1、2019高考英语(人教)一轮预热自练题必修4U3及答案*阅读理解Thanks to the Internet and technology, the world has become one big market, and you can sit in the comforts of your home and shop for anything you want. You no longer have to drive to the actual shops and fish out what you want. Simply filter (筛选) your search, sitting
2、 on your sofa, select the desired product, and make the required payment. The shipment will reach your doorstep. However, everything comes at a price; so does online shopping. Its subject to more threats, especially when you make online shopping mistakes. For example, you may be an impulsive (冲动的) b
3、uyer and buy something without reading all the details of the product properly. If you dont read the product description carefully, there are high chances that the item you receive might not match what you expect. The biggest hurdle in online shopping is that you cannot inspect your product beforeha
4、nd. Therefore, take a cue from the experiences of other consumers from the online posts. Additionally, you may make mistakes like giving an incorrect address, typing incorrect quantity details. Such mistakes can make you end up getting a delayed delivery. Not following safety tips while shopping is
5、also a common mistake you may commit. For instance, you may not take into account other charges, or use a public WiFi to make a purchase, which may give away your card details. So ensure online safety while making a purchase online. Luckily, if some mistake has occurred, you can make an attempt
6、 to repair it. For example, you can contact the customer service and register your complaint. Its better to have a written record by also sending an email to the company. Its advisable to have your purchase transaction well documented, so that you can provide legal evidence to the company.1.If you d
7、ont read the product descriptions thoroughly, youll probably _.A.forget to follow safety tipsB.be addicted to online shopping easilyC.receive an item you dont wantD.make a purchase as you expect2.What can prevent the product reaching you in time?A.Not reading its consumer reviews.B.Not posting lette
8、r to the company in advance.C.Not taking other charges into consideration.D.Not checking information before placing an order.3.Your card information may be stolen if you do online shopping _.A.with a public Wi-FiB.on a private websiteC.in your friends storeD.in a trustworthy company4.What should we
9、do when online shopping goes wrong?A.Make a list of your requirements.B.Report the online shop to the government.C.Send the purchase information to the police.D.Get your complaint registered at the customer service.参考答案: 1.C; 2.D; 3.A; 4.D解析: 1.细节题。根据第2段“If you dont read the product description care
10、fully, there are high chances that the item you receive might not match what you expect”可知,如果你不仔细阅读产品描述,你就会买到你所需产品。2.推断题。根据第3段“Additionally, you may make mistakes like giving an incorrect address, typing incorrect quantity details. Such mistakes can make you end up getting a delayed delivery”可知,下单时不
11、核对信息会导致货物不能按时到达。3.细节题。根据第4段“.use a public WiFi to make a purchase, which may give away your card details”可知,当你用公共WiFi购物时会泄露你的银行卡信息。4.细节题。根据最后一段“For example, you can contact the customer service and register your complaint”可知,你可以联系客服将你的投诉记录下来。*单句语法填空1(2019北京高考)The national park has a large collection
12、 of wildlife,_ (range) from butterflies to elephants.答案:ranginga large collection of wildlife与range之间是主动关系,故用动词ing形式作后置定语。2Shopping is no longer just a necessity; it has become a form of _(entertain)答案:entertainment介词of后接名词,故填entertainment “娱乐;娱乐活动”。3The news said that the schools in that southweste
13、rn area are _(bad) off for teaching equipment, and even teachers.答案:badlybe badly off for sth.“缺乏某物”。4To everyones _(astonish), he has won the game.答案:astonishmentto ones astonishment “使某人吃惊的是”。5The villager doesnt want more moneyhe is content _what he has.答案:withbe content with .“对感到满足”。6Sam _(conv
14、ince) that his girlfriend loves him.答案:is convincedbe convinced that . “确信;相信”。7They were _(wear) out after working in the fields the whole day long.答案:wornbe worn out “筋疲力尽的”。8Up to now, I _(read) as far as the fifth chapter, the second volume of The War and Peace.答案:have readup to now “直到现在”,常与现在完
15、成时连用。9The number of senior high school students is increasing, _is mentioned above.答案:as本句中,as引导非限制性定语从句。as is mentioned above “正如上边所提到的”。10The season runs June through August, with additional _(perform) in March and September.答案:performances形容词additional后应接名词,performance在本句中意为“表演”,是可数名词,由空后的介词短语可知表
