1、高效作业15 Period Assessing Your Progress.单词拼写1In my opinion,we should go further and b_advertisements for any unhealthy products such as alcohol and fried food.2The main o_of this meeting is to give more information on our plans.3When he gets bored,he chooses to w_around the bookstore.4Its a good idea
2、to s_your arms and legs before you doanbjectiveandertretch physical exercise.5No words can be employed to describe the s_of the sunset.6The Ural Mountains mark the_(边界)between Europe and Asia.7Theres a workbook to _(伴随)the course book.8With _(卓越的)skill he managed to make a perfect landing.9It was a
3、most fruitful discussion,with both sides agreeing toplendidboundaryaccompanysuperb _(采取)a common policy.10Nursing can be a very _(有回报的)career.adoptrewarding.单句语法填空1The explorers wake up_the sound of the wind _(buffet)the cloth of the tent.2Shortly after she gathered enough material for her story,she
4、 set out _(write).3The park is very big and_(stretch)for several miles.4The people across the world are fighting against COVID19,which is an _(visible)enemy.tobuffetingto writestretchesinvisible5It was _(take)a boat ride on the lake that made me happy and relaxed.6With crowds of people _(wander)alon
5、g the shopping street,I almost didnt take a breath.7All new buildings were designed in a traditional way _(fit)into the natural environment.takingwanderingto fit.选词填空1These animals with long necks _leaves of tall trees.2Jack never wanted to stay in one place for a very long time,so he was always _.3
6、The tourists looked at the map that was_on the ground.4Before one moves to a new place,it is not easy to decide what to take and what to _.live offon the movespread outleave behind5The two of us will drive to the airport tomorrow morning to _my friend.完成句子1在悉尼奥运会上,中国队共获28枚金牌,在所有的参赛国中金牌总数名列第三。In Sydn
7、ey Olympic Games the Chinese team got 28 gold medals,_the third of all the competing countries.2他是什么时候决定选修这门课程的?When _he made up his mind to take this course?pick uprankingwas it that3我们图书馆里的书是你们图书馆里的5倍。There are _as many books in our library _in yours.4不管你将来想成为什么,你现在必须努力学习。_ in the future,you must
8、work hard now.five timesasNo matter what you want to be.阅读理解Whether we should allow marine(海洋的)parks to stay open has been widely debated in our community recently.A variety of different arguments have been put forward about it.Smith,a sociologist,argued that dolphin parks provide the only opportuni
9、ty for the public to see marine mammals.As this argument goes,most Australians live in cities and never get to see these animals.Marine parks allow the average Australian to appreciate our marine wildlife.However,in fact,there are manyplaces where they can be seen in the wild.Moreover,these places d
10、o not charge an overpriced entry fee they are free.Dr Alison Lane,the director of the Cairns Marine Science Institute,insists that we need marine parks for scientific research.She argues that much of our knowledge of marine mammals comes from studies which were undertaken at marine parks.The knowled
11、ge which is obtained at marine parks can be useful for planning for the preservation of marine mammal species.However,Jones,a zoologist,explains that park research is only useful for understanding captive animals and is not useful forlearning about animals in the wild.Their diets are different,they
12、have significantly lower life lengths and they are more likely to have a disease.In addition,marine mammals in dolphin parks are trained and this means that their patterns of social behaviour are changed.The Marine Park Owners Association holds that marine parks attract a lot of foreign tourists.Thi
13、s position goes on to state that these tourists spend a lot of money,increasing our foreign exchange earnings and assisting our national balance of payments.However,foreign tourists would still come to Australiaif the parks were closed down.Indeed,surveys of overseas tourists show that they come her
