1、课时作业(五)Unit 2Working the landSection Warming Up & ReadingPrereading(本栏目内容,在学生用书中以独立形式分册装订!).阅读理解AVegetable gardening is the relaxing art and science of turning a love for growing plants into a worthwhile activity.Vegetable gardeners agree that many homegrown vegetables picked at their best are bette
2、r than those bought from markets.From spring through late fall,a wellplanned and wellkept garden can provide a supply of fresh vegetables,thus increasing the nutrition (营养) of the family diet.Freezers make it possible to keep some of the vegetables to be enjoyed at a later date.Other vegetables can
3、be stored for a few months in a cool area.Having vegetables in the backyard makes home gardening attractive for many people.Besides,vegetable gardening provides exercise and fun for families.Although the money spent on a garden may be little,one cannot escape the fact that gardening requires hard wo
4、rk and time.Many of the gardening tasks must be performed at times,most of which are inconvenient.Not doing jobs that should be done on a regular basis may result in failure and a negative (消极的) feeling towards gardening.One should not manage a garden that is too large for him to care for.A small,we
5、llkept garden is more enjoyable and profitable (有益的) than a large one.Vegetables grow well in full sunlight and need at least five or six hours of sun during the middle of the day.Too much shading results in poor plants and few vegetables.If possible,the garden should be near the house so the garden
6、er can work it at irregular moments.Usually the home owner has little choice in the soil type.Fortunately,many vegetables can be grown in poor soils if they are properly prepared.语篇解读本文介绍了在园子里种植蔬菜的好处和要求。1Homegrown vegetables_.Acan remain standing for a long time and need not be picked immediatelyBha
7、ve to be eaten as soon as they are pickedCsell well in the market because of their good qualityDpicked at the right moment are more nutritious than those bought from the market解析:细节理解题。从文章第二段中“Vegetable gardeners agree that many homegrown vegetables picked at their best are better than those bought
8、from markets”可以得出正确答案。答案:D2A wellplanned and wellkept garden can provide a supply of fresh vegetables_.Aall year roundBwhenever you need nutritious foodCfor a greater part of the yearDthroughout spring解析:细节理解题。由第二段中的“From spring through late fall,a wellplanned and wellkept garden can provide a suppl
9、y of fresh vegetables,thus increasing the nutrition of the family diet”这一信息可知,C项正确。答案:C3Vegetable gardening is attractive for many people because_.Ait requires little moneyBit is enjoyable and profitableCthey can work in the vegetable garden at irregular momentsDit provides vegetables for the family
10、 all year round解析:细节理解题。由第五段中“A small,wellkept garden is more enjoyable and profitable than a large one”及上下文可知B项正确。答案:B4From the passage we can conclude that_.Avegetables need little care while growingBvegetables can be grown in almost any kind of soilCvegetable gardening is a necessary part of life
11、 for peopleDvegetable gardening is a good pastime for old people解析:推理判断题。从文章第六段中“Fortunately,many vegetables can be grown in poor soils if they are properly prepared”可推断出正确答案。答案:BBI am a volunteer at Seattle Childrens Hospital,the most friendly and comfortable place around for those who are recoveri
12、ng,sick,or dying between the ages of 0 to 18.My first day oneonone with a patient arrived after hours of training and preparation.I shook slightly as the doctor handed me a small white piece of paper with patient information,telling me only about the name,age,and room number.The elevator ride to the
13、 floor seemed totally too fast.I walked through the long halls until I reached a door with the room number that matched (匹配) the one on my paper.I read the sign on the door:SCCASeattle Cancer Care Alliance.I entered my patients room,and was greeted by a tired mother in great need of a break.And this
14、 sweet,excited little 6yearold girl,whos smiling and showing willingness to play made me completely ignore her bald (秃) little head.My newfound friend was quite possibly the most normal 6yearold girl I had ever met.Time flew by,and it was easy to notice that we greatly enjoyed each others being arou
15、nd.But,towards the end of my stay,she asked me if she could play with my hair.As I readily agreed,it hit me that she was not a common little girl.She was bald because of cancer,so she wondered what it was like to play with my hair.As she repeatedly tried to perfect the braids (辫子) in my hair,I reali
16、zed that the warmth pouring from her heart could not be ignored.I felt proud that I could play a part in the lives of those lovable little children.During the months that I spent in working oneonone with the patients at Seattle Childrens Hospital,I never met one who was unhappy to see me.They liked
17、to play with me,sometimes putting the room in a mess.In fact,it has come to be that these children,the “little disasters”,brighten my day more than anyone else ever could.语篇解读作者的志愿工作让她领悟到了志愿工作的重要性,即:志愿者在带给他人快乐的同时也被他人感染和激励。5How did the writer most probably feel before entering the patients room?ABore
18、d.BNervous.CCheerful. DConfident.解析:推理判断题。根据第一段中的“I shook slightly as the doctor handed me a little white piece of paper with patient information.”及综合第一段的内容可知,作者在进入病房以前很紧张。答案:B6Why did the little girl want to play with the writers hair?AShe was very bored in the hospital.BShe was very good at making
19、 braids.CShe wanted the writer to remember her.DShe was curious about hair because she was bald.解析:细节理解题。根据第三段中的“She was bald because of cancer,so she wondered what it was like to play with my hair.”可知,因为小女孩自己没有头发,所以她很好奇玩头发是什么感觉。答案:D7The writer called these children little disasters because _.Athey
