收藏 分享(赏)

UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:394669 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:19 大小:34.63KB
下载 相关 举报
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第8页
第8页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第9页
第9页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第10页
第10页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第11页
第11页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第12页
第12页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第13页
第13页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第14页
第14页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第15页
第15页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第16页
第16页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第17页
第17页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第18页
第18页 / 共19页
UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元测试题(同步练习)-高中英语人教版(2019)·选择性必修第四册 WORD版含解析.docx_第19页
第19页 / 共19页
亲,该文档总共19页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 2 单元测试题第一部分听力(略)第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ADIY Your Own DessertsWe offer a wide variety of classes to suit all. A very popular class we are offering these 2 weeks is the class named “DIY Your Own Desserts”.Can you imagine how happy your beloved o

2、ne will be when you give him / her your DIY desserts when you celebrate a birthday with him / her? Come and make your own desserts at The Desserts Kitchen. Give your beloved one a surprise!Recipes we are offering: cheesecake, cookies, pudding and a lot more!One-to-one Class (every Monday, Wednesday

3、and Friday)This is a completely hands-on personal cooking experience lasting up to 4 hours, learning 4-5 recipes per lesson. The teacher will guide you through how to prepare and make the food. Youll be able to take home copies of all the recipes and the dishes prepared by yourself.Fees: $300 per cl

4、ass per personGroup Course (daily)There are three types of group course: beginners course, intermediate course and advanced course. Below are the details and prices for each course.All classes run daily and each course lasts 2 hours. Youll be able to learn 2-3 recipes per lesson.A copy of recipes wi

5、ll be available for you to take home.The teacher will show how to cook different recipes in front of 8-10 people in a friendly and sociable atmosphere. There will be opportunities for students to get hands-on experience in some of the classes. At the end of the class, you can either eat the meal pre

6、pared during the class or take it home with you.Fees: $150 per class per person (beginners course); $250 per class per person (intermediate course); $350 per class per person (advanced course)For application, go to our website to get the application form. You can choose to apply for the class online

7、, via email or hand in your completed form in person.21. When can you take the One-to-one Class?A. Every day. B. Every Tuesday.C. Every Wednesday. D. Every weekend.22. What can all the students get from the class?A. Guides to 4-5 recipes. B. One-to-one instruction.C. 4-hour hands-on experience.D. Th

8、e dishes prepared during the class.23. How much should you pay per class if you want to take the advanced course?A. $150. B. $250. C. $300. D. $350.BMelbourne is where I grew up so it obviously means a lot to me. Its a city that is constantly developing.Melbournepeople, like all Australians, enjoy t

9、ravelling and their increasing experience of other countries means local tastes have changed. The city has become much more cosmopolitan (世界性的).Someone told me that inMelbourneyou can sample the cuisines of seventy-five different countries; I havent managed to eat my way through them all, but its a

10、wonderful challenge. And besides the top-class restaurants, you mustnt missMelbournes caf culture and wonderful beachside places at St Kilda.If you enjoy your food, you will love exploring local produce markets. One I really like is the Queen Victoria Market on the corner of Victoria and Elizabeth S

11、treets, which sells a huge variety of fruit and vegetables.My friend joined me for my most recent trip home. It was fun showing him all the familiar landmarks, but also going to places Ive never been before. FromMelbourne, we took theGreat Ocean Road, a 150-mile highway that is a scenic delight. We

12、passed through an area that includes the world-famous Twelve Apostles, the Otways rainforest and Bells Beach along with resort (度假胜地) towns such as Torquay and Apollo Bay.Weve still got a pretty extensive “to do” list, including a trip toQueenslandand the Barrier Reef. And although Ive been to Hayma

13、n Island a couple of times, Id like to get to know some of the more special resort islands that can be reached only by private boat or helicopter.The flight toAustraliais a long one but perfectly comfortable if you follow a routine like mine. I get on board and immediately change into my flight pyja

