收藏 分享(赏)

2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业(一)Unit 1 Food matters(含解析)牛津译林版选择性必修第一册.doc

上传人:a**** 文档编号:385529 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:6 大小:49.50KB
下载 相关 举报
2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业(一)Unit 1 Food matters(含解析)牛津译林版选择性必修第一册.doc_第1页
第1页 / 共6页
2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业(一)Unit 1 Food matters(含解析)牛津译林版选择性必修第一册.doc_第2页
第2页 / 共6页
2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业(一)Unit 1 Food matters(含解析)牛津译林版选择性必修第一册.doc_第3页
第3页 / 共6页
2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业(一)Unit 1 Food matters(含解析)牛津译林版选择性必修第一册.doc_第4页
第4页 / 共6页
2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业(一)Unit 1 Food matters(含解析)牛津译林版选择性必修第一册.doc_第5页
第5页 / 共6页
2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业(一)Unit 1 Food matters(含解析)牛津译林版选择性必修第一册.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业(一).单词拼写1The Central Bank has lowered(降低) interest rates by 2 percent.2He paused,waiting for her to digest(领会) the information.3The labour secretary said the reforms would generate(产生) new jobs.4The great advantage of homegrown oranges is their magnificent flavour(味道)5Bicycle lanes can relieve

2、(缓解) traffic jam by separating bicycles from cars.6Helmets can give cyclists a false sense of security(安全)7She laid the baby down gently(轻柔地) on the bed.8A babys need for food can vary(变化) from day to day.9The mood(氛围) of the meeting was distinctly pessimistic.10The children fell on the food and ate

3、 it greedily(贪婪地).阅读理解AThe modern pizza was originally invented in Naples,Italy,but the word pizza is Greek in origin,derived from the Greek word pktos meaning solid or clotted.The ancient Greeks covered their bread with oils,herbs and cheese.The first major innovation that led to flatbread pizza wa

4、s the use of tomato as a topping.It was common for the poor of the area around Naples to add tomatoes to their yeastbased flatbread,and so the pizza began.While it is difficult to say for sure who invented the pizza,it is however believed that modern pizza was first made by baker Raffaele Esposito o

5、f Naples.In fact,a popular urban legend holds that the archetypal(原型的) pizza,Pizza Margherita,was invented in 1890,when the Royal Palace of Capodimonte asked the Neapolitan pizzaiolo Raffaele Esposito to create a pizza in honor of the visiting Queen Margherita.Of the three different pizzas he create

6、d,the Queen strongly preferred a pie wrapped in the colors of the Italian flag: red(tomato),green(basil),and white(mozzarella)Supposedly,this kind of pizza was then named after the Queen as Pizza Margherita.Later,the dish has become popular in many parts of the world:The first pizzeria,Antica Pizzer

7、ia PortAlba,was opened in 1830 in Naples.In North America,the first pizzeria was opened in 1905 by Gennaro Lombardi at 53 Spring Street in New York City.The first Pizza Hut,the chain of pizza restaurants appeared in the United States in 1958.Nowadays,many varieties of pizza exist worldwide,along wit

8、h several dish variants based upon pizza.【语篇解读】本文主要介绍了披萨的历史起源。1Whats mainly talked about in the text?AWays of making pizza.BThe history of pizza.CVarieties of pizza.DStories about pizza.B主旨大意题。根据第一段中的“The modern pizza was originally invented in Naples,Italy,but the word pizza is Greek in origin”以及文章

9、的整体内容可知,本文主要介绍了披萨的历史起源。故选B。2What can replace the underlined word “derived” in Paragraph 1?ASeparated.BAdapted.COriginated. DTransformed.C词义猜测题。根据第一段中的“The modern pizza was originally invented in Naples,Italy”可知,此处说的是披萨起源于希腊单词“pktos”,故画线词意为“发源,开始”,故选C。3How was pizza first started?AAncient Greeks cove

