIT 5 MUSICA WORD版含解析.DOC_第5页
第5页 / 共10页
2019版高考英语培优增分一轮人教经典版特训:必修2 2-5UNIT 5 MUSICA WORD版含解析.DOC_第6页
第6页 / 共10页
2019版高考英语培优增分一轮人教经典版特训:必修2 2-5UNIT 5 MUSICA WORD版含解析.DOC_第7页
第7页 / 共10页
2019版高考英语培优增分一轮人教经典版特训:必修2 2-5UNIT 5 MUSICA WORD版含解析.DOC_第8页
第8页 / 共10页
2019版高考英语培优增分一轮人教经典版特训:必修2 2-5UNIT 5 MUSICA WORD版含解析.DOC_第9页
第9页 / 共10页
2019版高考英语培优增分一轮人教经典版特训:必修2 2-5UNIT 5 MUSICA WORD版含解析.DOC_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、.阅读理解A2017全国卷Some of the worlds most famous musicians recently gathered in Paris and New Orleans to celebrate the first annual International Jazz Day. UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) recently set April 30 as a day to raise awareness of jazz music, its signif

2、icance, and its potential as a unifying (联合) voice across cultures.Despite the celebrations, though, in the US. the jazz audience continues to shrink and grow older, and the music has failed to connect with younger generations.Its Jason Morans job to help change that. As the Kennedy Centers artistic

3、 adviser for jazz, Moran hopes to widen the audience for jazz, make the music more accessible, and preserve its history and culture.“Jazz seems like its not really a part of the American appetite,” Moran tells National Public Radios reporter Neal Conan. “What Im hoping to accomplish is that my gener

4、ation and younger start to reconsider and understand that jazz is not black and white anymore. Its actually color, and its actually digital.”Moran says one of the problems with jazz today is that the entertainment aspect of the music has been lost. “The music cant be presented today the way it was i

5、n 1908 or 1958. It has to continue to move, because the way the world works is not the same,” says Moran.Last year, Moran worked on a project that arranged Fats Wallers music for a dance party, “just to kind of put it back in the mind that Waller is dance music as much as it is concert music,” says

6、Moran. “For me, its the recontextualization. In music, where does the emotion (情感) lie? Are we, as humans, gaining any insight (感悟) on how to talk about ourselves and how something as abstract as a Charlie Parker record gets us into a dialogue about our emotions and our thoughts? Sometimes we lose s

7、ight that the music has a wider context,” says Moran, “so I want to continue those dialogues. Those are the things I want to foster.”篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了国际爵士乐日的设立以及爵士乐现在面临的问题,探讨了爵士乐的未来。1Why did UNESCO set April 30 as International JazzDay?ATo remember the birth of jazz.BTo protect cultural diversity.

8、CTo encourage people to study music.DTo recognize the value of jazz.答案:D细节理解题。根据第一段最后一句中的“to raise awareness of jazz music, its significance, and its potential as a unifying (联合) voice across cultures”可知,设立国际爵士乐日是为了提高人们对爵士乐的认识,故选D项“认可爵士乐的价值”。2What does the underlined word “that” in Paragraph 3 refer

9、 to?AJazz becoming more accessible.BThe production of jazz growing faster.CJazz being less popular with the young.DThe jazz audience becoming larger.答案:C指代判断题。第二段提到在美国爵士乐的听众数量正在减少,爵士乐未能受到年轻一代的欢迎,第三段首句提到Jason Moran的工作就是要帮助改变这一现象,由此可知that指代“爵士乐不受年轻人欢迎”这一现象。故选C。3What can we infer about Morans opinion o

10、n jazz?AIt will disappear gradually.BIt remains black and white.CIt should keep up with the times.DIt changes every 50 years.答案:C推理判断题。根据倒数第二段中Jason Moran的话可知,他认为世界的运作方式跟以前不一样了,爵士乐也应该继续发展以顺应时代的变化。故选C。4Which of the following can be the best title for the text?AExploring the Future of JazzBThe Rise an

11、d Fall of JazzCThe Story of a Jazz MusicianDCelebrating the Jazz Day答案:A标题判断题。文章介绍了国际爵士乐日的设立,讨论了爵士乐现在面临的问题,即未受到年轻一代的关注,且其娱乐方面的属性已经丢失,故A项“探索爵士乐的未来”作为标题最合适。BOpera is an art form that celebrates the human voice. No other art form creates excitement and moves the heart in the way that opera does, especi

12、ally when performed by a great singer. Opera is an important part of the Western classical music tradition. It uses music, words, and actions to bring a dramatic story to life. Opera started in Italy at the end of the 16th century and later became popular throughout Europe. Over the years, it has re

