1、Unit 4 Section Learning about Language & Using Language课时作业.单句语法填空1I was about to go shopping when Tom called me.2Judging (judge) from her expression (express )on her face, she was very excited.3I offered him my congratulations (congratulate) on his success.4As is known to all, the West Lake is famo
2、us for its beauty.5When the frightening news spread across the USA, most people felt very frightened.(frighten)6I sincerely (sincere) hope that I can have the opportunity to talk with the famous scientist face to face.7Typhoon has caused great damage to the local economies in Fujian.8They wake up ev
3、ery morning to work for their families and their future.9He is proud of his daughters ability to speak four languages.10She became known as a student singer when she was a middle school student.11The earthquake did damage to the area where many houses fell down and many people were trapped in ruins.
4、单句改错1The air quality in the city, which is shown in the report, has improved over the past two months. whichas2She was having lunch then an old friend came to see her.then when3Judged by the look on Adams face,the news must be terrible.JudgedJudging4She was very frightening to look down from the top
5、 floor of the building. frighteningfrightened5On arriving there, we expressed our congratulation to him on his success. congratulationcongratulations.阅读理解AIf you live in an earthquakeprone area, its wise to prepare your family well in advance for the next “Big One”Its always important to make sure t
6、o prepare for earthquakes.Earthquakes are more common than some people realize, and though they rarely end up causing damage, its important to have your family prepared for an earthquake hit.Put together an emergency kit that includes food and water to last a week, a fire extinguisher, portable radi
7、o, batteries, flashlight, and firstaid supplies.Note all safe spots in each room, such as doorways or under sturdy tables and desks.Know the dangerous spots, such as fireplaces, windows, mirrors and hanging objects.Point out safety exits and keep those areas clear.Make sure your family knows where e
8、mergency supplies are located.Check to be sure that everyone knows where and how to turn off electrical, gas, and water main valve and switches.Make sure that all family members know how to turn off the gas, water, and electricity in case there is damage after the earthquake that needs to be taken c
9、are of.It may prove useful to take your digital camera and make a “How to Guide”, customized to your home, for these things which can be stored in the kit.Establish how and where your family will reunite if separated during the quake.Arrange a place for the family to meet, if you cannot return to yo
10、ur home after the earthquake.If you have a relative outside of your area, arrange ahead of time to use his/her phone number as a contact point.Remember that phone lines will be needed for emergencies, so delay getting on the phone immediately after the earthquake.Conduct earthquake drills with your
11、family every six months.Warnings and tips:Warm clothing and extra sleeping bags come in handy.Games, toys, and books help keep young ones comforted and entertained.Keep what you can pack with your emergency kit.Turning on light switches or lighting candles can start leaking gaschoose flashlights ins
12、tead.【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了怎样和家人一起为地震做好自救准备。1The first paragraph is used as _.Aa commentBa definitionCan introduction Da warning解析:选C细节理解题。第一段主要是对地震及做好防震准备的简单介绍,从而为下文做好铺垫。故选C。2The underlined word “sturdy” in Paragraph 3 may mean “_”Awooden BwideClong Dsolid解析:选D词义猜测题。结合第三段第一句中的“Note all safe spots i
13、n each room, such as doorways or.”可知,此处是在列举那些安全的地方,所以这个词应该是表示“结实的”。3To prepare for an earthquake, you are advised to _.Apack some daily supplies into a package to carryBcall your family members immediately after an earthquakeChide near the windows to be ready for jumping outsideDtake your digital ca
14、mera to record the scene of an earthquake解析:选A细节理解题。根据第二段中的“Put together an emergency kit that includes food and.”可知,应该准备一个用于地震急救的物品包,故答案选A。4Which of the following should you avoid doing when an earthquake happens?ATurning off lights switches.BLighting candles.CPutting toys into your emergency kit.D
15、Taking a flashlight along.解析:选B细节理解题。从最后一段中的“Turning on light switches or lighting candles can start leaking gas”可知,地震发生时,应该避免打开电灯或点燃蜡烛。故选B。BEarthquakes strike suddenly at any time of the day or night, but theres no way to tell when.If an earthquake happens, it may cause many deaths and injuries and
