1、课时分层作业(十)Section 高考题型练习提能力.阅读理解AI never thought I would have a lifechanging experience at WalMart.Although my thoughts were only on speed,the checkout line I was standing in wasnt moving as quickly as I wanted,and I glanced toward the cashier.There stood a man in his seventies,wearing glasses and a
2、nice smile.I thought,well,hes an old guy!For the next few minutes I watched him.He greeted every customer before scanning the items.Sure,his words were the usual,“Hows it going?” But he did something differenthe actually listened to people.Then he would respond to what they had said and engage them
3、in a brief conversation.I thought it was odd.I had grown accustomed to people asking me how I was doing simply out of robotic conversational habit.After a while,you dont give any thought to the question and just mumble something back.I could say,“I just found out I have six months to live,” and some
4、one would reply,“Have a great day!” But that wasnt the end.He gave them the change,walked around the counter,and extended his right hand in an act of friendship.He looked the customers in the eyes.“I surely want to thank you for shopping here today,” he told them.“You have a great day.Byebye.”The lo
5、oks on the faces of the customers were priceless.There were smiles and some sheepish grins.All had been touched by his simple gestureand in a place they never expected.They would gather their things and walk out,smiling.Of course,he did the same to me and I got to know his name,Marty.Who was that gu
6、y?It was as if Sam Walton had come back from the dead and invaded this old guys body.I had never walked away from that shop feeling like that.【语篇解读】一个人一个小小的积极的行动会对别人产生大的意义。1The checkout line the writer was standing in moved slower than expected because _A.the cashier couldnt work as fast as othersB.
7、there were some big purchasesC.the cashier did more than scanning the itemsD.the writer was not patient enoughC细节理解题。根据第二段可知,这个收银员不仅扫描货物,还和顾客进行交流,这才使得作者这一排进行得很慢。2According to the writer,when common people ask you “Hows it going?”_A.they dont really care what you may answerB.they are just practicing
8、their conversation abilityC.they are inquiring about your private informationD.they dont expect to hear any negative answersA推理判断题。根据第二段倒数第二句可知,他的话是惯例,但是他做了不同的事情他实际上在听别人说话。由此可推断出,平常说这话的人并不在意你的回答是什么。3What was most customers reaction to Martys behaviors?A.They thought it priceless.B.They were in some
9、way moved.C.They thought it awful and odd.D.They felt somewhat offended.B细节理解题。根据倒数第三段中的There were smiles and some sheepish grins.All had been touched by his simple gesture.可知选B。4What does the writer intend to express through the text?A.Our everyday life is always full of surprises.B.Most customers
10、enjoy being treated this way.C.Being different is a good way of doing business.D.A little positive action can make a big difference.D主旨大意题。根据倒数第三段可知,所有人都被老人简单的举动打动了,可知D项(一个小小的积极的行动会产生大的意义)正确。BArtificial Intelligence (AI) advice is as influential as humans, but positive crowd views still overpower.In
11、 a study, researchers found that machines that make recommendationsor AI expertswere as influential as human experts when the AI experts recommended which photo users should add to their online business profiles.However, both AI and human experts failed to budge_them if their feedback was negative a
12、nd went against popular views among other users, said SShyam Sundar, a professor of Media Effects.Because people are increasingly using social media to look for feedback, studies suggest that expert opinions and the bandwagon effect (从众效应) may be important factors in influencing decisions.According
13、to Jinping Wang, a doctoral candidate in mass communication and first author of the study.“Nowadays, we often turn to online platforms for opinions from other peoplelike our peers and expertsbefore making a decision,” said Wang.AI experts are often less expensive than human experts and they can also
14、 work 24 hours a day, which, Wang suggests, might make them appealing to online businesses.The researchers also found that the AIs group status (群体地位) in this case, national origin was pointed outdid not seem to affect a persons acceptance of its recommendation.Among human experts, however, an exper
15、t from a similar national origin who offered a negative opinion of a photograph tended to be more influential than a human expert from an unknown country who offered a similar negative rating of a photograph.While findings that suggest group status may not affect whether a person values the view of
16、AI experts sound like good news, Sundar suggests that the same cultural biases (偏见) might still be at work in AI experts for they could be hidden in the programming and training data.“It can be both goodand badbecause it all depends on what you feed AI, ” said Sundar.“While it is good to believe in
17、AIs ability to transcend (超越) cultural biases, we have to keep in mind that if you train the AI on pictures from one culture, they could give misleading recommendations on pictures meant for use in other cultural contexts.”【语篇解读】在进行推荐建议时,AI专家和人类专家的影响力一样有效。AI专家由于便捷性、低成本受到广泛欢迎,但我们不应该忘记其中隐藏的文化偏见,这取决于人类
18、如何灌输和训练。5What do the underlined words “budge them” in Paragraph 2 mean?ARaise their spirits.BSatisfy their needs.CChange their ideas. DFire their imagination.C词义猜测题。根据文章第二段“In a study, researchers found that machines that make recommendationsor AI expertswere as influential as human experts when the
19、 AI experts recommended which photo users should add to their online business profiles.”及“However.if their feedback was negative and went against popular views among other users”可推测,当反馈是负面的情况下,人工智能和人类专家都不能做出让步,即改变不了人们的观点。故选C项。6Why do users often turn to AI experts?AAI experts are more knowledgeable.
