1、综合素养评估卷时间:100分钟分数:120分第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AVacation Packages in Los AngelesA Disney in Los Angeles Vacation PackageEnjoy a fantastic and magical adventure in the Los Angeles area with a Disney Vacation in Los Angeles, which includes four nights
2、of stay and a one-day Disneyland Park Hopper(通票) with transport which will help you set up a perfect experience to Disney.Details:4 nights stay in your choice of over 85 hotelsDisneyland one-day Park Hopper with transportDescription:People of all ages love Disneyland, and you will have the parks all
3、 kinds of rides and attractions. If you would prefer to look for excitement on exciting rides like Space Mountain, you are sure to find something new and exciting at Disneyland!Experience of the Hollywood Stars Vacation PackageWith Experience of the Hollywood Stars, you can get a two-night stay at a
4、 hotel and the chance to see some of the most popular stars of Los Angeles!Details:2 nights stay in your choice of over 85 hotels Stars homes and Rodeo Drive Shopping TourDescription:The package includes the Stars Homes and Rodeo Drive Shopping Tour, so you are sure to have a fantastic time in havin
5、g a look at the houses of your favourite stars and in shopping as well.Places of Interest in Los Angeles Vacation PackageThe fantastic city of Los Angeles has much to offer, and you can take full advantage of it with the Places of Interest in Los Angeles Vacation, offering three nights of stay at yo
6、ur choice of hotels.Details:3 nights stay in your choice of over 85 hotelsHalf-day Hollywood and Beverly Hills TourDescription:Visit the most beautiful sights in the area and come back to your freshly-made bed for all three nights of your stay. Youll be able to enjoy every moment of your vacation wh
7、ether in your room or out in the town.1. Which place should you go to when you would like to take exciting rides?A. Disneyland. B. Stars homes.C. Hollywood. D. Beverly Hills.解析:细节理解题。根据A Disney in Los Angeles Vacation Package部分“If you would prefer to look for excitement on exciting rides like Space
8、Mountain, you are sure to find something new and exciting at Disneyland!”可知当你想玩刺激的游乐设施时,你应该去迪士尼乐园,故选A。答案:A2. What can you do in the Experience of the Hollywood Stars Vacation Package?A. Meet your favourite stars in their homes.B. Visit the most wonderful sights.C. Enjoy all kinds of rides and shows.
9、D. Have great fun in shopping.解析:细节理解题。根据Experience of the Hollywood Stars Vacation Package部分“. so you are sure to have a fantastic time in having a look at the houses of your favourite stars and in shopping as well.”可知在Experience of the Hollywood Stars Vacation Package,你可以享受购物的乐趣,故选D。答案:D3. Which a
10、ctivity can you enjoy in the Vacation Packages in Los Angeles?A. Seeing the houses of stars.B. Having dinner with stars.C. Getting one-night stay at a hotel.D. Watching Disneyland cartoons.解析:细节理解题。根据Experience of the Hollywood Stars Vacation Package部分“. so you are sure to have a fantastic time in h
11、aving a look at the houses of your favourite stars .”可知在Vacation Packages in Los Angeles,你可以参观明星的房子,故选A。答案:ABOnce upon a time, a young man wanted to go to a village on business. Halfway there was a mountain. Before he left home, his family warned him to stay calm and climb onto trees if he was in fa
12、ce of beasts(野兽). In this way, the beasts couldnt do anything to him.The young man remembered these words and began his trip.He walked for a long time carefully and found no beasts were out there. He thought his familys worries were unnecessary. And he became relaxed as he walked. Just at that momen
13、t, he saw a fierce(凶猛的) tiger running to him and he climbed onto a tree nearby at once.The tiger roared(咆哮) around the tree and even jumped to reach the man. The young man was too scared to hold the tree and fell right on the back of the tiger. Full of fear, he had to hold the tiger tightly. The tig
14、er thought that must be a giant beast. So it was afraid and started running madly.People on the road didnt know what had happened and said, “Look at the young man. He is riding a tiger!” “Cool!” “Superman!”Hearing these words, the young man was very angry. “Why cant they see Im suffering a lot? Dont
