收藏 分享(赏)

新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt

上传人:a**** 文档编号:396860 上传时间:2025-11-30 格式:PPT 页数:40 大小:164KB
下载 相关 举报
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第1页
第1页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第2页
第2页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第3页
第3页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第4页
第4页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第5页
第5页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第6页
第6页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第7页
第7页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第8页
第8页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第9页
第9页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第10页
第10页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第11页
第11页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第12页
第12页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第13页
第13页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第14页
第14页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第15页
第15页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第16页
第16页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第17页
第17页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第18页
第18页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第19页
第19页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第20页
第20页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第21页
第21页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第22页
第22页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第23页
第23页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第24页
第24页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第25页
第25页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第26页
第26页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第27页
第27页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第28页
第28页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第29页
第29页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第30页
第30页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第31页
第31页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第32页
第32页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第33页
第33页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第34页
第34页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第35页
第35页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第36页
第36页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第37页
第37页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第38页
第38页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第39页
第39页 / 共40页
新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 4 READING AND THINKING .ppt_第40页
第40页 / 共40页
亲,该文档总共40页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、十 Unit 4Reading and Thinking【语用训练】.单句语法填空1.The upgraded version of Qianlong 2 has more _(endure)and the 2.ability to collect near-bottom water samples.2.China is one of the few countries to produce _(qualify)products.3.There are a lot of really _(enthusiasm),hardworking people.And so it was easy for

2、 us to build a team.4.Participants will be randomly _(assign)to receive short-term treatment at home.endurancequalifiedenthusiasticassigned5.The collision caused water to enter the ship which _(sink)at about 10:35 pm local time.6.Film festivals have been forced _(abandon)plans for their 2020 edition

3、s,at least in their traditional forms.7.Some American politicians put their _(self)interests above the good of the country.8.The _(resolve)that he completes work has been expressed in his speech.sankto abandonselfishresolution.选词填空turn sb.down,be qualified for,be enthusiastic about,assign sb.to.,goo

4、d-tempered,persevere in1.Youre not really _ this job,but I like you,so Ill give you a shot.2.Apart from writing compositions on a weekly basis,our English teacher_ eight books _ read during the summer vacation.3.I want to ask for a raise,but Im afraid my boss will _.4.Fulfill the task that others re

5、gard impossible,_ doing things to make it perfect that others regard simple.qualified forassigned ustoturn me downpersevere in5.To be honest,I find it difficult to _mathematics.6.In general he is _,but this time he couldnt hold back his anger.be enthusiastic aboutgood-tempered【主题阅读】.阅读理解A Antarctica

6、 experienced its hottest day on record earlier this month,peaking at 64.9 degrees Fahrenheit.As a result,in just over a week,4 inches of Eagle Islands snowpack meltedthats about 20%of the islands total seasonal snow accumulation.“I havent seen melt ponds develop this quickly in Antarctica,”MauriPelt

7、o,a geologist at Nichols College in Massachusetts,told NASAs Earth Observatory.“You see these kinds of melt events in Alaska and Greenland,but not usually in Antarctica.”As Pelto noted,melt events like this are quite rare for Antarctica,even during the summer.Its one of the coldest places on Earth.T

8、his heat wave was the result of continuous high temperatures,he said,which almost never occurred on the continent until the 21st century.Its the kind of weather event that grows increasingly common as global temperatures rise.This month,high pressure over Cape Horn in Chile islands allowed warm temp

9、eratures to build up and travel.Antarcticas northernmost part is typically protected from these high temperatures due to strong winds that cross the Southern Hemisphere,but those winds were unusually weak and couldnt stopthe high temperatures from penetrating(穿透)the continents northern tip,NASA repo

10、rted.Ice caps in Antarctica are already melting rapidly due to heat-trapping gas pollution from humans.Rising sea levels could be catastrophic for the millions of people who live along the worlds coasts:Antarcticas ice sheets contain enough water to raise global sea levels by nearly 200 feet,accordi