20、BAI experts are on hand and cost less.CAI experts are less influenced by feelings.DAI experts are so new as to be more attractive.B细节理解题。根据文章第三段“AI experts are often less expensive than human experts and they can also work 24 hours a day, which, Wang suggests, might make them appealing to online bus
21、inesses.”可知,用户经常寻求AI专家的帮助是因为AI专家便捷并且花费少。故选B项。7Which experts negative assessments is a person more likely to believe?AAn expert who has great achievements in arts.BAn expert with better personality and attitude.CA foreign expert who is very popular worldwide.DAn expert from countries with similar cul
22、tures to his.D细节理解题。根据文章第四段“Among human experts, however, an expert from a similar national origin who offered a negative opinion of a photograph tended to be more influential than a human expert from an unknown country who offered a similar negative rating of a photograph.”可推测,来自相似文化背景的专家观点更有影响力。故选
23、D项。8What did Sundar mean by the last paragraph?APeople should have a mind of their own.BPeople should be able to tell good from bad.CPeople should know AIs hidden cultural biases.DPeople should be trained how to use AI properly.C推理判断题。根据文章最后一段“While it is good to believe in AIs ability to transcend
24、cultural biases, we have to keep in mind that if you train the AI on pictures from one culture, they could give misleading recommendations on pictures meant for use in other cultural contexts.”由此判断出,Sundar 的意思是人们应该知道人工智能隐藏的文化偏见。故选C项。.阅读七选五What is a big dream?_1_ Or, is a big dream something that pro
25、vides only entertainment? Children dream big dreams, but there are three barriers to realizing dreams. They often kill them before they ever have a chance to grow.The SelfImmediately following the birth of a big dream, a negative selftalk takes over and gives all the reasons why it cannot happen. Th
26、is inside voice is the ego (自我). It s there for protecting and should be listened to._2_ Most people are influenced by the inside voice. Thats why only a handful of people make their dream come true._3_Family and friends are a lot like the ego. They want to protect those they love, so they will ofte
27、n list all the reasons why the big dreams wont come true. Sometimes, family and friends destroy dreams of those they love most, out of their own fear of being left behind.The WorldIf one gets past the first two barriers, one has to face the world._4_In the past, big dreamers were locked up and somet
28、imes even killed when they were shown to the world.Fortunately, in most of the world today, big dreamers just get laughed at.The way to realize a big dream is with confidence and action. When children have confidence and then take action, they will be ready to accept any failure. The truth is that e
29、very great dreamer whose dreams have never seen the light of success knows failure well._5_A.Family and FriendsB.How Big Dreams DieC.Does a big dream show ones future?D.They simply fail until they succeed.E.It is the last and the most terrible barrier.F.Sometimes it is right, but more often it is wr
30、ong.G.And their big dream is to be a rock star or a famous artist.【语篇解读】本文讲述了a big dream对人的有关影响以及其他的一些相关信息。1C根据本空前句“What is a big dream?”和后句“Or,is a big dream something that provides only entertainment?”可知本句也是big dream的一些相关问题。2F根据下句“Most people are influenced. their dream come true.”可知这些big dream的影响
31、有好有坏。有些能让我们从中受益,也有些不能。3A根据本段第一句“Family and friends are a lot like the ego.”可知本段谈论的是family and friends。4E根据下句“In the past,big dreamers . shown to the world.”可知world才是最大的问题。5D根据前句“The truth is that every.success knows failure well.”可知直到非常了解失败以后,这些伟大的梦想家才会看见成功的曙光。.语法填空As the monitor as well as one of t
32、he top students in my class, I am always a proud boy. Sometimes I rely so much on 1._(me)that I wont follow others suggestions. And it was because of my blind pride that I made 2._stupid mistake in a physics competition 3._ needed not only personal ability 4._ teamwork. During the competition, I tho
33、ught I performed 5._ (well)than my partners and it was I that won the applause of the audience, so I forgot 6._ (work)together with them. When our group were preparing for the last question,one of my 7._ (partner)told me that there was something wrong with our last questions answer and suggested 8._
34、 (check)it out. But I was so proud that I didnt take his advice. To my surprise, our answer was wrong and we failed. If I 9._ (take)his advice at that moment, we would not have failed.10._ (experience)the failure, I realize that it is important to listen to others opinions.【语篇解读】作者原本很自傲,后来通过一件事才意识到听
35、取别人的意见很重要。1myself考查反身代词。根据下文“I wont follow others suggestions”可知,此处说的是依靠我自己。2a考查冠词。make a mistake表示“犯了一个错误”,stupid不是以元音音素开头,故用不定冠词a。3which/that考查定语从句。此处为定语从句,先行词为a physics competition,指物,关系词在从句中作主语。4but考查固定搭配。not only.but also.为固定搭配,表示“不但而且”其中also可省略。5better考查副词比较级。根据后面的than可以知道此处用比较级。6to work考查动词不定
36、式。forget to do表示“忘了做要做的事情”。7partners考查名词的形式。在one of后要接复数名词。8checking考查非谓语动词。suggest doing表示“建议做某事”。9had taken考查虚拟语气。根据主句would not have failed可知,此处表示与过去事实相反。10Having experienced考查非谓语动词。由句子结构可知,此处用非谓语动词形式作状语,主语I与experience之间为主谓关系,非谓语动词应该用现在分词形式,并且experience这一动作发生在谓语动词realize之前,而且空格位于句首,故用Having experienced。