15、 they understand I am in fear and almost scared to death?” he said to himself.4. Why did the young man go to the village?A. To travel. B. To visit friends.C. On business. D. For holiday. 解析:细节理解题。由短文第一句话可知这个年轻人去一个村子经商。故选C。答案:C5. How did the young man feel when he saw the tiger? A. Excited. B. Scared
16、.C. Surprised. D. Bored.解析:细节理解题。由“he climbed onto a tree nearby at once”(他立刻爬到附近一棵树上)和下段的叙述可知年轻人看到老虎非常害怕。scared表示“恐惧的;害怕的”。故选B。答案:B6. Why was the tiger afraid?A. It was old and weak.B. The young man was very strong. C. It thought people around would kill it.D. It mistook the young man for a giant b
17、east. 解析:推理判断题。由“The tiger thought that must be a giant beast. So it was afraid and started running madly.”(老虎认为这一定是一只巨兽。因此它很害怕,开始疯跑)可知,老虎误以为这个年轻人是一只巨兽。故选D。答案:D7. What can we learn from the last two paragraphs? A. People on the road were wise.B. The young man was very brave.C. We shouldnt admire oth
18、ers blindly.D. The young man shouldnt listen to his family.解析:推理判断题。短文最后两段叙述的是路人以为年轻人骑着老虎是超人,而年轻人则吓得要命。故选C项,“我们不应当盲目地赞美别人”。答案:CCMany young people would like to make a booth(货摊) to do business on the street in the name of entrepreneurship(创业精神) and sell lemon. It might seem like an easy sellkids offe
19、ring cool drinks. Some entrepreneurs offer their tips on how to make money from this.Joe Mansueto, founder of the investment company Morningstar, sold lemonade as a kid. “You should always pay attention to customers,” he said. “When somebodys walking down the street, get out from behind the booth, g
20、reet them, talk to them and just make friends with them to attract more customers.”However, his two sons decided to sell a different drink. When they were 8 and 10, his boys sold cocoa outside their home. The great thing about business is that there are really no rules. You can be creative and try s
21、omething different, Mansueto said.But it wasnt enough for US representative Mike Quigley and his older brother to sell drinks. They sold old books at the booth and would rent them out for customers to read while they enjoyed their drinks.Adam Ochstein, founder of StratEx Partners, a human resources
22、service company, gave frequent visitors cards which were printed with a lemon. Every five drinks, customers got one card which allowed them to pay less than half of the next drink. However, they didnt price the drinks. “If you want to give nothing, give nothing. If you want to give $2, give $2. I th
23、ink we had let the adults give more money than they probably would like to.” Today, he suggests kids use social media for marketing. He said, “It can tell people where the booth is going to be and what unique specials youre running.”8. What is the second paragraph mainly about?A. How to set up a big
24、 company.B. How to attract more customers.C. How to make friends with others.D. How to tell apart rich customers.解析:段落大意题。由第二段中“You should always pay attention to customers, he said.When somebodys walking down the street, get out from behind the booth, greet them, talk to them and just make friends
25、with them to attract more customers.”(“你应该一直关注客户,”他说,“当有人在街上走的时候,从摊位后面走出来,跟他们打招呼,跟他们说话,和他们交朋友,以此吸引更多的顾客。”)可知第二段主要讲述如何吸引更多的客户,故选B。答案:B9. How did Mike Quigley make his booth different from the others?A. By selling cocoa outside his home.B. By renting used books to the customers.C. By making friends wi
26、th his customers.D. By lending new books to his customers.解析:细节理解题。根据倒数第二段中“They sold old books at the booth and would rent them out for customers to read while they enjoyed their drinks.”可知通过租借用过的书给顾客,Mike Quigley使他的摊位与众不同,故选B。答案:B10. What advice about the booth does Ochstein give to kids?A. Giving
27、 visitors free drinks.B. Giving visitors cards with a lemon.C. Taking advantage of social media.D. Allowing customers to pay less money.解析:细节理解题。根据最后一段中“Today, he suggests kids use social media for marketing.”可知Ochstein建议孩子们利用社交媒体来经营货摊,故选C。答案:C11. What is the best title for the passage?A. Street Bus
28、iness B. Marketing FashionC. Service Culture D. Social Activities解析:主旨大意题。由第一段中“Many young people would like to make a booth to do business on the street”和全文内容可知,这篇文章主要讲了货摊生意的营销技巧,故选A。答案:ADLittle boys dont like reading any more and even little girls dont enjoy it as much as they once did: this is th
