收藏 分享(赏)

广东省2011届高三英语复习40分钟限时训练1.doc

上传人:a**** 文档编号:384423 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:6 大小:169.50KB
下载 相关 举报
广东省2011届高三英语复习40分钟限时训练1.doc_第1页
第1页 / 共6页
广东省2011届高三英语复习40分钟限时训练1.doc_第2页
第2页 / 共6页
广东省2011届高三英语复习40分钟限时训练1.doc_第3页
第3页 / 共6页
广东省2011届高三英语复习40分钟限时训练1.doc_第4页
第4页 / 共6页
广东省2011届高三英语复习40分钟限时训练1.doc_第5页
第5页 / 共6页
广东省2011届高三英语复习40分钟限时训练1.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家高三英语限时练习一完形填空(时间:10分钟)The term home schooling means educating children at home or in places other than a normal setting such as a public or private school. There are many reasons why parents choose home schooling for their children. Some parents are _21_ with the quality of education

2、 in the public schools. Others do not want their children to have to worry about “peer pressure”, or social pressure from friends. They say it may have a(n) _22_ effect on the childs studies. These parents _23_ this type of pressure will lead to bad behavior such as smoking, drinking alcohol, and ta

3、king drugs.Bullying(欺负) from other students is another concern. Still other parents choose this type of _24_ for religious reasons. Whatever the _25_ may be, it is evident that more and more children are being taken out of normal schools every year. _26_, many questions have emerged, encouraging the

4、 debate over home schooling against public schooling.What then is the future of education? Will this new model of schooling replace normal schools? Will computers and the Internet _27_ our classrooms and teachers? As the debate continues, so do the questions about what home schoolers are studying at

5、 home. How can parents ensure that their children are prepared _28_ for college? How are home schoolers assessed to make sure they are getting the same educational standards that school students must have?Finally, there are questions regarding the childrens emotional development. Are they too _29_ t

6、heir fellow students? Are they _30_ the opportunity to get the social benefits of being in a large classroom of students? As with any debatable issue, the answers to these questions are neither simple nor one-sided.21. A. patient B. familiar C. pleased D. dissatisfied22. A. active B. contrary C. imp

7、ortant D. negative23. A. care B. fear C. wish D. deny24. A. activity B. education C. behavior D. belief25. A. effects B. suggestions C. reasons D. pressures26. A. As a result B. On the whole C. After all D. On the contrary27. A. replace B. reserve C. represent D. release28. A. gracefully B. emotiona

8、lly C. academically D. financially29. A. free from B. isolated from C. related to D. close to30. A. providing B. making C. taking D. losing语法填空(时间:10分钟)Carrying Faggots to Put Out a FireIn the last years of the Warring States period, the State of Qin attacked the State of Wei _31_ a large scale repe

9、atedly and occupied large areas of land. In 273 B.B., the Qin army launched another attack upon the State of Wei. The king of the State of Wei summoned _32_officials,and asked with a _33_ (worry) look if anyone could propose a way to defeat the Qin army. Most of the officials persuaded the king to s

10、ue for peace, at the cost of giving away to the State of Qin the large area of land. However, Su Dai, a counsellor, did not agree. Once there was a man _34_ house was on fire. People told him to put out the fire with water, but he would not listen. _35_, he carried a faggot to put out the fire, only

11、 to make the fire _36_ (fierce). That was _37_ he didnt know that,instead of putting out the fire, faggots could only make it burning more vigorously. Isnt it equal to _38_ (carry) faggots to put out a fire if you agree to sue for peace at the cost of the land of the State of Wei?Though Su Dais argu

12、ment was very convincing, the king accepted the _39_ (suggest) of those officials and gave away to the State of Qin a large area of the land of the State of Wei. _40_ might be expected, the Qin army attacked the State of Wei on a large scale in 225 B.C. The State of Wei was finally destroyed by the

13、State of Qin.积累短语:1. 大规模地_ 2. 等同于做某事_3带着忧虑的表情_4. 正如所期盼的_阅读理解(时间:20分钟)AMany years ago my student asked me the question, Mrs. Kindred, why do you teach? Without taking time to reflect, I answered, Because someday I might say something that might make a difference in someones life. Even though I was si

14、ncere, that wasnt a very good answer and my student didnt let it slide. Let me get this straight, he said, You went to college for four years so you could come here every day because you have the hope that someday you might say something that will influence someone? He shook his head as if I were cr

