收藏 分享(赏)

2020版高考英语(外研)新探究大一轮复习练习:选修7 MODULE 5 课后达标检测 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:391740 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:5 大小:90KB
下载 相关 举报
2020版高考英语(外研)新探究大一轮复习练习:选修7 MODULE 5 课后达标检测 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共5页
2020版高考英语(外研)新探究大一轮复习练习:选修7 MODULE 5 课后达标检测 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共5页
2020版高考英语(外研)新探究大一轮复习练习:选修7 MODULE 5 课后达标检测 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共5页
2020版高考英语(外研)新探究大一轮复习练习:选修7 MODULE 5 课后达标检测 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共5页
2020版高考英语(外研)新探究大一轮复习练习:选修7 MODULE 5 课后达标检测 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 (建议用时:35分钟) 阅读理解(2019郑州第二次质量预测)Though not as much as in the past, grandparents are the teachers of the Navojo(纳瓦霍人) youth. They make young people aware of life at an early age. The parents allow them the privilege of teaching the children, and the grandparents take great pride in raising them.Young

2、 children often stay with their grandparents for years at a time, developing a close and trusting relationship. The grandparents teach them Navajo legends and the principle of life, emphasizing both new culture trends and the preservation of traditions.The grandparents are also the leading figures i

3、n teaching the youth the arts of weaving, caring for the livestock, using herbal medicine, and other arts and crafts.The children are taught to respect their elders, care for them, help them and learn from them. Young people are urged to listen with care to the words of their elders and keep as much

4、 wisdom as possible. Grandparents often go to social gatherings and traditional events, and young people have opportunities to learn more about their culture and traditions. I lived with my grandmother for thirteen years, and she raised me in the old ways of our people. Although I was going to schoo

5、l, she taught me as much as she could about our traditions. If I had a chance, I would listen again to her wise teachings, expressed with kindness in a soft voice that touched my heart.We used to plant corn and pumpkin every summer. They never grew big enough to feed us, but we planted them anyway.

6、I asked my grandmother why. She said, “Grandson, our plants will be far more beautiful than the flowers outside the fence.” I didnt understand until one day I saw their beauty as I was coming over the hill with her. She said, “Anything that is a part of you is always far more beautiful than the thin

7、gs which you pass by.” We had some beautiful years together. Im glad she is a part of me and Im a part of her.Children used to be well disciplined, possessing more respect for culture, traditions and beliefs than they do now. The world of the Navajo has been influenced by the western world, and the

8、grandparents have less control and influence than they used to. But the young people who have been touched by their teachings have glimpsed a way of life beyond what most people know today.【解题导语】文章是一篇说明文。作者介绍了纳瓦霍人的一种文化: 由祖父母来教育孙子辈, 让他们学到生活中的道理。1What can be inferred from the first paragraph?AGrandpar

9、ents are the source of traditional culture.BParents hate to take the trouble to raise their children.CEarly schooling isnt every popular with the young Navojo.DChildren learn about the meaning of life from their grandparents.D解析:细节理解题。根据第一段第二句“They make young people aware of life at an early age.”可知

10、, 祖父母们使年轻人在很小的时候就认识生活,所以答案是D。2The underlined word “figures” in Paragraph 3 probably means “ ”ApersonsBpioneersCexamples DrepresentativesA解析:词义猜测题。根据下文的“in teaching.arts and crafts”可知, 在教育年轻人的编织技艺、 照顾牲畜、 使用草药以及其他手工艺方面, 祖父母们还是 “引导人”。3Why did the authors grandmother plant corn and pumpkin?AShe had to f

11、eed her family members.BShe tried to make full use of her garden.CShe wanted her grandson to learn a life lesson.DShe expected her grandson to learn about farming.C解析:推理判断题。根据题干中的关键词 “plant corn and pumpkin” 定位到第六段, 根据第六段内容可知, 祖母种植玉米和南瓜是为了让作者明白一个生活的道理: 你自己的一部分总是远比你路过的东西要美得多,所以答案是C。4What is the autho

12、rs purpose in writing this passage?ATo honor his beloved grandmother.BTo stress the greatness of the Navajo.CTo share with readers a kind of Navajo culture.DTo show the influence of Navajo traditions.C解析:写作意图题。文章主要介绍了纳瓦霍人的一种文化: 由祖父母们教育孙子辈, 让他们认识生活, 学到其中的道理, 所以答案是C “与读者分享一种纳瓦霍人的文化”。 七选五(2019长春质监二)Liv

13、ing with other people can be difficult, especially when each person has their own ideas about how they want to live. 1. . Taking a few simple steps will help you share your living space harmoniously.Discuss your expectations ahead of time.2 . This applies to finances, food, possessions, use of commo

14、n areas, loud activities or parties, quiet hours and so on.Divide up responsibilities.Make a plan to divide up responsibilities and chores(家庭杂务) between you and your roommate. For example, if your roommate is a good cook and you are not, 3. . It may also be a good idea to set up a chores schedule, w

15、here you will take turns cleaning the bathroom, taking out the trash and so on.4. Not everyone has the same ideas about daytoday living as you do. Take your roommates feelings into consideration. For instance, if youre dying to throw a party on Thursday night but your roommate has a final early the