16、示多场表演,故填performances。*完形填空。【说明文】(2019辽宁大连双基检测)I always had a dream.In it,I was a little girl again,rushing about,trying to get _1_ for school.Deep inside I knew _2_ it came from.It was some unfinished _3_ in my life.As a kid I loved school.Most of all I _4_ to receive my diploma.That seemed more _5_
17、 even than getting married.But at 15,I had to _6_ because my parents couldnt afford my _7_.Pretty soon I married and had three children.I thought,“There goes my diploma.”_8_,I wanted my children to be educated.But Linda,the youngest,had a serious heart disease,which made it impossible for her to _9_
18、 in a normal classroom.One day,I saw an ad for evening courses.“Thats the _10_.Linda always feels better in the evening,so Ill just _11_ her up for night school.”Linda was busy filling forms when the school _12_ said,“Mrs Schantz,why dont you come back to school?”I laughed,“Theres no _13_!Im 55!”But
19、 he _14_ me and I attended class with Linda.Surprisingly,both Linda and I felt great there and my _15_ steadily improved.It was exciting to go to school again,but it was no _16_.Sitting in a class full of kids was _17_,even if they were respectful.Whenever I was down,Linda encouraged me, “Mom,you ca
20、nt _18_ now!” Together we made it _19_.Finally,I got my diploma with Linda and realized my _20_ of years.1A.started BconcernedCfinished Dprepared2A.when BwhereChow Dwhy3A.homework BdiplomaCaccident Dbusiness4A.required BmanagedClonged Dstruggled5A.annoying BincredibleCappealing Dridiculous6A.drop ou
21、t Bgive inCbreak up Dturn away7A.living BteachingCworking Dschooling8A.As usual BUntil thenCEven so DIn fact9A.recover BfunctionCbenefit Darrive10A.problem BanswerCdeal Dresult11A.sign BputCcall Dpick12A.secretary BcolleagueCemployer Dreferee13A.rush BtimeCway Dclass14A.urged BdemandedCpersuaded Din
22、formed15A.grades BattitudeChealth Dmoods16A.fun BgameCgood Dwonder17A.available BawkwardCawesome Dawful18A.miss BrejectCresign Dquit19A.up BoutCoff Dthrough20A.dream BambitionCplan Dthought【解题导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了已为人母的作者梦想着自己能够再年轻一次重新回到课堂,最后在女儿的带动下实现了自己梦想的故事。1D根据下文作者和女儿一起回到课堂的事可知,此处指“准备上学”。get prepared
23、for“为做准备”。故选D。2B根据语境可知,此处指作者知道这种想法(再次年轻并回到校园)来源于哪里(where)。故选B。3D根据下文内容可推知,这个梦想是作者未完成的事(business)。故选D。4C根据常识及语境可知,作者渴望得到自己的毕业证书。long to do sth.“渴望做某事”。故选C。5C根据上文的“As a kid I loved school.Most of all I _4_ to receive my diploma”可推出,对于作者来说上学甚至比结婚更有吸引力。annoying“讨厌的,令人气恼的”;incredible“难以置信的”;appealing“有吸引
24、力的”;ridiculous“荒谬的”。故选C。6A根据上下文可推知,因为家里负担不起作者的学校教育费用,所以作者不得不辍学。drop out“辍学”;give in“屈服”;break up“破碎”;turn away“拒绝”。故选A。7D参见上题解析。schooling“学校教育”。8C根据语境可知,尽管这样,作者还是想让孩子接受教育。故选C。as usual“像往常一样”;until then“直到那时”;even so“即便这样,尽管如此”;in fact“事实上”。9B根据语境可知,此处指“在一间正常的教室里上课对琳达来说是不可能的”。function意为“运转,正常工作”,符合语境
25、。recover“恢复”; benefit“使受益”;arrive“到达”。故选B。10B根据语境可知,那就是解决琳达上学问题的方法,因为琳达在晚上身体感到很不错。故选B。 problem“问题”;answer“解决办法,答案”;deal“交易”;result“结果”。11A根据语境可知,女儿在晚上时身体感觉舒服,因此作者就为女儿在夜校报了名。sign up for sth.“报名(参加课程)”。故选A。12Acolleague“同事”;employer“雇主,老板”;referee“裁判员,调解人”。根据语境可知选A。the school secretary“校办秘书”。13C根据空后的“I
26、m 55”可推知,作者认为55岁的自己不可能再回到校园了。there is no way意为“不可能”。14C根据上下文可知,此处指作者被劝服。urge“催促”;demand“要求”;persuade“劝服”;inform“通知”。故选C。15A根据语境及常识可推知,令人吃惊的是,作者的成绩稳步提高。grade“成绩”;attitude“态度”;health“健康”;mood“情绪”。故选A。16B根据语境可知,重回学校对于作者而言是一件兴奋的事,但这并不是个游戏。故选B。17B据下文的“even if they were respectful”可推出,作者认为和孩子们坐在一起是尴尬的。ava
27、ilable“可获得的”;awkward“令人尴尬的”;awesome“令人惊叹的”;awful“可怕的”。根据语境可知选B。18D根据“encouraged me”和下文的“Together we made it”可推知,女儿鼓励作者不能放弃。miss“思念”;reject“拒绝接受”;resign“辞职”;quit“放弃”。故选D。19D此处考查固定搭配。make it through,意为“成功渡过”。20Arealize ones dream“实现某人的梦想”,符合语境。ambition“雄心”;plan“计划”;thought“想法”。*单句改错1Perhaps you can he
28、lp me pick up a pair of jeans now, since you are an expert._答案:upoutpick out “挑选”。2She stood outside the station, looking at all directions, but apparently no one had come to meet her._答案:atinin all directions “朝/向四面八方”。3With the electricity being cut off, all the machines had to stop working._答案:去掉
29、beingcut off与electricity存在逻辑上的动宾关系,应用过去分词短语作宾语补足语,表示动作已完成。4Occasions are quite rare that I have time to spend a day with my kids._答案:thatwhen此处occasions意为“时机;时候”,在本句中为先行词,引导词在定语从句中作状语,表时间。故用when引导该定语从句。5Being too particular with what you wear is not a good habit._答案:withabout/overbe particular about/over “对挑剔/讲究”。