收藏 分享(赏)

2020版英语名师导学人教必修一课时作业:UNIT 5 NELSON MANDELA SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:392851 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:7 大小:80KB
下载 相关 举报
2020版英语名师导学人教必修一课时作业:UNIT 5 NELSON MANDELA SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020版英语名师导学人教必修一课时作业:UNIT 5 NELSON MANDELA SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020版英语名师导学人教必修一课时作业:UNIT 5 NELSON MANDELA SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020版英语名师导学人教必修一课时作业:UNIT 5 NELSON MANDELA SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020版英语名师导学人教必修一课时作业:UNIT 5 NELSON MANDELA SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020版英语名师导学人教必修一课时作业:UNIT 5 NELSON MANDELA SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020版英语名师导学人教必修一课时作业:UNIT 5 NELSON MANDELA SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 5 Section Learning about Language & Using Language课时作业.单句语法填空1The driver narrowly escaped being killed (kill) in the traffic accident.2William begged his father to buy a new cellphone for him, but got refused.3She loses her heart to the soldier with the broad shoulders.4He has b

2、een in power for ten years but still doesnt want to leave.5The old man rewarded the little girl with a lot of candy for helping him clean his house.6It is the fifth time that the students in Trinity College have visited (visit) our school.7For all these years I have been working for others.Im hoping

3、 Ill set up my own business some day.8If a teacher doesnt treat all his students equally, it is unfair (fair)9High school education (educate) is very important for students, because it can help them to choose their future.10As we all know, he does (do) speak English well.单句改错1I thought her kind and

4、honest for the first time I saw her.去掉for2The young man received a medal in reward to his bravery.tofor3While you dont lose hearts, Im sure you can pass the coming examination.hearthearts4Two of the prisoners escaped prison last week.escaped后加 from5He did wrote to you last week.wrotewrite.阅读理解AMarti

5、n Luther King, Jr.was a great man who worked for racial equality and civil rights in the United States of America.He was born on January 15, 1929, in Atlanta, Georgia.Both his father and grandfather were ministers.His mother was a schoolteacher who taught him how to read before he went to school.You

6、ng Martin was an excellent student in school.He skipped grades in both elementary school and high school.He enjoyed reading books, singing, riding a bicycle, and playing football and baseball.Martin entered Morehouse College in Atlanta, Georgia, when he was only 15 years old.Martin experienced racis

7、m early in life.He decided to do something to make the world a better and fairer place.After graduating from college and getting married, Dr King became a minister and moved to Alabama.During the 1950s, Dr King became active in the movement for civil rights and racial equality.He participated in the

8、 Montgomery, Alabama, bus boycott and many other peaceful demonstrations(示威游行)that protested the unfair treatment of AfricanAmericans.He was arrested more than twenty times and attacked at least four times in his life.He was named Man of the Year by Time magazine in 1963, and became not only the sym

9、bolic leader of American blacks but also a world figure.At the age of thirtyfive, Martin Luther King, Jr., was the youngest man to have received the Nobel Peace Prize.Dr King was assassinated(暗杀)on April 4, 1968, in Memphis, Tennessee.In memory of the life of an important leader, the festival of Mar

10、tin Luther King Day is celebrated each year in January, the month in which he was born.August 28, anniversary of Dr Kings 1963 I Have a Dream speech, is called“Dream Day”【解题导语】有这样一个人, 他为了和平, 为了种族的平等, 他付出了一切, 甚至生命; 他获得了诺贝尔和平奖, 但最后却被暗杀; 他的演讲我有一个梦想, 更是催人奋发, 他就是马丁路德金。1Which of the following statements i

11、s NOT mentioned in the passage? ADr King received a good education.BThe reason why Dr King devoted himself to the civil rights movement.CDr Kings house was bombed.DDr King will be remembered by people forever.解析:选C细节理解题。文章中并未提到“马丁路德金的家被炸”, 其他三项文章都有涉及, 故选C。2Martin Luther King, Jr.won the Nobel Peace

12、Prize in _.A1958B1963C1964 D1968解析:选C推理判断题。由“At the age of thirtyfive, Martin Luther King, Jr., was the youngest man to have received the Nobel Peace Prize.”可知马丁路德金三十五岁获得诺贝尔和平奖, 而他是1929年出生, 故选C。3Which is the correct time order of the following events? aMartin was born in Atlanta, Georgia.bDr King wa

13、s assassinated in Memphis, Tennessee.cDr King was awarded the Nobel Peace Prize.dMartin graduated from Morehouse College.eMartin Luther King Day was declared a national holiday in the US.fDr King gave his I Have a Dream speech.Aafdceb BadfcebCafdbce Dadfcbe解析:选D推理判断题。根据文章可知马丁1929年出生; 1963年作了I Have a

14、 Dream的演讲; 马丁15岁上大学, 可推知其大学毕业应在1963年前; 1964年获得诺贝尔和平奖; 1968年被暗杀; 1968年后为了纪念这位杰出的领导人有了马丁路德金纪念日, 故选D。 BHis first successful fight was for the equal rights of black people in South Africa.Then, as the first black president, he fought to unite the country and organize the government.Later Nelson Mandela

15、set his sights on a new enemy, AIDS.On March 19 the 82yearold, former president, hosted(举行)his second AIDSawareness concert.He warned that 25 million people in Africa were already infected with the fatal disease.Mandela was born in a small village in South Africa in 1918.He was adopted by the chief

