收藏 分享(赏)

2019高考英语一轮选训习题Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.doc

上传人:a**** 文档编号:394279 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:9 大小:84KB
下载 相关 举报
2019高考英语一轮选训习题Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.doc_第1页
第1页 / 共9页
2019高考英语一轮选训习题Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.doc_第2页
第2页 / 共9页
2019高考英语一轮选训习题Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.doc_第3页
第3页 / 共9页
2019高考英语一轮选训习题Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.doc_第4页
第4页 / 共9页
2019高考英语一轮选训习题Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.doc_第5页
第5页 / 共9页
2019高考英语一轮选训习题Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.doc_第6页
第6页 / 共9页
2019高考英语一轮选训习题Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.doc_第7页
第7页 / 共9页
2019高考英语一轮选训习题Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.doc_第8页
第8页 / 共9页
2019高考英语一轮选训习题Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、必修4Unit 2Working the land李仕才一、阅读理解A“Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”Albert EinsteinIf you have a kid with special needs in the school system, chances are you have come across that saying hanging o

2、n a classroom wall. My fiveyearold daughter Syona has cerebral palsy(脑瘫) and it means, combined with her communication challenges and sight problems, that standard assessments (and by “standard”, I mean the ones used to assess kids with special needs) arent always an accurate measure of her abilitie

3、s. By now you have probably heard about Chris Ulmer, the 26yearold teacher in Jacksonville, Florida, who starts his special education class by calling up each student individually to give them much admiration and a high five. I couldnt help but be reminded of Syonas teacher and how he supports each

4、kid in a very similar way. Ulmer recently shared a video of his teaching experience. “I have seen their confidence and selfworth increase rapidly,” he said. All I could think was: How lucky these students are to have such a inspirational teacher. Syonas teacher has an attitude that can best be summa

5、rized in one word: awesome. Her teacher doesnt focus on what cant be doneshe focuses on what can be done. Over the past several months, my husband Dilip and I have seen Syonas confidence increase tenfold. She uses words she wouldnt have thought of using before. She recently told me about her classma

6、tes trip to Ecuador and was very proud when I understood her on the first try. I actually wonder what the influence would be if we did something similar to what Ulmer does with his students in our home. Weve recently started our day by reminding each other of the good qualities we all possess. If we

7、 are reminded of our strengths on a regular basis, we will become increasingly confident about progress and success.Ulmers reach as a teacher goes far beyond the walls of his classroom. In fact, he teaches all of us to take a moment and truly appreciate the strengths of an important person in our li

8、ves.【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。作者的女儿患有脑瘫,与人交流有障碍,在她的老师和家人的帮助下,她重拾自信,开始与人沟通。Chris Ulmer的教学能帮助他的学生快速提高自信和自我价值感。【难句分析】By now you have probably heard about Chris Ulmer, the 26yearold teacher in Jacksonville,Florida,who starts his special education class by calling up each student individually to give them much ad

9、miration and a high five.(第三段第一句) 分析:该句为主从复合句。该句中who引导非限制性定语从句,补充说明先行词Chris Ulmer;句中the 26yearold teacher in Jacksonville,Florida为Chris Ulmer 的同位语。 译文:到现在,你可能已经听说了Chris Ulmer,这位26岁的教师,在佛罗里达州的杰克逊维尔,他开始了他的特殊教育课程,他给每个学生单独打电话,给他们许多的赞赏并击掌鼓励他们。1What does the underlined “it” in Paragraph 2 refer to?AThe ce

10、rebral palsy with Syona.BThe saying on a classroom wall.CThe standard for kids with special needs.DThe accurate measure of Syonas abilities.答案与解析:A考查代词指代。根据第二段第二句中的“My fiveyearold daughter Syona has cerebral palsy(脑瘫) and it means, combined with her communication challenges and sight problems”可知,it指

11、代“Syona has cerebral palsy(脑瘫)”,故A项正确。2What can we learn about Chris Ulmer? AHe is Syonas favorite teacher. BHe helps increase his students confidence. CHe uses videos to teach his students. DHe asks his students to help each other.答案与解析:B考查推理判断。根据第三段倒数第二句中的“I have seen their confidence and selfwort

12、h increase rapidly”可知,Chris Ulmer的教学能帮助他的学生快速提高自信和自我价值感,故B项正确。3Why did Syona feel very pleased in the fourth paragraph? AShe has developed a positive attitude. BHer mother knew what she expressed. CHer progress was appreciated by her parents. DShe had been to Ecuador with her classmate.答案与解析:B考查细节理解

13、。根据第四段最后一句“She recently told me about her classmates trip to Ecuador and was very proud when I understood her on the first try”可知,由于Syona的妈妈在Syona第一次尝试时就理解了Syona的意思,故Syona感到非常自豪,故B项正确。4What change has taken place in the authors family?AThey invite Ulmers students to their home.BThey visit Ulmers cla

