1、北师大版2019必修第二册Unit 5 Humans and Nature 过关测试第一部分听力(30分)(略)第二部分阅读(共两节; 满分50分)第一节 (共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMonster ZooMonster Zoo is one of the largest zoos in the world, covering an area of more than 15 square kilometers. It is home to more than 50 species of rare an
2、d native animals. The zoo is located 70 km from the city New South Australia. Monster Zoo was founded in 1983 as a breeding area (繁殖区). Officially open to the public in October 1993, Monster Zoo is now home to more than 500 animals. Opening HoursMonster Zoo is open daily from 9: 30 am to 5: 00 pm wi
3、th last entry at 3: 00 pm. The zoo is open every day of the year, including Christmas Day and all public holidays. The exception to this is if the forecast temperature for Monster Zoo is 40 degrees or above, it will be closed. To get the most out of your visit we recommend setting aside a minimum of
4、 four to five hours to fully enjoy the Monster Zoo. TicketsChild (414 years old) : A$ 28. 50Adult (15 years old and over) : A$ 51. 75Family / Mini Group: A$ 132. 75Meet the KeeperMonster Zoo offers various daily zoo keeper talks and animal feeds that give guests the chance to interact (互动) with our
5、friendly workers and learn about the zoos unique residents. Looking for a more unique animal experience? Consider booking a Behind the Scenes Animal Experience to come face to face with some of our special animal residents. CafKetabi Caf is open from 9: 30 am to 5: 00 pm daily and offers a variety o
6、f tasty treats, small snacks and hot meals. PicnicsFor those who prefer to bring their own meals, special picnic areas are available close to the Visitor Center. Please note that due to fire risk, the zoo does not allow for the use of BBQs. 21. What can we learn about the zoo from the text? A. It is
7、 the largest zoo in the world. B. It is open daily all year except Christmas Day. C. It is open to the public ten years after it was founded. D. It is home to more than 500 species of animals. 22. If three young men aged 12, 14 and 19 visit the zoo, how much will they pay? A. A$ 155. 25. B. A$ 108.
8、75. C. A$ 85. 25. D. A$ 132. 75. 23. Where does this text most probably come from? A. A health newspaper. B. An animal book. C. A travel website. D. A fashion magazine. BMichael Shirazi is a 67-year-old American who has been feeding more than 150 homeless cats in Shanghai for the past eight years. E
9、very night, he leaves his home at 11: 00 pm and takes 20 kilos of cat food to the street feeding the homeless cats. So he is called by people “the king of homeless cats”. Eight years ago, Michael came to Shanghai for his familys business. At that time, he was a successful businessman. Until one day
10、after living in Shanghai for a year, a homeless cat he named “short tail” came into his life. He still remembers the night when he saw “short tail” and the way she searched for food in the garbage can for her and her newborn babies. He had pity on “short tail” and brought her food and water. Since t
11、hen, he has been feeding more and more homeless cats. He even shut down his company and closed his family business because of it. These homeless cats have brought many happy moments to Michael. Every time they see him, they jump with excitement and kiss him. But unfortunately, his wife left him beca
12、use he no longer managed his family business and spent nearly 10, 000 yuan a month on cat food. Though all the things happened to Michael, he still leaves his home on time every night. Michael said: “My experience makes me feel that people are made of love. We must return our love to the world so th
13、at we can find our inner(内心的) peace. ” This is the happiness he gets every night when hes on his way to feeding food: feeling loved and needed. 24. Why do people call Michael “the king of homeless cats”? A. He plays with homeless cats. B. He raises homeless cats at home. C. He takes photos of homele
14、ss cats. D. He gives food to homeless cats. 25. When did Michael start feeding homeless cats? A. Before he came to Shanghai. B. After meeting “short tail”. C. When he was 62 years old. D. After closing his family business. 26. What can we infer from Paragraph 3? A. Homeless cats love and trust Micha
15、el. B. Michaels wife strongly supported him. C. Michael made money by selling cat food. D. The feeding will never continue any more. 27. Which of the following can best describe Michael? A. Kind and generous. B. Ordinary and shy. C. Helpful and calm. D. Brilliant and serious. CBarcelonas opera house
16、 has celebrated its reopening to the public since the COVID-19 pandemic(新冠肺炎疫情)put the world into a huge horror, but their opening night had an unusual audience. For its first concert, the theater refused the usual crowd of people and instead packed the house with plants. Yes, thats correct. All 2,
17、292 seats at the Gran Teatre del Liceu were occupied by leafy green plants. The idea was put forward by conceptual artist Eugenio Ampudia and was broadcast live on the theaters website. These lucky ficus trees, palms, and Swiss cheese plantswhich were brought in by local nurseries(苗圃)got the pleasur
18、e of hearing Puccinis Crisantemi performed by the UceLi Quartet string musical group. Ampudia hopes that his idea and the work will inspire people to think more deeply about their relationship with nature and the concept of sustainability(持续性). “We are at the end of an era and that means that we hav
19、e to change certain patterns, ” he shares. “We dont live in the same world as 90 days ago, and this means we have to reflect on everything that we do. ”As plants can respond to different vibrations(震动)caused by music, they certainly werent a passive audienceeven if they werent able to give applause.
