收藏 分享(赏)

山东即墨市2015高考英语九月练习(1)及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:388330 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:8 大小:147KB
下载 相关 举报
山东即墨市2015高考英语九月练习(1)及答案.doc_第1页
第1页 / 共8页
山东即墨市2015高考英语九月练习(1)及答案.doc_第2页
第2页 / 共8页
山东即墨市2015高考英语九月练习(1)及答案.doc_第3页
第3页 / 共8页
山东即墨市2015高考英语九月练习(1)及答案.doc_第4页
第4页 / 共8页
山东即墨市2015高考英语九月练习(1)及答案.doc_第5页
第5页 / 共8页
山东即墨市2015高考英语九月练习(1)及答案.doc_第6页
第6页 / 共8页
山东即墨市2015高考英语九月练习(1)及答案.doc_第7页
第7页 / 共8页
山东即墨市2015高考英语九月练习(1)及答案.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家山东即墨市2015高考英语九月练习(1)及答案完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从以下题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。记叙文型完形填空 The simplest way to say it is this: I believe in my mother. My belief began when I was just a kid.I _1_ becoming a doctor.My mother was a domestic.Through her work, she observed that successful people spen

2、t a lot more time reading than they _2_ watching television. She announced that my brother and I could only watch two to three preselected TV programmes during the week. With our free time, we had to read two books each from the Detroit Public Library and _3_ written book reports to her. She would m

3、ark them up with check marks and highlights. Years later we realized her marks were a _4_. My mother was illiterate.When I entered high school, I was an Astudent, but not for long. I wanted the fancy clothes. I wanted to _5_ with the guys. I went from being an Astudent to a Bstudent to a Cstudent. O

4、ne night my mother came home from _6_ her various jobs and I complained about not having enough Italian knit shirts. She said, “Okay, Ill give you all the money I make this week scrubbing floors and cleaning bathrooms, and you can buy _7_ food and pay the bills. With money _8_, you can have all the

5、Italian knit shirts you want.” I was very _9_ with that arrangement but once I got through allocating money, there was _10_ left. I realized my mother was a financial genius to be able to keep a roof over our heads and any kind of food on the table, _11_ buy clothes. I also realized that immediate s

6、atisfaction wasnt going to get me anywhere. Success required intellectual preparation. I went back to my _12_ and became an Astudent again, and eventually I _13_ my dream and I became a doctor.My story is really my mothers storya woman with _14_ formal education or property who used her position as

7、a parent to change the lives of many people around the globe. There is no job _15_ than parenting. This I believe.1A.majored in Bgot used toCdreamed of Dgot tired of 2A.spent BpaidCtook Ddid3A.read to BpresentCteach Dexplain to4A.joke BmeansCtool Dtrick5A.get along Bhang outCbreak away Dkeep in touc

8、h6A.making BstoppingCworking Dgetting7A.your brother ByourselfCyour sister Dthe family8A.left over Bpaid offCused up Dcarried out9A.angry BpleasedCdisappointed Dbored10A.anything BeverythingCsomething Dnothing11A.let alone Blet outClet in Dleave alone12A.guys BmotherCstudies Dplay 13A.made Bfulfille

9、dCchanged Dtried14A.little BmuchCfew Dhigh15A.more interesting Bless importantCmore important Dless interesting【要点综述】 这是一篇记叙文。作者出生于一个贫穷的单亲家庭,然而在母亲的帮助与教导下,他克服了重重困难,从后进生一跃而成为优等生,并实现了自己的梦想,成为了一名医生。这一成功的事例说明,在教育子女方面,父母才是最好的老师。1C根据“and eventually Imy dream and I became a doctor.”可知“我”梦想成为一名医生。故选C。2D此处使用d

10、id 代替前文的spent, 避免重复。3B由上下文可知,母亲非常严厉。“我们”每人必须要阅读从底特律公共图书馆借来的两本书,还要上交读书心得。present sth to sb把某物呈交给某人。4D由“My mother was illiterate.”得知,此处是母亲的一个计谋。5B这里想表达的是:“我”想和其他男孩子们去闲逛。get along with sb 与某人和睦相处;hang out闲逛;break away 逃脱,脱离;keep in touch with sb与某人保持联系。故选B。6C由下文scrubbing floors and cleaning bathrooms可知

