收藏 分享(赏)

2020版高考英语二轮复习限时规范训练七阅读理解__主旨大意题20191202115.doc

上传人:a**** 文档编号:390606 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:7 大小:2.32MB
下载 相关 举报
2020版高考英语二轮复习限时规范训练七阅读理解__主旨大意题20191202115.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020版高考英语二轮复习限时规范训练七阅读理解__主旨大意题20191202115.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020版高考英语二轮复习限时规范训练七阅读理解__主旨大意题20191202115.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020版高考英语二轮复习限时规范训练七阅读理解__主旨大意题20191202115.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020版高考英语二轮复习限时规范训练七阅读理解__主旨大意题20191202115.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020版高考英语二轮复习限时规范训练七阅读理解__主旨大意题20191202115.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020版高考英语二轮复习限时规范训练七阅读理解__主旨大意题20191202115.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、限时规范训练(七)阅读理解主旨大意题(限时:20分钟)AAt the age of seven, while his friends were spending their allowance on things like candy and toys, Jose Adolfo Quisocola was busy saving money for basic purchases. To try to get his peers (同龄人) to do the same, the boy from Peru came up with the idea of an ecobank, the Ba

2、rtselana Student Bank, which allows kids of all ages to become financially independent while also helping the environment.Set up in 2012, the bank is the worlds first bank for kids. To become a member, a kid has to bring in at least 5 kilograms of solid waste and set a savings goal. Once accepted, a

3、ll bank “partners” are required to deposit at least one additional kilogram of recyclables on a monthly basis and observe other requirements, such as attending financial education and environmental management workshops.The waste accumulated is sold to local recycling companies, which, thanks to Jose

4、s efforts, pay a higherthanmarket rate for everything brought in by the bank members. The money received is placed in the personal account where they collect until the savings goal is reached. The account holder can then withdraw the money, or choose to leave it and make it continue to grow for a bi

5、gger target. “At the beginning, my teachers thought I was crazy or that a child could not undertake this type of project,” Jose recalls. “They did not understand that we are not the future of the country but its present. Luckily, I had the support of the school headmaster and an assistant in my clas

6、s.”The boys efforts paid off, and by 2013, the bank had over 200 members, who brought in one ton of recyclable waste. Today, the ecobank, which now has the support of several local institutions, boasts ten educational centers. They are designed to teach over 3,000 students, aged 10 to 18, to become

7、financially independent, use their money wisely, and help the environment.Not surprisingly, Joses efforts have earned him several national and international awards. On November 20, 2018, Jose won Childrens Climate Prize, which comes with a medal and $5,500 in prize money and is given to a child or y

8、outh who has accomplished an extraordinary achievement for the climate or environment.语篇解读本文是一篇记叙文。当其他的孩子把零花钱花在糖果和玩具上时,七岁的Jose却想着如何储蓄。在校长的支持下,他成立了学生生态银行,让学生带废品开户,之后将废品销售给收购商。该银行受到了孩子们的欢迎。1Why did Jose set up the bank?ATo raise money and set up a recycling company.BTo buy necessities and donate them

9、to needy kids.CTo save much money and protect the environment.DTo educate the students and help them win prizes.解析:细节理解题。根据第一段第二句“To try to get his peers to do the same, the boy from Peru came up with the idea of an ecobank, the Bartselana Student Bank, which allows kids of all ages to become financ

10、ially independent while also helping the environment.”可知,为了让他的同龄人也这么做,这个来自秘鲁的男孩想出了一个生态银行的点子,这个点子能让各个年龄段的孩子变得经济独立,同时也有助于环境保护。据此可知,Jose创立生态银行旨在储蓄的同时保护环境,故C项正确。答案:C2How can a kid be admitted to the ecobank?ABy donating to the ecobank. BBy turning in one kilogram of waste in a month.CBy sending in an ap