20、 Now that the concert is over, each plant will be given to a different frontline healthcare worker who helped guide the country through its battle with the coronavirus. The moving concert is a continuation of the Liceus mission to create a dialogue between music and the visual arts. Pictures and a v
21、ideo of the performance taken by Ampudia will become part of La Caixa contemporary(当代的) art collection. 28. What was the special part of the concert? A. It had only 2, 292 seats. B. It made the world fall in horror. C. It gave plants opportunities to enjoy music. D. It welcomed audience with plants
22、to come. 29. Who gave the idea that the seats were occupied by leafy green plants? A. Barcelona. B. Eugenio Ampudia. C. the Gran Teatre Liceu. D. the UceLi Quartet. 30. Which statement may Eugenio Ampudia agree with? A. We didnt do very well in dealing with nature. B. The healthcare workers were mor
23、e important. C. The plants should have the equal rights. D. We did everything in a wrong way. 31. In which part of a magazine can this text be read? A. Daily Hero. B. Teens Life. C. Art Around the World. D. Animals and Plants. DNature has provided us with many kinds of resources. It is like a great
24、magician(魔术师), creating wonders on Earth. One of them is the Amazon Rainforest, the worlds largest rainforest and home to millions of plants and animals. Nicknamed “the lungs of our planet”, it produces about one-fifth of the Earths oxygen. However, this wonderful natural wonder is now in danger. Th
25、ousands of fires have broken out in Brazil, endangering much of the rainforest. These flames have lasted several weeks and are believed to be “the most intense” in almost ten years, according to a news report. The Amazon Rainforest has seen a large number of fires in 2019. Between January and August
26、, there were over 74, 000 firesthe highest number since 2013. Forest fires are common during the dry season, which runs from July to October. They are usually caused by natural events like lightning. However, most of the fires this year are believed to be caused by farmers, who use fire as a traditi
27、onal part of tropical agriculture(农业) to clean land, reported CNN. “Its the best time to burn because the plants are dry. Farmers wait for the dry season and they start burning and clearing the areas so that their cattle can have grass, ”wrote CNN meteorologist Haley Brink. The disaster has raised c
28、oncern(关注) around the world. The Amazon Rainforest is important for preventing climate change and absorbing millions of tons of carbon annually. When trees are cut down or burned, the rainforests ability to absorb carbon is reduced. Brazilian climate expert Carlos Nobre told Reuters he was worried.