11、,此处意为“母亲干完各种活儿回到家”。work 在此用作及物动词,意为“完成,干完”。7D此处是“buy sb sth”的结构。此处意为“由你来为这个家买伙食、付账单”。8A此处是“with 宾语 宾补”结构。money 与leave over之间是被动关系。语境:剩下的钱你都拿去买意大利针织衫吧。9B由自己理财并可以用剩下的钱买自己想要的东西,很显然,这样的决定让“我”开心不已。10D由but 可知并非如“我”所愿。语境:但当“我”把该花的钱都分配完毕时,手里已分文不剩。11A这里想表达的是:更不用说买衣服。let alone更不用说;let out 使放出;let in 使进入;leave

12、 alone 不理会,不理睬。故选A。12C通过这件事,“我”还意识到,一时的满足并不会给“我”带来什么成就,而成功需要智力上的准备,于是“我”又发奋学习了。13B最终“我”实现了自己当医生的梦想。fulfill 履行,完成,达到。14A由上文可知“我”的母亲是这样一位女士,粗通文墨、家境贫寒,却利用家长的身份改变了世上很多人的生活。education是不可数名词,故用little 修饰,故选A。15C由上文得知,没有哪件事比对子女的教育更重要了。阅读理解 Joan Chen is famous both in China, where she grew up, and in the Unit

13、ed States,where she now lives. How did Joan become a famous actress in two countries? Its an interesting story.Joan Chen was born in Shanghai in 1961. When she was 14, some people from a film studio (制片厂) came to her school and chose her to study at the studio. She was happy about this chance, but m

14、ainly she liked the idea of getting out of school. Soon, however she discovered that she really liked acting. At age 18, she won the Golden Rooster, Chinas top film prize.In the late 1970s, Joans parents, who were doctors, moved to the United States. Joan joined them when she was 20 and went to coll

15、ege there. Her parents hoped she would study medicine. Instead, she majored in film and later looked for work as an actress. To work in the United States, Joan had to start all over again. She told Hollywood that she was an actress in China, but she only got some small parts in TV shows.One day Joan

16、 went to speak to a director who was making a movie called Tai - pan. The interview didnt go well. As she walked away, a man in a car noticed her. The man was Dino DeLaurntiis, the films producer. He immediately offered her a leading part. A year later, she started in Bernardo Bertoluccis The Last E

17、mperor and was on her way to worldwide fame.1. What was turn about Joan Chen when she was 14?A. Some people came to her school and chose her as an actress.B. She liked to study at the studio just because she wanted to be famous.C. The most important reason for her going to the studio was that she wo

18、uldnt like to stay at school.D. She found she was fond of acting even before she was 14. 答案解析:答案为C。本题为细节推理题。由第二段 “When she was 14, some people from a film studio came to her school and chose her to study at the studio”可知,A错误;由 “but mainly she liked the idea of getting out of school”可以推断,她不喜欢呆在学校, 故B

19、选项不正确,C选项正确;由 “Soon, however she discovered that she really liked acting.” 可知,D选项错误。:2. When did she move to the States?A. In the late 1970s. B. After she graduated from college.C. In the late 1980s. D. In the early 1980s.答案解析:答案为D。本题为数字计算题。由第三段的第一、二句 “In the late 1970s, Joans parents, who were doct

20、ors, moved to the United States. Joan joined them when she was 20 and went to college there.”可以推断,1961年出生的Joan Chen,20岁去美国上大学,此时应该是1981年,故答案为D。3. The interview with a director _.A. made her on the way to being famous in the worldB. led to no immediate good resultC. made her play a leading part in Ta

21、i - panD. gave her a chance to act in The Last Emperor答案解析:答案为B。本题为推断题。从最后一段 “The interview didnt go well.” 可知, C选项不正确;由 “He immediately offered her a leading part. A year later, she started in Bernardo Bertoluccis The Last Emperor and was on her way to worldwide fame.”可知,Joan Chen出演主角是在一年后,并开始走向世界范

22、围内的成功之路,故A,D不正确;答案为B ,参加director的面试并没立刻产生好的效果。阅读理解【2014江西高安中学模拟】Mouth bacteria grow fast in airless conditions.Oxygen rich saliva (唾液) keeps their numbers down.When we sleep,for example,the saliva stream slows,and sulfur (硫) producing bacteria gains the upper hand,producing classic “morning breath”A