14、mas (睡衣)one day Im going to work out how to accessorise them with fashion items, but until then I just look like someone wearing pyjamas!I just love to travel. Its an Aussie thing: as a people we are up for jumping on a plane and going off to explore. I cant wait to see where Ill go next.24. What do

15、es the author think is “a wonderful challenge”?A. Tasting all the foods of different countries in Melbourne.B. Eating at all Melbournes top-class restaurants.C.Travelling to other countries like an Australian.D. Exploring Australias produce markets.25. What could the authors friend see when he took

16、the Great Ocean Road?A. Torquay and Hayman Island.B.Bells Beach and Twelve Apostles.C. The Barrier Reef and Otways rainforest.D. Queen Victoria Market and Apollo Bay.26. What does the author hope to do?A. Find more rainforests.B. Buy a private boat.C. Go to Hayman Island again.D. Journey to Queensla

17、nd.27. What does the author suggest doing when taking a long flight?A. Wearing pyjamas.B. Having fresh fruits.C. Making fashion accessories.D. Sleeping all the way through.CThe night is completely black. But the darkness of a hill inside the crater ofIndonesias Kawah Ijen Volcano is lit up like a ho

18、liday light show. Tourists gather at the volcano to see what look like glowing blue rivers of lava. But they arent rivers of lava. Theyre rivers of glowing sulfur (硫磺).Glowing red lava flowing from an erupting volcano isnt unusual. Glowing sulfur is. Hot, sulfur-rich gases escape constantly from fum

19、aroles (喷气孔) in Kawah Ijens crater. Scientists were told that sulfur miners on the volcano sometimes use torches to light the sulfur. The blue flames make Kawah Ijen popular with tourists, who watch from a safe distance.Sulfur is common in volcanic gas, and it can be used to produce many things. But

20、 its so plentiful in Kawah Ijens crater that miners make a dangerous daily journey into the crater to collect sulfur from a fumarole. “The local people pipe the gases from the fumarole through pipes,” says scientist John Pallister. He has walked into the crater himself, wearing a gas mask for protec

21、tion against the clouds of acid that rise from the lake. “They use water from a spring to cool the pipes,” he says. This causes gases to change into liquid sulfur. The sulfur then cools and hardens into rock. Using this method, miners get more usable rock faster than if they just collect pieces.Mine

22、rs face anotherhazard: a huge eruption. Kawah Ijens last big eruption was almost 200 years ago, but the volcano is still active. Indonesian scientists want to find a way to predict a big eruption in time to keep everyone safe. But the deep acid lake makes it difficult to pick up the usual signals th

23、at warn of a coming volcanic eruption.For example, certain gases are usually richer right before an eruption. But in this lake, those gases disappear into the deep water before they can register on the geologists equipment.As scientists search for ways to predict this unusual volcanos behavior, Kawa

24、h Ijens blue fires continue to attract audiences who appreciate the volcanos amazing glow.28. What makes Kawah Ijen attractive to tourists?A. Its special outline. B. Its blue fire.C. Its glowing red lava. D. Its delightful scene in daylight.29. What does paragraph 3 mainly talk about?A. The daily li

25、fe of local miners.B. The method of getting sulfur effectively.C. The protection provided for Kawah Ijen.D. The process of researching the inner part of the crater.30. What does the underlined word “hazard” in paragraph 4 mean?A. Danger. B. Decision.C. Direction.D. Disappointment.31. What does the e

26、xample in paragraph 5 show?A. The advantage of scientists equipment.B. The working rules of scientists research.C. The difficulty of predicting a big eruption.D. The necessity of patience in studying an eruption.DGesturing with the hands while speaking is a common human behavior, but no one knows wh

27、y we do it. Now, some researchers from theUniversityofConnecticut(UConn) reportthat gesturing adds emphasis to speech but not in the way researchers had thought.Gesturing while speaking is common around the world. Many researchers believe that gesturing is either done to emphasize important points,