20、were very naughtyBthey made her feel unhappyCthey would die of cancer one dayDthey couldnt get along well with each other解析:细节理解题。根据第四段中的“They liked to play with me,sometimes putting the room in a mess.”可知,因为这些小孩在和作者玩耍时会把房间弄乱,所以他们应该很淘气。答案:ACI left a job in higher education in 1987 to begin work full
21、 time as a futurist.Actually,there are three ways to this career.First is the informal or selftaught path (途径) taken by many people.People in different fields often discover their personal interest in the future.And then they begin to read things about futures studies,forecasting,science and technol
22、ogy,and so on.They begin to attend meetings as they can find them.Gradually they begin to call themselves futurists.Of the 40,000 members of the World Future Society (WFS),most have taken that_path.But only about 1,200 are “professional (职业的) members” who try to make a living as futurists.If this pa
23、th sounds right for you,it can be successfully followed.The best place to start is with a membership in the WFS.A second path is through the more traditional colleges.There are college programs in futures studies.Among those we suggest is the masters degree program in futures studies at the Universi
24、ty of Houston,Clear Lake,Texas.Another program in futures studies is the Hawaii Research Center for Futures Studies,at the University of Hawaii.Finally,a third path is the one that I took,or rather was given.That is the mentor (导师) path.An early futurist and founding member of the WFS took me under
25、his wing while I was an undergraduate student.He began to feed me things to read and to attend,nurturing (培养) my own interest in the future through what became more than a tenyearlong relationship.His name was Ed Lindaman,at one time director of program planning for building Apollo,later a college p
26、resident when I knew him.If you are lucky enough to find that kind of relationship,it can have some of the features of the first two paths,though without the formal degree.语篇解读 本文是说明文。作者结合自身经历向读者介绍了成为一名未来学家的三种途径。 8What do we know about the author?AHe founded the WFS.BHe got his first job as a futuri
27、st.CHe makes a living as a futurist now.DBeing a futurist was his childhood dream.解析:细节理解题。由第一段中的I left a job in higher education in 1987 to begin work full time as a futurist可知,作者如今是一位职业未来学家。答案:C9What does the underlined part “that path” in Paragraph 2 refer to?ASelfstudy.BFulltime education.CBeing
28、 a WFS member.DBeing guided by professionals.解析:篇章结构题。由第二段中的“First is the informal or selftaught path taken by many people”可知,世界未来学会中的大多数人都是通过自学的方式开始他们对未来学研究的。答案:A10What kind of feeling did the author have when he mentioned Ed Lindaman?ARegret. BWorry.CExcitement. DThankfulness.解析: 推理判断题。由最后一段中的“too
29、k me under his wing.nurturing my own interest in the future.more than a tenyearlong relationship.If you are lucky enough to find that kind of relationship”可知,Ed Lindaman是使作者走上职业未来学家这条道路的启蒙者和领路人,他们的友谊长达数十年,作者十分感激他的帮助和指引。答案:D11What advice does the author mainly give to readers?AHow to join the WFS.BHo
30、w to become a futurist.CHow to choose your career.DHow to take a degree in the future.解析:主旨大意题。本文的主旨句是第一段中的“Actually,there are three ways to this career,”其中的career指代a futurist。再由下文提及成为未来学家的三种途径“the informal or selftaught path,through the more traditional colleges”和“the mentor path”可知,作者旨在通过本文告诉读者如何成
31、为一名未来学家。答案:B.七选五Tips for choosing a careerChoosing a career isnt always easy.Here are our tips to help you make up your mind.Dont let other people tell you what to do!There are always people who want you to become a lawyer,or be a teacher.Listen to them,but remember its your life and its your decisi
32、on._1_!Consider what you think youre good at.Its true that things like salary (工资) are important,but dont let financial considerations lead you down the wrong path._2_if youre not very outgoing,dont go for a sales job,even if the pay is good.Your first decision isnt forever._3_they choose a job,find
33、 they love it and stick at it.But it isnt always like that,so remember youre allowed to change your mind! Certainly,its no good worrying for years: maybe youve got three or four possible things youd like to do,so come to a decision and try one,and if you dont like it,try another one._4_.Some people
34、choose their career simply because they think theyll earn huge amounts of money.OK,if thats what you want.But generally,people get more satisfaction out of their career if they feel they are doing something valuable for others._5_.It could be a job that helps other people,like being a childminder.Ju
35、st dont forget that job satisfaction isnt only about money.ADo something of valueBConsider your past experiencesCIt doesnt have to be charity workDFollow your heart and your personalityESome lucky people get it right first timeFBe sure that youre the one who makes that decisionGThe more you learn,th
36、e more youll realize just how much you dont know语篇解读本文是说明文。文章介绍了选择职业时的几点注意事项。 1解析:F项中的youre the one who makes that decision与本段小标题Dont let other people tell you what to do以及该空前的its your decision相呼应。答案:F2解析:该空后的if youre not very outgoing,dont go for a sales job是对D项Follow your heart and your personalit
37、y的举例解释,且与本段小标题Consider what yon think youre good at相呼应。答案:D3解析:E项Some lucky people get it right first time与本段小标题Your first decision isnt forever形成对比,且该空后的they choose a job,find they love it and stick at it是对E项的进一步解释。答案:E4解析:A项Do something of value与本段提及的people get more satisfaction out of their career if they feel they are doing something valuable for others和It could be a job that helps other people相呼应。作者本段建议读者择业时可以选择一些有意义的工作。答案:A5解析:C项中的charity work与该空前的something valuable for others相呼应,且与该空后的a job that helps other people,like being a childminder形成对比。作者认为做有意义的工作并不一定非要去做慈善事业,只要是能帮助别人就好。答案:C