1、Module 6 War and Peace课时作业23.单句语法填空1The purpose of the article was to draw attention to the problems faced by single parents.2Dont be involved in their quarrel. Its none of your business.3The two countries have been at war for nearly a year but there is no sign that the war will come to an end.4I ga
2、ve Mary some red flowers, which were beautiful, and in return, she invited me to her house for coffee.5His colleagues drank to his success in the experiment, and he thanked them with a smile.6To his astonishment (astonish), his friend should know the mayor well.7I owe what I am to my parents. Despit
3、e their poverty, they managed to send me to university.8She is viewed as a strong candidate for the position.9Chinese is becoming increasingly popular in the world, so Marys father encourages her to_study (study) it.10I am the first girl in our village to_go (go) to college, which makes my parents v
4、ery proud.完成句子1On the top of Mountain Tai, you can have a good view of the beautiful sunrise.在泰山之巅,你可以饱览美丽的日出。2Much to my astonishment/To my great astonishment,_he showed no fear in the accident.令我非常惊讶的是,他在这次事故中没有表现出一丝恐惧。3Never have I come across such a difficult problem.我还从没有遇到过这样困难的问题。4My parents
5、have always encouraged me in my choice of career.在我选择职业时,我的父母总是鼓励我。5When he awoke, he found himself in a room he didnt recognize.等他醒来,发觉自己来到一间完全陌生的房间。.模块知识微串联根据提示翻译下列句子并连句成文。1虽然人们希望和平,但是许多国家却被卷入现代战争。(despite, be involved in)2令我们震惊的是,有些国家不顾人们的安全而入侵其他国家,这给人类带来了灾难。(to ones astonishment, invade)3在战争中,许多
6、人致残或牺牲了。人们谴责战争,这引起国际关注。(sacrifice, condemn)4所以我们应该放弃战争的念头,争取和平。因此我们献身于世界和平是值得的。(abandon, it is worthwhile to do)Despite the fact that people are eager for peace, many countries are involved in the modern war. To our astonishment, some countries declare war on other countries and invade them regardle
7、ss of the safety of people, which brings great disaster to mankind. In the war, many people sacrifice or are disabled. People condemn the war, which draws attention to the whole world. So all the countries should abandon the thought of war and call for peace. It is worthwhile to devote ourselves to
8、world peace.阅读理解The concept of peace is a very important one in cultures all over the world. Think about how we greet people. In some languages, the phrases for greetings contain the word for peace. In some cultures we greet people by shaking hands or with another gesture to show that we are not car
9、rying weaponsthat we come in peace. And there are certain symbols which people in very different cultures recognise as representing peace. Lets look at the origins of a few of them.The doveThe dove has been a symbol of peace for thousands of years in many different cultures. In ancient Greek mytholo
10、gy (神话) it was a symbol of love and the renewal of life. In ancient Japan a dove carrying a sword symbolized the end of war.There was a tradition in Europe that if a dove flew around a house where someone was dying then their soul would be at peace. And there are legends (传说) which say that the devi
11、l (鬼) can turn himself into any bird except for a dove. But it was Pablo Picasso who made the dove a modern symbol of peace when he used it on a poster (海报) for the World Peace Congress in 1949.The rainbowThe rainbow is another ancient and universal symbol, often representing the connection between
12、human beings and their gods. In Greek mythology it was associated with Iris, the goddess who brought messages from the gods on Mount Olympus. In Scandinavian mythology the rainbow was a bridge between the gods and the earth. In the Bible a rainbow showed Noah that the Biblical flood was finally over
13、, and that God had forgiven his people. In the Chinese tradition, the rainbow is a common symbol for marriage because the colours represent the union of yin and yang. Nowadays the rainbow is used by many popular movements for peace and a better world in the future and promising sunshine after the ra
14、in.The olive branchThe olive tree has always been a valuable source of food and oil. In Greek mythology, the goddess Athene gave the olive tree to the people of Athens who showed their gratitude by naming the city after her. But no one knows for sure when or why it began to symbolise peace. There is
15、 probably a connection with ancient Greece. Wars between states were suspended (中止) during the Olympic Games, and the winners were given crowns (花冠) of olive branches. The symbolism may come from the fact that the olive tree takes a long time to produce fruit, so olives could only he cultivated (培育)
