收藏 分享(赏)

2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版练习:题型组合练(一) WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:398435 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:7 大小:348.82KB
下载 相关 举报
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版练习:题型组合练(一) WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共7页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版练习:题型组合练(一) WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共7页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版练习:题型组合练(一) WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共7页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版练习:题型组合练(一) WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共7页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版练习:题型组合练(一) WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共7页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版练习:题型组合练(一) WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共7页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版练习:题型组合练(一) WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、题型组合练(一).阅读理解A(2019宁夏银川一中二模)One night I received a Facebook message from Laura,a former classmate.“Hey Steve,” she said,“I know youve always been an animal lover.Ive just had a baby and I cant keep my mini pig.”Being fond of animals,I knew I wanted the pig.I just had to figure out how to make it hap

2、pen.I lived in a twobedroom singlelevel house in Georgetown,Ontario.Its tough to bring a pig back to the house I share with two dogs,two cats,and my lifelong partner.But I was not letting that pig go.So I told Laura Id take the animal.When I got home with the pig,I hid her in the bedroom,and began t

3、o prepare a dinner for Alishaher favourite bacon cheeseburgers.Its better to make her happy before introducing the new member to her.When I led her to the bedroom and showed her the surprise,Alisha stood in the doorway like a statue.It took her a few seconds to know what I had done.She complained ab

4、out my unreasonable action.She insisted there was no more room in the house.I knew I was wrong,but I hoped I could smooth things over.Soon enough,the lovely pig did the smoothing for me.Never had we felt such joy as she brought to us.We got her a name “Esther”Esthers arrival changed our lives.A few

5、weeks later,we decided to stop eating bacon.We figured it was our turn to try to change the world for other animals.A few months later,we moved to a farm where we cared for abandoned animalsso far,six rabbits,six goats,two sheep,one horse,three cows and three chickens.语篇解读本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者从朋友那里领养了一

6、只小猪,并给她起名为Esther,Esther的到来改变了作者和他家人的生活。他们从此不再吃熏猪肉,后来又搬去农场照顾被遗弃的小动物。1Who does the underlined phrase “my lifelong partner” in Paragraph 2 refer to?ALaura. BSteve.CAlisha. DEsther.答案C解析推理判断题。根据第三段中的“When I got home with the pig,I hid her in the bedroom,and began to prepare a dinner for Alishaher favour

7、ite bacon cheeseburgers.”可知,当我带着小猪回到家,我把她藏在卧室里,开始为Alisha准备晚餐她最喜欢的培根芝士汉堡。可知,他的终身伴侣是Alisha,故选C。2Why did the author cook Alisha a meal?ATo please her to accept the pig.BTo make an apology to her.CTo celebrate Esthers arrival.DTo show off his cooking skills.答案A解析细节理解题。根据第三段最后一句“Its better to make her ha

8、ppy before introducing the new member to her.”可知,他给Alisha做汉堡是为了哄她开心,以便她接受这只小猪,故选A。3What is the best title for the text?AA Small Pig Making a Big DifferenceBAn Abandoned Pig Finding a Warm HomeCA Little Pig Bringing Happiness to a FamilyDA Lovely Pig Removing a Couples Disagreement答案A解析标题归纳题。通读全文可知,本

9、文主要讲述了作者从朋友那里领养了一只小猪,并给她起名为Esther,Esther的到来改变了作者和他家人的生活。他们从此不再吃熏猪肉,后来又搬去农场照顾被遗弃的小动物。故A项(一只大有作为的小猪)作为标题最佳。 BHarry,the first camel to arrive in Australia in 1840,was an unlucky beast.He was imported from the Canary Islands by explorer John Horrocks.On an expedition(探险),Horrocks picked up his gun in or

10、der to shoot “a beautiful bird to be added to the collection”Perhaps Harry was an ecologisthe lurched(突然倾斜),and the gun discharged,shooting Horrocks in the face.Horrocks not surprisingly died of his injuries,and his teammates ordered Harry to be shot.The first importation of a camel into Australia c