29、If more than 20 percent of the ecosystem is destroyed, the Amazon Rainforest could reach a tipping point (临界点), where the thick jungle will turn into a tropical savannah(大草原). Nobre warned that it is not far off, with between 15 and 17 percent of the rainforest having already been destroyed. The Bra
30、zilian government has sent soldiers to fight the fires. Many people have offered their support and called for recovery efforts. For example, Tim Cook, CEO of Apple, said he wanted to donate money and US Actor Leonardo DiCaprios environmental charity, Earth Alliance, created a donation fund to help d
31、eal with the disaster. The public are also encouraged to donate to charities concerned with rainforest protection. “Every little bit helps in a bad situation like this, ”commented Gizmodo. 32. What does the underlined word “intense” mean? A. naturalB. terribleC. commonD. unexpected33. What is the ma
32、in cause of forest fires in the Amazon Rainforest this year? A. Lightning. B. Hot weather. C. Agricultural activities. D. Garbage left by tourists. 34. What was Nobre worried about in the article? A. Global temperatures will rise. B. The Amazon Rainforest is close to disappearing. C. Animals in the
33、Amazon Rainforest are under threat. D. It will take tens of years for the Amazon Rainforest to recover. 35. What are the last two paragraphs mainly about? A. Efforts made to save the Amazon Rainforest. B. The possible future of the Amazon Rainforest. C. What the Brazilian government has done to figh
34、t fires. D. Celebrities who care about rainforest protection. 第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to make a vegetable garden for kidsChildren love dirt! 36 Ann Sanders of A Green Hand shared her step-by-step guide to creating a vegetable garden with your kid.
35、37Ensure(确保) it gets a lot of sunlight and is near a water source and has the best soil. You want to make sure that your kids garden has all the essentials (必需品) needed to make a successful vegetable garden. You can set your kids vegetable garden near your own garden. The best location though is in
36、his place where he can pick a vegetable to eat while playing. Allow your kid to choose the layout(布局) for his vegetable garden. 38 To add color and excitement to your kids vegetable garden, you can help him plant some colorful flowers such as sunflowers. 39To get your kid excited about his vegetable
37、 garden is to have him plant vegetables that are easy to grow. It helps a lot if you help him choose the right vegetables. Here are some easy-to-grow vegetables perfect for your kids vegetable garden: tomatoes, broccoli, carrots, and cucumber. Allow your kid to use real tools and not plastic garden
38、tools. Small garden tools are not easy to find. 40 However, by using real tools, your kid will feel that you are giving importance to his work and appreciating his vegetable garden. A. Find an area that is suitable for your kid. B. Gardening is a perfect excuse to get dirty. C. Choose the right kind
39、s of vegetables to plant. D. You should make sure these tools are safe plastics. E. Plant what they want to make the garden specially for their own. F. It may also be a challenge to find real tools that are safe for kids to use. G. Encourage your kid to use his creativity in designing his vegetable
40、garden. 第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节 (共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。 As we all know, a friend in need is a friend indeed. I really dont know the meaning of this proverb until one day something 41 happened to me. That morning, I got up late and 42 to school without breakfast
41、. While crossing a street, my bike 43 a stone and I fell on the ground, with my both knees badly hurt. I managed the 44 and continued my riding. On my arrival at school, my teacher took us to the 45 for a basketball match. 46 I could hardly walk normally, I joined in the game. When I 47 to pass the
42、ball, I was knocked down and fell down on my back. I could not 48 the bad pain and cried. My classmates all started 49 at me and continued their match. 50 on the ground alone, hungry and painful, I couldnt stop my crying. Just at that moment, Jack, one of my teammates, 51 towards me from the other e
43、nd and helped me. He comforted me and tried all 52 to make me stand. He asked another classmate to take his 53 and kept sitting beside me. He kept me company the whole day and even 54 me home after the school was over. It was on that day that I learnt and believed the proverb “a friend in need is a
44、friend indeed” to be 55. 41. A. anxiousB. happyC. surprisingD. unexpected42. A. ran B. walkedC. droveD. hurried43. A. kickedB. beatC. hitD. touched44. A. painB. lossC. sadnessD. trouble45. A. campusB. playgroundC. fieldD. lab46. A. AlthoughB. SinceC. UntilD. Once47. A. decidedB. hopedC. orderedD. tr
45、ied48. A. imagineB. standC. controlD. forget49. A. staringB. laughingC. pointingD. shouting50. A. StandingB. SittingC. FallingD. Lying51. A. jumpedB. facedC. ranD. moved52. A. methodsB. ideasC. plansD. conditions53. A. sealB. roleC. place D. position54. A. putB. pickedC. droppedD. left55. A. goodB.