15、azy and walked away looking confused. Im one of those people who look back and wish they had said something smart or witty, or swift. Even though that particular student might no longer wonder why I teach, there are days when I wonder. On those days, I remind myself of the real reasons I teach: Its

16、in my blood. My mother was my most influential teacher, and she was a 6th grade reading teacher until her death in 1990. She instilled(逐渐灌输) in me a love of reading and the knowledge that education opens doors. Teaching is a way to make a difference. If you throw a stone in a pond the ripples go on

17、and on until they reach the shore. You cant have ripples without a stone. Good teachers throw stones that make a positive difference, and thats what I strive to do. I genuinely love teenagers. I want to share with others what I know and what I have learned through the years. Life is full of ups and

18、downs, and if I can help students avoid some potholes on the road of life, I want to do so. If theyll allow me to celebrate their victories with them, I want to do too. Teaching isnt for everyone, but I know I made the right career choice.41. Why did the student continue to ask the question about th

19、e writers being a teacher? A. Because he thought her answer was unbelievable. B. Because the writer was insincere. C. Because the student was naughty. D. Because the answer was difficult to understand.42. What do you think of the writer? A. Stupid. B. Honest.C. Conservative.D. Polite.43. According t

20、o the text, which of the following is NOT true? A. The writers mother has the greatest influence on her. B. The writers answer made the student confused. C. In the writers opinion, some people in the world are unfit to teach. D. The writer annoyed the student who asked the question.44. We can infer

21、from the text that _. A. the writer was also a good teacher in school B. the writer often plays with her students beside a pond C. the writer devotes herself to teaching and her students D. the writer often accompanies the students on their way home45. Whats the main idea of the text? A. A students

22、silly question.B. A good teacher who likes students. C. A confused student.D. The reason why I teach.BAmong various programs, TV talk shows have covered every inch of space on daytime television. And anyone who watches them regularly knows that each one is different in style. But no two shows are mo

23、re opposite in content, while at the same time standing out above the rest, than the Jerry Springer and Oprah Winfrey shows.Jerry Springer could easily be considered the king of rubbish talk. The topics on his show are as surprising as can be. For example, the show takes the ever-common talk show ti

24、tles of love, sex, cheating, and hate, to a different level. Clearly, the Jerry Springer show is about the dark side of society, yet people are willing to eat up the troubles of other peoples lives.Like Jerry Springer, Oprah Winfrey takes the TV talk show to its top. But Oprah goes in the opposite d

25、irection. The show is mainly about the improvement of society and different quality of life. Contents are from teaching your children lessons, managing your work week, to getting to know your neighbors.Compared to Oprah, the Jerry Springer show looks like poisonous waste being poured into society. J

26、erry ends every show with a final word. He makes a small speech about the entire idea of the show. Hopefully, this is the part where most people will learn something very valuable.Clean as it is, the Oprah show is not for everyone. The shows main audience are middle-class Americans. Most of the peop

27、le have the time, money and ability to deal with lifes tough problems. Jerry Springer, on the other hand, has more of a connection with the young adults of society. These are 18-to 21year-olds whose main troubles in life include love, relationship, sex, money and drug. They are the ones who see some

28、 value and lessons to be learned through the shows exploitation.46. Compared with other TV talk shows, both the Jerry Springer and the Oprah Winfrey shows are _.A. more interesting B. unusually poplar C. more detailed D. more formal47. Though the social problems Jerry Springer talks about appear unp

29、leasant, people who watch the shows _. A. show disbelief in themB. are ready to face up to them C. remain cold to themD. are willing to get away from them48. Which of the following is likely to be a topic of the Oprah Winfrey show? A. A new type of robot.B. National hatred. C. Family income planning

30、.D. Street accident.49. We can learn from the passage that the two talk shows _. A. have become the only ones of its kindB. exploit the weaknesses in human natureC. appear at different times of the dayD. attract different people50. What is the advantage of the Jerry Springer show? A. The show expose

31、s the dark sides of society. B. The show pours poisonous waste into society. C. Jerry sums up the whole idea of the show. D. Jerry talks abou the improvement of society.CCan people change their skin colour without suffering like pop king Michael Jackson? Perhaps yes. Scientists have found the gene t

32、hat determines skin colour.The gene comes in two versions, one of which is found in 99 per cent of Europeans. The other is found in 93 to 100 per cent of Africans, researchers at Pennsylvania State University report in the latest issue of Science.Scientists have changed the colour of a dark-striped