16、 successfully in long periods of peace. Whatever the history, the olive branch is a part of many modern flags symbolizing peace and unity. One wellknown example is the United Nations symbol.本文是说明文,主要提到了和平的象征,分别是信鸽、彩虹和橄榄枝。1According to the author, shaking hands became a custom because it showed the t
17、wo sides _.Ahad no intention to attackBliked each otherCknew each other very wellDwere interested in each other答案:A解析:由文章第一段第四句可知,正确选项为A项。2Which of the following is the most important in making the dove a modern symbol of peace?AGreek mythology.BThe European tradition.CAncient legends.DPablo Picasso
18、.答案:D解析:由文章第三段最后一句可知,是毕加索使鸽子成为现代的和平的象征。3Which of the following is TRUE according to the passage?AThe olive branch was regarded as a symbol of peace because it was given as a gift by the goddess Athene.BThe name of the capital of Greece comes from the name of the goddess Athene.COlive trees do not pr
19、oduce fruits when there are wars in the world.DThe winners in the Olympic Games were given crowns of olive branches because they symbolized peace.答案:B解析:由文章最后一段“the goddess Athene gave the olive tree to the people of Athens who showed their gratitude by naming the city after her”可知,B项正确。4From the pa
20、ssage we can conclude that _.Aall the symbols mentioned above are based on traditional beliefsBall modern ideas come from Greek mythologyCall the symbols mentioned above are used on flagsDthe UN has officially accepted the three symbols as symbols of peace答案:A解析:通读全文可知,只有A项正确。C、D两项只有在 The olive bran
21、ch 一文中提到。.读后续写阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。A 12yearold boy saw something in a shop window that set his heart racing. And he thought of his mother who deserved it on her birthday. But the pricefive dollarswas far beyond Reuben Earles ability to pay. Five dollars would buy almost a weeks food for his
22、 family. Reuben couldnt ask his father for the money. Everything his father made through fishing went to her mother, Dora, who struggled to feed and clothe their five children.Nevertheless, he opened the shops door and went inside. Standing proud and straight in rags, he told the shopkeeper what he
23、wanted, adding, “But I dont have the money right now. Can you please hold it for me for some time?”“Ill try,” the shopkeeper smiled.Reuben respectfully touched his worn cap and walked out. He would raise the money and not tell anybody. On seeing workers building houses on a side street,_Reuben sudde
24、nly had an idea. People built houses in Bay Roberts, using nails (钉子) bought in sacks (麻袋) from a local factory. Sometimes the used sacks were thrown away, and Reuben knew he could sell them back to the factory for five cents a piece.That day he collected two sacks, which he sold to the man in charg
25、e of packing nails. The boys hand tightly held the fivecent pieces as he ran the two kilometers home. Near his home stood an ancient barn. Reuben found a waste soda bottle and dropped his coins inside.It was dinner time when Reuben got home. His mother was ready to serve dinner as Reuben took his pl
26、ace at the table. He looked at his mother and smiled. Slim and beautiful, she was the center of the family, the glue that held it together. Her chores (家常杂务) were neverending, but she was happy as her family and their happiness always came first to her. “My mother is surely worth that gift on her da
27、y!” Reuben thought to himself.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。答案Paragraph 1:Soon winter vacation came, and no student was more delighted than Reuben. All winter long, Reuben kept to his secret task. Every day he would search the town, collectin
28、g the nail sacks. Time flying, spring arrived and mothers birthday was around the corner. Reuben wandered on the streets,_always looking for his treasures. Often he was tired, hungry and thirsty, but the thought of the object in the shop window inspired him. Finally on his mothers birthday, holding
29、the full soda bottle,_Reuben headed for the shop, where the shopkeeper placed the parcel in his hands.Paragraph 2:Racing home, Reuben burst through the house, where his mother was busy in the kitchen. “Here, Mum!” Reuben shouted excitedly as he ran to her side. He placed a small box in her hand roug
30、hened by chores. She opened it carefully, only to see a jewel box. Tears began to blur Doras vision. There lied a silver necklace and a note which wrote “Happy Birthday!”. Dora had never received such a valuable gift except her wedding ring. She wore a big smile and gave her son a warm hug. She murmured, “Its not how much its worth but how much you love me that is the best gift.”