1、课时作业(九)Unit 3A taste of English humourSection Warming Up & ReadingPrereading(本栏目内容,在学生用书中以独立形式分册装订!).阅读理解AMr Bean is an internationally recognized comedy character on TV and in films.He constantly gets into awkward and absurd situations,which greatly amuses audiences regardless of their nationalitie
2、s or culture.The humour is always made clear through a series of simple and funny acts that rely purely on body language,which is universal.One of my favourite shows is that Mr Bean has a meal in a fancy restaurant.After being seated at his table,Mr Bean takes out a card,writes a few words on it,sea
3、ls (密封) it in an envelope and places it on the table.After a moment,he looks back at the envelope but this time he looks surprised,as if he did not know it was there.He opens it to find a birthday card and delightedly puts it on the table for everyone to see.When he looks at the menu,an astonished l
4、ook swiftly appears on his face.He takes all the money out of his wallet,counts it and puts it in a saucer (茶托)He then looks from the menu to the money with concern until he finds one thing that makes him smile.Then he orders a dish called “steak tartare”When the dish arrives,he is shocked to discov
5、er that “steak tartare” is actually raw hamburger.He makes an attempt to eat it,but it is clear from the look on his face that he finds the taste truly disgusting.He cannot hide his feelings,except when the waiter asks if everything is all right.When this happens,he smiles and nods,indicating that e
6、verything is fine.When the waiter is not looking,however,he busies himself hiding the raw meat anywhere he can reachthe sugar bowl,the tiny flower vase,inside a bun (小圆面包) and under a plate.He becomes so desperate in the end that he even hides some inside the purse of a woman sitting near him and th
7、rows some down the trousers of the restaurants violinist!I like to watch Mr Bean on TV,but I wouldnt like to meet someone like him in real life and I certainly wouldnt like to have dinner with him!语篇解读本文主要介绍了著名的幽默大师憨豆先生。1From the passage we know Mr Bean is _.Afamous for directing filmsBfamous for hi
8、s spoken EnglishCwell known for making filmsDknown for his body language and amusement in his comedies解析: 细节理解题。从第一段看出,憨豆先生以其喜剧里的身势语和搞笑出名,他不是制片人,也不是导演。答案:D2Why is Mr Bean famous all over the world?AHe often eats in special restaurants.BHe entertains the audience from different countries.CHe only act
9、s on TV.DHe acts on body language and spoken language.解析: 细节理解题。根据文章第一段可排除C、D两项;根据文章第二、三段可排除A项,故选B项。答案:B3What does the underlined word “disgusting” in Paragraph 3 mean?ATasting delicious.BSmelling good.CFeeling sick. DLooking fine.解析:词义猜测题。根据文章第三段倒数第二句“.he busies himself hiding the raw meat anywhere
10、.”可看出他点的菜肴是非常糟糕的。feel sick感到恶心。答案:C4Which of the following is the best title of this passage?AMr Beana Top Humour ActorBRaw Hamburger Tastes DisgustingCBeing Mannered in a RestaurantDHow to Pretend to Like Something Boring解析:主旨大意题。本文的主题是说明憨豆先生是一位著名的幽默大师。答案:ABA nations humor is linked to the historic
11、al development of the country.How funny somebody finds a certain thing depends on many things including ages,personal experiences,levels of education and locations.Therefore,humor is something which is not always transferable (可转移的) in another country.What about when both countries speak the same mo
12、ther tongue?Does that mean that they will then share the same sense of humor,or can differences still occur?Lets take the example of Britain and America.Time and time again,people say that Brits and Americans dont “get” each others sense of humor.It is often argued that one of the most common differ
13、ences between the British and American sense of humor is that Americans dont understand irony (反话)Simon Pegg explores this topic in depth in his article What Are You Laughing At?He concludes that this statement isnt true and I agree with him.In fact,Brits use irony on a daily basis while Americans d
14、ont.I think Americans understand British irony (most of the time anyway);what they dont understand is the need to use it so frequently.When Americans use irony,they tend to say that they are “only kidding”They feel the need to make a joke more obvious than Brits do.Maybe this comes from a fear of of
15、fending (冒犯) people.The American sense of humor is generally more slapstick (闹剧的) than that in Britain.I think this arises from a cultural difference between the two.Their jokes are more obvious and forward,a bit like Americans themselves.British jokes,on the other hand,tend to be more subtle.This m
16、ay stem from the fact that British culture is more reserved (矜持的) than American culture.语篇解读本文为说明文,话题是社会文化类。美国人的幽默和英国人的幽默有些不同,美国人的幽默更直接,而英国人的幽默更含蓄。5What does Paragraph 1 mainly show?AHumor is difficult to get.BHumor is influenced by culture.CNot all people have a sense of humor.DIt is important to h
17、ave a sense of humor.解析:细节理解题。根据第一段的“A nations humor is linked to the historical development of the country”可知,幽默受文化的影响。答案:B6What is the authors point of view in Paragraph 2?AAmericans dont get Brits humor.BAmericans know how to use irony.CSimon Pegg is professional in using irony.DBritain and Ameri
18、ca share the same sense of humor.解析:推理判断题。根据第二段的“.Americans dont understand irony.He concludes that this statement isnt true and I agree with him”可知,作者认为美国人知道怎么用反话。答案:B7What can we learn about Brits and Americans from Paragraph 3?AAmericans jokes often offend people.BBrits irony is not easy to under
19、stand.CThey are different in how often to use irony.DThey are not sure about the need to use irony.解析:细节理解题。根据第三段的“In fact,Brits use irony on a daily basis while Americans dont”可知,美国人和英国人在使用反话的频率上不一样。 答案:C8What does the underlined word “subtle” mean?Ahidden.Bfunny.Cobvious. Dspecial.解析:词义猜测题。根据上文的“T