28、or to explain specific ideas. But there are other possibilities. For example, it could be that gesturing, by changing the size and shape of the chest, lungs and vocal muscles, affects the sound of a persons speech.A team of UConn researchers decided to test whether this idea was true. The team had v

29、olunteers move their dominant hand as if they were cutting wood, while continuously saying“a”as in“cinema.”They were instructed to stabilize (使稳定) the“a”sound, trying to make sure that it remained unchanged.Despite those instructions, when the team played recordings to other people, they found the l

30、isteners could recognize the changes in the speakers voice. The listeners said they were aware that the changes were caused by the speakers gestures. When the listeners were asked to move their arms to the changes, their movements matched perfectly with those of the original speaker.Because of the w

31、ay the human body is constructed, hand movements influence the chest and throat muscles. Gestures are tightly tied to amplitude (振幅). Rather than just using your chest muscles to produce airflow for speech, moving your arms while you speak can add acoustic (声音的) emphasis. And you can hear someones m

32、ovements, even when theyre trying not to let you.“Some language researchers say that they want language to be all about communicating the contents of your mind, rather than the state of your body, or how body movements affect language acoustically. But we think that gestures are allowing the sound t

33、o carry additional information about bodily movements. Its information of another kind,” says James Dixon, one of the UConn researchers.32. What does the UConn researchers study show?A. Gestures can add acoustic emphasis.B. Peoples dominant hand can explain specific ideas.C. Gesturing while speaking

34、 proves to be common.D. Amplitude plays a key role in stressing important points.33. What were the participants required to do during the experiment?A. They must keep a sound steady.B. They must cut wood using a hand.C. They must make some different gestures.D. They must repeat a word several times.

35、34. What did the research team find out about the listeners?A. They normally responded with different gestures.B. They could hear the speakers gestures.C. They knew little about the speakers changes.D. They were unaware of the acoustic emphasis.35. How might some language researchers look at the new

36、 study finding according to James Dixon?A. They might accept it unwillingly.B. They might be curious about it.C. They might be uncertain of it.D. They might disagree with it.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The Virginia opossum (弗吉尼亚负鼠) is the only marsupial (有袋动物)

37、found in the United States and Canada.36It is one of Earths oldest surviving species. It is about the size of a big house cat, with a triangular head and a cone-shaped nose. The opossum is covered with grayish fur everywhere, except on its ears, scaly feet, and hairless tail.Opossums are not picky e

38、aters.37Because opossums eat roadkill, they are often killed while looking for food.A female opossum gives birth to a tiny, helpless baby about the size of a honeybee. The baby immediately moves into its mothers pouch.38Inspite of this low survival rate at birth, common opossums are widespread, and

39、not currently threatened or endangered.Bee stings, snake venom (毒液), and other toxins hurt most animals.39It takes full advantage of this adaptation by eating snakes regularly. Like other mammals, the opossum carries ticks (蜱) that spread Lyme disease. But unlike other animals, the opossum eats 90%

40、of the ticks that attach to it.40The most famous is“playing dead.”When threatened, it may lie down on the ground with eyes closed or staring into space. It becomes stiff (僵硬的) and breathes very slowly. One quick sniff convinces foxes and bobcats to look elsewhere for their dinner. With its marsupial

41、 super skills, the humble opossum continues to survive in many habitats, from woods to towns to big cities.A. Their tails arent strong enough for that.B. But the opossum is resistant to the venom of all snakes.C. TheVirginiaopossum has developed many ways to help it survive.D. While there are up to

42、20 babies in a litter, less than half survive.E. So their bodies dont provide a suitable environment for the virus.F. This ancient animal has been hanging around for at least 70 million years.G. They will eat anything from fruits and insects to small animals to dead animals.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共1

43、5小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Veniceis regarded as the most romantic city of the world. Its a41that I always wanted to hold in my arms. Venice is most42inautumn with the sparkling (闪烁的) colors of glassy arts and crafts. More than that, a43can indulge in (尽情享受) the floating