46、trueC. positiveD. responsible第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。As global warming continues to upset our daily weather, we often forget it also influences the quantity, quality, and growing 56. _(location) of our food. Many foods have already earned top places 57. _ the worl
47、ds “endangered food” lists, including their 58. _(possible) to become scarce(稀少的)within the next 30 years. To start with what is necessary in many peoples lives, we are disappointed 59. _(find) that coffee plantations in South America, Africa, Asia and Hawaii are being threatened by 60. _(rise) air
48、temperatures and erratic (不稳定的) rainfall patterns, 61. _ invite disease to the coffee plants and beans. And cacao (aka chocolate), is also suffering stress from global warming. But for chocolate, it isnt the warmer climate alone thats 62. _ problem. Cacao trees 63. _ (actual) prefer warmer climate a
49、s long as that warmth is paired with sufficient rain. However, as higher temperatures take more moisture from soil and plants, it is unlikely that rainfall 64. _ (increase) enough to make up for this loss. Finally, in the world of sea, as air temperature rises, oceans and waterways absorb some of th
50、e heat and undergo warming of 65. _ (them) own. The result is decline in fish population. 第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)假如你是李华, 有一天周末和几个同学一起去爬山, 看到有人在山上用网捉鸟, 觉得有必要向世界自然基金会(WWF)反映这一情况。请向其写一封邮件, 内容包括: 1. 山上看到的情况; 2. 保护鸟类的原因; 3. 保护措施。注意: 1. 词数80左右, 可以适当增加细节, 以使行文连贯; 2. 邮件开头和结尾已经写好, 不计入总词数。Dear WWF, I am
51、Li Hua, one of a middle school students. I am writing to_Yours, Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。I looked forward to a visit with my mom, who lived 2, 000 miles from my home in California. Since Mom was 80 and suffered from Alzheimers (阿尔茨海默症), I realized how important it was t
52、o see her again soon. Mom received loving care at a 40-bed, basic-care facility (场所) in Edgeley, North Dakota. She lived in a simple room, spent most of her day doing simple things, and seemed to be “all right”, considering that dementia (痴呆) had set in. When Mom came in, I smiled, hugged and kissed
53、 her, and said, “Nice to see you, Mom. ” She didnt recognize who I was! I was shocked. Stressed out, I spent several hours trying to connect with my mothertalking with her, walking around the grounds, looking at family pictures in her room, chatting with the nursesdoing whatever I could think of to
54、help Mom recognize her son. I hoped for a recognition “wonder”. But nothing I said or did worked, I was very annoyed. The next morning, I suddenly had an idea. I thought of something that might stir her memory (记忆). I thought of strawberry milkshake (草莓奶昔). Yes, strawberry milkshake in Edgeley, Nort
55、h Dakota. So I took Mom to the Edgeley Coffee Shop. I wanted to buy milkshake for her here. While Mom was looking at the menu, I took Sandy, the waitress, aside, quietly told her of Moms dementia condition and my plan to recall her long-term memory, and ordered two strawberry milkshakes. 注意: 续写词数应为1
56、50左右。When Sandy delivered the milkshakes, I was too nervous to say a word. _Theres a simple explanation for Moms memory._ _附:概要写作阅读下面短文, 根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Why do earthquakes happen? Scientists believe that the surface of the earth is covered by a number of moving plates. Sometimes two plates move t
57、owards and push against each other. Sometimes they stop for years but at other times they jump and an earthquake is felt. Because of the movements of these plates, California, China and Japan have a lot of earthquakes. You can see the result in San Francisco where the Pacific plate meets the North A