14、e for a variety of other reasons and not to visit places like Seaworld.Tourists come here to see our native wildlife in its natural environment and not to see it in cages and concrete pools.They can see animals in those conditions in their own countries.In a word,perhaps an agreement cannot be reach
15、ed now.However,a question does deserve our consideration:If we continue with our past crimes against these creatures,how will our future generations view us?()1Who support(s)the idea of closing marine parks?AMost Australians.BJones.CSmith.DDr Alison Lane.()2Which is NOT the reason for keeping marine
16、 parks?AFor entertainment purpose.BFor scientific research purpose.CFor economic purpose.DFor political purpose.BD()3The author tries to persuade readers to accept his argument mainly by_ Apointing out the problems with keeping the marine parks Busing evidence he has collected at the marine parks Cd
17、iscussing the advantages of animals natural homes Dquestioning the way the animals are studiedA答案及解析:【语篇解读】文章是关于是否保留海洋公园的争论,不同的人有不同的观点,赞同的人认为海洋公园有娱乐,科学研究和改善经济的功能,而不赞同的人认为这些科学研究是有局限性的,而且即使没有海洋公园,外国游客也会来游玩。1B 细节理解题。根据文章第三段中“However,Jones,a zoologist,explains that park research is only useful for under
18、standing captive animals and is not useful for learning about animals in the wild.”可推断出,Jones赞成关闭海洋公园。故选B项。2D 细节理解题。根据文章第三段“Dr Alison Lane,the director of the Cairns Marine Science Institute,insists that we need marine parks for scientific research.”和文章第四段“The Marine Park Owners Association holds th
19、at marine parks attract a lot of foreign tourists.This position goes on to state that these tourists spend a lot of money,increasing our foreign exchange earnings and assisting our national balance of payments.”可知,保留海洋公园的原因有:娱乐功能,科学研究,经济目的,但是没有提到政治目的,故选D项。3A 细节理解题。根据文章最后一段“a question does deserve ou
20、r consideration:If we continue with our past crimes against these creatures,how will our future generations view us?”可知作者想说服读者接受这种论点主要是通过指出保留海洋公园的问题,故选A项。.完形填空Birthdays are important and for me there is often a surprise from my father.I can never guess what is waiting for me.On my birthday,I would b
21、e crying whenever someone phoned me to _1_ because all I wanted was for them to be with me and _2_ me a hug.On the 22nd of April,my 14th birthday,I woke up feeling _3_.I was at home alone in Switzerland.My father was _4_ for work.I was preparing myself for a day full of sadness when I_5_ a text mess
22、age from my father.He said“Happy birthday,my dearest!Go into my room now.”I went inside.What _6_ me was that there was a note on top of some new _7_ for me,saying“Get dressed,and come out.”I was so excited.It took me only 2 minutes to _8_ all of them and run out of my house.My father was _9_ for me
23、in the car.He was just smiling and didnt tell me where we were going,only that it would take about half an hour to get there.After a short and pleasant trip,we _10_ at an amusement park.A lot of people with the parks mascot(吉祥物)called Euromaus were welcoming us at the_11_.We bought tickets and stepp
24、ed in.Everything was shiny and exciting and there were a lot of people with their children.The park was _12_ into sixteen areas and they were all _13_ after European countries or cities,such as France,Paris and Greece.But the dominating things in the park were roller coasters _14_ all around the par
25、k,and high above it.I was _15_ but still decided to go on a ride,just to _16_challenges.Then I went to the main roller coaster,the longest and the scariest one _17_.It had a highest point of 73 meters.The first part of the ride was slow,so I could see the whole _18_ of the park.People looked sosmall
26、 from above but everything in my eyes was beautiful.My heart _19_ so hard,and I couldnt stop cheering and laughing.It was the most _20_ day of my life with my father not because the roller coaster but the love from my father.()1AannounceBinform Cinvite Dcongratulate()2Asell Bgive Cbuy Dpay()3Aworrie