29、e accepted wisdom inside the book industryand in many British families, too. Parents and booksellers tend to blame the growing appeal of online entertainment and handheld games, but research from the US is challenging these assumptions.Michael Norris, an American publishing expert, will release find
30、ings in the monthly Book Publishing Report which show that, despite the best intentions, it is well-meaning mothers and fathers who often stop their sons and daughters from picking up the reading habit.“Parents have too much of a role in deciding which books their child is going to read,” said Norri
31、s. “It is turning children off.”The results of a number of surveys Norris has carried out with hundreds of American booksellers over the past year have provided the basis for a series of tips for parents designed to help children find enjoyment in books.One of his tips is to make sure children talk
32、directly to a librarian or a bookseller, while parents stand well back. Parents should allow children to choose their own reading material. “Even if a mother or father is just standing with the child when the bookseller asks them what they like to read, we have found that the child will give an answ
33、er they think their parent wants to hear. It will not be the same answer they would give alone,” said Norris.Norris said, “What we have found is that parents should not worry whether a title looks too young or too old for a child. If it is childrens favourite book, then let them take it.” Children,
34、added Norris, often enjoy reading books that are easy for them to understand. “My father made me read The Hunt for Red October by Tom Clancy when I was much too young, which, I think, was totally wrong, and I have never read another Clancy since,” said Norris.12. What did Norris think prevents child
35、ren from enjoying reading?A. Childrens interest in handheld games.B. The declining market of the book industry.C. Parents influence on childrens book selection.D. The growing popularity of online entertainment.解析:推理判断题。根据第三段“Parents have too much of a role in deciding which books their child is goin
36、g to read, said Norris. It is turning children off.”(Norris 说:“父母在决定孩子要读什么书方面起着太大的作用,这让孩子们感到厌烦。”),由此推断出Norris认为父母对孩子们选择书籍的过多干预阻碍了孩子们享受阅读,故选C。答案:C13. What do we know about the new study?A. It is meaningless.B. It mainly focuses on British families.C. It is published to improve book sales.D. It is mai
37、nly carried out by Norris.解析:推理判断题。根据第二段“Michael Norris, an American publishing expert, will release findings in the monthly Book Publishing Report .”可推断出这份研究是由Norris主导的,故选D。答案:D14. What should parents do to help kids get their favourite books at bookstores?A. Introduce new books regularly.B. Discus
38、s popular books with their children.C. Let children choose books for themselves.D. Often seek expert advice from booksellers.解析:推理判断题。根据最后一段中“Norris said, What we have found is that parents should not worry whether a title looks too young or too old for a child. If it is childrens favourite book, th
39、en let them take it.”(Norris说:“我们发现,父母不应该担心一本书对孩子来说是太新颖还是太陈旧。如果这是孩子们最喜欢的书,那就让他们拿去吧。”),由此推断出父母应该让孩子们自己选择他们最喜欢的书来阅读,故选C。答案:C15. What did Norris think of his fathers act?A. It showed parents worries about kids.B. It made him love reading.C. It was quite necessary.D. It was totally wrong.解析:细节理解题。根据最后一段
40、中“My father made me read The Hunt for Red October by Tom Clancy when I was much too young, which, I think, was totally wrong, and I have never read another Clancy since, said Norris.”可知Norris认为他父亲的做法完全错了,故选D。答案:D第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据下面短文内容,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The smell of campfi
41、res attracts many people into the woods and mountains for camping trips. Especially, the start of summer or perhaps fall is the perfect time to take a camp. Here are several reasons why you should consider packing up the sleeping bags and heading into the mountains.You get closer to nature16 Campgro