58、merican plate. When the 1906 earthquake happened, the Pacific plate jumped 5 to 6 metres to the north. China is a country where many earthquakes happen. The Pacific plate is pushing China from the east and the Indian plate is pushing China from the southwest. The power of this movement created the H
59、imalayas and Mount Qomolangma. It now causes earthquakes in China. We cannot stop earthquakes but we can do things to make sure they do not destroy whole cities. First, it is not a good idea to build houses along the line where two plates meet. Second, if you think there may be an earthquake, make s
60、ure to build houses on rock rather than sand. Third, you must make the houses as strong as possible. Weak buildings will fall down in an earthquake, but strong ones may stay up. _ 参考答案第一部分听力(30分)(略)第二部分阅读(共两节; 满分50分)第一节 (共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A【文章大意】本文是一篇应用文。文章介绍
61、了动物园Monster Zoo的有关事宜, 其中包括Monster Zoo, Opening Hours, Tickets, Meet the Keeper, Caf和Picnics。21.【解析】选C。推理判断题。根据Monster Zoo中第二段可知“Monster动物园成立于1983年, 是一个繁殖区。1993年10月正式向公众开放, ”可推知, 动物园在成立十年后对公众开放。22.【解析】选B。数字计算题。根据Tickets内容可知, A$ 28. 50+ A$ 28. 50+ A$ 51. 75= A$108. 75, 也就是说“如果三个年龄分别为12岁、14岁和19岁的年轻人参观动
62、物园, 他们要付108. 75澳元。”23.【解析】选C。推理判断题。本文在介绍动物园Monster Zoo的有关事宜, 所以这篇文章最有可能来自一个旅游网址。B【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Michael Shirazi喂养流浪猫的起因, 以及他在喂流浪猫的过程中的感悟。24.【解析】选D。细节理解题。根据第一段中Every night, he leaves his home at 11: 00 pm and takes 20 kilos of cat food to the street feeding the homeless cats. So he is called b
63、y people “the king of homeless cats”. 可知人们称迈克尔为“流浪猫之王”是因为他给无家可归的猫食物。25.【解析】选B。细节理解题。根据第二段中He had pity on “short tail” and brought her food and water. Since then, he has been feeding more and more homeless cats. 可知迈克尔是在遇到“短尾巴”之后开始喂流浪猫的。26.【解析】选A。推理判断题。根据第三段中“Every time they see him, they jump with ex
64、citement and kiss him. ”可推知无家可归的猫爱并且信任迈克尔。27.【解析】选A。推理判断题。根据第一段中“Every night, he leaves his home at 11: 00 pm and takes 20 kilos of cat food to the street feeding the homeless cats. ”可知Michael善良大方。C【文章大意】本文主要介绍了自新冠肺炎疫情发生以来, 巴塞罗那歌剧院重新对公众开放, 但其首演之夜是给不寻常的观众绿叶植物演奏的。28.【解析】选C。细节理解题。根据第一段第二句和第二段第二句可知, 音乐会
65、听众是植物, 所以音乐会最特别的部分是给了植物享受音乐的机会。故选C。29.【解析】选B。细节理解题。根据第二段第一句可知, 概念艺术家Eugenio Ampudia提出绿叶植物作观众的想法。故选B。30.【解析】选A。推理判断题。根据第三段第一句可知, Eugenio Ampudia认为人们要更深入地思考人与自然的关系, 从而推断出Ampudia认为我们在与自然相处方面做得不是很好。故选A。31.【解析】选C。文章出处题。根据全文内容, 特别是由文章最后一段可知, 文章主要介绍的是音乐与艺术。从而推断出, 该文章可能选自杂志世界各地的艺术。故选C。D【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了
66、亚马孙雨林及巴西政府和许多人为修复雨林所做的一些工作。32.【解析】选B。词义猜测题。由画线词前的These flames have lasted several weeks可知, 这些大火已经持续了几周了, 说明火势的凶险, 画线词的主语也是These flames, 可知画线词是来形容这些大火的。33.【解析】选C。细节理解题。根据第四段中的“However, most of the fires this year are believed to be caused by farmers, who use fire as a traditional part of tropical agr
67、iculture to clean land, reported CNN. ”可知火灾最主要的起因是农业活动。34.【解析】选B。推理判断题。根据第七段“如果超过20%的生态系统被破坏, 那么亚马孙雨林可能会到达一个由茂密的丛林变成热带草原的临界点。”可推知他担心的是亚马孙雨林接近消失。35.【解析】选A。段落大意题。根据最后两段中的“The Brazilian government has sent soldiers to fight the fires. Many people have offered their support and called for recovery effor
68、ts”可知, 最后两段讲的是为拯救亚马孙雨林所做出的努力, 故选A。第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)【文章大意】本文介绍如何为孩子们做一个菜园。36. 【解析】选B。根据前句Children love dirt! 以及后句Ann Sanders of A Green Hand shared her step-by-step guide to creating a vegetable garden with your kid. 可知, 园艺是弄脏的完美借口。故选B。37. 【解析】选A。根据后句Ensure. . . needed to make a successfu
69、l vegetable garden. 可知, 需要找一个适合你孩子的地方。故选A。38. 【解析】选G。 根据主题句Allow your kid to choose the layout for his vegetable garden. 可知, 此处应是鼓励你的孩子在设计菜园时发挥他的创造力。故选G。39. 【解析】选C。根据后句To get your kid excited about his vegetable garden is to have him plant vegetables that are easy to grow. 可知, 应选择合适的蔬菜种类来种植。故选C。40.