11、plication.DBy presenting a savings goal and a certain amount of waste.解析:细节理解题。根据第二段第二句“To become a member, a kid has to bring in at least 5 kilograms of solid waste and set a savings goal.”可知,若要成为生态银行的一员,一个孩子必须至少上交5千克的固体垃圾,并设定一个储蓄目标,故D项正确。答案:D3How did the teachers feel about Joses program?ADoubtful

12、.BExcited.CMoved. DWorried.解析:推理判断题。根据第三段第四句中的“At the beginning, my teachers thought I was crazy or that a child could not undertake this type of project”可知,开始时老师们认为Jose疯了,认为一个孩子不能承担这种类型的项目。据此可推知,老师们对Jose的项目持怀疑态度,故A项正确。答案:A4What is paragraph 4 mainly about?AHow the environment is improved.BWhat the

13、project has achieved.CHow tons of waste has been recycled.DWhat support the local institutions get.解析:段落大意题。根据第四段的第一句“The boys efforts paid off, and by 2013, the bank had over 200 members, who brought in one ton of recyclable waste.”可知,Jose的努力得到了回报,到2013年,该银行已有200多名成员,他们带来了一吨可回收垃圾,并结合该段其他内容可知,该段主要介绍

14、了生态银行的成就,故B项正确。答案:BBWhile visiting the North Pole in winter may not be at the top of your bucket_list,_the everchanging ICEHOTEL, which opened its doors to visitors on December 14 this year, may change your mind. 200 km north of the Arctic Circle in the Swedish village of Jukkasjrvi, the hotel, whic

15、h is carved entirely from ice, is rebuilt annually.The 35 rooms, built to accommodate visitors on all kinds of budgets, vary from expensive suites to basic rooms that are furnished with just an icy bed and a reindeer skin. Among the highlights this year is the “Spruce Woods” suite. Sculpted by Chris

16、topher Pascoe and Jennie OKeefe of Canada, it describes a camping scene complete with a classic microbus, a forest, and even an artificial campfire.There is also the artfullycarved “Living Ocean” suite to remind visitors of the importance of saving our oceans. The room is full of carved sea life tha

17、t includes coral and a shark “swimming” right over the ice bed. “The suite is inspired by global warming and the overfishing that affects our oceans,” says artist Jonathan Paul Green. “I also think the idea of using frozen water from a river in northern Sweden to create an ocean with shells, fish, a

18、nd coral is exciting.”The nearby “Haven” suite is a “magical gate of ice” guarded by two large animals. “We are inspired by the meeting between people and want to create an experience that stimulates curiosity and creativity,” says artist Jonas Johansson. “It feels like a dream to get to work with i

19、ce that allows our love for light, shine, and reflection to wander freely from thought to creation.”Regardless of whether visitors select the carved suites or the basic ice rooms, the temperature is always set to a bonechilling 5 ! That is why guests are advised to snuggle (蜷伏) up inside sleeping ba

20、gs and wear gloves and winter hats all night. Not surprisingly, most end up spending just a single night at this unique hotel before moving on to the conventional and warmer hotels nearby.语篇解读本文是一篇说明文,主要介绍了北极圈的一家用冰建成的旅馆。5What does the underlined phrase “bucket list” mean in the text?AA shopping list

21、 of buckets.BA list of travelling destinations.CA list of expensive hotels.DA list of exciting ideas.解析:词义猜测题。根据第一段第一句“While visiting the North Pole in winter may not be at the top of your bucket list, the everchanging ICEHOTEL, which opened its doors to visitors on December 14 this year, may change

22、 your mind.”可知,虽然冬天去北极旅游可能不是你的首选,但这家不断变化的冰旅馆可能会改变你的想法;该旅馆于今年12月14日向游客开放。由该句中的“visiting the North Pole” “the everchanging ICEHOTEL”“visitors”,并结合语境可推知,画线词意为“旅游目的地的列表”,故B项正确。答案:B6What can we know about the icehotel?AIt is rebuilt every year.BIts rooms are expensive.CIt organizes camping activities.DIt