14、ssroom regularly.CThey feel grateful to people in their lives.DThey give each other praise every day.答案与解析:D考查细节理解。根据第五段第一、二句“I actually wonder what the influence would be if we did something similar to what Ulmer does with his students in our home. Weve recently started our day by reminding each ot

15、her of the good qualities we all possess”可知,我们模仿特教老师Chris Ulmer的教学方法,在家里互相表扬对方,故D项正确。BBelgium is the land of music festivals. There are rock, pop, world, electronic music festivals and more, so youre sure to find a festival that suits your taste.GroezrockGroezrock could be considered the opener of t

16、he festival season in Belgium. This festival grew from a small event to an international festival that had 33,000 visitors in 2016. If youre into the harder stuff(东西), this is where you need to go.When? April 29-30, 2017. Where? Meerhout. Music? Punk, emo, ska and rock in all its variations. Free? N

17、o.Sfinks MixedSfinks is a world music festival that focuses on bringing culture together. There are also plenty of things to do besides watching the performances. Good to know for families: Sfinks is a kid-friendly festival, with workshops, storytelling and performances aimed at children.When? July

18、27-30, 2017. Where? Boechout. Music? World. Free? The festival is free; the camping is not.Graspop Metal MeetingIf Groezrock doesnt seem rough enough to you, Graspop Metal Meeting might. As the name says, this festival is all about metal, rock and punk. In 2016 the festival received 140,000 visitors

19、 who came to watch the more than 100 bands performing.When? June 16-18, 2017. Where? Dessel. Music? Metal. Free? No.Genk on StageGenk on Stage is a pop musical with not only a lot of Belgian artists, but also some international names. 80,000 people attended Genk on Stage in 2016.When? June 23-25, 20

20、17. Where? Genk. Music? Pop. Free? Yes.1. Which may kick off the festival season in Belgium?A. Groezrock.B. Sfinks Mixed.C. Graspop Metal Meeting.D. Genk on Stage.2. What do we know about Sfinks Mixed?A .It enjoys worldwide popularity.B. Its mainly targeted at kids.C. It combines fun with culture.D.

21、 It features certain types of music.3. Where are crazy metal music enthusiasts most likely to go?A. Meerhout.B. Boechout.C. Genk.D. Dessel.【语篇解读】本文为应用文,涉及音乐节话题。作者推介了比利时几个重要的音乐节。1. A【解析】考查细节理解。根据Groezrock部分中的Groezrock could be considered the opener of the festival season in Belgium可知,Groezrock拉开了比利时音

22、乐节的序幕。3. D【解析】考查推理判断。根据Graspop Metal Meeting部分中的If Groezrock doesnt seem rough enough to you, Graspop Metal Meeting might this festival is all about metal, rock and punk可知,对于狂热的金属乐爱好者,Graspop Metal Meeting可能更适合他们;再结合下文的Where? Dessel可知举办地是Dessel, 故选D。二、七选五Coming facetoface with your inadequacies(缺点)c

23、an be painful,to say the least._1_ It even makes you question yourself.Your kneejerk reaction may be to get defensive or even dismiss the critique entirely.But handling negative feedback with grace will not only make you look gracious,but it could ultimately help you grow as a person.Heres how to do

24、 it.1Be objective about the criticismBefore you jump to conclusions and begin to challenge the other persons opinion,take a step back and look at it objectively.Next time you get a bad review,dont immediately allow your emotions to get the better of you,but rather,take a moment to consider whether t

25、he criticism is at all accurate._2_2Avoid unnecessary conflictIf you decide that the point is valid,it may be hard to take.In your discomfort,you may feel the urge to criticize the other person angrily and defend yourself._3_3Be open to the idea of change_4_ And it may be because of a concept called

26、 “cognitive dissonance” that can prevent us from changing even when thats what we need most.4Ask questionsIf youre open to using the criticism as a springboard to improvement,you will likely need more information._5_ Your emotions will be running high,and you may not be particularly receptive to ext

27、ra information.However,when you feel ready,it could be worth revisiting the subject with the person who criticized you.Even if you dont agree with their advice,thank them and promise to consider it.AMost of us are pretty stubborn.BThere is no doubt that change is necessary.CBut its best to avoid get

28、ting into an argument.DBeing sensitive to criticism leads you nowhere.EIt challenges the way you believe people see you.FGive yourself a chance to really take in the information and evaluate it.GThe initial moment you hear it may not be the best time to ask for more details.【解题导语】听到别人对你的批评也许会很痛苦,但是如

29、果优雅地处理这些问题,自己将变得更好。1E根据空后一句话可知,空处与下一句是递进关系,E项“这会挑战你认为别人看待你的方式”,所以E项符合语境。2F根据空前的“dont immediately allow your emotions to get the better of you,but rather,take a moment to consider whether the criticism is at all accurate”可知,空处应讲给自己一个机会真正吸收这些信息并对其进行评估。故F项符合语境。3C根据该段小标题“Avoid unnecessary conflict”可知,C项