42、unds are about as close as you can get to some of the most beautiful places on the earth.You get far away from technologyCommunicate with nature. 17 So you and your children can leave the cellphones at home. You may get up close with wildflowers and the fresh air.Food tastes much better in the outdo
43、orsCooking over an open fire gives meat a special taste which cant be done well on the stove at home. 18Camping is affordableWhen short of cash for a vacation, many families can keep it cheap by heading into the woods for a camping trip. Camping equipment can be bought for very little money. 1920 Mo
44、st of your friends will wish they had come along with you.A. Give your friends some advice about camp.B. You may want to enjoy yourself in your house.C. Most campgrounds dont have Wi-Fi or even a phone signal.D. The biggest cost is usually the gas to get to the campground.E. Post a few photos of you
45、r camping trip to mountains when at home.F. While camping, youre most likely to be in a national park or national forest lands.G. Camping food is some of the best-tasting food and it tastes even better in the fresh air.答案:16. F17. C18. G19. D20. E第二部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给
46、的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。I used to travel to make myself relaxed. Two years ago, I was rather busy with my business and under a lot of 21, so I went to Las Vegas for a holiday. I just wanted to get away and 22 for a while.When I was on holiday, an idea suddenly came to me. I had long wished to pa
47、y a visit to the Greek island of Santorini. Therefore, the idea of a two-week European 23 alone was born.Id driven 24 across the US before, but travelling to other countries whose languages arent the same as mine 25 me. I was worried that I wouldnt be able to 26 with anyone.But I soon 27 that if I w
48、anted to follow my dreams, I had to step out of my comfort zone. If I let 28 take control of me, Id get nowhere.As I was 29 more places to visit on my trip, I found Mykonos, Greece, which I 30 just as much as I liked Santorini. When I arrived in 31, it was like I was in a dream.What I appreciated be
49、st was the bus ride to Venice. As I rode the bus and enjoyed every new thing I saw, I was completely 32 from the pressure of my work. How nice it was to see people riding their bikes to the places they would like to go!Some people might say, “Its not a big 33; its just Venice. Thousands of people go
50、 there every day.” But it was more than that to me. It was about having a 34 and when it was time for it to come true, dont let it 35.21. A. joy B. pressureC. loss D. pain解析:根据下文“I was completely 32 from the pressure of my work”可知作者处于许多压力之下。joy快乐;pressure压力;loss减少;pain疼痛。故选B。答案:B22. A. wait B. sleep
51、C. work D. relax解析:根据“so I went to Las Vegas for a holiday”可知只是想出去放松一下。wait等待;sleep睡觉;work工作;relax放松。故选D。答案:D23. A. stay B. researchC. vacation D. study解析:根据“When I was on holiday”可知这里意思是“因此一个为期两周的欧洲假期的想法诞生了”。stay逗留;research研究;vacation假期;study研究。故选C。答案:C24. A. fast B. aloneC. entirely D. together解析:
52、根据本空后的alone可知这里意思是“我以前独自开车穿过美国”。fast迅速地;alone独自地;entirely彻底地;together一起。故选B。答案:B25. A. attracted B. frightenedC. surprised D. interested解析:根据“I was worried that I wouldnt be able to 26 with anyone.”可知由于语言不通,让作者害怕。attract吸引;frighten使害怕;surprise使吃惊;interest使感兴趣。故选B。答案:B26. A. agree B. playC. communica
53、teD. travel解析:根据“but travelling to other countries whose languages arent the same as mine 25 me”可知作者担心不能和任何人交流。agree同意;play玩;communicate交流;travel旅行。故选C。答案:C27. A. realised B. respondedC. selected D. suggested解析:句意:但我很快意识到,如果我想追随我的梦想,我必须走出我的舒适区。realise意识到;respond回答;select选择;suggest建议。故选A。答案:A28. A. f
54、ear B. prideC. anger D. courage解析:句意:如果我被恐惧控制,我会一事无成。fear害怕;pride自豪;anger生气;courage勇气。故选A。答案:A29. A. in danger of B. in place ofC. in search of D. in charge of解析:根据“I found Mykonos, Greece”可知在旅途中寻找更多的地方。in danger of 处于危险之中;in place of代替;in search of寻找;in charge of负责。故选C。答案:C30. A. explored B. visite
55、dC. doubted D. liked解析:根据“I liked Santorini”可知这里意思是“我”找到了希腊的米克诺斯岛,“我”喜欢那里就像“我”喜欢圣托里尼一样。explore探寻;visit拜访;doubt怀疑;like喜欢。故选D。答案:D31. A. Asia B. EuropeC. America D. Africa解析:根据“What I appreciated best was the bus ride to Venice.”可知到了欧洲。Asia亚洲;Europe欧洲;America美洲;Africa非洲。故选B。答案:B32. A. tired B. lostC.