16、next morning, agree to postpone the party till Friday evening, instead.Communicate effectively.Communication is key in making the relationship work. If a problem comes up, its better to talk about it right away than to ignore it. For example, say “Chris, it upsets me when I wake up to find all the m

17、ilk gone. If you use the last of something, can you please add it to the list?” If you simply cannot communicate openly and there is tension all the time, 5. ABe prepared to compromiseBCreate a roommate agreement on Internet useCask him or her to cook if youll clean up afterwardDyou may as well find

18、 a new roommateETalk about what each of you needs and wants from the other in advanceFPeople may have different religious or political views that could cause conflictGThough having a roommate can be challenging, it can also be enjoyable and fun【解题导语】本文主要介绍了如何和室友和谐相处的方法和策略。1G解析:根据下文 “Taking a few sim

19、ple steps will help you share your living space harmoniously.”可推知,尽管和他人同住一屋有挑战性,但是和谐相处也是愉快和有趣的,所以选G项。2E解析:空处与本段小标题 “Discuss your expectations ahead of time.” 相呼应,作者在此建议室友要开诚布公,提前讲出自己对他人的要求,所以选E项。3C解析:空处承接上文 “For example, if your roommate is a good cook and you are not”,并与本段的小标题“Divide up responsibil

20、ities.”呼应,故可推知,此处表示 “如果之后你扫地就可以要求会煮饭的室友去煮饭”,故选C项。4A解析:根据下文“Not everyone has the same ideas about daytoday living as you do.”并结合本段所列举的例子可推知,同在一个屋檐下,有的时候要考虑对方的感受,学会商量和妥协,所以选A项。5D解析:承接上文 “If you simply cannot communicate openly and there is tension all the time”可推知,此处作者提出了应对问题的新的建议,与本文如何与室友相处的主题呼应,所以选D

21、项。 语法填空(2019长沙五月供题)Last Christmas, I wanted to give the woman 1. cleans my apartment a nice gift in 2. (appreciate). Since I know she doesnt have much money, I decided 3. (write) her a generous check so she could use it however she wanted. I put it in an attractive card with a photo of a cat and a d

22、og on 4. (it) cover because she loves animals.The card came with a nice message, and I also added a personal message in which I thanked her 5. her good services, wishing her the best for the coming year and for her dreams coming true.6 (tear) of gratitude rolled down her face when she saw my message

23、, before she even saw the check! She said, “You took the time to write me a personal message; now I feel really 7. (love). Im going to save this card for 8. rest of my life!” This reminds me that what people really want is to be acknowledged and appreciated, and to know that they matter. This is wha

24、ts really important when 9. (give) a gift. In this case it 10. (obvious) was not about the money, but about making a sincere heart connection.【解题导语】本文主要讲述了作者在圣诞节给打扫公寓的阿姨送礼物以示感谢的故事。1that/who解析:考查定语从句。that/who引导定语从句,在从句中作主语,修饰先行词the woman。2appreciation解析:考查名词。in appreciation意为“以示感谢”,为固定搭配,符合语境,故用名词app

25、reciation。3to write解析:考查非谓语动词。decide to do sth.为固定用法,意为“决定做某事”,符合语境,故用不定式to write。4its解析:考查代词。此处应用形容词性物主代词its作定语,修饰名词cover。5for解析:考查介词。thank sb. for sth.意为“因为某事而感谢某人”,故用介词for。6Tears解析:考查名词的复数。tear作 “眼泪,泪水” 讲时,为可数名词,通常用复数形式。7loved解析:考查动词语态。根据语境可知,I和love之间是逻辑上的被动关系,故用被动形式。8the解析:考查冠词。the rest表示 “剩余部分”

26、,此处特指 “我的余生”,故用定冠词the。9giving解析:考查状语从句的省略。本句是一个省略句,补充完整应该是:when you are giving a gift。如果状语从句中的主语可根据主从句的对应关系判断,且从句中含有动词 “be” 的某种形式,则可以省略从句中的“主语be” 部分,故用现在分词giving。10obviously解析:考查副词。分析句子结构可知,此处应用副词作状语,修饰动词was。 短文改错(2019合肥第二次教学质量检测)Last Saturday our class went hiking in a countryside. We meet at our s

27、chool gate and set off at 8:00 am. On the way, we were singing and laughing happily while a girl suddenly fell into a deep hole. She felt so frightening and even burst into tears. One of my classmate found a long rope and we finally got him out. Fortunately, she didnt suffer seriously injuries, but

28、it seemed that her ankle slightly twisted. We managed to sending her to the nearest hospital. It is an experience well never forget it, though we didnt enjoy ourselves very much that day.答案:Last Saturday our class went hiking in countryside. We at our school gate and set off at 8:00 am. On the way,

29、we were singing and laughing happily a girl suddenly fell into a deep hole. She felt so and even burst into tears. One of my found a long rope and we finally got out. Fortunately, she didnt suffer injuries, but it seemed that her ankle slightly twisted. We managed to her to the nearest hospital. It is an experience well never forget , though we didnt enjoy ourselves very much that day.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1