11、ame to naught.In 1860,24 camels arrived in Australia to be part of an expedition by explorers Robert OHara Burke and William John Wills.It was an unlucky expedition.The pair made one mistake after another,and ended up eating most of their camels,before starving to death.Six years later,more than 100

12、 camels and their Afghan minders,arrived in Australia.This time it succeeded and more camels followed.Sir Thomas Elder set up the first camel studs(种畜场) in South Australia,while others were set up in Western Australia.This time the camels bred(繁殖) like wildfire.They were used for working,rather than

13、 exploring expeditions.The imported Afghan cameleers were just as hardy and vital,leading camel trains across the cruel interior(内陆) of Australia,where few dared to go.The camels carried heavy packs of wool and supplies and opened up the desert areas as none had managed to do before.The train that d

14、oes this crossing today is called the Ghan,in their honor.Motorization put these camel trains out of business,and many camels were turned loose.The camels loved Australia,and multiplied in amazing numbers.What is to be done with them?Not surprisingly they have become quite a tourist attraction and y

15、ou can take a camel ride in the desert as the Afghan cameleers once did.But the fact is that camels create quite a problem in areas where they have taken over,as they damage local vegetation,muscle out native animals competing for food,and create chaos when they wander into settled areas.4What does

16、the underlined part “came to naught” in Paragraph 2 probably mean?AFailed. BStarted.CGot limited. DGot protected.答案A解析词义猜测题。根据第一段中的“Harry,the first camel to arrive in Australia”和第二段中的“his teammates ordered Harry to be shot”可知,第一次引入骆驼的计划失败了。came to naught意为“失败”,故选A项。5Whats the sixth paragraph mainly

17、about?ACamels character.BHow camels were imported.CCamels contributions to Australia.DWhy camels could survive in Australia.答案C解析段落大意题。第六段主要介绍了骆驼对开发澳大利亚的沙漠地区所做出的贡献,故选C项。6Which of the following is TRUE about todays camels in Australia?AThey are raised in studs.BThey are decreasing in numbers.CThey ar

18、e causing a lot of trouble.DThey are popular with the locals.答案C解析细节理解题。根据最后一段中的“camels create quite a problem”可知,澳大利亚骆驼数量的急剧增长给当地带来了很多麻烦。CAfter a lot of local and state warnings,investigations and bans of hoverboards(平衡车),the federal government issued a statement on Wednesday.The message:Many of th

19、e machines are a major fire risk.The Consumer Product Safety Commission(CPSC) announced the recall(召回) of more than a halfmillion hoverboards.The safety commission said that the batterypowered machines had been the cause of at least 60 fires.The announcement affects 10 companies that make or sell th

20、e products,including Razor and Swagway,two of the leading manufacturers.Hoverboards,which do not actually hover or fly and bear a vague resemblance to a skateboard,have been the subject of regulatory examination in recent years.Officials have banned them from airplanes and sidewalks,and the safety c

21、ommission opened an investigation last fall because of reports of fires and explosions.The risk of fires from the machines electrical system and battery pack has attracted the most attention from the safety commission,which says it will now turn its focus toward the risk of falls and other accidents

22、.The agency is worried that flaws(缺陷) in the boards design could lead riders to lose their balance.There is no federal safety standard specific to hoverboards.Underwriters Laboratories(UL),a standardssetting and testing organization,came up with voluntary electrical requirements for selfbalancing ho

23、verboards as a result of the safety commissions investigation,said Elliot FKaye,the chairman of the CPSC.He urged consumers to return any hoverboard that did not reach the standards set by the company.However,part of the problem,he explained,was that many hoverboards had been sold by temporary stand

24、s such as those in malls or college campusesflybynight sellers that can be harder to track down or contact.“That is a deeply frustrating aspect of it,”Mr Kaye said.“Somebody can just put up a stand,order a bunch of products,disappear,and theres nobody there to take responsibility when things go wron