11、ng to the World Meteorological Organization.And earlier this month,a massive iceberg along the western edge of Antarctica broke off from the Pine Island Glacier.The 116 square mile-chunk of ice likely fell apart as a result of warmer sea temperatures,and its evidencethat the glacier is quickly respo

12、nding to climate change,the European Space Agency said.【文章大意】这是一篇说明文,研究报告说本月初为期一周多的热浪使南极洲鹰岛上20%的常年积雪融化,这是人类排放的温室气体造成的后果。1.How does Mauri Pelto feel about the melting of icebergs in Antarctica?A.Surprised.B.Shocked.C.Fearful.D.Natural.【解析】选A。推理判断题。根据第二段中“I havent seen melt ponds develop this quickly

13、in Antarctica,”可知,Mauri Pelto从未见过南极洲的融水池形成的如此之快。字里行间透露出他对此感到很惊讶。故选A。2.Why do high temperatures rarely reach Antarctica?A.Because Antarctica is too far away.B.Because its icebergs are so big.C.Because strong winds stop them.D.Because it is in the Southern Hemisphere.【解析】选C。细节理解题。根据第四段中“Antarcticas no

14、rthernmost part is typically protected from these high temperatures due to strong winds that cross the Southern Hemisphere,”可知,南半球的强风阻挡了高温进入南极洲。故选C。3.What would happen if the Antarctic icebergs all melted?A.The earth would become even warmer.B.People would have plenty of fresh water.C.The sea levels

15、 would rise by 200 meters.D.Many coastal areas would be flooded.【解析】选D。推理判断题。根据第五段中“Antarcticas ice sheets contain enough water to raise global sea levels by nearly 200 feet,”南极冰山的融水将使海平面上升200英尺。由此可知,许多海边地区将会被水淹没。故选D。4.What is the main idea of this text?A.Coastal residents are at risk.B.Antarctic ic

16、ebergs are melting fast.C.The earth is suffering from pollution.D.Antarctica holds huge amounts of water.【解析】选B。主旨大意题。本文为新闻类说明文,其主题体现在第一段中,根据第一段中“As a result,in just over a week,4 inches of Eagle Islands snowpack melted”可知,本文主要报道南极洲冰山融化的速度正在加快。故选B。B My challenge for you is this:to read a book for 15

17、 minutes every single day for a month.Let me explain a bit,by telling you where the challenge came from.I have many things in common with my dad,like music taste and sense of humor,but sadly reading isnt one of them.I can happily spend a whole day with a book,but my dad cant read a book for longer t

18、han about 5 minutes.He reads emails,websites and papers for work,but not books.Hes busy,so I think sitting down to read for just 15 minutes a day is a good way to relax and to introduce him to reading.My dad is not the only person who avoids books.I know lots of people would rather relax on their co

19、mputers or in front of the TV.Everyone is different and has their own interests,but I think there are lots of benefits to reading,which screen-based activities dont have.Firstly,its better for your eyes.Looking at screens can be very stressful for your eye muscles,and clearly you should avoid lookin

20、g at screens for an hour before bed,to get a good nights sleep.One thing I personally love reading,is being transported to another worldI would often forget the time or things around me!Reading is a great way to switch off before you go to bed,because you think more about the world of the book,rathe

21、r than the real world,so you can truly relax.I know you can be transported to a different world in a film or a TV show,but I think books do it better.I also enjoy hearing what people are doing and finding out what they think.Reading gives me the chance to get to know hundreds of new people!It also t

22、eaches you to see things from other peoples point of view,and understand other peoples decisions or opinions.With a book,you can hear everything a character is thinking or feelingyou really can be inside someone elses head!So give it a go!Take 15 minutes when you are waking up,going to bed,eating lu

23、nch,or having a coffee.If you read a lot,why not try 15 minutes of anEnglish book,or pass the challenge on to someone else?Good luck,and happy reading!【文章大意】本文是一篇议论文,主要讲述了我给你的挑战:一个月每天读15分钟的书。5.The author mentions his father in the text to show.A.his father is busyB.reading is importantC.his father l

