收藏 分享(赏)

2020版高考英语总复习(外研版) 必修五 高考题型分组练5-1 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:391166 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:12 大小:56.50KB
下载 相关 举报
2020版高考英语总复习(外研版) 必修五 高考题型分组练5-1 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共12页
2020版高考英语总复习(外研版) 必修五 高考题型分组练5-1 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共12页
2020版高考英语总复习(外研版) 必修五 高考题型分组练5-1 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共12页
2020版高考英语总复习(外研版) 必修五 高考题型分组练5-1 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共12页
2020版高考英语总复习(外研版) 必修五 高考题型分组练5-1 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共12页
2020版高考英语总复习(外研版) 必修五 高考题型分组练5-1 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共12页
2020版高考英语总复习(外研版) 必修五 高考题型分组练5-1 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共12页
2020版高考英语总复习(外研版) 必修五 高考题型分组练5-1 WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共12页
2020版高考英语总复习(外研版) 必修五 高考题型分组练5-1 WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共12页
2020版高考英语总复习(外研版) 必修五 高考题型分组练5-1 WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共12页
2020版高考英语总复习(外研版) 必修五 高考题型分组练5-1 WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共12页
2020版高考英语总复习(外研版) 必修五 高考题型分组练5-1 WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解AAgniAfter the sellout success of their 2016 season, Jala, Apollon Studios returns with Agnian exhibition with dynamic multilayered(多层次的) performance evenings, including live music. Melbourne art lovers are also invited to experience an exhibition of paintings an

2、d drawings by artist, Krystal Brock, and painter, Malcolm Berry. The works celebrate the power of fire in a variety of cultural and emotional contexts and will be open to the public from Tuesday to Sunday (10 am.4 pm.) until December 17.Christmas at the Old TreasuryFollowing a highly successful fest

3、ive season in 2016, the Old Treasury Building is once again showing homemade decorations of the 1920s! By the 1920s there were quite sophisticated(精致的) Christmas decorations for sale in the shops, but most people could not afford them. These are the kinds of decorations they made instead. Newspapers

4、 of the time printed designs and patterns for cheerful decorations which could be made at home using readily available materials.As a reminder of times past, the Old Treasury Building has used these patterns to recreate a homely Christmas in the caretakers basement flat.Melbourne Bridal(婚礼) and Hone

5、ymoon ExpoPlanning your wedding will be easier if you attend the Melbourne Bridal and Honeymoon Expo 2017, the largest to be held at the Melbourne Convention and Exhibition Center. Meet experienced bridal exhibitors to assist in preparing for your special day. Be inspired by professional models pres

6、enting the latest bridal fashions, enjoy live entertainment, free magazines and gift bags and exhibitor prizes. All bridal registrations automatically go into the draw to win prizes.语篇解读:本文介绍了三场不同类型的展览会,各具特色。1What do the first two items have in common?AMusic plays a key role.BBoth are held successfu

7、lly.CBoth aim at art designers.DRecalling the past is the theme.解析推理判断题。根据Agni标题下的“After the sellout success of their 2016 season, Jala, Apollon Studios returns with Agni”与Christmas at the Old Treasury标题下的“Following a highly successful festive season in 2016, the Old Treasury Building”可知,前两个的共同之处就是它

8、们都曾被成功举办过。答案B2What can you do during Melbourne Bridal and Honeymoon Expo?AKnow about bridal exhibitions.BMake your wedding a reality.CEnjoy fashionable clothing.DTake photos with models.解析细节理解题。根据Melbourne Bridal and Honeymoon Expo标题下的“Meet experienced bridal exhibitors to assist in preparing for yo

9、ur special day. Be inspired by professional models presenting the latest bridal fashions, enjoy live entertainment, free magazines and gift bags and exhibitor prizes.”可知,在墨尔本婚礼和蜜月博览会上,可以了解婚礼展览。答案A3Where can you possibly find this passage?AIn a novel. BOn a website.CIn a textbook. DIn a storybook.解析推

10、理判断题。本文介绍了三场不同类型的展览会,再结合所给选项可知,本文信息应该是来自网站。答案BB(2018北京西城区期末)Traveling on an airplane can be a very tiring task even in the best of circumstances, which is why when Sophie Murphy boarded a recent flight from Sydney to Melbourne and noticed an “awful tension” in the cabin, she first thought it was cau