30、“但是最好避免陷入争吵”符合语境。4A根据空后的“And it may be because of a concept calledcognitive dissonance that can prevent us from changing even when thats what we need most”及本段小标题可知,A项“我们大部分人都很倔强”符合语境。5G根据空后的“Your emotions will be running high, and you may not be particularly receptive to extra information”并结合上文可知,空处

31、应讲最开始听到批评时不适合问更多的细节,故G项符合语境。三、短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(2018长春市质量检测一)Dear Bill,How time flies!I went back to school and begin my

32、lesson last month.It will be ten months before I attend the College Entrance Examination,that makes me worried.I failed pass the English test last term because of I had difficulty with it.I will never give up and determine to give myself the second chance to pass them.I will ask my teachers and frie

33、nds for advices on how to improve it and work out a detailed plan.Besides,I will make fully use of time.Do you have any good ideas?Tell me or I will be grateful to you.Im looking forward to hear from you.Yours,Li Hua【答案】Dear Bill,How time flies!I went back to school and my lesson last month.It will

34、be ten months before I attend the College Entrance Examination, makes me worried.I failed pass the English test last term because I had difficulty with it.I will never give up and determine to give myself second chance to pass .I will ask my teachers and friends for on how to improve it and work out

35、 a detailed plan.Besides,I will make use of time.Do you have any good ideas?Tell me I will be grateful to you.Im looking forward to from you.Yours,Li Hua第一处:begin改为began。考查动词时态。根据句中时间状语last month可知,此处描述的是发生在过去的事情,所以应用一般过去时。第二处:that改为which。考查定语从句。此处是非限制性定语从句,that不能引导非限制性定语从句,且从句中缺少主语,先行词为整个句子,所以关系词应该

36、用which。第三处:fail后加to。考查固定搭配。fail to do sth.是固定用法,表示“未能做成某事”。第四处:删除because后的of。考查介词。because of后面跟名词、代词或动名词作宾语,文中其后跟的是从句,应用because来引导,故删除of。第五处:the改为a。考查冠词。该处表示“再给自己一次机会”,a second chance表示“再一次机会”。第六处:them改为it。考查代词。该处表示“通过英语考试”,应用it代指英语考试。第七处:advices改为advice。考查名词。advice是不可数名词,故把advices改为advice。第八处:fully

37、改为full。考查形容词。该句中的名词use应用形容词修饰,所以把fully改为full。make full use of“充分利用”。第九处:or改为and。考查并列连词。此处表示“告诉我(你的建议),我将不胜感激”。“祈使句and句子”,and表示顺承关系;“祈使句or句子”,or表示“否则”。第十处:hear改为hearing。考查动名词。look forward to短语中to是介词,后面跟名词、代词或动名词作宾语。四、短文语法填空When Dad told me I was going to take a scuba diver training course, I was real

38、ly excited.I thought Id be like those people on TV, _1_ (play) with fish.In the pool, Rob, my instructor, demanded that we do what he did.One of the drills _2_ (be) to take our masks off at the bottom of the deep end, replace them, _3_ clear them of water.I wasnt doing that because I couldnt open my

39、 eyes underwater or keep water out of my nose.I _4_ (terrify) and made excuse after excuse about _5_ I couldnt do it.Rob walked over and said, “Alaya, you dont have to do this if you dont want to.Nobody is forcing you.” Though I said I wasnt going to do it, my _6_ (foot) carried me toward the pool.W

40、ith my eyes tightly _7_ (close), I dived in and made my way to _8_ other end.The water felt unnatural against my face.I _9_ (quick) threw on my mask and started clearing it of water.Rob gave me thumbs up.I learned a big lesson: there is nothing to fear but fear _10_ (it)语篇解读:本文主要讲述了作者初次学潜水的经历及感悟。1pl

41、ayingplay和从句谓语之间没有连词,故用非谓语动词。play和从句主语I之间构成主谓关系,故用现在分词作状语。2was根据上文的demanded和本文的整体时态,此处用一般过去时。3and根据语境可知,take off, replace和clear是三个连续的动作,故填连词and。4was terrifiedsb.is/was terrified表示“某人感到害怕”,再结合下文的made excuse可知,应填was terrified。5why根据语境可知,此处表示逻辑上的因果关系,故用why引导宾语从句,在从句中作原因状语。6feetfoot是可数名词,此处指作者的“双脚”把作者带向游泳池,故用复数形式。7closed此处是with复合结构,即:with名词/代词非谓语动词,在句子中作状语。close和其逻辑主语my eyes之间构成动宾关系,故用过去分词形式。8the根据语境可知,此处表示“另一端”,故用定冠词the。9quickly应用副词quickly修饰动词。10itself此处应填代词itself作第二个fear的同位语,表示强调。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1