44、and happy feeling in Venice.When we first walked out of Santa Lucia station, my friend and I smiled because we then44the reason why people cant deny the45ofVenice. In the light sunshine of autumn, Venice was so fantastic with the blue colors of the Grand Canal, the46of luggage (行李) being pulled by v

45、isitors chatting with each other, and of course the smell of47inneighboring restaurants that have been48guests for ages.We49traveled around the Grand Canal by vaporetti (水上巴士). Passing bridges and some small squares, we arrived at Osteria Al Portego restaurant to enjoy a50of special dishes, includin

46、g sarde in saor and baccalalla vicentina. The dishes were51cooked following recipes dating right back to the 17th and 18th centuries! Since Italy is52for pizza, spaghetti, pasta and lasagna (千层面) worldwide, we tried to taste other dishes to truly53the local cuisine.After lunch, we decided to explore

47、Venicein our own way without a map. We54narrow streets, crossed big and small squares and viewed remarkable structures throughout the city. They all appeared so charming that55traveler would remark on the citys beauty.41. A. destination B. chance C. tool D. way42. A. expensive B. romanticC. simple D

48、. important43. A. reporter B. masterC. visitor D. dealer44. A. understood B. remembered C. questionedD. explained45. A. shape B. origin C. beauty D. history46. A. voices B. alarm C. rings D. sound47. A. money B. herbs C. foods D. smoke48. A. selecting B. attractingC. offering D. recording49. A. then

49、 B. stillC. rather D. already50. A. party B. lunch C. breakfast D. picnic51. A. immediately B. probably C. specially D. gradually52. A. famous B. essentialC. easy D. available53. A. protect B. introduce C. examine D. experience54. A. stretched B. cleaned C. searched D. followed55. A. no B. few C. an

50、y D. another第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。FujianTulouis a unique large-scale rammed earth (夯土) residential building in a mountainous area, as well as a masterpiece of 56. _ (create) architecture.Tuloushows a reasonable layout (布局), for it takes advantage of the small flat l

51、and in the mountains 57. _ (skillful), which follows the concept of traditional Chinese architectural design.Tulouhas diverse styles of shape. The square building, round building and wufeng building are the three m ost common 58. _ (pattern). Among them, the round buildings ventilation (通风), lightin

52、g, anti-typhoon and earthquake, as well as the defense function 59. _ (be) the best. The most unique style is the large circular building 60. _ is five or six floors high. There are buildings in the building, and the outside building is high and the inside one is low.Tulou61. _ (build) of local mate

53、rials, mainly earth, stone and wood. Among them, the 62. _ (construct) of the earth wall uses the long-standing earth ramming technique to the fullest. The rammed earth wall is thick at the bottom and thin at 63. _ top, and the thickest part can reach 1.5 meters. The earth wall is solid and firm. Th

54、is kind of high and solid building 64. _ (make) of the most common material and turning the ordinary 65. _ something magic, reflects the creativity of local residents.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你校英语报“Iconic Animals”栏目正在征文。请你写一篇短文投稿,介绍某个国家或地区的标志性动物。注意:写作词数应为80左右。_第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语

55、续写两段,使之构成一篇完整的短文。Getting their fishing gear (装备), Francesco and Brian rode to the abandoned quarry (采石场). They settled down at the edge of the bank, cast their lines, and waited patiently for a bite.They spent hours searching for unusual rocks to add to their collection for Miss Baileys rock project

56、. Suddenly, Francesco saw something unusual.“Look at that rock,”he said as he reached for it.“It looks like the trilobite (三叶虫) in Miss Baileys fossil book.”Brian took a look and saw that it was a trilobite.“We could donate it to the museum, and well be on the news! Well be famous,” said Francesco.J