23、 lies in a coastal city.解析:细节理解题。根据第一段第二句“200 km north of the Arctic Circle in the Swedish village of Jukkasjrvi, the hotel, which is carved entirely from ice, is rebuilt annually.”可知,这家完全由冰雕刻而成的旅馆每年都会重建,故A项正确。答案:A7Where does the inspiration of “Living Ocean” suite come from?AArt and literature.BOce

24、an life and voyages.CClimate change and human influence.DThe meeting of people.解析:细节理解题。根据第三段第三句中的“The suite is inspired by global warming and the overfishing that affects our oceans”可知,这间套房的灵感来自全球变暖和影响海洋的过度捕捞,故C项正确。答案:C8Which of the following is the best title for the text?AAn Adventure to the Nort

25、h PoleBAn Experience Close to NatureCA Taste of Cold: A Night in a VillageDA Winter Destination: Swedens Icehotel解析:标题归纳题。根据全文内容,尤其是第一段第二句“200 km north of the Arctic Circle in the Swedish village of Jukkasjrvi, the hotel, which is carved entirely from ice, is rebuilt annually.”可知,本文主要介绍了冬季旅游的好去处:瑞典冰

26、旅馆,故D项最适合作本文标题。 答案:DC“Nearly every day the Irish have a song and play music,” says Will Fanning on his chair outside his home in Mingo, West Virginia. “Every weekend we write and play music at the house.” Fanning is a musician and hotel owner born in Ireland. But now he lives deep in the Appalachian

27、 Mountains, a 2,400kilometerlong system of mountains along the eastern part of the United States. Like Fanning, many in the area continue the traditions from their families immigrant history including a kind of music called oldtime.Oldtime music comes from the Appalachian Mountains. In the 18th cent

28、ury, many Europeans from Ireland, Scotland and Germany arrived in the area to begin new lives. The US was their new home, but these Appalachian communities continued the European music and dance traditions they loved. Over time, the music mixed with that of African slaves and became its own. It is c

29、alled oldtime music.According to the professional musician John Lilly from West Virginia, the earliest purpose of the music was for dancing. Life in the mountains was hard. Music and dancing offered Appalachians a much needed break from the labors of the day. And it had another_sense for Appalachian

30、s. In small Appalachian towns in the past, there were always very old musicians in the neighborhood. Young people would study the music from them, which acted as a bridge between the old and the young. Usually, oldtime music was learned by ear. There were no written notes, so one had to learn it all

31、 by listening to it and trying to reproduce the sound.Oldtime songs are records of history. Some are based on the Christian religion and some are American Civil War songs. And, many are about the life and land that surround the songwriter.These days, oldtime music is not often heard over the radio.

32、But it still lives on strongly in the communities where it came from.语篇解读本文是一篇说明文。本文介绍了一种融合多民族、见证并记录美国历史的音乐oldtime music。9What can be concluded from Fannings words?AMusic is a vital part of their family life.BMusic reminds them of their ancestors.CThe music passed down is the best.DHe has the duty t

33、o spread music.解析:推理判断题。根据第一段中Will Fanning所说的“Every weekend we write and play music at the house.”可知,全家人都喜欢音乐,这是他们家庭生活的一部分。答案:A10What do we know about oldtime music?AIt mirrors various cultures.BIt dates back to 200 years ago.CIt was widely popular in Europe.DIt got its name from African slaves.解析:推

34、理判断题。根据第二段对oldtime music的介绍可知,这种音乐融合了不同民族的音乐风格,反映了不同的文化。答案:A11What does “another sense” refer to in paragraph 3?AGoing through hard times together.BSpreading music in an effective way.CPassing down the knowledge and experience.DBringing members of different generations together.解析: 细节理解题。根据第三段中的“You

35、ng people would study the music from them, which acted as a bridge between the old and the young.”可知,通过传授这种音乐,很好地将不同世代的人联系在一起。答案:D12What might be the best title for the text?ARecalling Old Times in Old SongsBOldtime Musics European RootsCOld Music That Records Old TimesDA Family Tradition in West Virginia解析:标题归纳题。通读全文可知,文章介绍了oldtime music的起源及影响,C项适合作为本文标题。 答案:C

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1