1、必修一 Unit 2 高考拆组训练练(一)语言运用组块专练练准度(限时:25分钟).完形填空One day, the sewer line (污水管道) under our house burst.My first _1_ was to call the plumber (水管工)“We dont do that,” he said, as if to tell me that even plumbers have their dignity.He did, however, _2_ someone.I made the call, expecting the man to _3_ of su
2、ch a miserable job._4_, he simply asked, “The address?”An hour later, Steve arrived in his truck.I _5_ anxiously as he walked down into the damp depths.A few moments later he _6_, saying, “Its broken.”“Can you fix it?” I asked with a mixture of doubt and _7_.Steve looked at me as if scolding me for
3、my lack of _8_, saying, “Sure.” Then he told me that he had to get a backhoe (挖土机) and _9_ the street to the main sewer line and that it wouldnt be done until evening.I didnt _10_ to watch the excavation (挖掘)All I wanted was to _11_, go somewhere, and, upon my _12_, see everything the way it was bef
4、ore the damage.I felt somewhat _13_ upon driving off in my clean vehicle, leaving Steve to such a(n) _14_ task. I went into town and visited a few friends._15_, around 6 pm., my curiosity got the better of me.I went home and saw a sweeter _16_: the newlypaved street and a coveredup excavation across
5、 my front garden.I opened the cellar door and all was tidy.I sat down, lost in _17_.I was taken by the very idea that, sometimes terrible things might happen to an unlucky homeowner, _18_ there is always somebody who is _19_ in its solution.If thats not the reason for _20_, Im not sure what is.语篇解读:
6、本文是一篇记叙文。作者家的下水道污水管破裂,一位水管工费了很大的功夫帮作者修好了。他的工作一丝不苟,为此作者感激不尽。1A.requirementBsolutionCscheduleDresponse解析:选D作者家的下水道污水管破裂,作者的第一反应就是打电话给水管工,故选D项。2A.exchangeBrecommendCconsultDrecall解析:选B第一个水管工拒绝了作者的请求,但向作者推荐了另一个人,故作者随后打电话给另一个人,由此语境可判断选B项。3A.inquireBapproveCthinkDcomplain解析:选D根据“such a miserable job”以及第一个
7、水管工的态度可推断,作者猜想此人会抱怨这项工作的麻烦。4A.HoweverBAnywayCAgainDThus解析:选A结果相反,此人爽快地答应了作者的请求。5A.shoutedBwatchedChesitatedDexplained解析:选B该水管工进入下水道的时候,作者在一边焦急地看着。6A.refusedBdroppedCnoddedDappeared解析:选D该水管工出来后将污水管破损情况告诉作者。7A.hopeBanxietyChappinessDregret解析:选A根据作者的问题“Can you fix it?”和句中的“mixture”可推断,作者既怀疑又希望该水管工能胜任该工
8、作,故选A项。8A.wisdomBstrengthCfaithDcourage解析:选C根据上文“a mixture of doubt”中的doubt可推断,该水管工似乎在责怪作者对他没信心。9A.go alongBget throughCdrive intoDtear up解析:选D根据“backhoe”和“the main sewer line”可知,问题比较棘手,需要将主管道上的路挖开。10A.acceptBdesireCvolunteerDagree解析:选B根据“All I wanted was to _11_, go somewhere”可推断作者不想看这复杂的工程。11A.per
9、formBrelaxCleaveDentertain解析:选C根据“go somewhere”以及下文“I went into town and visited a few friends.”可知,作者离开了。12A.returnBretirementCdisappearanceDarrival解析:选A作者希望一回来就能看到一切都复原,故选A项。13A.proudBupsetCrelaxedDguilty解析:选D根据“upon driving off in my clean vehicle, leaving Steve to such a(n) _14_ task”可知,作者有些内疚。14
10、A.dangerousBunpleasantCurgentDmeaningless解析:选B根据上文“such a miserable job”可知,这不是一件好差事。15A.InstantlyBThankfullyCEventuallyDNaturally解析:选C根据空前的内容可知,作者在外面待了很久,最终,到了下午6点,作者好奇水管修的怎么样了。16A.situationBphenomenonCenvironmentDsight解析:选D根据“the newlypaved street and a coveredup excavation across my front garden.I
11、 opened the cellar door and all was tidy”可推断此处指作者所看到的情景,故选D项。17A.imaginationBmemoryCthoughtDconsideration解析:选C根据“I was taken by the very idea that .”可知,此处指作者陷入了沉思。18A.butBsoCandDfor解析:选A尽管有时候不幸的房主会遇到一些糟糕的事情,但总有一些有经验的人会为你解决。19A.interestedBfortunateCsuccessfulDexperienced解析:选D参见上题解析。20A.kindnessBgrati
12、tudeCgenerosityDreward解析:选B如果那不是感谢的原因,那“我”不知道什么是。.语法填空The _1_ (express) “keeping up with the Joneses” was first used in 1913 by a young American called Arthur Momand.He began earning $125 a week at the age of 23, _2_ was a lot of money in those days.He and his wife moved to a very _3_ (wealth) neigh
13、borhood outside New York City.When he saw that rich people rode horses, Momand went _4_ (ride) every day.When he saw that rich people had servants, Momand also hired a servant and gave big _5_ (party) for their new neighbors.It was like a race, _6_ the race ended when they could no longer pay for th