11、sed by typical badtempered passengers. But as the flight neared its end, it became obvious that something was very wrong.A teenage boy with Down syndrome(唐氏综合征) who was traveling with his family had become upset and would not return to his seat, regardless of the cabin crews warnings over the loudsp

12、eaker that it was almost time to land. The pilot was forced to circle above the airport, delaying the landingand angering people on the already tense flight.“If it was a cartoon,” remembered Murphy, “there would have been smoke coming out of peoples ears.”As the boys elderly parents and adult brothe

13、rs and sisters tried to persuade him to get off the floor and back into his seat, but in vain, Murphy, 42who had been a teacher for more than 20 yearsstood up and quickly headed to the back of the plane.She found the boy in the passage between rows of seats, lying on his belly, and lay down on her s

14、tomach to face him. She began chatting calmly with him, asking his name, his favorite book, and his favorite characters. He told her he felt sick and she tried to comfort him.Minutes later, he allowed her to hold his hand, and then together they got properly back into airplane seats. Murphy asked fo

15、r sick bags, and held them as the boy threw up several times, including on her. As she helped him clean up, she repeatedly told him everything would be okay and that theyd get through it together.After the plane was finally able to land, no one was impatient to step off the flight as one might expec

16、t. Instead, calmed passengersobviously following Murphys amazing exampleallowed the boy and his family to depart first, smiling at them as they passed. His parents tearfully thanked Murphy for what she had done, and a doctor sitting nearby also let her know he had even taken notes on her expert way

17、of handling the situation.语篇解读:在从悉尼飞往墨尔本的飞机上,一名唐氏综合征患儿不愿回到座位上,导致飞机无法降落。索菲墨菲主动与孩子交流,帮助他回到座位,最终使飞机得以降落。4Why was the landing delayed?AA family ignored the warnings.BA boy refused to sit in his seat.CSmoke was coming out of the engine.DThe pilot was forced to change the destination.解析细节理解题。由文中第二段可知,一名唐氏

18、综合征患儿不愿回到座位,导致航班无法降落。答案B5How did Murphy successfully handle the “awful tension”?ABy fighting against unfair treatment.BBy calling on other passengers to join her.CBy communicating with the boy.DBy asking an experienced doctor to help.解析细节理解题。根据第五段中的“She. lay down on her stomach to face him. She bega

19、n chatting calmly with him.”可知,墨菲冷静地同这名唐氏综合征患儿交流,以此取得他的信任,最终成功缓解了“非常紧张”的气氛。答案C6What changed the angry passengers attitude at last?AThe boys improvement.BThe planes safe landing.CThe crews behavior.DThe teachers efforts.解析细节理解题。根据文章最后一段中的“.calmed passengersobviously following Murphys amazing examplea

20、llowed the boy and his family to depart first”可知,其他乘客最后也都比较冷静,显然都是在效仿墨菲。也就是说,墨菲的努力平复了其他乘客的愤怒。答案D7Which of the following words can best describe Murphy?AGenerous and cautious.BPatient and enthusiastic.CWise and cooperative.DKind and coolheaded.解析推理判断题。从文中墨菲趴在地上同小男孩平等交流可以看出她的和善。在“非常紧张”的情况下,她能有条不紊地处理小男

21、孩不回座位的问题,由此可以看出她的冷静。答案DC(2018安徽、江西等五省六校联考)Homeless people face a lot of challenges. Some of the most basic challenges, however, spring from not having regular access to clean water and cleaning stuff such as soap and shampoo. And poor personal hygiene(卫生) can be particularly troubling for homeless t

22、eens.That challenge inspired a young researcher, Leia, to invent a multipurpose product. It would need to absorb sweat and oil from skin and hair. It would need to clean teeth. Plus, it would need to kill bacteria without being harmful to people. She wanted her ingredients to be natural and biodegra

23、dable(可生物降解的)Leia started by going to stores and looking at the ingredient lists for tooth powders, body powders and dry shampoos. Then she put together eight different trial recipes of her own. She tested each mixture to see how well it absorbed body oil and cleaned hair. To find out how they might

