收藏 分享(赏)

南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(20)及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:392287 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:9 大小:126KB
下载 相关 举报
南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(20)及答案.doc_第1页
第1页 / 共9页
南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(20)及答案.doc_第2页
第2页 / 共9页
南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(20)及答案.doc_第3页
第3页 / 共9页
南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(20)及答案.doc_第4页
第4页 / 共9页
南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(20)及答案.doc_第5页
第5页 / 共9页
南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(20)及答案.doc_第6页
第6页 / 共9页
南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(20)及答案.doc_第7页
第7页 / 共9页
南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(20)及答案.doc_第8页
第8页 / 共9页
南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(20)及答案.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(20)及答案【深圳市2014高考英语综合能力测试题(8)】CIf you like texting and are trying to lose weight, a new study found that using texting to track diet and exercise habits may help you lose weight. Previous research has shown that keeping food and exercise diaries improves the likelihood of suc

2、cess when you are Using to lose weight. Using a computer or a pen and paper to record information, however, can be a burden and cause some people to give up. Duke University researchers said using text messages to track eating and exercise habits can save time, and increase the chances that people w

3、ill stick with their weight-loss rules. The study included 26 0bese women with an average age of 38. The women used daily texting as part of their weight-loss program. The text messages focused on tracking personalized goals, such as avoiding sugary drinks or walking 10,000 steps a day. Messages als

4、o provided brief feedback (回复) and tips. Every morning, the women received a text from an automated system that said, “Please text yesterdays personal information of steps you walked and how many sugary drinks you had.” Based on the womens responses to the text message, the system sent another text

5、with personalized feedback and tips. After six months, the women who used daily texting lost an average of nearly 3 pounds, while another group of women who used traditional methods to keep food and exercise diaries gained an average of 2.5 pounds, according to the study, which was published in the

6、Journal of Medical Internet Research. “Text messaging has become popular and may be an effective method to simplify tracking of diet and exercise behavior,” Dori Steinberg, who was responsible for this research, said. Steinberg said, Text messaging offers several advantages compared to other self-mo

7、nitoring methods. Unlike web-based diet and exercise diaries, data in a text message can be entered quickly on nearly all cellphone platforms. This provides more portability and more accessibility for receiving feedback. Besides, because of the limited number of words used in text messages, it saves

8、 time.”36. According to the study, traditional methods _. A. are easier for people to lose weight B. provide brief feedback and tips C. may cause people to give up losing weight D. are easy to track diet and exercise behavior37. The text messages used by the women in the research focused on _. A. pr

9、oviding tips B. providing feedback C. 9aving time and money D. tracking personalized goals38. Which is NOT true about text messaging according to Steinberg? A. It saves time. B. It saves money. C. It can be entered quickly. D. It is easy to receive feedback.39. Whats the best title for the text? A.

10、Texting helps keep healthy B. Texting saves time and money C. Texting can help you lose weight D. Texting provides brief feedback and tips40. Whats Dori Steinbergs attitude towards text messaging? A. Unknown. B. Negative. C. Positive. D. Unconcerned.【参考答案】36-40 CDBCC短信提醒有助于减肥。用户可以发送短信及跟踪各种食物或运动的热量,同

11、时提供每日饮食记录、运动消耗记录以及体重记录,让用户清楚地知道自己每天的饮食摄入和运动消耗比例来让自己减肥。36. C。细节理解题。根据第二段的a burden and cause some people to give up可知答案。37. D。细节理解题。根据第四段的The text messages focused on tracking personalized goals, such as avoiding sugary drinks or walking 10,000 steps a day可知答案。38. B。推理判断题。根据最后一段Steinberg所说的话可知,文中未提及mo

12、ney。39. C。主旨大意题。文章第一段就是主题句using texting to track diet and exercise habits may help you lose weight可知答案。40. C。推理判断题。根据最后一段的This provides more portability and more accessibility for receiving feedback. Besides, because of the limited number of words used in text messages, it saves time.可知Dori Steinber