56、different D. free解析:根据“How nice it was to see people riding their bikes to the places they would like to go!”可知作者完全摆脱了工作的压力。be free from不受影响的。故选D。答案:D33. A. deal B. realityC. order D. ending解析:根据“its just Venice. Thousands of people go there every day”可知这里意思是“没什么大不了的”。Its not a big deal“没什么大不了的”,是固定
57、用法。故选A。答案:A34. A. business B. dreamC. future D. journey解析:根据“But I soon 27 that if I wanted to follow my dreams”可知这里意思是“它是心怀梦想,当梦想即将实现的时候,不要放手”。business商业;dream梦想;future未来;journey旅行。故选B。答案:B35. A. explore B. decreaseC. go D. happen解析:参见上题解析。let go放手,放弃。故选C。答案:C第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个
58、适当的单词或括号内单词的正确形式。As English learners, when you first meet a foreigner, you may find 36. hard to start a conversation. Here are some 37. (tip) that show you how to get started. First, exchange a HELLO or HI with the foreigner, and see whether he feels like chatting. If he stares out of the window or
59、keeps on 38. (do) what he is doing, it shows that he is unwilling to continue the conversation. If he stops what he is doing and looks back or smiles at you, he is interested 39. talking with you. To start a conversation, you should choose familiar subjects of a casual(轻松的) nature, 40. interest both
60、 of you, instead of serious topics or 41. (person) matters. Raise open-ended questions 42. (keep) the conversation going. Offer short comments on what the other person43. (say) and listen 44. (careful) when what you say is being commented on. Follow these suggestions 45. you can have a lot of fun ta
61、lking in English with foreigners.答案:36. it37. tips38. doing39. in40. which41. personal42. to keep43. says44. carefully45. and第三部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假设你是学生李华,得知好朋友William在学习中感到压力很大,学习效果甚微。请你给他写一封电子邮件,给他提一些建议,帮助他放松身心,提高学习效率。注意:(1)词数80左右;(2)可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear William, Yours,Li Hua答案:Dear William,
62、Recently,I have heard that you feel stressed about study, so I would like to offer you some advice on how to study effectively.First of all, learn in a relaxing way. This will remove your pressure, making study an easy job. One way to keep up your spirit is to take part in sports. Not only does exer
63、cise build up the body, but also it helps you to relax and refresh your mind. In this way you can memorise things faster and longer. Music is another effective means of refreshing yourself and helping you concentrate better. Last but not least, you should exchange ideas with your class-mates.Through
64、 the communication you can find support, which will encourage you to overcome difficulties in your study. Keep trying, and you will make it.I hope all these can benefit you.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。My fiance(未婚夫) and I were excited about shopping for our first home.
65、 But our funds were limited, and none of the houses in our price range seemed satisfactory.One agent recommended a house in particular. Although her description sounded wonderful, the price was beyond our range, so we declined(谢绝). But she kept urging us to have a look at last.We finally did and it
66、was love at first sight. It was our home, small and charming, overlooking a quiet lake. Walking through the rooms and talking with the owners, a nice elderly couple, we felt the warmth and happiness of the marriage within that home. As perfect as it was, the price remained too high for us. But every
67、 day, we would sit by the lake, looking at the house and dreaming of what it would be like to live there. Days later, we made an offerfar below the asked price. Surprisingly, they didnt laugh at us. They renewed their offer instead. It was also much more than we could afford, but far less than the o
68、riginal asked price.The next day, we got a disappointing message that another buyer had offered a much higher price. Even so, we decided to talk with the owners directly. We made our final offer, which still was thousands of dollars less than the other buyers bid(出价). We knew it, but we had to try.
69、Nobody knew if we could get it.注意:(1)所续写短文的词数应为150左右;(2)至少使用5个短文中标有下画线的关键词语;(3)续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;(4)续写完成后,请用下画线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:We went to the owners home after we made our final offer. Paragraph 2:The owner looked at us and said, 答案:Paragraph 1:We went to the owners home after we made our
70、 final offer. The other potential buyer came with confidence. The owner smiled, saying, “Tell me the reason why you need this house. The one whose answer satisfies me will take possession of it.” “For my business,” the buyer answered without any hesitation. After thinking for a while, I replied, “I
71、can feel warmth and love of the marriage in the house, which I have been longing for.”Paragraph 2:The owner looked at us and said,“I want to sell my house to you!” A wave of shock hit me. “Why? He offered a higher price than I could afford,” I asked, surprised. “I want to give it to those who can fill it with love instead of money.” We appreciated him and felt a sense of warmth, deeply moved. I realised that a sincere heart was more significant than money.