57、ust then, they heard Emily and Anna coming.“Quick, hide it,” whispered Francesco. “If they see it, theyll tell everyone.” Francesco placed the stone in some tall grass on the bank. Then the boys went back to their fishing. “Lets leave it there for now,” Brian said. “Well come back and get it after s

58、upper. Then well decide what to do with it.”Francesco agreed. They picked up their fishing gear and headed back.When their paths parted, and Francesco was riding home, he thought, “I want that fossil. I saw it first. Its mine.” He immediately turned around, rode back, picked up the rock, and put it

59、in his pocket. He felt good riding home.Brian could hardly eat his supper, thinking, “I want it for myself. Im going back for it before Francesco does.” After supper, he rushed out. Arriving at the spot, he searched and searched, but the fossil wasnt there. He knew the girls didnt take it; they were

60、 too far away to see it. “Its gone! Did Francesco beat me to it?” He thought angrily.As soon as Brian saw his friend riding up the path, he shouted,“You took the fossil! YOU STOLE IT!”“So what?”Francesco said.“I found it . its mine! I knew you were going to come back for it.”Francesco gave Brian a h

61、ard push. Brian stumbled over (被绊倒) some rocks, and then fell backwards into the quarry.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在相应位置作答。Francesco froze in horror. _Swimming to the bank, the two rested there. _参考答案第一部分听力1-20(略)21-25 CDDAB 26-30 DABBA 31-35 CAABD 36-40 FGDBC41-45 ABCAC 46-50 DCBAB 51-55 CADDC56. cre

62、ative 57. skillfully58. patterns 59. are60. which / that61. is built 62. construction 63. the64. made 65. into写作第一节One possible version:Each country has its own iconic animals. The brown eared pheasant is a precious species in China. It mainly lives in the forests of North China. It has a beautiful

63、appearance with a black brown head and back. Brown eared pheasants are good at running because of their strong legs. They like living in groups and mainly feed on leaves and berries.In recent years, the number of brown eared pheasants has greatly decreased because of human activities. Fortunately, m

64、easures have been taken to protect this valuable species.第二节One possible version:Francesco froze in horror.He could not believe what had happened. He ran to the edge of the bank, but he couldnt see Brian. “Brian, youre a good swimmer! Why arent you coming up? He must have hurt his head.” At that tho

65、ught, he dived into the quarry and soon was struggling to get hold of Brians arms in the water. He quickly pulled him up to the surface.Swimming to the bank, the two rested there.Coughing and catching their breath, they sat without talking, unable to look at each other. Then their eyes met, and they

66、 suddenly broke into laughter. Francesco took the fossil from his pocket and handed it to Brian. After staring at it for a few seconds, Brian handed it back, saying, “Its yours. You found it.” Francesco looked at the rock and said, “Come on! Lets take it to class together. Well win that rock project

67、.” The two boys headed home, agreeing on improving their rock project, and realizing their treasure was with each other.部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与自我学习 本文是应用文。文章介绍了一个教授学员制作甜点的课程。21. C。细节理解题。根据文中的One-to-one Class (every Monday, Wednesday and Friday)可知,一对一的授课时间为每周一、周三和周五。22. D。细节理解题。根据One-to-one Class中的Youll b

68、e able to take home copies of all the recipes and the dishes prepared by yourself及Group Course (daily)中的At the end of the class, you can either eat the meal prepared during the class or take it home with you可知,所有学员在课程结束后都可以将课上做的甜点拿回家。23. D。细节理解题。根据$350 per class per person (advanced course)可知,高级课程学员

69、每节课每人的收费为350美元。B篇主题语境:人与自我生活本文是记叙文。喜欢旅游的作者介绍了自己的家乡墨尔本。24. A。细节理解题。由第二段中的the cuisines of seventy-five different countries; I havent managed to eat my way through them all可知,作者认为把75个国家的菜肴都品尝遍是个不小的挑战。25. B。细节理解题。由第四段中的From Melbourne, we took the Great Ocean Road, a 150-mile highway that is a scenic del