13、sponded to various musicals. In recent decades, much wider audiences have been introduced to opera through modern recording technology.Some singers have become celebrities thanks to performing on radio, on TV, and in the cinema.However, in recent years, opera has been facing serious challenges. One

14、current challenge to opera is economic. The shortage of money raises the broader question of how much should be paid to support opera singers and other artists. Society seems to accept the large salaries paid to business managers and the multimilliondollar contracts given to sports athletes. But wha

15、t about opera singers? Somehow, people have the idea that artists can be creative only if they suffer in poverty, but this is unrealistic. If artists, including opera singers, lack the support they need, valuable talent is wasted. Not only the shortage of money, but also the way money is managed in

16、the opera world has led to hardships. Principal singers are generally paid performance fees once they complete a show. They typically receive nothing during the many weeks of rehearsal (排练) before a show starts.Another problem faced by opera is how to meet the demands of audiences who are influenced

17、 by popular entertainment. Pop singers are often judged as much on the basis of how they look as how they sound. These demands may be unrealistic and possibly harmful. Opera singers simply cannot make a sound big enough to fill a large theater or concert hall without a microphone if their body weigh

18、t is too low. Emphasizing physical appearance over singing ability may cause audiences to miss out on the human voice at its best.There are no easy solutions to operas problems and there are many different opinions about the value of opera. However, every year many young people register for music co

19、urses with hopes and dreams of developing their talents in this special art form. The fact that opera has survived many obstacles and continues to attract the rising generation shows that it remains a respected art form full of value.篇章导读:本文是一篇说明文。尽管歌剧适应了现代的技术和文化形式,取得了长足的发展,但是现代歌剧面临着资金短缺、演员收入没有保障、无法

20、满足观众的需求等众多挑战。但毋庸置疑的是,歌剧一直是人类社会的艺术瑰宝。5Which of the statements is TRUE according to the passage?AOpera singers life stories are dramatic.BOpera will soon appear on TV and in films.COpera fans thank celebrities for performing.DOpera develops by adapting to new conditions.答案:D推理判断题。由第一段最后两句可以判断,歌剧能够适应新的

21、形势发展下去。故D项正确。6What can we know from Paragraphs 2 and 3?AOpera singers are financially insecure.BOpera singers waste their valuable talent.COpera singers get paid before the show.DOpera singers perform better if they are poor.答案:A推理判断题。由第二段第三句和第三段第二、三句可以判断,歌唱演员的收入是没有保障的。故A项正确。7What does the author tr

22、y to say in Paragraph 4?APopular culture has had a positive influence on opera.BAudiences know best how opera should be performed.CMicrophones should be used to make opera more enjoyable.DOpera singers voices should be valued more than their looks.答案:D推理判断题。由第四段最后一句可以判断,歌唱家的声音远比外在重要。故D项正确。8What woul

23、d be the best title for this passage?AThe Economic Challenge to OperaBOpera Faced with the DifficultiesCOpera as Part of Popular CultureDThe Historical Context of Opera答案:B标题判断题。通读全文可知,第二段第一句为本文的主题句,结合下文可知,本文主要介绍了当代歌剧面临的严重挑战:资金短缺、演员收入没有保障、无法满足观众的需求等。故B项最适合用作本文标题。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有

24、两项为多余选项。How to Get OrganizedNo one likes staying disorganized, so if disorganization is crowding your life and as a result youre feeling frustrated, then its time to get organized. Organization takes time, but when you get into the habit of it, life becomes so much easier! _1_.1Keep a List of Things

25、 to Do_2_. Rather, they keep a list of things to do and then they check them off once they get done. Let making a list to do be your new habit.2Never Put Things OffProcrastination is typical of those who are irresponsible and careless. _3_. They do not want to put things off. They would rather stay

26、up late and do what they are supposed to do.3Quit MultitaskingYou are an organized person only if you let the stuff around you arranged in stages. _4_. Do it, and then move on to the next one.4Involve Other PeopleOrganized people do not do it all alone. They try to involve others, usually their wive

27、s or husbands, for support. Another good thing about this is that such couples usually manage to raise disciplined and responsible children.5_5_First things first! What are your priorities? Do not waste your time trying to do 156 things. Spend your time and energy on something that is worth it. Smal

28、ler things can wait. The things that are essential should always be done.APriorities RuleBAvoid Getting TrackedCIt only takes a week to form a habitDOrganized people do everything on timeEMany people struggle with disorganizationFOrganized people do not keep things in headGStay focused and concentra

