收藏 分享(赏)

2020版高考英语总复习 Unit 3 A healthy life高考题型分组训练 新人教版选修6.doc

上传人:a**** 文档编号:390976 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:10 大小:2.77MB
下载 相关 举报
2020版高考英语总复习 Unit 3 A healthy life高考题型分组训练 新人教版选修6.doc_第1页
第1页 / 共10页
2020版高考英语总复习 Unit 3 A healthy life高考题型分组训练 新人教版选修6.doc_第2页
第2页 / 共10页
2020版高考英语总复习 Unit 3 A healthy life高考题型分组训练 新人教版选修6.doc_第3页
第3页 / 共10页
2020版高考英语总复习 Unit 3 A healthy life高考题型分组训练 新人教版选修6.doc_第4页
第4页 / 共10页
2020版高考英语总复习 Unit 3 A healthy life高考题型分组训练 新人教版选修6.doc_第5页
第5页 / 共10页
2020版高考英语总复习 Unit 3 A healthy life高考题型分组训练 新人教版选修6.doc_第6页
第6页 / 共10页
2020版高考英语总复习 Unit 3 A healthy life高考题型分组训练 新人教版选修6.doc_第7页
第7页 / 共10页
2020版高考英语总复习 Unit 3 A healthy life高考题型分组训练 新人教版选修6.doc_第8页
第8页 / 共10页
2020版高考英语总复习 Unit 3 A healthy life高考题型分组训练 新人教版选修6.doc_第9页
第9页 / 共10页
2020版高考英语总复习 Unit 3 A healthy life高考题型分组训练 新人教版选修6.doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3 A healthy life高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解AOur story begins at the John Burroughs Elementary School in Washington, DC. The schools kindergarten students are staying late todayan hour after classes normally end. The boys and girls are not seeking help with reading skills or mathematic

2、s. Instead, they are tasting kale, a vegetable that many of them are eating for the first time.The schools teacher Dionne Hammiel says her students have learned healthy eating habits from the program. She hopes they will keep a healthy diet for the rest of their lives.The program is taught by young

3、people like Karen Davison. She is a member of FoodCorps. The nonprofit group gets money from the AmeriCorps National Service Program. Since the beginning of the school year, Ms. Davison has spent each day in this Washington, DC. classroom. She gives the kindergartners vegetables that many of them ha

4、ve never tasted. She teaches them where their food comes from and how they can choose to eat healthier meals.FoodCorps was set up five years ago. It sends more than 180 young Americans to 500 schools across the United States. The young people teach students about nutrition and how they can eat healt

5、hy food both at school and at home. FoodCorps also works with other groups to plant vegetable gardens in schools and bring healthier food to storesespecially stores in cities. Many small urban stores often sell only packaged food.Maddie Morales is a member of FoodCorps. She says the groups work is e

6、specially important in the fight against childhood obesitywhen a child has too much body fat. She notes that the child obesity rate in the United States is twice what it was 30 years ago.语篇解读:本文介绍了FoodCorps正在做的一个教孩子们健康饮食的项目。1Why are the schools kindergarten students staying late?AThey are attending

7、extra classes.BThey are learning about eating healthily.CThey are learning how to pick out fresh vegetables.DThey are being punished because of their poor performance.解析细节理解题。由第一段“Instead, they are tasting kale. the first time.”和第二段第一句“The schools teacher Dionne Hammiel says. habits from the program

8、.”可知,孩子们放学后还没走,是在学习健康饮食。答案B2What do we know about FoodCorps?AIt makes money by selling healthy food.BIt helps a lot in fighting against childhood obesity.CIt teaches students how to plant healthy vegetables.DIt aims at introducing rare vegetables across the United States.解析细节理解题。由最后一段“She says the g

9、roups work is especially important in the fight against childhood obesity.”可知,FoodCorps在解决儿童肥胖问题上的贡献尤为突出。答案B3What can we infer from the text?AFood sold in city stores is usually unhealthy.BMost of the children in the program are overweight.CCompared with healthy food, packaged food is cheaper.DThe p

