1、课时分层作业(八)语言知识练习固基础.单句语法填空1You can use the phone if you want to.2A new road would be needed to link up with the main road.3A proper amount of exercise contributes to good health.4The inviting(invite) target drew our attention.5So! Youve kept me in the dark all the time.6Find a job and end your depend
2、ence(depend) on your parents.7An applicant(apply) must be recommended by two party members.8This room is no bigger(big) than that one.9Youre Toms good friend,so you must know what he likes best.10Peter may come with us tonight,but he isnt very sure yet.完成句子1万物靠太阳生长。All living things depend on the su
3、n for their growth.2我决定申请奖学金。I made up my mind to apply for a scholarship3我不完全同意你刚才说的,在这个问题上我有一些不同的看法。I dont agree with everything you said just now.I have some different opinions on the question.4如果有必要,你可用这些参考书。You can use these reference books,if necessary5由车站走到这里最多十分钟的路程。It is not more than ten m
4、inutes walk from the station.高考题型练习提能力.阅读理解People from all over the world have different wedding traditions and marriage customs.The one thing that all wedding ceremonies commonly seem to have is the commitment (承诺) of love for all time during a public ceremony.Everyone at a wedding hopes for great
5、happiness between the wedding couple.Wedding traditions are usually a way of showing signs of the hope for great happiness.Some of these traditions are very interesting.In Sweden,the traditional bride will wear three rings by the end of the wedding ceremony.The first is the engagement (订婚) ring that
6、 she entered the ceremony with.The second,the wedding ring,is added to the first.The final ring,however,is added as well.This ring is known as the “motherhood” ring.This is said to show that marriage is about more than just love.It is about building a family.Wedding traditions in the Philippines inc
7、lude the Pandango,a dance which can last for hours.During the Pandango,guests pin (用大头针别住) money to the brides dress to pay for their honeymoon.A traditional Irish bride may wear a blue wedding dressbelieving blue to be a lucky color.English Lavender (薰衣草) is often mixed with her wedding flowers.It
8、is traditional for the bride to braid her hair (梳头发)as it is considered a good way to bring luck to the new couple.There are many wedding traditions around the world which may differ from what they are used to,but if you are about to plan a wedding,you may find it interesting to include some of thes
9、e traditions in your own wedding.【语篇解读】文章主要介绍了各地不同的婚礼习俗。1What do all wedding ceremonies seem to have in common?AThe commitment of love for all time.BHappiness between the wedding couple.CAn interesting life.DBuilding a happy family.A细节理解题。根据第一段第二句“The one thing that all wedding ceremonies commonly s
10、eem to have is the commitment (承诺) of love for all time during a public ceremony.”可知答案为A项。2In Sweden,the traditional brides third ring shows .Athe duties of the new coupleBthe great love between the new coupleCthe bride will be not only a wife but also a motherDthe bride will take care of not only h
11、er husband but also his motherC细节理解题。根据第三段“This ring is known as the motherhood ring.”一句可知答案。3In the Philippines,the new couple paid for their honeymoon with the money from Athe brideBthe bridegroomCtheir parents Dvisiting guestsD推理判断题。根据第四段中“During the Pandango,guests pin (用大头针别住) money to the brid
12、es dress to pay for their honeymoon.”可知新婚夫妇度蜜月的钱来自参加他们婚礼的客人。4Whats the passage mainly about?AThe reason for different wedding traditions.BInteresting wedding traditions from different countries.CThe way to prepare for a wedding ceremony.DInteresting engagement traditions around the world.B主旨大意题。阅读全文