24、 work as a toothpaste, she tested them at removing coffee stains from eggshells.Eventually, Leia settled on three working recipes. Each contains salt and baking powder. The salt helps clean teeth and remove dirt, she notes. Baking powder helps absorb smells. Her three recipes other ingredients diffe

25、red. Some of those ingredients included cloves, cinnamon and chamomile. Those sorts of things give her products different tastes and smells. That would let teens choose a product based on personal preferences.Leia wants to develop her product further. “Could it be used to drive off mosquitoes?”she a

26、sks, “Or does it attract them? These are questions I want to answer next,” she notes. “Science offers a way to go about solving problems and helping people,”says Leia. And she thinks her products could benefit a broad range of people, not just the homeless. Anyone in an area with little or no access

27、 to clean water could find her products useful, she says.语篇解读:无家可归的人,尤其是无家可归的青少年,面临的很大问题就是糟糕的个人卫生状况。莱娅通过测试发明了一种多用途的产品来帮助无家可归以及需要这些产品的人。8What made Leia make the product according to the text?AHer personal experience.BThe suffering of homeless people.CPoor personal hygiene for homeless people.DHer cur

28、iosity about invention and helping others.解析细节理解题。根据第一段最后一句“And poor personal hygiene(卫生) can be particularly troubling for homeless teens.”以及第二段第一句“That challenge inspired a young researcher, Leia, to invent a multipurpose product.”可知,无家可归的人面临的卫生问题启发莱娅发明了该产品。答案C9The third paragraph mainly tells us

29、_.Ahow Leia made the productBhow effective the product isCwhat functions the product hasDwhat ingredients the product has解析主旨大意题。第三段主要介绍莱娅到商店买原料,按照自己的配方混合,然后进行测试。这是她进行产品制作的过程。答案A10What can we learn about the product from the fourth paragraph?APeople can buy it in the market now.BThe product only has

30、 three varieties.CSalt is used to clear smells and remove dirt.DIt can be custommade to suit personal taste.解析推理判断题。根据第四段最后一句“That would let teens choose a product based on personal preferences.”可知,青少年们可以根据自己的个人喜好来选择其中一种产品。因此D项正确,产品可以根据个人喜好进行定制。答案D11How does Leia feel about her invention?AIt has som

31、e faults.BIt is quite satisfactory.CIt still needs improving.DIt is useful in remote area.解析推理判断题。在第五段中莱娅提出疑问:这种产品能否驱蚊?还是会吸引蚊子?这都是她要进一步研究的。因此可以判断产品仍需要进一步改进。答案CD(2018河北保定二模)Given the recent interest in green buildings in the media, lets think differently. Instead of focusing on increasing the supply

32、of energy, what if we focus on reducing demand?Can we start with ending the opendoor practice of streetfront shops? While cool air from these shops is refreshing to pedestrians, it carries a cost. Energy is used in the air conditioning process.So it must be possible to look for changes in regulation

33、s that would encourage more energysaving designs. For instance, if we fix ceiling fans, airconditioning homes could surely be avoided for part of the year. Ceiling fans use far less energy. They were common in buildings before air conditioners were available. I wonder how many hours in a year air co

34、nditioners could stay if ceiling fans were fixed.In homes built under the smallhouse policy in New Territories , the ceiling may be too low for ceiling fans. If the 9meter maximum building height regulations were relaxed, ceiling fans could be fixed to reduce energy use. Current thinking in sustaina

35、ble building design and operation involves integrated(综合的) design, that is, bring together all parties to create a building with better performance that achieves energy reduction.For integrated design to succeed, all parties must come together and think beyond each persons circle of influence. Bette

36、r solutions are impossible to avoid with integrated design. Buildings would no longer be engineered after the basic architecture was built. Positive project outcomes may include reduced airconditioning load, reduced power use for electric lighting, and a reduction in the amount of materials used.We

37、need to ask if we are ready to look beyond our own small circles and seek an improved approach to building design. By that I mean an integrated design results in more sustainable buildings.语篇解读:作者认为沿街商店开放空调的做法虽然让人感觉清凉,但却浪费了大量的能源。所以他鼓励节能的综合设计,即在住宅建成前统一设计,这样可以降低空调负荷,减少照明用电、材料用量等。12Whats the authors at