23、lcohol drinking,too much talking,breathing through the mouth during exercise,anything that dries the mouth produces bad breath.So can stress,though its not understood why.Some peoples breath turns sour every time they go on a job interview.Saliva flow gradually slows with age,which explains why the

24、elderly have more bad breath trouble than younger people do.Babies.however,who make plenty of saliva and whose mouths contain relatively few bacteria have characteristically sweet breath.For most of us,the simple,dry mouth variety of bad breath is easily cured.Eating or drinking starts saliva and sw

25、eeps away many of the bacteria.Breakfast often stops morning breath.Those with constant dry mouth find that it helps to keep gum,hard candy,or a bottle of water or juice around.Brushing the teeth wipes out dry mouth bad breath because it clears away many of the offending bacteria.Surprisingly,one th

26、ing that rarely works is mouthwash.The liquid can mask bad breath smell with its own smell,but the effect lasts no more than an hour.Some mouthwashes claim to kill the bacteria responsible for bad breath.The trouble is,they dont necessarily reach all offending germs.Most bacteria are well protected

27、from mouthwash under thick layers of mucus (粘液)If the mouthwash contains alcoholas most doit can worsen the problem by drying our mouth.1Which of the following is right?ASaliva flow gradually increases with age.BAlcohol drinking does good to bad breath.CMouthwash is not an effective way to bad breat

28、h.DMouth bacteria cant grow fast in airless conditions.2Which of the following is mentioned as one of the causes of bad breath?ATooth trouble.BSulfur rich food.CToo much exercise.DMental pressure.3According to the passage,alcohol has something to do with bad breath mainly because_.Ait keeps offendin

29、g bacteria from reproducing Bits smell adds to bad breath Cit kills some helpful bacteria Dit affects the normal flow of saliva4Mouthwashes are not an effective cure for bad breath mainly because_.Athey cant mask the bad odor long enoughBthey cant get to all the offending bacteriaCtheir strong smell

30、 mixes with bad breath and makes it worseDthey cant cover the thick layers of mucus5We can infer from this passage that_.Aoffensive breath cant easily be curedBelderly people are less offended by bad breathCheavy drinkers are less affected by bad breathDoffensive breath is less affected by alcohol语篇

31、解读本文是一篇说明文。说明了口气(臭)的原因,虽然有些治疗措施,但是都不能从根本上治愈。1解析:细节理解题。根据最后一段第二句“The liquid can mask bad breath smell with its own smell,but the effect lasts no more than an hour.”可知,答案选C。答案:C2解析:细节理解题。根据第二段第二句“So can stress,though its not understood why.”可知,答案选D。答案:D3解析:推理判断题。根据第一段“Mouth bacteria grow fast in airle

32、ss conditions.the saliva stream slows.producing classic morning breath”可知,在没有新鲜空气的情况下,唾液流动会缓慢,口腔细菌会增加。由此结合第二段第一句“Alcohol drinking.dries the mouth produces bad breath.”可知,喝酒会使人口干舌燥,造成唾液流动缓慢,从而产生口臭。答案:D4解析:细节理解题。根据最后一段第四句“The trouble is,they dont necessarily reach all offending germs.”可知,故答案选B。答案:B5解析

33、:推理判断题。文中提到了一些治疗方法,比如口香糖、硬糖、漱口剂等,但是都不能有效根治口臭。答案:A。【陕西省咸阳市2014高考英语模拟试题】 情景对话(共5小题;每小题1分,满分5分) 根据对话情景和内容,从对话后所给的选项中选出能填入每一空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。选项中有两个为多余选项。Sherry: Hey, Bab. 6 _ Im going to Quebec next summer. Id also like to do some sightseeing.Bob: 7 Sherry. But do you mean the province of Quebec or

34、 Quebec City?Sherry: I mean the province.Bob: 8 Sherry: Well, 9 My French is okay, but not that good. I know most people there speak French, but can also use English.Bob: Well, but youll hear French most of the time and all the street signs are in French. So youd better practice your French before y

35、ou go.Sherry: 10 What about Quebec City?Bob: Its a beautiful city, very old. Youll love it there.Sherry: Fantastic! I cant wait to go. A . I appreciate your help. B. Thats nice. C . What about going to Quebec? D. Do you think I can manage it in English? E. Good advice. F .Guess what? G .Oh, I have got it.【参考答案】610 FBGDE- 8 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1