29、ted on one task only篇章导读:本文是一篇说明文。怎样使自己的生活有条理呢?文章给出了几点建议。1C根据前一句中的“Organization takes time .”可知,养成有条理的生活习惯需要时间,但当你养成习惯时,生活就会舒适很多。C项“养成一个习惯只需要一周时间”与上文联系紧密,且引出下文具体该怎么做的内容。故选C。2F根据第二段内容可知,本段建议将要做的事情列一个清单。F项“有条理的人不会把事情记在脑子里”能够引起下文,符合语境。故选F。3D根据下文“They do not want to put things off. They would rather sta

30、y up late and do what they are supposed to do.”可知,有条理的人不会拖延,他们宁可熬夜也要做完该做的事情。D项“有条理的人按时完成所有的事”能够引起下文,符合语境。故选D。4G根据本段的小标题“Quit Multitasking”和空格后的“Do it, and then move on to the next one.”可推知,此处指不要同时做多项任务,做完一件再去做另一件,与G项内容一致。故选G。5A空格处是本段的小标题。根据本段内容尤其是第一、二句“First things first! What are your priorities?”可

31、推知,本段讲的是优先原则,与A项内容一致。故选A。.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 The Language of LoveMusic is a universal language, which has the most powerful magic in the world. Music is a sweet language to show love to those who love us and those who _1_ (love) by us. Music is also a friendly language for unfamili

32、ar people to show kindness. It is living everywhere and all the time in our daily life.I learned this while _2_ (take) care of a seagull unfortunate enough to swallow a hook (挂钩). After calling the wildlife rescue center and learning that all its _3_ (vehicle) were out on other business, I carefully

33、 _4_ (wrap) the wild bird in a towel and carried him to my friends car. The only way _5_ (keep) him calm was by singing. For 30 minutes, I sang _6_ (soft) to the small creature until finally delivering him _7_ those who could help. Im not certain _8_ happened afterward, but for that brief period, we

34、 two vastly different species connected, bridging _9_ gap between us through songs._10_ doesnt matter whether there will be difficulties in communication, for love is always the theme of each piece of music.1_2. _3. _4. _5_6. _7. _8._9_10. _篇章导读:本文是一篇记叙文,主要讲述了“我”和一只受伤的海鸥通过音乐沟通的故事。1are loved考查动词的时态、语

35、态和主谓一致。根据上文中的“who love us”可知,空处应用复数形式且为一般现在时。由后边的by可知,应用被动语态。2taking考查非谓语动词。分析句子结构可知,while引导的状语从句的主语和主句的主语相同,均为I,且从句中含有be动词was,故从句中可省略主语I和be动词was,本句补充完整为:I learned this while I was taking . a hook (挂钩)。3vehicles考查名词的复数。根据空前面的all和后面的were可知,此处vehicle要用复数形式。4wrapped考查动词的时态。此处是对已发生的事情的描述,所以应用一般过去时。注意:wr

36、ap的过去式需双写p再加ed,因此答案为wrapped。5to keep/of keeping考查非谓语动词。way to do sth.或way of doing sth.为固定用法,意为“做的方法”,因此填to keep/of keeping。6softly考查词性转换。此处应用soft的副词形式修饰动词sang,因此答案为softly。7to考查介词。deliver sth.to sb.是固定短语,意为“把某物带给某人”,故填to。8what考查宾语从句的连接词。此处表示“我不确定后来发生了什么”。空处引导宾语从句且在从句中作主语,语义为“什么”,故应用连接词what。9the考查定冠词

37、。bridge the gap为固定短语,意为“消除隔阂”。10It考查代词。It作形式主语,真正的主语为“whether there will be difficulties in communication”。.书面表达假如你是李华,你最喜欢的歌手Justin Bieber (贾斯汀比伯)下个月将到你们市演出。近日你准备和几个朋友成立Justin Bieber的歌迷俱乐部。请你给你的加拿大笔友Freddy发一封email,表明你们喜欢Justin Bieber的理由,并希望Freddy就如何办好歌迷俱乐部提供一些建议。注意:1.词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。_标准范文D

38、ear Freddy,Im glad to tell you that Justin Bieber, my favorite singer, will come to our city to perform next month.Im so pleased at the news that I decide to form a Justin Bieber fan club with some of my friends recently. All of us like him and enjoy his songs very much. He is very charming and fant

39、astic! His songs make us feel the true love. We can sing most of his songs and would like to know more about him. But we dont know what we should do, and where we can pick up some useful information about him and his performing plans. Could you give us some advice?Looking forward to your reply.Best wishes,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1