16、 damage.So you need a good preparation ahead of time.Decide how and where your family will get together if separated.Choose an outofstate friend or relative that the family members can call after the quake to report where they are and how they are.Know the safe places in each roomunder the strong ta
17、bles,desks,or against inside walls.Keep enough food,water and other things,including a flashlight, a radio,medicines and clothing.During the earthquake,you should keep a clear head and never be too nervous to know what to do. Protect your head and neck with your arms.If possible, take a book, a pill
18、ow or any other things to protect yourself from falling glass and ruins.If you are indoors, you must immediately lie under any strong furniture.If outdoors,move to an open area away from trees,buildings, walls and power poles.If you are in a narrow valley, move to the centre of it and look up for fa
19、lling stones.If you are in a car, move to the side of the road and stop the car.Do not stop near buildings,power lines or on or under bridges.Stay in your car until the shaking stops.Do not move a badly injured person unless he is in great danger after the earthquake.Do not use the telephone immedia
20、tely unless there is a serious injury or fire.Turn on your radio for instructions and news reports.Be prepared for aftershocks.If you want to leave your home,post a message inside your home telling your family members where you can be found.【解题导语】本文主要讲述了人们在地震前、地震中和地震后应该做的事情。5To prepare for an earthq
21、uake,we should make sure of _.Awhen an earthquake may happenBthe place where we can find our familyChow to receive instructions and news reportsDthe money with which we can buy food and water解析:选B细节理解题。根据第一段第四句可知,要提前确定地震后家人会合的地点,故B项正确。6After an earthquake, we should_.Amove an injured person quicklyB
22、use the telephone immediatelyCturn on the TV to get news reportsDleave a message before leaving home解析:选D细节理解题。根据文章最后一句可知,地震后,在离开家之前,要留下信息告诉家人去哪里能找到你,故D项正确。7If we are driving when an earthquake happens,we should _.Afind a strong building to hide inBleave the car as soon as possibleCgo on driving qui
23、ckly to leave the areaDmove to the side of the road and stop there解析:选D细节理解题。根据第二段倒数第三句可知,如果发生地震时你在开车,要把车开到路边停下,所以D项正确。8The passage is mainly about _.Awhen earthquakes usually happenBwhere to stay during an earthquakeCwhy an earthquake is very dangerousDwhat to do before, during and after an earthqu
24、ake解析:选D主旨大意题。本文主要讲述了人们在地震前、地震中和地震后应该做的事情,故正确答案为D项。.七选五Keeping Safe in Your House During a FireThough you may not think youll ever fall victim to a house fire, its better to be prepared to avoid panicking.To increase your chances of survival, just follow these steps.1React as soon as you hear your s
25、moke alarm go off.On hearing your smoke detector or alarm going off and seeing a fire, exit your home as safely as possible._1_2Safely exit through doors.If you dont see smoke at the door, open it slowly and pass through it after making sure the door feels cool.If there is a fire preventing you from
26、 exiting the room, close the door.3Protect yourself from smoke inhalation (吸入)Get low to the floor and crouch or crawl on your hands and knees to avoid the smoke._2_ Cover your nose and mouth if you have to walk by or through a heavily smokefilled room.4_3_ If your clothes catch fire, immediately st
27、op what youre doing, drop flat to the ground, and roll around until you put the fire out.5Prevent the smoke if you cant get out._4_ Close your door and cover all vents (通风口) and cracks (缝隙) around it with cloth or tape to keep the smoke out.6Call for help from a second storey window._5_ You can take
28、 a sheet or something elsewhite preferablyand hang it out the window to signify that you need help when the first responders get there.AIf you cant escape your home, dont panic.BStop, drop, and roll if your clothes catch fire.CYou are probably a lot safer by closing doors.DEscape from a second store
29、y window if you can.ESmoke inhalation causes people to become unconscious.FDo not try to get your phone, valuables, or your other important possessions.GIf you are trapped in your second storey room, get to an area where people can find you.【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了房屋着火时屋内的人该如何逃生。1解析:选F空前是说一听到烟雾探测器发出警报声或
30、一看到火苗,就尽可能安全地离开家。F项“不要试图拿手机、贵重物品或其他重要的财物”承接上文内容,符合语境。故选F。2解析:选E根据该段第一句可知,该段的主题是避免吸入烟雾。E项中的“Smoke inhalation”与该段内容相符,符合语境。故选E。3解析:选B空处是该段的主题句。根据该段内容可知,该段介绍了衣服着火后的正确做法。B项“立刻停下来,躺在地上打滚”是对该段内容的总括,符合语境。故选B。4解析:选A空前是说不能出去的时候要避免烟雾进来,空格后是说在屋内防止烟雾进来的具体做法。A项“如果你无法从屋里逃出去,不要恐慌”承上启下,符合语境。故选A。5解析:选G根据该段第一句可知,该段是说在二楼的窗户边求救。G项“如果你被困在二楼的房间,去别人能看到你的地方”与该段主题一致,且能引出下文对具体做法的介绍。故选G。