27、d Bconfused Cdepressed Damazed()4Anearby Baway Cahead Daround()5Areceived Baccepted Cposted DofferedDBCBA()6Aencouraged Bchanged Csurprised Damused()7Amagazines Bclothes Cbooks Dtoys()8Aput on Btry on Cgive away Dsell out()9Apreparing Blooking Capplying Dwaiting()10Ajoined Bsucceeded Carrived Dresul
28、tedCBADC()11Ahotel Bentrance Coffice Dshop()12Adivided Bturned Cknocked Dbroken()13Abuilt Bnamed Cdecorated Dfollowed()14Adrawn Bgrown Cspread Dlost()15Aamused Bdisappointed Csatisfied DfrightenedBABCD()16Aavoid Bcheck Cwatch Dface()17Adirectly Beasily Ceffectively Dsimply()18Abridges Btransport Csc
29、enery Droutes()19Ajumped Btapped Churt Dbeat()20Aunforgettable Bunacceptable Cunbelievable DuncomfortableDACDA答案及解析:【语篇解读】文章主要介绍了作者的父亲带他去游乐园过14岁生日的经历。1D 由上文的On my birthday可知是在生日当天打电话祝贺 (congratulate)作者生日快乐。故选D。2B 由下文的 me a hug可知作者想要的是他们能给作者一个拥抱。故选B。3C 由下文I was at home alone in Switzerland.可知作者生日当天家里
30、只有自己,所以应该是感到沮丧的(depressed)。4B 由上文I was at home alone in Switzerland.可知作者的父亲不在家,上班去了。故选B。5Areceive收到;accept接受;post张贴;offer提议。由宾语“a text message”可知是收到了父亲的短信。故选A。6C 由第一段中a surprise from my father可知爸爸给作者准备了一个惊喜,这让作者感到很惊讶(surprise)。7B 由下文Get dressed可知此处指新衣服(clothes)。8A 结合上文Get dressed可知作者穿上(put on)了新衣服。故
31、选A。9D 由上文的“It took me only 2 minutes to _8_ all of them and run out of my house.”可知父亲在车里等着(wait for)作者。10C 由下文 an amusement park和We bought tickets and stepped in可知作者和父亲到达游乐园。arrive到达。11B 由常识可知,应该在游乐园入口(entrance)欢迎游客。故选B。12A 由后文into sixteen areas可知公园被划分为16个区域。短语divide into“把分成”。故选A。13B 由下文such as Fra
32、nce,Paris and Greece可知这16个区域是以欧洲国家或城市的名字命名的。短语name after“以命名”。故选B。14C 由下文all around the park可知过山车遍布(spread)公园。故选C。15D 由下文but still decided to go on a ride可知虽然作者很害怕(frightened)但是还是决定去乘坐过山车。16D 作者害怕坐过山车,但是还是决定去尝试,去面对(face)挑战。故选D。17A 由上文the longest and the scariest one可知作者直接 (directly)去坐最长最可怕的过山车。18C 由
33、下文People looked so small from above but everything in my eyes was beautiful.可知,在过山车上可以看到整个公园的风景(scenery)。19D 由下文的“so hard”可知作者的心跳(beat)得很厉害。故选D。20A 父亲带作者去游乐园过生日,作者觉得这是最难忘的 (unforgettable)一天了。其他选项不符合语境。故选A。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Lying in Hangzhou City of Zhejiang Province,the West L
34、ake is a worldfamous tourist spot.1_(beautiful)embraced by green hills on three sides,the lake covers an area of 6.38 square kilometres.The name of the West Lake 2_(fix)as early as the Tang Dynasty.Before the Tang Dynasty,the lake had 3Beautifullywas fixed_(variety)names such as Wulin Water,Mingshen
35、gLake and Shang Lake,etc.In the Song Dynasty,the Chinese renowned poet Su Dongpo wrote a poem 4_(praise)the West Lake and compared it to Xizi,5_Chinese legendary beauty.Since then,the West Lake has another elegant name Xizi Lake.The beauty of the West Lake lies in 6_(it)lingering charm(韵味)that survi
36、ves the change of seasons in a year and of hours in a day.7_its beautiful sights,the most famous sites are the Tenvariousto praiseaitsAmongSights in the West Lake and the Ten New Sights in the West Lake,8_are known as the DoubleTen Sights in the West Lake.The West Lake is also famous for its histori
37、cal flavour with numerous celebrities.Yue Fei,Yu Qian and Qiu Jin were all buried along the West Lake,9 _(leave)their illustrious 10_(name)and noble spirits in the green hills and blue waters.whichleavingnames答案及解析:【语篇解读】文章介绍了杭州西湖的一些情况,包括西湖名字的由来,著名的景点和与其相关的历史人物。1Beautifully 考查副词。分析句子结构可知,这里用副词beauti
38、fully来修饰过去分词短语embraced by.,意为“西湖三面青山环绕”。2was fixed 考查时态、语态和主谓一致。由本句中的the Tang Dynasty可知,这里应使用一般过去时;谓语动词fix与主语The name之间为被动关系,故用一般过去时的被动语态;主语表示单数意义,故填was fixed。3various 考查形容词。修饰名词names,需用形容词形式作定语,故填various。4to praise 考查非谓语动词。这里用动词不定式表示目的。5a 考查冠词。此处泛指中国传说中的一个美人,且Chinese的发音以辅音音素开头,故用不定冠词a。6its 考查代词。修饰名
39、词短语 lingering charm,作定语,故用it的形容词性物主代词,故填its。7Among 考查介词。among意为“在之中”,这里指在众多的漂亮的景点中。位于句首,首字母要大写。8which 考查定语从句。分析句子结构可知,所填词引导非限制性定语从句,修饰指物的先行词 the Ten Sights in the West Lake and the Ten New Sights in the West Lake,且在从句中作主语,故填which。9leaving 考查非谓语动词。分析句子结构可知,空前句子结构完整,故leave为非谓语动词,leave与其逻辑主语之间为主动关系,故用现在分词形式作结果状语。10names 考查名词。name为可数名词,此处指上文列举的Yue Fei、Yu Qian 和Qiu Jin的名字,故用复数形式。