收藏 分享(赏)

新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt

上传人:a**** 文档编号:393775 上传时间:2025-11-30 格式:PPT 页数:31 大小:1.63MB
下载 相关 举报
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第1页
第1页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第2页
第2页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第3页
第3页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第4页
第4页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第5页
第5页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第6页
第6页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第7页
第7页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第8页
第8页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第9页
第9页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第10页
第10页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第11页
第11页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第12页
第12页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第13页
第13页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第14页
第14页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第15页
第15页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第16页
第16页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第17页
第17页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第18页
第18页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第19页
第19页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第20页
第20页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第21页
第21页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第22页
第22页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第23页
第23页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第24页
第24页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第25页
第25页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第26页
第26页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第27页
第27页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第28页
第28页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第29页
第29页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第30页
第30页 / 共31页
新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt_第31页
第31页 / 共31页
亲,该文档总共31页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 2 Wildlife ProtectionPeriod 1Reading and Thinking()语篇研读课 自主素养储备.新词相知(一)词义匹配1.illegal2.alarm3.extinct4.mass5.habitat6.endanger7.concern8.adapt9.measure10.pressurea.make.suit for b.a large number of or amount ofc.banned by law or unaccepted rulesd.make sb.or sth.feel fear e.make sth.in danger f.p

2、laces where animals liveg.a force that makes sb.nervous or anxioush.die out because of some reasons i.be worried aboutj.the acts or ways to do sth.答案:1.c;2.d;3.h;4.b;5.f;6.e;7.i;8.a;9.j;10.g(二)结合语境从上面的表格中选择恰当的单词填空1.The passengers in the ship became _when the waves began to crash over the bow.2.I don

3、t know why some animals are _ so fast recently.3.Strict epidemic control _will stay following class resumption(恢复)in schools.4.Im really _about the habitats of the wild pandas.5.The world will be different,and we will have to be prepared to _to the change.alarmedendangered/extinctedmeasuresconcerned

4、adapt(三)根据语境写出斜黑体单词的词性和汉语意思1.Human beings often hunt wild animals illegally to sell them for a big profit.()2.A great many species are facing extinction with serious pollution.()3.Forests continue to be lost at“an alarming rate”in some countries,according to the UN Food and Agriculture Organization.

5、()4.Five hundred million different species of living creatures have appeared on Earth.()5.The study concerns what people want at the end of life.()adv.非法地n.物种adj.惊人的adj.活的vt.涉及.短语熟记选择恰当的短语补全语境die out,on earth,adapt to,aware of,under pressure,make progress,on average,concerned about1.I doubt whether

6、_there is any medicine that makes people clever.2.Many wild animals have already _and hundreds of others are becoming endangered.3.Fortunately,more and more people have become _this problem.on earthdied outaware of4.About 30,000 kinds of animals have reduced _each year.5.I am very happy that you hav

7、e _in learning Chinese.6.I have learned from your letter that you are _the environment.7.I hope you can _the new school life as soon as possible.8.Stress is a state of being upset that happens when we are _.on averagemade progressconcerned aboutadapt tounder pressure.课文浅触1.阅读课文“A DAY IN THE CLOUDS”,

8、体会文章是关于哪方面的话题?2.结合导图,谈谈你对“wildlife protection”的看法。【参考答案】(1)_(2)_ I think its necessary,because protecting wildlife is protecting ourselves,andwithout wildlife,we cannot live alone on the planet.I think its unnecessary,because protection wildlife will cost us a lot of timeand money.Besides,if one spe

9、cies die out,the other species continue.Step 1 Pre-readingLook at the pictures and answer the following questions.探究素养提能1.Whats the animal in the above pictures?_ 2.What happened to the animals in the picture?_.3.Why are these animals hunted?_.The Tibetan antelopes.The animals are hunted illegally b

10、y peoplePeople hunt the animals for their fur to make moneyStep 2 While reading1.What does the passage mainly talk about?It tells us something about _and the _of them.antelopesprotection2.Skim the passage and match the main idea of each part.Part 1(Paras 1、2)A.The reason for Zhaxis saving animals.Pa

11、rt 2(Para 3)B.What I thought of about the wildlifes protection.Part 3(Paras 46)C.What we saw on the plain and my feeling about antelopes.Part 4(Para 7)D.The bad time for antelopes and the governments protection programmes答案:Part 1.CPart 2.APart 3.DPart 4.B3.Choose the best answer(1)Why did the autho

12、r and his friends go to the Changtang National Nature Reserve?A.To climb the mountains.B.To watch Tibetan antelopesC.To enjoy the beautiful scenery.D.To catch the men who hunt antelopes.(2)Some people hunt antelopes _.A.for their valuable furB.to protect other animalsC.because of their mass populati

13、onD.to practise their hunting skills(3)What can be inferred from the last but one paragraph?A.The Tibetan antelope species is still endangered.B.The population of antelopes has been moved out of the reserve.C.The government has stopped protecting antelopes.D.The threats to the antelope still exist.(

14、4)Whats the authors attitude towards the wildlife protection?A.Unconcerned.B.Negative.C.Positive.D.Unmentioned.答案:(1)(4)BADCStep 3Post-readingTry to fill the blanks with correct words and then retell the passage.In order to 1._Tibetan antelopes,we make a hike to the ChangtangNational Nature Reserve.