20、heir jokes are more obvious and forward.”以及“.British culture is more reserved than American culture”可知,英国人的幽默更含蓄一些。答案:ACWhere do you want to live? The countryside or the city? Well,the countryside may be a nice place for you if youre retired.But if you want to have a colorful social life or do somet
21、hing interesting,the city is probably your best choice.What does living in the city mean? Well,in the city,besides cars,you can have many other options (选择)For example,walking is often an option.If its not,getting around by public transport is also a wonderful experience: you and others are on the s
22、ame boat,so you can take your time to read or listen to music before reaching work or going home.And,from London to Paris,Amsterdam to Vancouver,you will be lucky enough to be able to bike everywhere.It can make you both fitter and happier.Besides that,in the city,you_will_never_be_the_underdog.If y
23、oure a fan of goth music,go to Londons Camden Town.You can find people sharing the same interest with you there.Do you like playing in netball teams? If so,youll certainly find a club.If you love mushroomhunting,start your own group.In Sydney,most of the local parks are also home to skateboarders,ta
24、i chi lovers and tightrope walkers.Theres something for everyone.I dont know about you,but it would be a shame for me if I die on the way to the hospital,or give birth on the side of a road.It probably wont happen in the city.You can order anything from online stores and receive it the next day.That
25、s really a miracle.Museums,libraries and parks are easy to reach,and most of them are free.Last but not least,cities teach patience and empathy because,after all,youre all living in this space together.Compromise (折衷) is a great solution to living in the city.Are your neighbors not satisfied with yo
26、ur Saturday party? Are there any kids making you angry by listening to rap music on the bus? Do they always share your space?But even so,you have to reach an agreement and live in peace with them.语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要列举了一些住在城市的好处。9According to Paragraph 2,what does living in the city mean? APeople have
27、 to walk around a lot.BPeople are able to get around easily.CPeople are able to make friends easily.DPeople have to do some exercise to stay fit.解析:推理判断题。根据第二段的“What does living in the city mean? Well,in the city,besides cars,you can have many other options.For example,walking is often an option.If
28、its not,getting around by public transport.”可知,住在城市意味着人们可以很容易地出行。答案:B10What does the author mean by saying the underlined sentence in Paragraph 3?AYoull never lose interest in life.BYoull always find a group of your own.CYoull never lose contact with the outside world.DYoull always be able to commun
29、icate with others.解析:句意理解题。根据第三段的“If youre a fan of goth music,go to Londons Camden Town.Theres something for everyone.”可知,划线句意为:你会找到属于自己的群体。答案:B11. According to paragraph 4,which of the following words can best describe the city life?AConvenient. BChangeable.CBusy. DColorful.解析:推理判断题。根据第四段的内容可知,作者主
30、要通过那些例子来表明住在城里很方便。答案:A12The author writes the last paragraph mainly to show_.Acity life can be sometimes unpleasantBone has to lose many things in the cityCone can meet many problems in the cityDcity life teaches us to be patient and understanding解析:细节理解题。第五段的“Last but not least,cities teach patienc
31、e and empathy because,after all,youre all living in this space together.”为这一段的主旨句,后面那些例子都是为了证明这一点。答案:D.七选五Do you ever wonder how the apple got from the tree to your hands? In most cases,apples travel a long way to get from where they were grown to the places where people buy them._1_ Apple growers h
32、ave hundreds of trees.The farm workers pick the apples off the trees and put them into large bags or boxes.Workers on another part of the farm sort the apples by size and type.All the green Granny Smith apples go in one bin(大箱子)_2_ Then the apples are placed in big,wooden boxes and loaded onto truck
33、s.The trucks carry the boxes of apples off the farm._3_ But most apples arrive at one of many warehouses (仓库)In some warehouses,the apples are made into applesauce (苹果酱) or juice.In other warehouses,the apples are washed,sorted,and put into bags or smaller boxes.The warehouses sell the apples to sto
34、res all over the country._4_ They tell the warehouse how much of each kind of apples they want to buy.The warehouse then packs the orders of apples on to large trucks._5_ This keeps the apples fresh until they are sent to the stores.When the trucks reach the stores,workers unload the orders.They cou
35、nt the boxes and check to make sure that the apples are in good condition.Finally,the workers place the apples on the store shelves.Customers choose the apples they want to buy.AThe pink Gala apples go in another.BSometimes the apples go to nearby stores.CThe journey of an apple begins on the farm.D
36、The trucks are cold inside,just like a refrigerator.EMaybe you think about how healthy an apple is to eat.FBuyers from the stores place an order with the warehouse.GThe apple you eat may be from a warehouse thousands of miles away.语篇解读 本文是说明文。文章介绍了苹果从种植、采摘、分装、运送并最终到达消费者手中的过程。 1解析:C项中的begins on the f
37、arm与该空后描述苹果被采摘、分装、运送的过程The farm workers pick the apples off the trees.Then the apples are placed.The trucks carry the boxes of apples off the farm相呼应。本段旨在介绍一颗苹果的旅行始于农场。 答案:C2解析:A项The pink Gala apples go in another与该空前的All the green Granny Smith apples go in one bin相呼应,指不同品种的苹果分装在不同的箱子里。答案:A3解析:由该空后的But一词可知,B项中的the apples go to nearby stores与该空后的most apples arrive at one of many warehouses形成对比。答案:B4解析:该空后的They指代F项中的Buyers,而how much of each kind of apples they want to buy则是对F项中的an order的描述。答案: F5解析:该空后的This keeps the apples fresh是对D项The trucks are cold inside,just like a refrigerator的解释。答案:D