70、ight . that includes the world-famous Twelve Apostles, the Otways rainforest and Bells Beach可知,作者的朋友在通过Great Ocean Road时,可以欣赏到Bells Beach和Twelve Apostles的景色。26. D。细节理解题。由倒数第三段中的Weve still got a pretty extensive“to do”list, including a trip to Queensland and the Barrier Reef可知,作者希望将来能去昆士兰和大堡礁旅行。27. A

71、。推理判断题。由倒数第二段中的The flight to Australia is a long one but perfectly comfortable if you follow a routine like mine. I get on board and immediately change into my flight pyjamas可知,作者建议在长途飞行中换上睡衣。C篇主题语境:人与自然自然生态本文是说明文。文章介绍了印度尼西亚的Kawah Ijen火山以其丰富的硫磺而著称。夜晚硫磺燃烧形成整片的蓝色火焰,美轮美奂。28. B。细节理解题。根据第一段中的Tourists gat

72、her at the volcano to see what look like glowing blue rivers of lava及第二段中的The blue flames make Kawah Ijen popular with tourists, who watch from a safe distance可知,Kawah Ijen火山以其夜晚蓝色的火焰吸引着各地游客争相前往。29. B。段落大意题。根据第三段中的The local people pipe the gases from the fumarole through pipes及They use water from a

73、. collected pieces可知,该段主要介绍了矿工是如何将气体中的硫磺快速有效地变成固态硫磺的。30. A。词义猜测题。根据第三段中的But its so plentiful in Kawah Ijens crater that miners make a dangerous daily journey into the crater to collect sulfur from a fumarole及第四段中的a huge eruption可知,矿工要冒着生命危险去火山口取硫磺,而他们面临的另一个危险就是巨大的火山喷发。hazard在此意为“危险”。31. C。推理判断题。根据第五

74、段中的certain gases are usually . before they can register on the geologists equipment可知,在火山喷发前会有大量特定的气体喷涌而出,但在科学家还没能监测到这些气体之前,它们就已经溶解在水中了。由此可见,科学家很难预测该火山的下一次喷发时间。D篇主题语境:人与社会科学本文是说明文。研究发现,说话的时候打手势能够对声音产生影响,起到强调作用。32. A。推理判断题。根据第二段中的For example, it could be that gesturing, by . a persons speech可知,康涅狄格州大

75、学的研究者们发现,手势能够从声音方面对话语起到强调作用。33. A。细节理解题。根据第三段中的They were instructed to stabilize the“a”sound, trying to make sure that it remained unchanged可知,参与实验的志愿者们被要求保持说话声音稳定。34. B。推理判断题。根据第四段中的they found the listeners could recognize the changes in the speakers voice . by the speakers gestures和倒数第二段中的And you

76、can hear someones movements可知,研究者们发现,倾听者们能够听到说话者的动作。35. D。推理判断题。根据最后一段的内容可知,本段提到的那些语言研究者可能对这项新研究持有不同意见。第二节主题语境:人与自然自然生态本文是说明文。文章介绍了北美洲现存的一种负鼠弗吉尼亚负鼠。36. F。设空处承上启下。F项中的This ancient animal指代上文中的The Virginia opossum,同时,F项中的hanging around for at least 70 million years和下文中的one of Earths oldest surviving s

77、pecies相照应。37. G。设空处承接上文具体介绍了负鼠的食物。G项中的eat anything from fruits and insects to small animals to dead animals和上文中的not picky eaters相照应。38. D。由下文中的In spite of this low survival rate at birth可知,设空处应当提到和低存活有关的内容。D项中的less than half survive和下文呼应。D项符合语境。39. B。设空处和上文是转折关系。B项中的is resistant to the venom of all