14、eir new way of life.They moved back to _7_ apartment in New York City.Momand looked around him and noticed that many people did all they could _8_ (keep) up with rich lifestyle of their neighbors.He called it “keeping up with the Joneses” because “Jones” is a very common name in the United States.He
15、 saw the funny side of it and started to write a series of short stories.The stories _9_ (sell) well and gradually “keeping up with the Joneses” became an idiom _10_ (common) used by many people.语篇解读:本文是一篇说明文。在英语中,keeping up with the Joneses意为“与他人攀比”。本文讲述了这个表达的由来。1expression考查名词。空格中所填单词在句中作主语,需用expr
16、ess的名词形式。“keeping up with the Joneses”为expression的同位语。2which考查定语从句。此处为关系代词which引导的非限制性定语从句,which指代先行词$125 a week,并在从句中作主语。3wealthy考查形容词。空格中所填单词在句中作定语,修饰名词neighborhood,故用wealth的形容词形式。4riding考查固定搭配。go riding意思是“去骑马”。5parties考查名词复数。此处party意为“派对”,是可数名词。因为big前没有冠词,所以party需用复数形式。6but考查连词。句意:这就像是一场赛跑,但是这场赛
17、跑最终以Momand 夫妇不再能够负担起这种新生活方式而结束。本空前后两句为转折关系,故用but。7an考查冠词。这里泛指纽约市的一家公寓,故用不定冠词an。8to keep考查非谓语动词。此处为动词不定式作目的状语。9sold考查动词的时态和语态。这里是描述过去的事,用一般过去时。sell well意思是“畅销”,无被动语态。10commonly考查副词。空格中所填单词在句中修饰动词used, 需用common的副词形式commonly。练(二)第四部分写作增分专练练规范(限时:40分钟).应用文写作(20189月浙江金丽衢高三联考)假定你是李华,你代表学校给外教John写一封信,请他对你校
18、正在创建的英语口语教室提点建议。内容包括:1口语教室的重要性;2主要功能;3征求建议。注意:1.词数80左右;2可适当增加细节,以使行文连贯。 参考范文:Dear John,Im Li Hua, one of your students. In an attempt to seek your suggestions on our building a SpokenEnglish classroom, I am specially writing to you.As you know, with significantly important role of spokenEnglish, we
19、are in great need of a SpokenEnglish classroom.First of all, we can have a special place for our spokenEnglish class.Meanwhile, it will be an ideal centre for us to carry out our various colorful English activities.However, we lack related experience.I would appreciate it very much if you could give
20、 us some constructive suggestions on our program.Looking forward to your reply!Yours sincerely,Li Hua.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Years ago, doctors did not attach much importance to pain. They often said that pain was a normal part of life. In particular, when older patients complained of pain, t
21、hey were told it was a natural part of aging and they would have to learn to live with it.With time going by, it has changed greatly. Today, we take pain seriously. Indeed, pain is now considered the fifth vital sign, as important as blood pressure, temperature, breathing rate and pulse in determini
22、ng a persons wellbeing. We are well aware that chronic (慢性的) pain can disrupt a persons life to a great extent, causing problems that range from missed work to depression.Thats why a growing number of hospitals now depend upon physicians who specialize in pain medicine. Not only do we evaluate the c
23、ause of the pain, which can help us treat the pain better, but we also help provide comprehensive therapy (综合治疗) for depression and other psychological and social issues that are related to chronic pain. Such comprehensive therapy often involves the combined work of social workers, psychiatrists and
24、 psychologists, as well as specialists in pain medicine.This modern respect for pain management has led to a wealth of innovative treatments. Modern treatments of pain are more effective and with fewer side effects than ever before, which benefit the victims a lot. Decades ago, there were only a lim
25、ited number of drugs available, and many of them caused significant side effects in older people, including dizziness and fatigue. This created a doubleedged sword: the medications helped relieve the pain but caused other problems that could be worse than the pain itself.参考范文:Pain was previously con
26、sidered as a normal and natural part of life, particularly for the old.(要点1) Nowadays, we regard pain, which disturbs patients life seriously, as the fifth vital to peoples health and make greater efforts to treat it better.(要点2) Additionally, social workers, psychiatrists, psychologists and specialists in pain medicine are making combined efforts to offer comprehensive therapy related to pain.(要点3) Thus, modern treatments bring victims more effectiveness but fewer side effects.(要点4)