10、roblem of overweight is getting worse in the United States.解析推理判断题。由最后一段“She notes that the child obesity rate in the United States is twice what it was 30 years ago.”可知,美国的儿童肥胖问题更为严重了。答案DB(2018山东部分重点中学第一次联考)If you followed the 2016 Olympic Games, you may have noticed that several athletes, includin

11、g US swimmer Michael Phelps,had circular bruises on their bodies. These bruises were the result of “cupping(拔火罐) therapy”, a traditional Chinese medicinal practice that has been around for more than 2,000 years.Many athletes say that they have benefited from the therapy. Phelps used the therapy in t

12、he fall of 2014 and has used it about twice a week since,reported ABC News. Another US swimmer, Dana Vollmer, also believes that “it really helps with blood flow”However, some have said that the supposed health effects result from peoples feeling that the treatment works, rather than any physical ef

13、fect of the treatment.To figure out cupping therapy has any physical effect, last year researchers from Germany carried out a test in which a false treatment was provided.In the study,the same type of cups was used in the real treatment and the false treatment. But in the false treatment,the cups ha

14、d a hole at the top so that they couldnt create the proper suction(吸力)The tested patients, who suffered from a disorder that caused a lot of pain,were told that they would receive either a traditional cupping or “soft cupping”. But they were not informed that the socalled “soft cupping” was a false

15、treatment.It turned out that most patients correctly guessed which kind of cupping they had received. In both groups, patients also experienced about the same reductions in pain. “The results suggest the effects of cupping therapy might come from factors that are not necessarily part of the treatmen

16、t itself,” the researchers told the Live Science website.The question of whether cupping therapy works still needs to be answered. “But because the treatment is relatively safe and it could be helpful for some people, the therapy can be used as part of a comprehensive treatment program involving oth

17、er exercises,nutritional choices and lifestyle changing,” Dr. Brent Bauer, director of the US Complementary and Integrative Medicine Program at Mayo Clinic, told Live Science.语篇解读:里约奥运会让中医传统疗法拔火罐一夜走红。本文主要介绍了中国传统医疗方式拔火罐的实际疗效问题。4Why is Michael Phelps mentioned in the passage?ATo give athletes a new wa

18、y to swim faster.BTo provide athletes with a new way of treatment.CTo introduce the topic on cupping therapy.DTo show swimmers suffer from disorders.解析推理判断题。根据文章前两段的整体内容可推知,提到运动员迈克尔菲尔普斯是为了导入文章的话题,即:拔火罐疗法是否有效。故选C。答案C5The purpose of the test by researchers from Germany was to _.Apromote the health eff

19、ects of cupping therapyBsee whether cupping therapy has a physical effectCcompare traditional cupping with the soft cuppingDcompare cupping therapys effects on different groups of people解析细节理解题。根据第四段“To figure out cupping therapy has any physical effect, last year researchers from Germany carried ou

20、t a test in which a false treatment was provided.”可知,实验的目的是验证拔火罐是否真的有效。答案B6What can be learned from the passage?ADifferent people need different types of cupping therapy.BThe real treatment and false treatment almost have the same effects.CThe results show that cupping therapy is not part of the tre

21、atment.DCupping therapy is only effective when used with lifestyle changing.解析细节理解题。根据倒数第二段的“In both groups,patients also experienced about the same reductions in pain.”可知,实验表明两种不同的拔火罐方法效果是一样的。答案B7According to Dr. Brent Bauer, cupping therapy _.Ais a fast and easy treatment for people to carry outBi

22、s a newly invented way to cure some diseasesCneeds a long period of time to take effectDcan be used together with other treatments解析细节理解题。根据最后一段中的“But because the treatment. involving other exercises, nutritional choices and lifestyle changing”可知,Dr. Brent Bauer认为拔火罐可以和其他方法一起配合治疗。答案DCAverage humans

23、can consume 15 or more drinks in plastic bottles a month. If you were born after 1978, and live until 80 years old, you will leave behind a minimum of 14,400 plastic bottles on this planet. These bottles take hundreds of years to break down into tiny pieces of plastic, never to completely disappear.