15、On the way,we saw the 2._mountains and some graceful animals.When I watched some antelopes 3._slowly across the green grass,I was stuck by their 4._.But I was also 5._of their danger because of their 6._ _illegally.In the 1980s and 1990s,the population of antelopes dropped by more than 50%.Thanks to

16、 the Chinese governments protection 7._,the antelope population 8._ _observesnow-coveredmovingbeautyremindedbeing huntedmeasureshas recoveredsince 2015.However,the government didnt stop the protection programmes.I believe that only when we stop being a 9._to wildlife can we exist 10._ _nature.threat

17、inharmony with【主题情境思考】As a middle school student,what do you think you should do to live in harmony with nature?_First,we must learn about the laws about protecting wildlife.Second,we can tellour families and others not to do harm to wildlife or buy any goods made ofanimals fur or bones.Thirdly,we m

18、ust protect the wildlifes habitats as possibleas we can.Every summer,the Serengeti plains of Africa are worth visiting.Millions of wild animals begin their 1,800-mile journey northwards on their annual migratory(迁移的)route.In the month of November,polar bears in their thousands cross the Canadian Arc

19、tic,as they head towards the ice sheets of Hudson Bay.The sea ice that forms every winter is the key to the bears managing to exist,for here they hunt for seals(海豹).The Great Bustard,one of the heaviest flying birds,migrates each year across Europe and Asia to its wintering grounds.Unluckily,these a

20、nd other migratory animals are in danger from human activity.课时素养达标We have written several articles on climate change and the effect of rising ocean temperatures.Since 1979,ice sheets in the Arctic have gone down by 30 percent.What does this mean for polar bears?They are forced to stay on land for l

21、onger periods of time,which delays their search for food.As a result,bears today are 60 pounds lighter than what they were.Besides,smaller bears also produce weaker babies,and their chances of survival are at risk.In the plains of Africa,migratory animals like gazelles are traveling long distances f

22、or food,just to avoid falling prey(牺牲品)to humans who hunt them.In an unusual step,experts from 120 countries have agreed to protect 31 migratory mammals,fish and birds.The United Nations 11th annual Conservation of Migratory Species of Wild Animals(CMS)was held in Quito,Ecuador.For the first time,90

23、0 experts attended the conference,and the enthusiastic support shows the world is united in conservation(保护)efforts.What does getting on a protected list mean?Countries that have signed the agreement will be required to pass laws locally and work with other countries that fall within the animals mig

24、ratory path.Only one animal did not make the list.The African lion was rejected(拒绝)for lack of information of the countries where it lives.【语篇概述】本文是说明文。文章介绍了很多野生动物在迁徙途中遭受人类的捕杀或受到人类活动的影响导致数量急剧下降,在联合国第11届野生动物迁徙物种年度保护大会上,专家们呼吁世界各国联合起来保护迁徙物种。.Read the passage by skimming and find out the main idea.This

25、passage mainly tells us about _.protecting the annual migratory animals.Choose the best answer according to the passage.1.What can we learn from the passage?A.The Great Bustard is one of the largest flying birds.B.The weight of polar bears today is lighter than what it was.C.In the 1970s,ice sheets

26、went down by 30 percent.D.120 experts have agreed to protect 21 migratory animals.【解析】选B。细节理解题。根据第四段中的“As a result,bears today.they were.”可知,现在北极熊的体重比原来少了60磅,故B项正确。2.Why was the African lion not included in the list from the passage?A.We dont know which countries it lives in.B.It isnt a migratory an

27、imal.C.Experts were not interested in this animal.D.It was not traveling long distances for food.【解析】选A。细节理解题。根据最后一段中的“Only one animal did not make the list.where it lives.”可知,非洲狮没有在名单之内是因为我们不知道它们生活在哪些国家。3.The writer writes this passage aiming to _.A.let us know about the animalsB.prevent the rare a

28、nimals from dying outC.inform us of the effects of climate changeD.draw our attention to helping the migratory animals【解析】选D。写作意图题。文章介绍了很多野生动物在迁徙途中遭受人类的捕杀或受到人类活动的影响导致数量急剧下降,在联合国第11届野生动物迁徙物种年度保护大会上,专家们呼吁世界各国联合起来保护迁徙物种,由此可知本文的目的是引起人们的注意来帮助迁徙动物。4.All these factors have probably put the migratory animals in danger EXCEPT _.A.some human activitiesB.the enthusiastic support from expertsC.rising ocean temperaturesD.climate change【解析】选B。细节理解题。根据第四段中的“We have written several articles.temperatures.”及“In the plains of Africa,.who hunt them.”可知,气候变化、海洋温度上升以及人类活动都是威胁迁徙动物的因素,专家的支持则是为了保护它们,故B项正确。本课结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1