13、g的态度是肯定的。较难题目特训:节能环保类Rainforest is home to around two-thirds of all plant and animal species found on landin addition to millions of people who depend on them for survivalour remaining ancient forests are some of the most diverse ecosystems known to science. They are also vitally important to the he

14、alth of our planet, especially when it comes to regulating the climate. But ancient forests around the world are under attack. Protecting rainforests is on the global agenda (议事日程) in a big way. Governments now recognize the importance of protecting tropical forests in order to avoid dangerous clima

15、te change, and there is now much debate. As governments try to thrash out the details of a new international agreement, expected to be signed at the end of 2009, they are discussing how best to include measures to save rainforests, and therefore address one of the major causes of climate change. Wor

16、ldwide, forest destruction causes more greenhouse gas emissions (排放) each year than do all the trains, planes and cars on the planet. So if we are to deal with global warming, there is an urgent need to find ways to reduce the 20% of global greenhouse gas emissions caused by forest destruction each

17、year, and to keep the remaining forests standing. We need to protect the planets remaining forests not only to stop climate change from getting worse, but to ensure that we can stand the impacts of global warming. Healthy forests absorb and store quantities of carbon, helping to regulate temperature

18、 and generate rain. When they are destroyed, this carbon is released into the atmosphere. Thus keeping forests standing is both a critical part of regulating climate change and of adapting to a warmer world. To date, most of the talk has focused on how to pay for reducing deforestation (滥伐森林), rathe

19、r than on how to actually go about doing it. We believe governments need to support local people to protect their environment, as we have been showing for 20 years can be a very effective way of saving rainforests. 1. The best title for the passage is. A. Rainforest and Climate ChangeB. Strategies o

20、n Protecting RainforestC. Serious Deforestation to RainforestD. Present Situation of Rainforest2. From the first paragraph we can infer that. A. we have little rainforest left until nowB. the ancient forests are being destroyed来源:C. rainforest control the planet in many waysD. Rainforest is home to

21、all plants and animals on earth3. The underlined part “thrash out” in the second paragraph means. A. try to understandB. come up withC. hide awayD. have a thorough discussion4. Greenhouse gas emissions caused by forest destruction. A. are the same amount by transport on earthB. take 20% of global gr

22、eenhouse gas emissionsC. can be avoided by setting measures onlyD. have nothing to do with climate change5. From the text we can learn that healthy forest. A. can keep us healthy and happyB. can increase the effect from global warmingC. can be helpful in adjusting the temperature D. can give out lar

23、ge amounts of carbon【参考答案】3. ABDBC 阅读理解In the last years of the Warring States period, the State of Qin attacked the State of Wei on a large scale repeatedly and occupied large areas of land, for the State of Wei was too weak to defend itself. In 273 B.C. ,the Qin army launched a more serious attack

24、 upon the State of Wei than ever. The king of the State of Wei gathered his officials, and asked with a worried look if anyone could propose a way to defeat the Qin army. After years of chaos caused by the wars, the officials trembled when fighting was mentioned, and no one dared to speak of resista

25、nce.At the critical moment when a large enemy force was bearing down upon the border, most of the officials persuaded the king to use for peace, at the cost of giving away to the State of Qin the large area of land north of the Huanghe River and south of the Taihang Mountain. However Su Dai, a couns

26、elor, did not agree. He hurried up to the king and said:Your Majesty, they dont think about the interests of the country at all. It is just because they are afraid of death that they ask you to sue for peace by betraying the country. Of course you can temporarily satisfy the ambition of Qin, but it

27、will never stop attacking us until our land is totally given away.He added. Once there was a man whose house was on fire. People told him to put out the fire with water, but he would not listen. Instead, he carried a faggot to put out the fire, only to make the fire fiercer. Isnt it similar to carry