24、 Most of the waste is consumed by fish and birds, which has shortened their lifespans(寿命) greatly.The Plastic Bottle Village is just a great idea that might finally save us from being buried in plastic. Its a community in Panama that is going to be made of used bottles. The design process begins wit

25、h building steel frames, which are then filled with these bottles. Once this step is complete, and electrical and plumbing lines are put inside, the plastic walls are covered by concreteboth inside and outside. So no one will actually be able to tell that the walls are made of plastic. Besides, the

26、material will keep the house 17 cooler than the outside, which is the biggest benefit to people living inside.The village is the brainchild(主意) of Robert Bezeau with the intention of setting up several environmental projects. Having started a recycling program four years ago, during which a number o

27、f plastic bottles were collected, he started to think of how they could be put to use. Soon enough, he decided to use them to build houses, and came up with a basic idea for the construction process.The project hopes to make people conscious of the waste that these bottles create so that they can do

28、 more to protect the environment. The village will also create an education center that will teach individuals from the world how to reuse plastic bottles as construction materials for shelter. Recycled bottles could neutralize the negative effect of your passage on this planet, and move closer to l

29、eaving only your “footprints”语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了巴拿马地区即将建立的塑料瓶社区的相关情况。8What do the figures in the first paragraph show?AThe reason for buying fewer drinks.BThe seriousness of plastic pollution.CThe amount of plastic waste.DThe difficult situation of wildlife.解析推理判断题。第一段提到一个人会留下惊人的塑料瓶量以及这种废弃物对鱼和鸟类的寿命的

30、消极影响,下文提到了建Plastic Bottle Village的初衷和好处,由此可推知,第一段中的这些数字旨在说明塑料污染的严峻性。答案B9Why are the homes in the village special?ATheyre green buildings.BTheyre 17 warmer inside.CThey stop plastic pollution.DTheyre entirely made of plastic bottles.解析推理判断题。根据文章第二段的内容可知,这个村庄的房子的主要建筑材料是用过的塑料瓶,由此可推知,这些房子的特殊之处在于它们都是环保建筑

31、。故选A。答案A10Which word can best describe Robert?AResponsible. BConsiderate.CCreative. DSensitive.解析推理判断题。通读全文,尤其是第三段的内容可知,面对堆积如山的塑料瓶,Robert Bezeau想出了一个非常有创意的办法来充分利用这些塑料瓶,故他是一个有创意的人。答案C11What does the project want to do through these homes?AProvide shelter for locals.BReuse all deserted plastic bottles

32、.CPopularize the use of plastic bottles.DRaise peoples environmental awareness.解析推理判断题。根据最后一段的“The project hopes to make people conscious of the waste that these bottles create so that they can do more to protect the environment.”可知,该项目想让人们意识到这些瓶子制造的垃圾,这样他们就会为环保做得更多,即提高人们的环保意识,故选D项。答案DDDear Alcohol,

33、Youve been around forever. I can remember all the pain youve caused me.Do you remember the night when you almost took my fathers life? I do. He loves you. Sometimes I think he loves you more than he loves me. Hes addicted to you and to the way you promise to rid him of his problems only to cause mor

34、e of them. You just sat back and laughed as his car went turning through the street, crashing into two other cars. He wasnt the only one badly hurt by you that night.Do you remember the night of my first high school party? My friends were_intrigued_by you. They treated you as if they were never goin

35、g to see you again, drinking all of you that they could. I spent two hours that night helping my friends who had fallen head over heels for you. “Im so embarrassed,” they said as I held their hair back so that they could throw up. “Im sorry,” they said when I called taxis for them, walking them out

36、and paying the driver in advance. “This wont happen again,” they said as they were sent to the hospital to have their stomachs pumped. Two 15yearold girls slept in hospital beds that night due to you.Do you remember the night when you took advantage of my 17yearold neighbor who had to drive to pick