16、of his tribe and could have been a chief himself and lived a happy country life.But he refused to be a chief when his people lived under racial discrimination.He decided to fight for equal rights for all people in South Africa.Before 1990, under the countrys Racial Segregation Law, coloured and whit

17、e people lived separately.Black people were treated unfairly even when taking a bus.Blacks had to stand at the back of the bus to make room for white people even when there were only a few of them on board.For his opposition to the system, Mandela was arrested and spent 27 years in prison.He was fre

18、ed in 1990 and became the president of the country after the first election was held in which everyone could vote.Mandela was not only a political fighter who attacked with speeches.He was also a trained boxer and fought in the ring when he was young.“I did not enjoy the violence of boxing so much a

19、s the science of it.I was curious about how one moved ones body to protect oneself, how one used a strategy(策略)both to attack and retreat, how one paced oneself over a match, ”he wrote in his autobiography(自传)As a skilled fighter, he chose music as his weapon against AIDS.He hoped to win another vic

20、tory against AIDS.【解题导语】纳尔逊曼德拉不仅为黑人争得了平等的权利, 而且当选为第一位黑人总统。他也有自己的爱好, 并且争取取得与艾滋病斗争的胜利。4When was Mandela arrested?AIn 1963.BIn 1990.CWhen he refused to be a chief.DWhen he became the president.解析:选A理解判断题。从第五段“.Mandela was arrested and spent 27 years in prison.He was freed in 1990”可计算出答案: 1990271963, 故选

21、A。5Nelson Mandela succeeded in doing the following except_.Awinning the equal rights for black people in South AfricaBuniting South AfricaCorganizing a government in South AfricaDcontrolling the spread of AIDS解析:选D理解判断题。从第五段“He was freed in 1990 and became the president of the country after the firs

22、t election was held in which everyone could vote.”可知, A、B、C三项都是曼德拉做成功的事; 而由末段最后一句“He hopes to win another victory against AIDS.”可知还未取得胜利, 故选D。6If Nelson Mandela hadnt fought against racial discrimination, he_.Acould easily have been the president of South AfricaBcould still have lived a happy lifeCc

23、ould have been in a difficult situationDcould have been an excellent boxer解析:选B推理判断题。从第三段最后一句“He was adopted by the chief of his tribe and could have been a chief himself and lived a happy country life.”可知答案。7It can be inferred that Nelson Mandela_.Acontinued to help black people with the political

24、struggleBtook a position in a music groupCcarried on the worlds greatest fight against AIDSDprepared for the next president election解析:选C推理判断题。综合全文可知A、B、D三项错误; 再者从末段最后一句“He hoped to win another victory against AIDS.”可推断出答案, 因为艾滋病在非洲最严重。8Which of the following statements can best describe the life of

25、 Nelson Mandela? AStruggle is his life.BSports make his fame.CFight for equal rights.DA great fighter against government.解析:选A推理判断题。综合全文可知B、C、D三项都仅描述了曼德拉的一个方面, 不全面, 只有A项概括了他的特征精神, 故选A。.七选五Some people choose to live in a flat sharing with others.Others cant imagine leaving their perfect flats to live

26、 with lots of other people.If you live alone, youre responsible for your own space.If you need your quiet space, youre guaranteed to have it. _1_ And you can catch up with work without being interrupted or have a long and undisturbed bath.However, theres no one around if you need a helping hand.If s

27、omething gets broken, youll have to fix it yourself._2_ You dont have friends at home to invite you out and help you meet people.Theres no one at home to have a cup of tea with and talk about how your day was._3_ Sometimes when you get home, the cake your colleague gave you as a thankyou present is

28、mysteriously gone.Whenever you want a relaxing bath, theres no hot water left and someone wants to come in every five minutes.Its also rarely quiet.Someone always seems to have a birthday party when you want to go to bed early.But in spite of all that, there can be some wonderful moments, like wakin

29、g up to the sound of the hoover (吸尘器)_4_ And when you come home after a long day, you find your housemates making pizza with leftover vegetables while you watch a film._5_So, whats your choice?AYou can be alone quite a lot.BThats when it all seems worth it.CYou dont have to share the sofa with anyon

30、e.DLiving alone has become more popular in recent years.EIts not all good when you live with other people, though.FYou will realize how important your friends and family are.GYou will realize someone else is doing the cleaning for a change.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了独自生活以及与别人合住的优缺点。1解析:选C本空承接上文,是对上一句“If yo

31、u need your quiet space, youre guaranteed to have it.”的举例:如果你需要安静的空间,你肯定会拥有它。你不需要和别人分享沙发。2解析:选A本空后两句是对这一处内容的具体说明:你不会收到舍友的外出邀请,也没有人和你在家里边喝茶边聊天;由此可推知,本空是指你会经常感到孤独。3解析:选E根据下文内容可知,本段谈论了和别人住在一起也并不总是那么美好。4解析:选G本空承接上一句中提到的那些美妙时刻中的一种情况:在吸尘器的声音中醒来,你会意识到有人正在打扫房间。5解析:选B本空是对最后一段内容的概括:这些美妙的时刻会使你感到做出和别人住在一起这个选择是值得的。高考资源网版权所有,侵权必究!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1