24、ikes readingD.many people have no habit of reading【解析】选D。细节理解题。根据第三段My dad is not the only person who avoids books.I know lots of people would rather relax on their computers or in front of the TV.可知,我父亲绝不是唯一一个不看书的人。我知道有很多人宁愿在电脑或电视机前放松,故选D。6.The author writes the text mainly basing on.A.his personal

25、 experienceB.some scientific experimentsC.his fathers personal adviceD.knowledge from books【解析】选A。细节理解题。根据第五段One thing I personally love reading,is being transported to another worldI would often forget the time or things around me!可知,就我个人喜欢读书这件事来说,读书可以转换到另一个世界,我将忘记时间或周围的事情,可知这篇文章的基础是“作者的亲身经历”。故选A。7

26、.The underlined word“it”in Paragraph 5 refers to.A.helping readers sleep wellB.making readers feel relaxedC.transporting readers to a different worldD.reminding readers of the real world【解析】选C。细节理解题。根据句意可知,我知道你可以在电影或电视节目中被带到一个不同的世界,但我认为书可以做得更好。所以此处是指读者被带到另一个世界。故选C。8.What is the authors attitude to r

27、eading?A.Negative.B.Uncertain.C.Supportive.D.Doubtful.【解析】选C。推理判断题。根据文章内容可知,作者建议大家要每天读书,可见作者是支持大家阅读的。故选C。.阅读填句(2020济宁高二检测)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Training for a marathon(马拉松)requires careful preparation and steady,gradual increases in the length of the runs.1,buy the best-fitting ru

28、nning shoes you can find.No one can say which brand will work best for you or feel best on your feet,so you have to rely on your experience and on the feel of each pair as you shop.When you have found shoes that seem right,walk in them for a few days to double-check the fit.2.As always,you should st

29、retch(伸展)atleast ten minutes before each run to prevent injuries.During the first week,do not think about distance,but run five minutes longer each day.3,it is wise to take a day off to rest.But during the next week,set a goal of at least a mile and a half per run.4.After two weeks,start timing your

30、self.5.Depending on the kind of race you plan to enter,you can set up a timetable for the remaining weeks before the race.A.After six daysB.For a good marathon runnerC.Before you begin your trainingD.With each day,increase the distance by a half mileE.If they still feel good,you can begin running in

31、 themF.Time spent for preparation raises the quality of trainingG.Now you are ready to figure out a goal of improving distance and time【文章大意】本文是说明文。文章主要介绍了进行马拉松训练的具体做法。首先要为训练做好准备:准备好跑鞋以及训练前的热身动作。第一周:训练跑步时间的逐天增加;第二周:训练跑步距离的逐天增加;两周后,开始计时跑,制订逐步提高跑步时间和距离的计划。1.【解析】选C。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后buy the best-fit

32、ting running shoes you can find(买一双你能找到的最合适的跑鞋)可知,此处是为跑马拉松进行的准备工作。由此可知,C项符合文意。故选C。2.【解析】选E。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空前When you have found shoes that seem right,walk in them for a few days to double-check the fit.可知,E选项中they指的是前面提到的shoes,属于指代一致性,另外feel good与the fit有关。由此可知,E项符合文意。故选E。3.【解析】选 A。考查对上下文的理解和推理判

33、断能力。根据空前During the first week,do not think about distance,but run five minutes longer each day.可知,此处提到了一周七天的时间。再根据空后it is wise to take a day off to rest可知,剩余的就是六天的时间。由此可知,A项符合文意。故选A。4.【解析】选D。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空前面But during the next week,set a goal of at least a mile and a half per run.(但在接下来的一周,设定一

34、个目标,每次跑步至少1.5英里)可知,此处指在距离上开始制定目标。由此可知,D项符合文意。故选D。5.【解析】选G。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上文During the first week,do not think about distance,but run five minutes longer each day.和But during the next week,set a goal of at least a mile and a half per run.及After two weeks,start timing yourself.可知,此处提到了逐日增加跑步的时间和距离,两周后自己开始计时。由此可知,G项符合文意。故选G。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1