收藏 分享(赏)

2020秋高中英语 Unit 4 Earthquakes Warming Up .doc

上传人:a**** 文档编号:390240 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:5 大小:59.50KB
下载 相关 举报
2020秋高中英语 Unit 4 Earthquakes Warming Up .doc_第1页
第1页 / 共5页
2020秋高中英语 Unit 4 Earthquakes Warming Up .doc_第2页
第2页 / 共5页
2020秋高中英语 Unit 4 Earthquakes Warming Up .doc_第3页
第3页 / 共5页
2020秋高中英语 Unit 4 Earthquakes Warming Up .doc_第4页
第4页 / 共5页
2020秋高中英语 Unit 4 Earthquakes Warming Up .doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 4 Earthquakes课时作业13Warming Up & Reading.单词拼写1Even if earthquakes often happen in that country, they seldom cause serious damages.2Several miners were badly injured in the mine accident.3When they returned to Rockaway the next day, they found their neighborhood in ruins.4They dont have enough el

2、ectricity,_so the villagers go to bed early.5Now in some countries thousands of people are living in extreme (极度的) poverty.6Workers built shelters (避难所) for survivors whose homes had been destroyed.7His parents and his little brother lost their lives in the disaster (灾难)8The reporters words have sho

3、cked (使震惊) all of the scientists.9Its said that a lot of valuables have been buried (掩埋) in the earth.10The firemen rescued (营救) three women from the burning house.用所给短语的适当形式填空at an end, be trapped in, be shocked at, be buried in, dig out, a number of, right away, burst out, rescue.from, burst into,

4、 in ruin1However, there are a_number_of other reasons that might explain why you want to garden.2We were_shocked_at the news that about 50 miners died in the accident.3To her surprise, she dug_out a ring from beneath the ground.4Buried_in thought, mother didnt notice the water was boiling.5There is

5、a man who is badly injured in a car accident. Please call 120 right_away.6After the earthquake, the young German found his house was in_ruins.7One minute she burst_into laughter, and the next she burst_out crying.8The lifeboat was sent out to rescue the sailors from the sinking ship.9They are happy

6、that the war which has lasted for years will be at_an_end.10Still a number of women are_trapped_in the burning building.单句语法填空1Death finally brought an end to her suffering (suffer)2Its useless (use) trying to talk to her because she never listens.3We were warned not to talk to reporters (report)4Th

7、e coal miners (mine) were working underground in uncomfortable conditions.5When food goes bad, it becomes smelly (smell)6Two players are out of the team because of injury (injure)7This coat is dirty (dirt), so Ill take it to the cleaners.8They were extremely (extreme) sad at the thought of their mis

8、sing dog.9With more forests destroyed (destroy), huge quantities of good earth are being washed away each year.10When she heard about the news that her father had died, she burst out crying (cry).课文语法填空Strange things happened _1_ Tangshan Earthquake happened. The well walls had deep cracks. A _2_ (s

9、mell) gas came out of them. The water pipes cracked and burst. At 3:42 _3_ the morning of July 28,1976, everything began to shake. _4_ seemed as if the world was at an end. Steam burst from holes in the ground. Hard hills of rock became rivers of _5_ (dirty). Soon the whole city lay in _6_ (ruin). M

10、any people died or were _7_ (injure). Everything in the city was destroyed. People were _8_ (shock) at this and wondered how long the disaster would last. The army organized teams to dig out those _9_ were trapped and to bury the dead. Workers built shelters for _10_ (survive). Fresh water was taken

11、 to the city. Slowly the city began to breathe again.1before2.smelly3.on4.It5.dirt6.ruins7injured8.shocked9.who10.survivors.串点成篇微表达地震之后,无论走到哪里,我们都能看见一切都已经变成了废墟(in ruins),好像世界到了末日(at an end)。但是,并不是所有的东西都被毁了(用部分否定)。令我们欣慰的是,许多(a number of)人并没有丧失信心。他们立刻(right away)前来救援(rescue),救出了一些困在(trap)废墟中的人,并掩埋(bur

12、y)死者。在灾难(disaster)面前,他们是如此善良和乐于助人以至于他们非常愿意帮助那些处于困境的人。因此我们再怎么表扬他们也不为过(cant think too highly of)。After_the_earthquake,_wherever_we_went,_we_found_everything_lay_in_ruins._It_seemed_as_if_the_world_was_at_an_end._However,_not_all_were_destroyed_and_to_our_relief,_a_great_number_of_people_didnt_lose_hea

13、rt._They_came_to_rescue_right_away,_saved_some_people_who_were_trapped_under_the_ruins,_and_buried_the_dead._They_were_so_kind_and_helpful_that_they_were_too_willing_to_help_those_in_trouble_in_the_face_of_disasters,_so_we_cant_think_too_highly_of_them.阅读理解AAn earthquake is one of the most common na