70、【解析】选F。根据前句Small garden tools are not easy to find. 可知, 找到真正的安全工具让孩子们使用也可能是一个挑战。故选F。第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节 (共15小题; 每小题1分, 满分15分)【文章大意】本文是一篇记叙文, 讲述了作者一天在上学的路上膝盖受了重伤, 到学校后在参加篮球比赛时又被撞倒了。这时队友Jack帮助了他。Jack的帮助让作者相信了“患难见真情”。41.【解析】选D。句意: 直到有一天在我身上发生了一件意想不到的事情, 我才知道这句谚语的意义。anxious焦虑的; happy快乐的; surprising令
71、人惊讶的; unexpected没有预料到的。下文提到作者在上学的路上, 意料之外地出了事故。42.【解析】选D。句意: 那天早上, 我起得很晚, 没吃早饭就急忙去上学。因为起床晚了, 作者赶时间, 所以很匆忙。43.【解析】选C。句意: 当横穿街道时, 我的自行车撞到了一块石头上。kicked踢; beat击败; hit撞上, 击中; touched接触。因为自行车撞上了石头, 作者摔倒在地上, 伤了膝盖。44.【解析】选A。句意: 我忍住疼痛, 继续骑车。根据上文“with my both knees badly hurt”可知, 作者的膝盖伤得很重, 应该很疼。45.【解析】选B。句意:
72、 一到学校, 老师就带我们去操场打篮球比赛。按照常理, 篮球比赛应该是在操场上举行。46.【解析】选A。句意: 虽然我几乎不能正常走路, 但我参加了比赛。前一句说作者“几乎不能正常走路”, 后一句说他“参加比赛”, 前后两句之间是转折的关系; although意为“虽然, 尽管”, 表示转折关系。47.【解析】选D。句意: 当我试图传球时, 我被撞倒了, 仰面摔倒在地。这里是指作者想要传球给队友的时候摔倒了。48.【解析】选B。句意: 我受不了剧痛, 哭了起来。从下文“. . . hungry and painful, I couldnt stop my crying”可知因为太疼, 作者难以
73、忍受。49.【解析】选B。句意: 我的同学都开始嘲笑我, 继续他们的比赛。此处是考查介词at相关的动词短语辨析。staring at盯着看; laughing at嘲笑; pointing at指着; shouting at冲喊叫。其他的同学都嘲笑作者仰躺在地上。50.【解析】选D。句意: 独自躺在地上, 又饿又痛, 我无法停止哭泣。从下文“. . . make me stand” 可知, 作者摔倒时是仰躺在地, 其他的同学继续比赛, 没人帮他站起来, 他只能躺在地上。后来Jack才帮他站起来。51. 【解析】选C。句意: 我的一个队友Jack从操场另一头朝我跑过来帮我。根据from the
74、other end可知, Jack在操场另一头, 看到作者躺在地上起不来, 他就迅速跑过来。52.【解析】选A。句意: 他安慰我, 想尽一切办法让我站起来。 methods方法; ideas主意; plans计划; conditions 条件。因为膝盖伤得很重, 比赛时又摔倒了, 作者很疼, 站起来有困难, Jack想方设法让他站起来。53.【解析】选C。句意: 他让另一个同学代替他, 他一直坐在我旁边。短语take ones place“取代, 代替某人”。54.【解析】选C。句意: 他一整天都陪着我, 甚至在放学后送我回家。短语drop sb. home 意为“将某人顺便带回家”。55.【
75、解析】选B。句意: 就在那一天, 我学到并相信谚语“患难见真情”是真实存在的。通过Jack对他的帮助, 作者相信在生活中真的会有“患难见真情”。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了全球变暖除了影响气候, 还会影响我们食物的数量、质量以及生长位置的情况。56. 【解析】locations。空格处表示“我们食物的生长位置”。根据句意可知此处表达的不只是一个位置, 要用其复数形式, 故填locations。57. 【解析】of。句意: 许多食物已经在世界“濒危食物”名单中占据了首位。根据句意可知此处表示的“濒危食物名单的首位”, 表示所属关
76、系, 故填of。 58. 【解析】possibility。句意: 包括它们在未来 30 年变得稀少的可能性。根据句意及形容词性物主代词their的提示可知此处用名词, 故填possibility。59. 【解析】to find 。此处be disappointed to do sth. 意为“对做某事感到失望 ”为固定搭配, 故填to find。60. 【解析】rising。在介词后面作分词的宾语要用动词-ing形式。61. 【解析】which。句意: 我们很失望地发现气温升高和降雨模式不稳定给南美、非洲、亚洲和夏威夷的咖啡种植园带来了病害, 对咖啡植株和成长中的咖啡豆造成了威胁。空格处引导非