33、zebrafish to uniform gold by inserting a version of the pigment(色素) gene into a young fish. As with humans, zebrafish skin colour is determined by pigment cells, which contain melanosomes(黑色素). The number, size and darkness of melanosomes per pigment cell determines skin colour.It appears that, like

34、 the golden zebrafish, light-skinned Europeans also have a mutation(变异) in the gene for melanosome production. This results in less pigmented skin.However, Keith Cheng, leader of the research team, points out that the mutation is different in human and zebrafish genes.Humans acquired dark skin in Af

35、rica about 1.5 million years ago to protect bodies from ultra-violet rays of the sun(太阳光紫外线), which can cause skin cancer.But when modern humans leave Africa to live in northern latitudes, they need more sunlight on their skin to produce vitamin D. So the related gene changes, according to Cheng.Asi

36、ans have the same version of the gene as Africans, so they probably acquired their light skin through the action of some other gene that affects skin colour, said Cheng.The new discovery could lead to medical treatments for skin cancer. It also could lead to research into ways to change skin colour

37、without damaging it like chemical treatment did on Michael Jackson.51. The passage mainly tells us that _. A. people can not change their skin colour without any pain B. the new discovery could lead to search into ways to change skin colour safely C. pop king Michael Jackson often changed his skin c

38、olour as he liked D. scientists have found out that peoples skin colour is determined by the gene52. It can be inferred from the passage that _. A. nowadays people who want to change their skin colour have to suffer a lot from the damage caused by the chemical treatment B. Europeans and Africans hav

39、e the same gene C. the new discovery could help to find medical treatments for skin cancer D. there are two kinds of genes53. Scientists have done an experiment on a dark-striped zebra fish in order to _. A. find the different genes of humans B. prove the humans skin colour is determined by the pigm

40、ent gene C. find out the reason why the Africans skin colour is dark D. find out the ways of changing peopls skin colour54. The reason why Europeans are light-skinned is probably that _. A. they are born light-skinned people B. light-skinned Europeans have mutation in the gen for melanosome producti

41、on C. they have fewer activities outside D. they pay much attention to protecting their skin55. The writers attitude towards the discovery is _. A. neutral B. negativeC. positiveD. indifferent参考答案完形填空2130 DDBBC AACBD语法填空 31. on 32. his 33. worried 34. whose 35. Instead36. fiercer 37. because 38. car

42、rying 39. suggestion 40. As阅读理解A 篇:本文主要讲述作者从教的理由。41. A 推理判断题 根据文章前三段内容得知,作者的回答没有令该学生相信她的从教理由是那么的简单。42. B 推理判断题 根据第一段的最后一句和全文内容可以排除A 项(愚蠢的)、C项(保守的)和D项(有礼貌的)。43. D 细节理解题 根据文章的第四、第二、第八段分别可知选项A、B、C是正确的;“我”并未使该学生苦恼。44. C 推理判断题 根据作者自己的阐述,她很热爱并献身于教育事业;其余选项文中没有提及。45. D 主旨大意题 从文章的结构和作者对自己为什么从教的解释得知。B 篇:本文主要介

43、绍美国两种不同的电视节目。46. B 推理判断题 根据文章的描述得知,这两种电视节目分别吸引着不同的人群。47. B 细节理解题 从第二段的最后一句话可以看出。48. C 细节理解题 根据第三段的最后一句话可推知。49. D 推理判断题 从文章对这两种节目的描述可知,A、B项太片面,C项文中没有提及。50. C 细节理解题 根据倒数第二段的倒数第二句得知。C 篇:本文主要讲述基因决定人的肤色。51. D 主旨大意题 根据全文讲述的主要内容得知:科学家们发现人的肤色是由基因决定的。52. A 推理判断题 从文章最后一句话得知,人们改变肤色会象迈克尔杰克逊那样受到化学药品对皮肤的伤害。53. B 细节理解题 根据第三段得知,因为斑马鱼和人类一样肤色中含有黑色素,所以科学家们以此来证明之。54. B 推理判断题 根据第四段得知,因为欧洲人体内黑色素的基因发生了变异,所以他们的皮肤为浅肤色。55. C 推理判断题 根据作者对基因决定人的肤色的论述以及文章首尾段可知,作者对此的态度是肯定的。高考资源网w w 高 考 资源 网- 6 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1