13、可知文章重点说明了世界各地不同国家婚礼的有趣的传统和风俗。.完形填空Reading is of great importance.Thats why World Book Day came into being.World Book Day 1 on April 23rd every year,which 2 to encourage people,particularly teenagers,to discover the 3 of reading so that they fall in love with books.Its also the day to 4 honor to thos
14、e great writers who produced remarkable works of literature and made great 5 to human civilization.Many countries celebrate World Book Day and the 6 is yearly held in different ways.On that day,millions of school children can buy books at a much 7 price than usual in any bookstore in England,which a
15、ttracts a number of students to flood into bookstores for they can pay less money to buy the same books.World Book Day is also 8 in China.More and more people 9 into the libraries and bookstores to read varieties of books.Most of them do more reading on that day, 10 they can change the world by chan
16、ging themselves through reading.Reading makes us wiser and more 11 Reading helps us to follow the 12 developments of science and technology.Reading enables us to have a good 13 of and have a better understanding of foreign cultures and 14 Reading is also one of the most important 15 to learn foreign
17、 languages.We all know its difficult and almost 16 to learn everything in the classroom,yet the ways English people are living and working today can be 17 by reading.All kinds of reading materials can help us to 18 more about the outside world.Thats why its 19 and worthwhile for us to spend some tim
18、e reading every day.In this way we can live a(n) 20 life rather than waste time doing meaningless things.【语篇解读】本文介绍了世界读书日,并说明了读书的益处,建议青少年多花时间读书。1A.appearsBapproachesCfallsDformsC某节日在某一天来临,用动词fall。fall on(some day)意为“在(某天)”,故选C项。2A.aimsBfailsCremainsDpreparesA句意:世界读书日的宗旨是鼓励人们去发现读书的乐趣。aim to do sth.意为
19、“旨在做某事”。3A.laughterBpleasureCsecretsDskillsB这个节日鼓励人们去发现读书的乐趣(pleasure),从而爱上书籍,故选B项。4A.receiveBenjoyCfeelDexpressD对于那些写出文学巨著以及对人类文明做出巨大贡献的作家,人们应该是对他们表示(express)敬意的,故选D项。5A.contributionsBprogressCtroubleDbenefitsA受到别人尊重和敬佩的人,应该是那些做出很大贡献(make great contributions)的人,故选A项。6A.performanceBactivityCcelebrat
20、ionDdesignC根据空前的“Many countries celebrate World Book Day”可知,此处指的是庆祝(celebration),故选C项。7A.higherBlowerCcheaperDdearerB由下文“pay less money to buy the same books”可知,很多学生在世界读书日那天买书价格要比平时低很多,故选B项。8A.sharedBexpressedCcarriedDcelebratedD句意:在中国,人们也庆祝世界读书日。此处的celebrated与上文的celebrate和celebration是原词复现。9A.crowdB
21、gatherCaccompanyDreturnA句意:在世界读书日那天,越来越多的人涌进图书馆或书店读各类书籍。crowd into表示“大批涌进”,故选A项。10A.demandingBpretendingCbelievingDdoubtingC句意:大多数人在世界读书日那天读大量的书籍,他们相信(believing)能够通过读书来改变自己从而进一步改变世界,故选C项。11A.hardworkingBskilledCseriousDlearnedD由常识可知,读书让我们更加睿智和博学,故选D项。learned在此相当于knowledgeable(知识渊博的)。12A.fullestBgrea
22、testClatestDslightestC句意:读书帮助我们了解科技发展的新动态。latest意为“最新的”,故选C项。13A.collectionBintroductionCsenseDknowledgeDhave a better understanding of意为“对更了解”,and连接的两部分是并列关系,D项的knowledge最符合语境。14A.exhibitionsBexperiencesChabitsDcustomsD在四个选项中,和cultures(文化)意义最接近的是customs(风俗;习俗),因此选D项。15A.waysBchoicesCaspectsDaimsA句意
23、:阅读也是学习外语的一个很重要的方式(ways),故选A项。16A.unfitBimpossibleCcomplicatedDforgetfulB由常识可知,我们很难也不太可能(impossible)在课堂上学到一切知识。difficult和impossible之间存在递进关系,故选B项。17A.learnedBsuggestedCacceptedDinformedA句意:通过阅读,我们可以获悉了解(learn)现代英国人的生活和工作方式。故选A项。18A.careBknowCthinkDworryB阅读可以帮助我们了解到(know about)更多关于外界的知识。19A.energetic BunnecessaryCimportant DreliableC上句提到读各种各样的书可以让我们更了解外界,因此每天抽点时间来阅读很重要(important),也很值得,故选C项。20A.comfortableBmeaningfulCmessyDemptyB不要把时间浪费在无意义的事情上,这样我们的生活才过得有意义(meaningful)。