10、red their bread with oils,herbs and cheese.BPeople in Naples added tomatoes to their bread as a topping.CRaffaele Esposito wrapped a pie in the colors of the Italian flag.DQueen Margherita awarded her name to pizza in the Royal Palace.B细节理解题。根据第一段最后两句可知,那不勒斯人先在面包上用西红柿作为配料,由此开创了披萨这种食品,故选B。4What can b

11、e learned from the text?APizza remains popular around the world.BThe first Pizza Hut was opened in Naples.CThe taste of pizza stays the same over time.DGennaro Lombardi was the first to make pizza.A细节理解题。根据文中的“Later,the dish has become popular in many parts of the world”和“Nowadays,many varieties of

12、pizza exist worldwide,along with several dish variants based upon pizza.”可知,披萨现在在全世界依然很受欢迎,故选A。BAunt Fannie was Blueberry Jam Woman.Of course she wasnt really my aunt,and out of fear,I never called that to her face.The name always made my father chuckle (轻笑) and my mother look sternly (严厉地) at both

13、of usat me for being disrespectful,and at my father for encouraging my bad behavior.I enjoyed both reactions,so I looked for every opportunity to work for the name into conversation.As a young woman,my mother had worked in the kitchen of a large Victorian farm house owned by Fannie Cratty.Fannie was

14、 the last of the Cratty line; she had never married,and had no living heirs(继承人)My father once told me that it was because she was too mean to share her family wealth or pass it on.Aunt Fannie was noted for her jam,and for never sharing the recipe with another living soul.Even though my mother knew

15、it by heart,as long as Aunt Fannie was alive,she never made the jam without Miss Cratty in our kitchen to direct the process and preserve the secret.One year,after I had been particularly helpful with the jammaking process.Aunt Fannie gave me a quarter and then made me promise I would never spend it

16、.“Hold onto this quarter,” she said,“and some day you will be rich.I still have my first very quarter.” It had obviously worked for her,so I put that 1938 quarter in a small box,put it in my dresser drawer,and waited to become rich.I now have the blueberryjam recipe and the quarter from Aunt Fannie.

17、Neither has significantly contributed to my wealth,but I keep them to remind myself to hold onto the valuable things in life.Money can make you feel rich for a while,but it is your relationships,and your memories of time spent with friends and family,that truly leave you wealthy.And that is a fortun

18、e that anyone can build.【语篇解读】作者通过讲述Fannie姨妈和她的蓝莓酱配方,向我们说明金钱只可以暂时让人感觉富有,唯有和他人的关系以及和朋友、家人们一起度过的美好时光才会让我们变得真正富有。5Where did the “fear” mentioned in the first paragraph come from?AThat years blueberry harvest had been poor.BAunt Fannie was too old to keep making jam.CThe authors mother couldnt help Aunt

19、 Fannie harvest the blueberries.DThe author knew it was impolite to call Aunt Fannie Blueberry Jam Woman.D推理判断题。根据第一段中“Aunt Fannie was Blueberry Jam Woman.Of course she wasnt really my aunt,and out of fear,I never called that to her face.The name always made my father chuckle and my mother look ster

20、nly at both of usat me for being disrespectful,and at my father for encouraging my bad behavior.”可推知,第一段提到作者出于“恐惧”,是因为作者知道称呼Fannie阿姨“蓝莓果酱女士”是不礼貌的。故选D。6From the second paragraph we learn that _AAunt Fannie had no childrenBAunt Fannie was willing to share her recipeCthe author often helped Aunt Fannie

21、 make jamDthe authors mother always made the jam aloneA细节理解题。根据第二段中“she had never married,and had no living heirs”可知,她从未结过婚,也没有继承人。由此可知,Fannie姨妈没有孩子。故选A。7What did the authors mother feel towards Aunt Fannie?ADisgusted. BSurprised.CAffectionate. DDisappointed.C推理判断题。根据第一段中“The name always made my fat