37、up his sister from her dance lessons? Do you know how we all felt when he hit another car headon and killed two people in the other car? He died the next morning too. His sister walked home from her dance lesson, and passed police cars and a crowd of people gathering on the sidewalk just two blocks

38、away from the dance studio. She didnt realize her brother was among them at all. She never saw him again. And it was all your fault.I wish youd walk out of my life forever. I dont want anything to do with you. Look at all the pain youve caused. Sure, youve made people happy too from time to time. Bu

39、t the damage youve caused in the lives of millions is not excusable. Stop attracting the people I love! Stop hurting me, please.Sincerely.Me语篇解读:这篇文章是一封书信。作者用拟人化的手法,写信给酒,痛斥它给人们带来的伤害,以此劝诫人们远离酒。12What did Alcohol do to the authors father that night?AIt made him drunken and took his life away.BIt made

40、him kill two other people when driving.CIt got him into a car accident and badly injured.DIt got him into trouble and got his stomach pumped.解析细节理解题。根据第二段最后两句可知答案为C项。答案C13What does the underlined phrase “were intrigued by” probably mean in the letter?AWere interested in. BWere satisfied with.CWere f

41、amiliar with. DWere disappointed by.解析词义猜测题。根据第三段第三句可以推断出作者的朋友对酒很感兴趣,故答案为A项。答案A14What is the authors purpose in writing this letter?ATo warn people not to drive after drinking.BTo persuade people to get away from alcohol.CTo tell people three sad stories about alcohol.DTo warn people against the pai

42、n caused by alcohol.解析作者意图题。从文章最后一段可知,作者写此信的目的是劝诫人们远离酒,故答案为B项。答案B15How was the author feeling while writing his letter?AShocked. BResponsible.CDisappointed. DSorrowful.解析推理判断题。文中讲述了饮酒造成的两次车祸,一次朋友饮酒后就医的故事,字里行间含着悲伤的(sorrowful)情绪,故答案为D项。答案D.七选五阅读填空Although most parents dont like doing it after a long a

43、nd exhausting workday, reading bedtime stories does make a positive influence on your childs emotional and mental health. _1_It helps to develop childrens imagination.Reading bedtime stories can develop your childrens ability to form pictures or ideas in their mind. A healthy imagination makes their

44、 minds work well and teaches them to think quickly yet effectively. _2_It improves childrens language.Reading also improves your childrens language. _3_Theyll most likely use those words in the stories you read right after they hear them. Listening to many stories helps kids to express their opinion

45、s better._4_Reading books makes people more learned. When children hear the stories you tell, they learn grammar and vocabulary, for example. It helps them be successful in school as they already know a lot from your stories. Whats more, every story has its moral aspect and tells them whats good and

46、 whats bad.These reasons leave no chances of doubting whether to read bedtime stories to your children or not. _5_ They will thank you in future, I promise.AIt makes children knowledgeable.B. It fosters childrens affection for reading.CBedtime stories create just unforgettable moments.DThey remember

47、 most words you say and enlarge their vocabulary.ETake a look at the best benefits of it and youll never be lazy to do that.FTheyll be successful in many aspects thanks to a wonderful imagination.GSo however tired you are, find time to read bedtime stories to your children.语篇解读:本文是一篇说明文。给孩子读睡前故事对孩子的

48、未来发展能起到助力作用。1解析根据上下文可知,空处应填一个承上启下的句子,故选E项。答案E2解析根据本段的小标题“It helps to develop childrens imagination.”可知,本段主要讲的是给孩子读睡前故事有助于培养孩子的想象力,故选F项。F项中的“imagination”是关键提示。答案F3解析根据本段的小标题及D项中的“most words”与空后的“those words”的对应关系可知,空处讲的应是给孩子读睡前故事在扩大孩子的词汇量方面的作用,故选D项。答案D4解析根据本段的内容,尤其是第一句“Reading books makes people more learned.”可知,本段主要讲的是给孩子读睡前故事可以使孩子更为博学,故选A项。答案A5解析根据空后的内容可知,空处的内容旨在劝说父母抽出时间给孩子读睡前故事。故选G项。答案G

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1