1、Unit 2 Working the land阅读理解APeople cant survive without food. Long ago, early people couldnt grow crops, so they had to live by hunting animals and gathering grains. After a tribe (部落) had lived in an area for some time, its food supply would begin to reduce. Then the tribe had to move to new huntin
2、g grounds where there was more food.This way of life caused special problems for the tribes. They were forced to depend on luck, as well as on their hunting skills. If they could find no game, the whole tribe would be in danger of starving. And when the hunters had good luck one day, they were not s
3、ure to find game the next time. The tribes moved often because much land was needed to support their people.As time passed by, people learned that they could grow their food. At first, the women of tribes collected patches of wild grain. Later, people discovered that they could plant their own seeds
4、. Farming slowly became a way of life.As people turned away from hunting to farming, their life changed. When the food supply became richer and richer, they no longer moved from place to place. The success of their crops depended partly on the weather, but there were also things they could do to hel
5、p crops grow.In the past, a tribe had to travel many miles for food. Now, only a small amount of land was necessary to feed the whole tribe. The early tribe could grow in size because farming provided a way to feed people.人要生存就离不开食物。我们的祖先最初是靠种植来获取食物的吗?本文介绍了农业是如何成为人类的一种生存方式的。1Why did the early tribes
6、 move so often?AThey enjoyed travelling around.BThey had to find enough food.CThey did not like to stay in one place.DThey liked to go hunting everywhere.答案:B解析:细节理解题。根据第一段第三、四句“After a tribe (部落) had lived in an area for some time, its food supply would begin to reduce. Then the tribe had to move t
7、o new hunting grounds where there was more food.”可知答案为B。2The underlined word “game” in Paragraph 2 probably means “ ”A游戏B比赛C猎物D赌博答案:C解析:词义猜测题。根据第二段第二、三句“They were forced to depend on luck, as well as on their hunting skills. If they could find no game, the whole tribe would be in danger of starving.
8、”得知,他们靠运气和打猎技术活下来,如果找不到猎物,整个部落会处于挨饿的境地。故答案为C。3When farming provided enough food to people, .Athe women didnt do any work at allBthe tribe could grow larger and life became steadyCthey did not move at allDthey no longer went hunting答案:B解析:细节理解题。根据文章最后一句“The early tribe could grow in size because farm
9、ing provided a way to feed people.”可知B项正确。BOne day, a patient came to see me. He worked as a waiter in a restaurant and his problem was acid reflux (胃酸倒流), a disease that influences as many as 40 percent of Americans, a marked increase in recent years. Reflux can lead to esophageal (食道的) cancer, whi
10、ch has increased by about 50 percent since the 1970s. The drugs we use to treat reflux dont always work and may even increase the risk of developing cancer when used in the long term.What is responsible for these worrying developments? For one, our poor diet, with its huge increases in the intake of
11、 sugar, fat, soft drinks, and unhealthy foods. But another important fact has been overlooked: dinner time. Over the past twenty years, the time of my patients evening meals has become later and later. Dinneralready pushed back by longer work hoursis often further delayed by activities such as shopp
12、ing and exercise.In my experience, the single most important treatment for reflux is to avoid late eating. A patient with reflux came to see me because her father and uncle died of esophageal cancer, and she was afraid of getting it too. Her nightly routine (常规) included a 9 pm dinner with at least
13、two bottles of red wine. The reflux was serious, and changes were needed.She listened, then did not come back to see me for a year. “For the first two months, I just hated you,” she told me, “and for the next two months, I was having some trouble eating. I guessed I was going to die of esophageal ca
14、ncer.” Then she added, “You know, weve the reason that its not so easy to get 6 pm reservations (预约) at the good restaurants anymore.”To stop the increase in reflux disease, we have to stop eating at least three hours before bed. As for my waiter patient? I told him to eat dinner before 7 pm. Within
15、 six weeks, his reflux was gone.文章主要论述了晚饭吃得太晚的危害。4The disease the waiter caught is .Aon the riseBeasy to controlCunusual in AmericaDthe most dangerous cancer答案:A解析:细节理解题。根据文章第一段中的“He worked as a waiter.a disease that influences as many as 40 percent of Americans, a marked increase in recent years.”可
16、知,患胃酸倒流病的人数正在逐年增加。故选A。5What does the underlined word “overlooked” in Paragraph 2 mean?ATalked about a lot.BPaid no attention to.CCarefully looked into.DTaken into consideration.答案:B解析:词义猜测题。根据句中的But以及下文介绍晚饭吃得太晚的弊端可知,晚饭时间是一个被人忽视了的问题。故选B。6Why did the woman patient hate the author?AHe spoke of her dead
17、 father and uncle.BHe asked her to change her eating habits.CHe couldnt find a way to deal with her problem.DHe couldnt make her healthy again within a year.答案:B解析:推理判断题。根据文章第三段中的“The reflux was serious, and changes were needed.”和第四段可知,作者让这位女病人将自己的晚饭时间提前,然而女病人很难做到,因此她恨作者。故选B。7The author writes the text to tell us .Anot to work late at nightBto avoid eating at restaurantsCunhealthy foods cause cancerDthe danger of eating late at night答案:D解析:写作意图题。作者以一个病人的案例引出晚上吃饭太晚容易得胃酸倒流病,并且给出自己的建议:吃晚饭不要太晚。然后以一个女病人的病例对此加以证明,最后得出结论:睡觉前三个小时不要吃东西。由此可知,作者写此文的目的在于告诫大家晚饭时间很关键,不能吃得太晚,否则会导致疾病,甚至会威胁生命。故选D。