78、snakes和上文中的toxins hurt most animals形成对比,且venom和snakes在上文有原词复现。40. C。本段缺首句。由下文中的具体事例可知,该段主要介绍了负鼠的生存手段。C项符合语境。语言运用第一节主题语境:人与自我生活与学习本文是记叙文。文章讲述了作者和朋友在威尼斯旅游的经历。41. A。下文中的It指代上文中的Venice,再由city of the world可知,威尼斯是一个“我”想去的“地方(destination)”。42. B。由上文中的regarded as the most romantic city以及下文中的most . in autumn

79、 with the sparkling colors of glassy arts and crafts可知,威尼斯在秋天最“浪漫(romantic)”。43. C。由下文中的can indulge in the floating and happy feeling in Venice可知,“游客(visitor)”可以在威尼斯尽情地享受漂浮和快乐的感觉。44. A。第一段介绍了作者在去威尼斯旅游前对这座城市的认识。第二段开始作者讲述了自己在威尼斯旅行的经历。由上文中的When we first walked out of Santa Lucia station和下文中的the reason

80、why people cant deny可知,作者和朋友相互微笑是因为他们“明白了(understood)”为什么人们不能否认威尼斯的美。45. C。下文中的In the light sunshine of autumn, Venice was so fantastic with the blue colors of the Grand Canal是对威尼斯景色的描写,再由文章最后的remark on the citys beauty可知,此处填beauty。46. D。由下文中的of luggage being pulled by visitors chatting with each ot

81、her可知,这里是对游客拖着行李和聊天发出的“声音(sound)”的描写。47. C。由上文中的smell和下文中的in neighboring restaurants可知,这里是餐厅里传出了“食物(foods)”的香味。48. B。优美的风景、街头攒动的人群以及美食,这些都“吸引着(attracting)”不同年纪的游客。49. A。由上文中的When we first walked out of Santa Lucia station可知,“接下来(then)”我们乘坐水上巴士游览威尼斯大运河。50. B。由下文中的After lunch可知,作者和朋友在Osteria Al Porteg

82、o restaurant吃了“午餐(lunch)”。51. C。由下文中的cooked following recipes dating right back to the 17th and 18th centuries可知,这些菜肴都是“专门(specially)”制作的。52. A。53. D。Since在此处表示原因。由于意大利的披萨、意大利面等都已经“闻名于世(famous)”,所以我们为了真正地“体验(experience)”当地的美食,去品尝了其它的菜肴。54. D。由上文中的we decided to explore Venice in our own way without a

83、 map可知,我们没有带地图,而是“沿着(followed)”狭窄的街道,穿过大大小小的广场,欣赏整座城市引人注目的建筑。55. C。结合语境和上文中的They all appeared so charming that可知,威尼斯的风景太吸引人,“任何(any)”一个游客都会称赞它的美。第二节主题语境:人与社会历史、社会与文化本文是说明文。文章是对中国传统民居建筑福建土楼的介绍。56. creative。考查形容词。设空处在句中作定语,修饰architecture,故填creative。57. skillfully。考查副词。设空处在句中作状语,修饰it takes . mountains,

84、故用其副词形式skillfully。58. patterns。考查名词复数。设空处前有the three most common修饰,且pattern为可数名词,故填patterns。59. are。考查主谓一致。设空处在句中作谓语,是对客观事实的介绍。同时,as well as连接主语时,谓语动词与前面的主语一致,故填are。60. which / that。考查关系代词。设空处在句中引导限制性定语从句,修饰先行词building,且在从句中作主语,故填which或that。61. is built。考查一般现在时的被动语态。根据该段的描述可知,设空处讲述的是客观事实,应用一般现在时;又因为Tulou与build之间是被动关系,故填is built。62. construction。考查名词。设空处前有定冠词the修饰,且在句中作主语,故填其名词形式。63. the。考查冠词。此处特指夯土墙的顶部,故用定冠词the。64. made。考查动词-ed形式作定语。设空处在句中作后置定语,修饰building,且make与building之间是逻辑上的动宾关系,故填made。65. into。考查介词。turn . into .表示“由一种情况变成另一种情况”,是固定搭配。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1