14、tural disasters. It may cause great damage. So it is wise to learn some simple safety tips to protect yourself or your family members.Fragile items like those made of glass are easily broken and should usually be placed on a lower surface, near the ground instead of placing them on the cupboards hig

15、her up. Never place them near your bed, sofas and other furniture where you would be sitting or lying down. When there is a strong movement, these pieces will fall on the floor directly and not on you.There is a strong chance of short circuits (短路) and fire during an earthquake. Make sure you turn o

16、ff electrical connections and gas immediately when an earthquake happens.During an earthquake, lie beneath an object that is not easily damaged. Do not go near objects that could directly fall on you. Never use the elevator to go down. Stay inside until the shaking stops and it is safe to go outside

17、. Research has shown that most injuries happen when people inside buildings try to go out. Use the staircases at all times.If you are outdoors, do not take shelter under a tree, streetlights, electric poles or tall buildings. If you are driving, stop your car and stay in a safe place. Do not park yo

18、ur car under a tree or any tall object.If trapped in debris (瓦砾堆), cover your mouth with a handkerchief or clothing. Tap on a pipe or the wall so that rescuers can find you. Use a whistle (哨子) if one is available. Never shout for help. Shouting can cause you to breathe in dangerous amounts of dust.

19、Do not light a match because you may burn yourself. Do not move about or kick up dust.本文介绍了在地震来临时,如何自救。1The purpose of the passage is to tell readers _.Athe damage caused by earthquakesBthe rescue work after earthquakesChow to prevent earthquakesDwhat to do about earthquakes答案:D解析:写作意图题。根据第一段最后一句可知,

20、本文主要介绍在地震来临时的一些安全方面的建议,告诉读者该怎么做。故选D。2The underlined word “Fragile” in Paragraph 2 probably means “_”AEasily found BEasily brokenCExpensive DHeavy答案:B解析:词义猜测题。根据后面的“like those made of glass are easily broken”可知,fragile意为“易碎的”。故选B。3During the earthquake, people are advised to _.Ago out of the building

21、 at onceBdrive to a safe place quicklyCtake shelter under a treeDturn off electricity and gas immediately答案:D解析:细节理解题。根据第三段中的“Make sure you turn off electrical connections and gas immediately when an earthquake happens.”可知,在地震发生时,要确保立即关掉电源和煤气。故选D。BLast Sunday, an earthquake struck the Napa Valley ar

22、ea of northern California. It happened in the middle of the night, becoming the strongest earthquake to strike the Napa Valley in 15 years. No one was killed, but many people were treated in hospitals.I said to my sevenyearold twins, Brad and Brett, and threeyearold Meghan, “We have so much, and the

23、se poor people in trouble now have nothing. Well share what we have with them.”I filled a box with foods and clothes. While I was doing this, I advised the boys to choose their toys and donate some of their less favorite things. Meghan watched quietly as the boys took out their old toys and put them

24、 together. Then she walked away. A few minutes later she came back with Lucy, her muchloved doll. She put the doll on top of the other toys. “Oh, dear,” I said. “You dont have to give Lucy. You love her so much.” Meghan said, “Lucy makes me happy, Mommy. Maybe shell make another little girl happy, t

25、oo.”I looked at Meghan for a long moment. She taught me a lesson. Its easy to give something that we dont want any more, but hard to give what we cherish (珍爱), isnt it?本文主要讲述了作者让自己的三个孩子给地震受灾的孩子捐赠玩具,他的小女儿把自己最喜欢的洋娃娃捐了出来,这让作者明白了给予的可贵精神。4How many children does the writer have?AOne. BTwo.CThree. DFour.答案

26、:C解析:细节理解题。根据第二段中的I said to my sevenyearold twins, Brad and Brett, and threeyearold Meghan可知,作者有三个孩子。故选C。5Which of the following is TRUE?AThe earthquake caused many deaths.BThe earthquake is the biggest in history.CThe earthquake happened at night.DThe earthquake hit the city of California.答案:C解析:细节

27、理解题。根据第一段中的It happened in the middle of the night, becoming the strongest earthquake to strike the Napa Valley in 15 years.可知,地震发生在晚上。故选C。6What did Meghan take out for the people in trouble?AA toy. BClothes.CA doll. DFood.答案:C解析:细节理解题。根据第三段中的she came back with Lucy, her muchloved doll. She put the doll on top of the other toys.可知,Meghan把自己最心爱的洋娃娃送给了灾区的孩子。故选C。7Whats the best title of this passage?AA Family Story BThe Spirit of GivingCA White Night DA Sad Experience答案:B解析:标题归纳题。通读全文可知,作者让自己的三个孩子给地震受灾的孩子捐赠玩具,他的小女儿把自己最喜欢的洋娃娃捐出来,这让作者明白了赠送自己不喜欢的东西简单,赠送自己喜欢的东西就很可贵了。作者想表达给予的精神。故选B。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1