22、her chuckle and my mother look sternly at both of usat me for being disrespectful,and at my father for encouraging my bad behavior.”以及第二段中“Even though my mother knew it by heart,as long as Aunt Fannie was alive,she never made the jam without Miss Cratty in our kitchen to direct the process and prese

23、rve the secret.”可推知,作者的妈妈不允许丈夫和作者不礼貌地称呼Fannie姨妈“蓝莓果酱女士”,以及虽然已经知道果酱的做法,还是要在Fannie姨妈在场的时候才制作这种果酱,可推知,作者的母亲对Fannie姨妈很有感情。故选C。8What does the author try to tell us?ATo make new friends easily.BNot to put a price on generosity.CNot to think of kindness as a burden.DTo treasure the time spent with family a

24、nd friends.D推理判断题。根据最后一段中“Neither has significantly contributed to my wealth,but I keep them to remind myself to hold onto the valuable things in life.Money can make you feel rich for a while,but it is your relationships,and your memories of time spent with friends and family,that truly leave you we

25、althy.And that is a fortune that anyone can build.”可推知,作者想告诉我们要珍惜与家人和朋友在一起的时间。故选D。.阅读七选五Winter is often bitterly cold,which often makes us stay indoors more instead of heading out to exercise.Worse still,there are many viruses doing their best to make you sick.And sneezing,coughing and nose blowing

26、make the rooms a habitat for viruses. 1 Touching a doorknob or shaking a hand may make you get sick.Although it may sound terrible,there are still some things you can do to avoid viruses. Here are several simple tips to stay healthy in winters.Wash your handsYou pick up viruses everywhere and they l

27、ive on your hands,so wash your hands and do it often. 2 . But if thats not available,use an alcoholbased hand sanitizer (消毒杀菌剂) 3 Avoid touching your eyes,nose and mouth with your hands.Thats one way viruses can get into your body.Get the flu shot (疫苗) 4 ,but getting the flu shot lowers your chances

28、 of getting the flu.For example,getting the flu shot last year resulted in a 34% lower risk of coming down with the flu.Avoid sick people 5 Viruses spread very easily through the air,so keep at least six feet between you and the sneezing,sniffling and coughing person.AIts no guaranteeBTake care of y

29、our faceCKeep your hands away from your faceDThe best way is to use regular soap and waterEIt is easy for viruses to spread from person to personFIf someone around you is sick,then keep your distanceGBecause there are always some unexpected things in life【语篇解读】冬天常常非常冷,这使得我们更多地待在室内而不愿出去锻炼。而打喷嚏、咳嗽和擤鼻涕

30、使这些房间成为病毒的栖息地。文章就此提出了一些在冬天保持健康的简单建议。1E根据下文“Touching a doorknob or shaking a hand may make you get sick.”触碰门把手或握手都有可能使你生病,可知病毒在人与人之间很容易传播,故选E。2D根据上文“so wash your hands and do it often”可知,强调要多洗手,故下文应为说明如何洗手,故可对应到D选项“最好的方法是使用普通的肥皂和水”,故选D。3C根据下文“Avoid touching your eyes,nose and mouth with your hands.”

31、避免用手触摸眼睛、鼻子和嘴巴。可知,眼睛、鼻子和嘴巴都是脸上的器官,因此本句应为“让手远离你的脸”,故选C。4A根据下文“but getting the flu shot lowers your chances of getting the flu”可知,注射流感疫苗会降低患流感的几率,故可推理注射疫苗并不能保证不被传染,故选A。5F根据下文“Viruses spread very easily through the air,so keep at least six feet between you and the sneezing,sniffling and coughing person.” 病毒很容易在空气中传播,所以你和打喷嚏、擤鼻涕和咳嗽的人之间至少要保持6英尺的距离,可知,本段强调要和周围生病的人保持距离。故选F。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1