38、titude towards the opendoor practice of the street shops?ASupportive. BDisapproving.COptimistic. DUncaring.解析推理判断题。根据第二段可知,作者认为虽然这些商店的空调让行人感觉很凉爽,但也要付出一定的代价,在空调运行的过程中消耗了能量。由此可知,作者对此持不赞成的态度。答案B13Why does the author suggest fixing ceiling fans?ATo follow an old practice.BTo help reduce energy use.CTo c

39、ompletely replace air conditioners.DTo help cut down on daily expenses.解析细节理解题。根据第三段中的“. if we fix ceiling fans, airconditioning homes could surely be avoided for part of the year. Ceiling fans use far less energy.”可知,如果我们安装吊扇,空调住宅一年中可以有部分时间不使用空调,吊扇消耗的能量要少得多。由此可知,作者建议安装吊扇是因为能减少能源的使用量。答案B14Whats the

40、key to making sustainable buildings a reality?AAll parties should get started at the same time.BThe basic architecture should be finished first.CProper design and performance to achieve energy reduction.DSeeking the smallhouse policy and some successful architects.解析细节理解题。根据第四段中的“Current thinking in

41、 sustainable building design and operation. that achieves energy reduction.”可知,使可持续建筑成为现实的关键在于采用恰当的设计和更好的性能以节约能源。答案C15What would be the best title for the text?AWaste Less, Live BetterBGoodbye, Air ConditioningCHow to Reduce the Energy CostDGreen Buildings Call for Integrated Design解析主旨大意题。作者认为商店开放空

42、调会导致能源的浪费,所以倡导在住宅区安装吊扇的节能环保做法。这就需要在建筑房屋前进行综合设计,才能建设成可持续、节约、绿色环保的建筑。因此,本文最好的标题是“绿色建筑需要综合设计”。答案D.七选五阅读填空(2018江西南昌二模)Last week the electricity in my flat went out. I had just got home from work and was happily making my tea, when all of a sudden I was surrounded by complete darkness. I tried to fix it

43、but failed. I had to wait for an electrician to come in the morning. _1_I sat down to eat my halfcooked dinner. And then I wasnt really sure what to do. My typical evening is spent watching the TV and looking through social media. _2_ So for me it was an early night. And I couldnt help but think, do

44、 we rely too much on electricity? That night, losing our electricity felt like losing a basic necessity, as basic as running water. _3_ I use electricity all the time, even when its not really necessary._4_ It contributes to global warming. It is harming our environment and we need to do what we can

45、 to stop it. Not only that, but if we continue to use the same large amount of energy, we will soon run out.So, shouldnt we start preparing for it now? Cutting back on our use of electricity would make losing it not easier, and also save energy resources so that they could last for longer. _5_ And i

46、f everyone does the same, we can make a big difference.AThat night this wasnt possible.BObviously, we cant survive without it.COur overuse of electricity is a big problem.DThis left me a whole night without any electricity.EElectricity brings us convenience and trouble.FBut really, weve grown to tak

47、e electricity for granted.GI know for sure that I could cut down on my use of electricity.语篇解读:一场突如其来的停电让作者意识到电的宝贵,也使作者开始反思自己浪费电的行为。作者决定从自己做起,开始节约用电。1解析根据设空处前的I tried to fix it but failed. I had to wait for an electrician to come in the morning.可知,作者家里突然停电,自己想修却没修好,不得不等着电工第二天早上来修。故D项(这使我一个晚上都没有电)符合语

48、境。答案D2解析作者晚上通常都会看电视、浏览社交媒体,但那天停电了,自己又修不好,导致一晚上都没有电,因此,那天晚上做这些事情是不可能的了,这是停电后的结果,故选A项,起到承上启下的作用。答案A3解析设空处前一句提到,电像自来水一样是基本的必需品;后一句提到,作者一直使用电,甚至在没必要的时候也用电。由此可知,F项(但事实上,我们把电当成了理所当然的东西)符合语境。答案F4解析根据设空处后的It contributes to global warming.(它导致了全球变暖。),再结合上一段段末作者提到自己浪费电的情况可知,设空处应指浪费电的这种现象。故C项(我们过度使用电,这是一个大问题)符合语境。答案C5解析由下一句中的And if everyone does the same可知,设空处讲的应该是需要做什么,故G项(我确信我能减少用电)符合逻辑。答案G

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1