77、限制性定语从句, 指代之前的一整件事, 且在从句中作主语, 故填which。62. 【解析】the。特指上文中提到的全球变暖导致的问题, 应用定冠词the。故填the。63. 【解析】actually。句意: 可可树实际上更喜欢温暖的气候, 只要这种温暖伴随着充足的雨水。修饰动词用副词, 故填actually。64. 【解析】will increase。此处指的是将来发生的事情, 应用一般将来时。故填will increase。65. 【解析】their。of ones own某人自己的, 是固定搭配。故填their。第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)【参考范文】Dear
78、 WWF, I am Li Hua, one of a middle school students. I am writing to inform you of the situation where the birds are living. Some people are catching the lovely birds in the woods with a net on the top of the mountain in our area. It is known that birds are human beings friends. We are to live harmon
79、iously with them. For one thing, they can catch pests of the plants for farmers. For another, without birds our forests would not be lively and our environment would miss a friendly member. Therefore, we should widely spread the laws of animal protection. Besides, education and raising peoples aware
80、ness are effective measures. Yours, Li Hua第二节(满分25分)【参考范文】When Sandy delivered the milkshakes, I was too nervous to say a word. Mom looked at me with the milkshake in her hand. I was a little bit disappointed, wondering what to do. I sat opposite Mom, drinking the strawberry milkshake as fast as I c
81、ould, just as I was a child. She drank the milkshake slowly. After about three minutes, she stopped, looking at my empty cup, and then her full cup. And then she poured her milkshake into my cup, saying, smiling, “Joseph, when did you come back here? ”Theres a simple explanation for Moms memory. Whe
82、n I was a kid, my family was not rich enough to buy more strawberries. Even so, Dad would buy some as strawberry milkshake was the favorite of both Mom and me. Every time Mom made the strawberry milkshake, my family would sit around the table, drinking and chatting. In fact, Mom was always watching
83、me drinking the milkshake. If I drank up mine, she would pour hers into my cup. 附:概要写作【参考范文】Earthquakes happen when two moving plates jump and push against each other. Thus, in areas, like California, China and Japan, where different plates meet, earthquakes happen a lot. To protect our cities from this deadly power, wed better build houses in the regions with few earthquakes or on more solid bases if necessary, making them strong enough to survive earthquakes. 18原创精品资源学科网独家享有版权,侵权必究!学科网(北京)股份有限公司学科网(北京)股份有限公司