28、ing faggots to put out a fire if you agree to sue for peace at the cost of the land of the State of Wei?Though Sue Dais argument was very convincing, the king accepted the suggestion of those officials and gave away to the State of Qin a large area of the land of the State of Wei. As might be expect

29、ed, the Qin army attacked the State of Wei in 225 B.C. Again, surrounding the capital city Daliang and flooding it by digging open the dykes(堤防) of the Huanghe River. The State of Wei was finally destroyed.13When asked how to defeat the Qin army, most officials .Awere scared and at a loss what to do

30、Bwere worried and asked Su Dai fir adviceCdecided to ask a force to bear down upon the borderDtrembled and decided to give up fighting back14The underlined phrase sue for in Paragraph 2 probably means .Ahope for Bbeg for Csearch for Dsend for15Su Dai used the example of carrying faggots to put out a

31、 fire to show .Athe ambition of the State of Qin Bthe risk of fighting backCthe serious results of giving in Dthe terrible results of defense16The story is mainly developed by .Atime Blogic Cspace Dcause and effect参考答案 1316 DBCA说明文的阅读阅读下列材料,然后按要求完成读写任务(2011年广州高三英语调研测试) Maurice Sendaks childrens book

32、, Where the Wild Things Are, published in 1963,has become very successful throughout the years and was made into a movie earlier this year.The books main character is a boy named Max who gets into trouble with his mother and is sent to bed without any supper.Before long,Maxs room magically becomes a

33、 forest,and he sails away to a land where monsters live.Max isnt scared,though,and becomes king of the wild things,but after a while,he begins feeling homesick.Max sails back home and his supper is still hot when he arrives in his bedroom.Many teachers and professors like this story and use it to he

34、lp children develop creativity and imagination.Melina Davis,an education professor,said she likes how the book contains a couple of pages that have only pictures on them.“This allows children to shape the story themselves,” she said.The book contains a few of larger words that some parents worry may

35、 confuse children,but experts say those words help improve childrens reading skills and challenge them.Davis said the book is well written which helps kids get involved in the story.“The book talks about what all children go through,like I was naughty but my mommy still loves me,” Davis said.The boo

36、k also encourages children to face their fears.“I think its really good to show that Max is friends with the monsters,” Davis said.“Kids can find out monsters arent always the thing under the bed thats going to scare them.I think this is good because it shows that the children can go to scary places

37、 but still have a positive experience.”Since the book has been successful throughout the years,a movie was recently made and many people are excited to see it.Davis said she thinks the movie will be wonderful but it might be a little scary for younger children.“You dont want bad dreams over a book t

38、hats extremely wonderful,” Davis said.以约30词概括短文大意_.根据所读短文选择正确答案1Teachers and professors like the book Where the Wild Things Arelearn to draw their own picturesBunderstand their own fearCdevelop more quicklyDbecome more imaginative2What is the intention of using the larger words in the book?ATo add t

39、o the difficulty while children are reading.BTo help challenge the childrens reading skills.CTo cause the children some confusion.DTo help children get involved in the story. 3Which of the following is TRUE about the book?AThe character Max is brave enough in the story.BMax was sent to the forest as

40、 punishment.CIt is suitable for people of all ages.DIt is the most popular childrens book ever published.4What does Davis think of the movie?AShe thinks children of all ages will love it.BShe encourages children to see it to fight against their fear.CShe worries that it might be too frightening for

41、some children.DShe believes it will be a better choice for children than the book.5Whats the authors purpose in writing the passage?ATo suggest ways to improve childrens reading.BTo comment on a famous childrens book.CTo encourage children to read scary stories.DTo introduce a movie based on a childrens book.参考答案- The passaage introduces a childrens book Where The Wild Things Are解析:从Many teachers and professors like this story and use it to help children develop creativity and imagination得知答案。答案:D2解析:从第四段可知答案。答案:B3A4解析:从but it might be a little scary for younger children可知答案。答案:C5B

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1