25、g.”语篇解读本文是议论文。平衡车可能导致火灾,因此美国消费品安全委员会宣布召回超过50万辆平衡车。7Why will so many hoverboards be recalled?AThey arent easy to use.BThey are likely to cause fires.CThey dont actually hover or fly.DThey caused many traffic accidents.答案B解析细节理解题。根据第二段中的“The safety commission said that the batterypowered machines had

26、been the cause of at least 60 fires.”可知,这些平衡车将被召回是因为它们可能造成火灾。8What will the CPSC pay attention to?AThe recycling of hoverboards.BThe popularity of hoverboards.CThe balance risk of hoverboards.DThe price controls of hoverboards.答案C解析细节理解题。根据第四段中的“.it will now turn its focus toward the risk of falls a

27、nd other accidents.The agency is worried that flaws(缺陷) in the boards design could lead riders to lose their balance.”可知,美国消费品安全委员会将对平衡车的平衡风险问题予以更多关注。9Which of the following set safety standards for hoverboards?AThe CPSC.BRazor.CSwagway.DUL.答案D解析细节理解题。根据倒数第二段中的“Underwriters Laboratories(UL),a standa

28、rdssetting and testing organization,came up with voluntary electrical requirements for selfbalancing hoverboards”可知D项正确。10What was Kaye particularly worried about?AHow to punish illegal hoverboard sellers.BHow to improve the designs of hoverboards.CHow to recall hoverboards sold by temporary stands.

29、DHow to discourage people from buying hoverboards.答案C解析推理判断题。根据最后一段中的“However,part of the problem.track down or contact.”可知,Kaye尤为担心的是如何召回那些被临时货摊售出的平衡车。.七选五After a long day at work,coming home is a breath of fresh air.Home is a comfortable place to sit back and relax. 11 Below are a number of things

30、 we can do to create a healthy home environment that will help to ease the workday stress and promote our physical and mental health.Cleaning the house regularly is the first thing we should do.It may seem like a tiring thing to clean but there is a reason for doing so.We can remove dust by cleaning

31、 the house.Leaving layers of dust everywhere means that there is a buildup of dust.And where do these layers of dust go? 12 Making sure the rooms are full of sunlight is also important.We may not realize it but sunlight is an important part of our growth.We all know that sunlight promotes better wor

32、king conditions. 13 Think about using a Parans system where sunlight does not reach.This technology gathers the sunlight by using solar panels(板)It can send out sunlight wherever we are. 14 Going green will help to remove toxins(毒素) in the air.They also give off oxygen,which can lower stress and imp

33、rove our moods.Along the lines of being green,it can also be vital to think about what things we are bringing into the house.Try to avoid specific plastics that are harmful to health. 15 They may contain poisonous chemicals that can be breathed in,or simply absorbed through the skin.AInto our lungs.

34、BHowever,is it as healthy as it can be?CIs our home as comfortable as it used to be?DThe same thing applies to certain carpets and paint.EIt is also a good idea to add more plants in our house.FBesides,it can reduce both stress and high blood pressure.GIt is acknowledged that a greener lifestyle is

35、linked to better health.11答案B解析此处需要一个承上启下的过渡句,引出“健康之家”的概念,也引出下文提到的如何营造“健康之家”。故B项最佳。12答案A解析空前是一个问句,A项“进入了我们的肺。”能恰当地回答前面的问句“这层层的灰尘去了哪儿?”,前后呼应,故A项最佳。13答案F解析空前主要在讲阳光的好处,F项“此外,它(阳光)还能减轻压力和缓解高血压。”与此相关,it指代的是阳光。14答案E解析此处需要一个段落主旨句。Going green是一个关键短语,且空后提到消除空气中的毒素,释放氧气,故可判断本段主要讲室内的绿化问题,且E项中的plants正是此段最后一句中They的指代对象。故选E项。15答案D解析空前一句讲到“有害塑料”问题,D项讲到某些地毯和油漆,根据常识可知地毯和油漆可能会含有危害健康的化学物质,与语境符合,故选D项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1